Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.752
Cevap
24
Favori
170.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi aynı kasa benim servis dün gaz ayarı yaptı
    Pompanın sağındaki hortum var bir tane onun yanına bir hortumda kendi taktı cihaz ile.
    Sonra ayarı yaptı. Bunu dene abi dedi eğer yakıt artarsa haber ver eski haline getirelim dedi.

Meddah abi beni bugün arayıp haber verecekti ona göre dönüş yapayım sana.
    Merak etme sadece kendime müslüman biri değilim :)
  • Merhaba. Dün yeğenimin hesabından yazmıştım. (erdorado) Devir daim devir olayına gelince mutlaka ki ayar mevcut. Buda yazılıım yani parametre. Ben parametreyi bulunca buraya yazacağım. Ayrıca vaillant kombinin parametrelerinin linkini koydom onuda bir incele istersen farklılıklara göre hareket edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Abi aynı kasa benim servis dün gaz ayarı yaptı
    Pompanın sağındaki hortum var bir tane onun yanına bir hortumda kendi taktı cihaz ile.
    Sonra ayarı yaptı. Bunu dene abi dedi eğer yakıt artarsa haber ver eski haline getirelim dedi.

Benim kasa bu degil abi bir sonraki kasa. Bu kasalarda da surekli yanma sorunu var mi?ben yeni extralarda var saniyordum.tamam abi haberlesriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdargemici

Merhaba. Dün yeğenimin hesabından yazmıştım. (erdorado) Devir daim devir olayına gelince mutlaka ki ayar mevcut. Buda yazılıım yani parametre. Ben parametreyi bulunca buraya yazacağım. Ayrıca vaillant kombinin parametrelerinin linkini koydom onuda bir incele istersen farklılıklara göre hareket edersin.

Serdar bey yukarda resimleri olan novadenste var pompa ayari ama benim kasalarda pompa uzerinde kademe ayari yok pompa grundfos ve kademe dugmesi yok.bu yeni novadesnlerin onu gri ve sokulan yermistadi ise beyaz

• quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

quote:

Abi aynı kasa benim servis dün gaz ayarı yaptı

Benim kasa bu degil abi bir sonraki kasa. Bu kasalarda da surekli yanma sorunu var mi?ben yeni extralarda var saniyordum.tamam abi haberlesriz

Abi benimki de yeni kasa sorun yok.

Bu kasanın tipi ile aynı ama o ndenle öyle dedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: serdargemici

Merhaba. Dün yeğenimin hesabından yazmıştım. (erdorado) Devir daim devir olayına gelince mutlaka ki ayar mevcut. Buda yazılıım yani parametre. Ben parametreyi bulunca buraya yazacağım. Ayrıca vaillant kombinin parametrelerinin linkini koydom onuda bir incele istersen farklılıklara göre hareket edersin.

dedim bu kim merak, şifreyi kaptırdık herhalde diye diye düşündüm
  • Evet arkadaşlar bugünkü deneyimlerimi yazıyorum.
    Dün servis gelipi gaz ayarı falan yapmıştı dün çalıştırmıştım gaz bir yandı bir söndü birşey anlamadım.

Şimdi yeniden gözlemledim. 50 dereceye set ettim.
    Sıcaklık 50ye geldi ateş söndü 3 dakka bekledi yeniden yandı.
    Sonra 10 saniye yandı ve söndü 20 saniye sonra yeniden yandı.
    5saniye yandı yine söndü 30saniye sonra yine yandı falan. Sıcaklığa bakıyorum 40a düşüyo 48e çıkıyo fıkır fıkır oynuyo.
    Sinir oldum vallaha nasıl iş la bu.

Girdim parametre ayarlarına PM18i 20 yaptım PM20 yi de 60 yaptım.

Sonra az takip ettim 5-6 dakka yandı 3 dakka söndü iki kere izleyebildim henüz.
    Ama su sıcaklığı yavaşca arttı yavaşca söndü Parametre ayarı yapmadan önceki gibi dansöz gibi kıvırmadı.

Tabi bu yaptıklarım yine 3,5metre petek ile geçerli.
    Sonuç olarak

Gaz ayarı yapılmadan önceki haline gaz ayarı yapıldıktan sonra parametre değiştirerek ulaştım :)
    Komik değilmi.

• quote:

Evet arkadaşlar bugünkü deneyimlerimi yazıyorum.
    Dün servis gelipi gaz ayarı falan yapmıştı dün çalıştırmıştım gaz bir yandı bir söndü birşey anlamadım.

5saniye yandı yine söndü 30saniye sonra yine yandı falan. Sıcaklığa bakıyorum 40a düşüyo 48e çıkıyo fıkır fıkır oynuyo.

Ama su sıcaklığı yavaşca arttı yavaşca söndü Parametre ayarı yapmadan önceki gibi dansöz gibi kıvırmadı.

Sonuç olarak

Gaz ayarı yapılmadan önceki haline gaz ayarı yapıldıktan sonra parametre değiştirerek ulaştım :)
    Komik değilmi.

Ben de cok ugrasmistim parametrelerle ama sonuc alamadim abi.hala servisten haber bekliyorum.bugun gecti artik yarindan umut kesilmez

• quote:

quote:

Sonuç olarak

Komik değilmi.

Ben de cok ugrasmistim parametrelerle ama sonuc alamadim abi.hala servisten haber bekliyorum.bugun gecti artik yarindan umut kesilmez

Abi çok garip ya cidden.

Gaz ayarlarını yaptı kombi kafayı yedi prametreden değiştim ve eski haline döndü.

Şimdi parametreleri yine fabrika ayarlarına aldım yine yanıp sönmeye başladı.

2 gün deneyeceğim bakalım iki ayarı da yakıt tüketimi yönünden hangii daha tasarruflu olacak.

Ama orjinal ayarlar ile şuanda 50 dereceye set etmeme rağmen su 40-45 derecelerde hep.

Ya uzmanı olacam yada kaldırıp çöpe atacam :)

• quote:

Sonuç olarak

Komik değilmi.

Bende bunu diyecektim ama yapılmış ve düzelmemiş herhalde.

Yani kombi modülasyon aralığı biraz yükseltilse 4,7 kw min yükte kısık ateşte ısıtmaya çalışıyor ve kapanamıyorsa panelden yada gaz valfinden gaz ayarı biraz artırılarak 6-7 kw ye çıkarılsa belki düzelir mi acaba diye düşünmüştüm.

Yinede araştırın min.gaz ayarını veya min.kw yükseltme mümkünmüdür.

İlave:
    Ayrıca sirkülasyon sorunu olan uzun tesisatlarda suyu tam çevirip bir anda ısıtamama gibi bir problem de olabilir. Yeni kombilerde yanlış hatırlamıyorsam pompa kademesizmiydi, bunun yerine kademeli suyu hızlı çevirecek güçlü bir Grandfos pompa konulsa buda çözüm olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 21 Aralık 2012; 9:56:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

quote:

Sonuç olarak

Komik değilmi.

Bende bunu diyecektim ama yapılmış ve düzelmemiş herhalde.

Yani kombi modülasyon aralığı biraz yükseltilse 4,7 kw min yükte kısık ateşte ısıtmaya çalışıyor ve kapanamıyorsa panelden yada gaz valfinden gaz ayarı biraz artırılarak 6-7 kw ye çıkarılsa belki düzelir mi acaba diye düşünmüştüm.

Yinede araştırın min.gaz ayarını veya min.kw yükseltme mümkünmüdür.

İlave:
    Ayrıca sirkülasyon sorunu olan uzun tesisatlarda suyu tam çevirip bir anda ısıtamama gibi bir problem de olabilir. Yeni kombilerde yanlış hatırlamıyorsam pompa kademesizmiydi, bunun yerine kademeli suyu hızlı çevirecek güçlü bir Grandfos pompa konulsa buda çözüm olabilir.

Abi sanirim bu min kw olayindan dolayi kombi istenilen sicakliga gelmiyor gaz ayariyla degil de sanirm kart yazilimiyla bunu dusurmeleri daha saglikli gaz ayari sonra basinc dusunce felan iki de bir hata verdirir.diger durum ise pompanin ustundr kademe yok belki parametrelerde ayari vardir ama onu da bilmiyoruz sirkulasyon benim evde sorun degil mobil sistem ve tum petekler capraz bagli abi ayrica 5,6 metre petek var bence cok da degil.20 gun onceki kombim duruyordu bu sistemle hava da siguk degil ev de super yalitimli

• Biraz önce servis yine gelmiş eve.
    Kontrole etmişler bunda birşey yok demişler beni aradılar.
    Suyu aç ısıt dedim sonra kapat 1 dakka yeniden aç görürsün.

Neyse denemişler sonra abi kapatınca içindeki su soğur demişler gayet normal demiş gitmişler.
    Ne diyeyim ki ben 1 dakkada borudaki su buz oluyormuş vaybe.
    Acaba dağda mı yaşıyorum da benim haberim yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

Biraz önce servis yine gelmiş eve.

Neyse denemişler sonra abi kapatınca içindeki su soğur demişler gayet normal demiş gitmişler.

KARDEŞİM SICAK SUDA BEN PROBLEM YAŞAMIYORUM, FAKAT ANLADIĞIM KADARIYLA SEN SICAK SU GELDİKTEN SONRA KAPATINCA KOMBİDE AYNI ANDA GAZI KAPATIR SÖNER,SONRA SEN TEKRAR AÇINCA ATEŞLEME ESNASINDA BİR MİKTAR SOĞUK SU ESANJÖRDEN GEÇER AYNI ESNADADA KOMBİ ATEŞLEMESİ DEVREYE GİRER BORUDAN BANYO FİSKİYESİNE GELENE KADAR ÖNCEKİ ISITILMIŞ SU ILIR YANİ 45 DERECEYE AYARLIYSA KOMBİ 35 ŞE KADAR DÜŞER BİR ANDA.ODA SANA SOĞUK GELİR.DAHA SONRA ILIK GELDİKTEN SONRA BİRAZ SOĞUK GELİR DAHA SONRA ISINMAYA BAŞLAR.BENİM KOMBİ-BANYO ARASI 6-7 MT DİR, BENDE BÖYLE OLUYOR.AMA SEN NORMAL OLARAK AKARKEN VEYA SEN BANYO YAPARKEN SICAK AKAN SU BİR ANDA SOĞUYOR-ISINIYOR VEYA ILIYORSA O ZAMAN KOMBİDE SORUN VAR DEMEKTİR.

abicim tamam doğru diyorsun da.
    Düşünsene ya sıcak su geldi.Kullandın ve kapadın.
    30-40 saniye bekleyip yeniden açtın.
    40saniyede yeniden sıcak suyu veriyor.
    Babamın evinde vaillant var asla böyle bir sorun yok.
    Dedemde 17 yıllık ECA var suyu açınca sıcak su geliyor nerede ise.

Benim kombide bekle ki gelecek.

Ya abdest almak için sıcak su açıyorum abdest bitiyor hala bekle ki gelecek sıcak su.
    İnsanın sinirleri bozuluyor.

• Abi sıcak suda kesinlikle problem var o konuda şüphem yok benim.
    Gelen servis su açılınca kombiden kırmızı ışık yanıyorsa sorun yoktur diyor.
    Yani o ışıktan sonra ne oldu ne bitti umurlarında bile değil :)

Honeywall e ben sizin kadar sert yazmadım mesela..
    Belki de o nedenle beni arayıp ilgilendirler.Hatta Baymak ile görüştüler ve ARGE den Murat bey beni aradı bilgilendirme yaptı.
    Dün toplantı yapmışlar ve sorunu bizzat kendilerinin görmesi için bana gelip bakacaklarmış.
    Ama istanbuldaki kardan dolayı az gecikme olabilirmiş ama gelecekler.

Gelmezseler de gelene kadar rahatsız ederim. He gelirler bunlar da bir problem yok derler işte o zaman Baymaka ihtar çekmek boynuma vazife olacak ne yapalım.
  • quote:

Abi sıcak suda kesinlikle problem var o konuda şüphem yok benim.
    Gelen servis su açılınca kombiden kırmızı ışık yanıyorsa sorun yoktur diyor.
    Yani o ışıktan sonra ne oldu ne bitti umurlarında bile değil :)

Honeywall e ben sizin kadar sert yazmadım mesela..
    Belki de o nedenle beni arayıp ilgilendirler.Hatta Baymak ile görüştüler ve ARGE den Murat bey beni aradı bilgilendirme yaptı.
    Dün toplantı yapmışlar ve sorunu bizzat kendilerinin görmesi için bana gelip bakacaklarmış.
    Ama istanbuldaki kardan dolayı az gecikme olabilirmiş ama gelecekler.

Gelmezseler de gelene kadar rahatsız ederim. He gelirler bunlar da bir problem yok derler işte o zaman Baymaka ihtar çekmek boynuma vazife olacak ne yapalım.

Abi ekip eve gelince tum peteklerin acik olsun ve surekli yanmama sorunu uzerinde ozellikle dur.kart duzeldiginde sicak su da zamaninda gelcek bence

• Ha bu arada bugunku gelismeler:sonunda sidas evime geldi ve gaz acim kagidini verdi.15 gundur bekliyirdum.anlasabilecegim en sahtekar firmayla anlasmisim maalesef.su amasadan sonra kombinin faturasini almak icin mucadelem baslaycak.servisten ya da baymaktan arayan soran yok.yapilan ya da yapilacak olan sozde arge toplantisindan zerre kadar umudum yok.ne mi ollacak.kartim fabrikadan gelmis sanirim servis musait oldugunda gelip takacak kombi durursa durcak ki tamamen kismet ve sansima durmazsa abi daha ne yapayim diycek elimden geleni yaptim diyecek ki gercekten yapabilcegi her seyi yapti ve sonunda bu kombi bize gardas olacak 10 yil boyunca .bu saatten sonra Allaha dua etmekten baska bir sey kalmiyor.insallah bu gelen kart saglam cikar da bu sorundan kurtulurum burdaki magdur kardeslerimde beni emsal gosterip servise ya da fabrika sorunlarindan kurtulurlar

• quote:

Orijinalden alıntı: attismail

quote:

Biraz önce servis yine gelmiş eve.

KARDEŞİM SICAK SUDA BEN PROBLEM YAŞAMIYORUM, FAKAT ANLADIĞIM KADARIYLA SEN SICAK SU GELDİKTEN SONRA KAPATINCA KOMBİDE AYNI ANDA GAZI KAPATIR SÖNER,SONRA SEN TEKRAR AÇINCA ATEŞLEME ESNASINDA BİR MİKTAR SOĞUK SU ESANJÖRDEN GEÇER AYNI ESNADADA KOMBİ ATEŞLEMESİ DEVREYE GİRER BORUDAN BANYO FİSKİYESİNE GELENE KADAR ÖNCEKİ ISITILMIŞ SU ILIR YANİ 45 DERECEYE AYARLIYSA KOMBİ 35 ŞE KADAR DÜŞER BİR ANDA.ODA SANA SOĞUK GELİR.DAHA SONRA ILIK GELDİKTEN SONRA BİRAZ SOĞUK GELİR DAHA SONRA ISINMAYA BAŞLAR.BENİM KOMBİ-BANYO ARASI 6-7 MT DİR, BENDE BÖYLE OLUYOR.AMA SEN NORMAL OLARAK AKARKEN VEYA SEN BANYO YAPARKEN SICAK AKAN SU BİR ANDA SOĞUYOR-ISINIYOR VEYA ILIYORSA O ZAMAN KOMBİDE SORUN VAR DEMEKTİR.

bende de aynı durum var. ilk açışta koca bir kova soğuk akar.sıcak su gelince kapatıp birkaç dk kese attınız.su soğudu tabii.açtığınızda önce ılık sonra soğuk ve ardından ısınan su ilk seferki gibi olmasa da kısa bir süre sonra ısınarak akar.

bu kombide tesisat suyunu sürekli sıcak tutan bir sistem varmı bilmem ancak olsaydı çok daha fazla yakacaktı kombi fatura şişecekti.Annemlere aldığımız Freeoli ecoconcept de bu özellik var.durup dururken yanıp kaptır kendini tesisat için.çok kısa sürede musluktan sıcak akar mutfakta.banyoyada geç gider tabii yinede.

bu özellik mutfakta sıcak su hastası bayanlar için iyide faturayı kabartacağı gerçek.

• Arkadaslar parametrelerde Pm28 ısıtma artışı bekleme zamanı(dakika)diye bir parametre var sizce bu ne işr yarıyor su an 3 dakika olarak set edilmiş.bi yirumlar misiniz

• quote:

Arkadaslar parametrelerde Pm28 ısıtma artışı bekleme zamanı(dakika)diye bir parametre var sizce bu ne işr yarıyor su an 3 dakika olarak set edilmiş.bi yirumlar misiniz

Abi bu devir daim süresi galiba.
    Kombi gaz işareti söndüğünde 3 dakka bekliyor yeniden ateşliyor yani.

Ama zebza arkadaş artı 3 esi 5 aralığı diyordu.
    Onun kombisi alem anlamadım yani sadece ona özel yapmışlar programı galiba.

Bakalım eğer ARGE den gelipde bakarlar ise tüm orunu güzelce anlatacağım.

Meddah abi en telefon numaranı bana mesaj at da eğer gelirlerse seni de aratayım bir kez de senden dinlesinler sorunları.
  • pm 30,31,32 bu parametrelerden biri olsa gerek.birde burada yer almayan pm 37 den sonra 40 a kadr olan pm ayarları var,gerçi hepsi 0 değerinde ama bu parametrelerle alakalı olabilir diye düşünüyorum.kurcalamak istiyorum işin açığı ama şu termostat özelliğine geçiremedim diye işin açığı çekiniyorum.çünkü alet ayar tutmuyor gibi bir şey.şimdi hiçten bozarsam kala kalacam.evde tek olsam ben o kombinin altından girip üstünden çıkarımda.evde çocuk var inan pek kurcalayamıyorum.eğer hiçten bozarsam çok iyi olmaz diye çekiniyorum kardeşlerim.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.