Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.752
Cevap
24
Favori
170.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meddah58

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Bende bugun de herhangi bir ilerleme yok.hala beklemekteyim sorunum devam ediyor.su an mecburen oda termestodinda kullaniyorum.kombi konusunda en basindan beri sanssizlik yasiyorum bu durum hala da devam ediyor.baymak'a ise soyleyecek laf bulamiyorum.numaranizi verin sizi arayacaz diye mail atmislar ben de cevaben arkadaslara soylediginiz modulasyon yaptigi icin bu kombiler boyle sacmaligindan bahsedecekseniz beni asla aramayin yaZdim onlar da aramadilar
    Son durum bu arkadaslar.bir de simdi aklima geldi ben kombiyi aldigim yerden fatura almayi unuttum tekrar gittim bugun yarin deyip oyaliyor beni .kavga da etme noktasina geldim bir de boyle bir sikinti var mahkemeye verisem faturam yok ne yapabilirim sizce maliyeye sikayet mi etsem

Abicim az daha sabret sen.
    Ben honeywell ile görüştüm. Kartı kendileri yapmamış ama sorumuzla ilgilendirler ve Baymak ARGE ve Kaliteye durumu bildirecekler.

Bende panelimin gelip takılmasını bekliyorum şimdilik.

Bu sorunun sonuna kadar arkasındayım.
    Fatura önemli mutlaka almaya çalışın bence.

Ayrıca merak ettiğim diğer konu diyelimki çözüm bulamadık ve ihtar ve mahkemeye başvuracağız.
    Kombiyi aldığımız yere mi ihtar çekeceğiz Baymak genel merkezine mi anlamadım ben.
    Bayinin de bir suçu yokki bu durumdan.

Abi sabrediyorum zaten ilgilenmene sevindim ben de hergun servisle irtibat halindeyim gelismlerden haberdar edeiyorum zaten.ihtari baymak firmasina cekecegiz

Abi ben şimdi de brötje firmasına yazıyorum bu durumu.
    Güzel ingilizcemi az konuşturayım :)
    Almanca bile birini bulsam daha süper olacakta neyse hiç yoktan iyidir :)

• Meddah58 arkadaşım. Baymak parametrelerininialdım koydum demişsin ama bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdorado

Meddah58 arkadaşım. Baymak parametrelerininialdım koydum demişsin ama bulamadım.

Bu basligi oku sanirim 8-10 gun oncesinde bir linkte olcak

• quote:

Arkadaşım üzerinde kademe ayar düğmesi bulunmayan kombilerde devir ayarı karttan yani bazı kombilerde parametre bazı kombilerde kodlarla sonuçta parametre değerleri ile yapılıyor. Ben vaillantta yapmayı başardım Ama enüz baymakın parametre kodunu bulamadığım için uygulayamadım.

Kardesim bir sey demedim var bu sayfada ama bulamiyorsan sinirlenme hemen mesajla mailini at adresine yollarim

• Teşekkürler Meddah58 buldum. Ancak devir daim devir hızı ayarlama parametresi galiba bu listede yok sanırım. Ama parametreler için teşekkürler gerçekten işime yarayacak.
  • quote:

Teşekkürler Meddah58 buldum. Ancak devir daim devir hızı ayarlama parametresi galiba bu listede yok sanırım. Ama parametreler için teşekkürler gerçekten işime yarayacak.

Bir sey degil bu forumda ben ve diger kardeslerim surekli yanma sorunuyla inim inim inliyoruz tabiri caizse.eger ğarametrelerden anlıyor ve ne ise yaradıgını biliyorsan bizim sorunumuza da bir el atar mısın ve buradan paylaşır msın

• Anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalışacağım. araştırıp cevap yazarım. Şu an yanlış bilgi vermek istemiyorum.
  • quote:

Anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalışacağım. araştırıp cevap yazarım. Şu an yanlış bilgi vermek istemiyorum.

Tesekkurler bekliyoruz

• Sürekli yanma olayı termostatlı kullanımda mı oluyor? Termostadı devre dışı bıraktığımızda da devam ediyor mu? İlk etapta aklıma gelen suyun yeterince ısınamamsı geliyor aklıma. Buda alev boyunun kısa olasından kaynaklanıyor olabilir. Onun için pm1 i 30 dan 35 e çıkarabilirmisin? ve pompa devirinin arttırılması gerekecek ama onun parametresi listede yok. Senin kombide devir daim pompasının üstünde ayar düğmesi varsa oradan arttırıp denemek gerekir. Devir arttırılırsa dönüş suyu sıcaklığı yavaş devire göre yüksek olacağından kombi suyu ısıtmak için kendini heba etmeyecektir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdorado -- 20 Aralık 2012; 1:05:01 >
  • quote:

Sürekli yanma olayı termostatlı kullanımda mı oluyor? Termostadı devre dışı bıraktığımızda da devam ediyor mu? İlk etapta aklıma gelen suyun yeterince ısınamamsı geliyor aklıma. Buda alev boyunun kısa olasından kaynaklanıyor olabilir. Onun için pm1 i 30 dan 35 e çıkarabilirmisin? ve pompa devirinin arttırılması gerekecek ama onun parametresi listede yok. Senin kombide devir daim pompasının üstünde ayar düğmesi varsa oradan arttırıp denemek gerekir. Devir arttırılırsa dönüş suyu sıcaklığı yavaş devire göre yüksek olacağından kombi suyu ısıtmak için kendini heba etmeyecektir diye düşünüyorum.

Termostadli kullanimda var zaten pm1 dogalgaz ilk atesleme seviyesi demek bunla ne lakasi var ki.ayrica pompa devri yok bunda sabit

• Pm1 olmayacak pardon yanlış yorumlamısım. pm 18 i 13 dn 18 yada 20 lerde tut pm 20 yi 57 den 61 e çıkarıp deneyebilirmisin? Devir daim sabit değil mutlaka deviri arttırılıyordur. pompa üzerinde zaten yazıyor 3 kademe hız var. Ama maalesef henüz onun parametresini bulamadım bende onu arıyorum zaten. Mesela vaillantda da devir ayarı yok ama servis parametresine girdiğimde oradan en yüksek olan hız 3 olan parametreyi girdiğimde devir daim hızını artırmayı başarmıştım. (vaillantın parametrelerinide baya uğraş sonucu ulaşmıştım)
  • quote:

Pm1 olmayacak pardon yanlış yorumlamısım. pm 18 i 13 dn 18 yada 20 lerde tut pm 20 yi 57 den 61 e çıkarıp deneyebilirmisin? Devir daim sabit değil mutlaka deviri arttırılıyordur. pompa üzerinde zaten yazıyor 3 kademe hız var. Ama maalesef henüz onun parametresini bulamadım bende onu arıyorum zaten. Mesela vaillantda da devir ayarı yok ama servis parametresine girdiğimde oradan en yüksek olan hız 3 olan parametreyi girdiğimde devir daim hızını artırmayı başarmıştım. (vaillantın parametrelerinide baya uğraş sonucu ulaşmıştım)

hocam bendede vaillant vuw 296 3-5 var .Forumda ve internette parametre ayarlarıyla ilgili hiç bişey bulamadım burdan paylaşabilirmisiniz lütfen.
  • Arkadaşlar dün servis geldi ve panelimi taktı çok şükür.

Servisci arkadaş şuana kadar gelenler arasındaki en iyisiydi bilgi olarak.
    Sorunumu tekrar anlattım ve gaz ayarı yaptı kombiden.
    Abi bunu deneyelim dedi gözlemle düzelmesi lazım dedi.
    Neyse yaktık az kontrol ettik ama eleman benden sonra 13kişiye gideceği için zamanı yoktu.
    Ben oda termostatını kapatıp 50 dereceyi denedim ama değişen birşey yoktu yine hiç sönmedi.
    Bir saat falan takip ettim sürekli gaz yandı hemde 1 kademeli olarak yandı.

Kullanmadığım petekleri kapattım sadece 3.5 metresi açık kaldı.
    Bu sefer kontrol ettim gaz simgesi 10sn yanıyor 5 saniye sönüyor.
    Sonra yine 1 dakka yanıyor 2-3 dakka sönüyor aşırı düzensiz olmaya başladı.
    Sonra takip edemedim gece geç olmuştu. 45 dereceye set ettim ve yattım.

Sabah kalkıp kontrol ettim 5,30 saat içerisinde 1 metreküp gaz yakmış idi. Ama 3.5 metre petek açık günde yapar 4,5 metreküp.
    Babamın evinde hermetik kombi 24 saatte 7.5 metre petek ile 40 derecede 6 metreküp yakıyor.
    Ona göre sanki bu kombi aşırı fazla yakıyor.

Ayrıca Kart Honeywall imiş honeywall yetkililerinin kabul etmemesine rağmen.
    Arkadaşlar sizden ricam bir de lütfen honeywall sitesinden şikayetlerini bildirin.
    Herkes bildirsin yoğun bir talep oluşturalım.

Servis elemanı fabrikadan eğitim müdürü MEHMET MİDESİZ ile görüşmemi söyledi.
    Bu kombi hakkındaki en bilgili kişi imiş. Sizleren ricam bu arkadaşı da herkes arayıp derdini anlatsın.
    Biz baskı yapıp üzerine düşmedikçe sorunlarımız devam edecek.

• Biraz önce fabrikadan ARGE bölümünden aradılar.

Sorunumuzla ilgileniyorlarmış.
    Bugün toplantı yapacaklarmış ona göre bilgi vereceklermiş.
    Gerekirse uzman ARGE ekibi ile gelip kontrol edeceğiz dediler.

Sıcak su problemimi de söyledim toplantıda konuşalım dediler.

Ben umutlandım arkadaşlar sanki bu iş olacak ilgilenecekler.
    Denizlideki arkadaştan da haberleri var arayacaklar.

Son bilgiler bu şekildedir.
  • Arkadasım dün yeğenimin hesabından yazmıştım. Parametre linki aşağıda. Senin kombinin modelinin parametreleri değil ama %80 uyar.

http://s2.dosya.tc/server23/fg0xjW/codes-atmotec-turbotec.pdf.html

belge fransızca google dan çeviri yapabilirsin. Servis menusune giremezsen yardımcı olurum.

Ayrıca türkçe karşılıklarıda buradaki linkte
    http://turkiyevaillantservisi.com/servis-urunlerimiz/vaillant-arizalari/turbotec-ariza-kodu/d-kodlari-aciklama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdargemici -- 20 Aralık 2012; 16:30:12 >

• quote:

Biraz önce fabrikadan ARGE bölümünden aradılar.

İnşallah çözülür. Opentherm desteği de görüşün, onu da aktif hale getirsinler. İleride 0.1 hassasiyet olan Modülasyonlu oda termostatı takabilelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

İnşallah çözülür. Opentherm desteği de görüşün, onu da aktif hale getirsinler. İleride 0.1 hassasiyet olan Modülasyonlu oda termostatı takabilelim.

Abi ben hassasiyeti 1,3 olarak ayarlıyorum.
    0,1 bana göre saçma oluyor. Kombi kapandıktan sonra öyle 0,1 gibi bir derece için çalışması bana göre avantaj sağlamaz.
    Belki başka mantıklı açıklaması olabilir saygı duyarım.

Önceliğimiz kombinin kapanması

• quote:

Pm1 olmayacak pardon yanlış yorumlamısım. pm 18 i 13 dn 18 yada 20 lerde tut pm 20 yi 57 den 61 e çıkarıp deneyebilirmisin? Devir daim sabit değil mutlaka deviri arttırılıyordur. pompa üzerinde zaten yazıyor 3 kademe hız var. Ama maalesef henüz onun parametresini bulamadım bende onu arıyorum zaten. Mesela vaillantda da devir ayarı yok ama servis parametresine girdiğimde oradan en yüksek olan hız 3 olan parametreyi girdiğimde devir daim hızını artırmayı başarmıştım. (vaillantın parametrelerinide baya uğraş sonucu ulaşmıştım)

Pm 18 ve pm 20 bu kartta bir sonuc vermiyor eski kartimda 50 dereceye kadar pm18 i 20 yapinca sonuyordu.ayrica bu kombide tekrar edeiyirum pompanin uzerinde pompa ayari kademesi yok.bir de pm18 bence artirilinca yakitta artar gibime geliyor.keske pompa kademesi olsa da bir de oyle denesek

• quote:

Abi beni arayan soran yok beni de arattir ya da numarayi ver ben arayayim

• Eski kasa novadens extra kombimin fotoğrafları, yeni kasalarla farklımı bilmiyorum siz karar verin,fotoğrafları küçültemedim sanırım,alıntı yapmadan yazarsak forum daha kolay açılır.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.