Şimdi Ara

** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
693
Cevap
24
Favori
73.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla hocam altta 2 vidasi var on kapagin. Baska da anlayabilecekleri bi yeri yok sanirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evelio E kullanıcısına yanıt

Aldınız mı siz cihazı acaba aldıysanız kaça aldınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi cihazi hocam?

Termostatsa eger gecen sene ikinci el cosa v2 almistim. On-off termostat. Kendim taktim.
    İmkan varsa modulasyonlu termostat taktirabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    ** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları

Eski kombi den kalan demirdöküm vardı memnundum kombiyi acımaya gelen servise rica edeceğim ücret karsılıgında baglaması için

Merhaba bende kendim takmak istiyorum faydasını gördünüz mü acaba oda termostatı nın
  • Hocam benim kombi balkonda dolap icinde. Termostat olmasa ac-kapa, sicaklik ayarla zor olacakti. Ayrica konfor acidindan da guzel. İstediginiz sicaklikta tutuyor odayi. Tavsiye ederim.
  • disintegration kullanıcısına yanıt

disintegration merhaba bilgileriniz için teşekkür ederim.

bende duo tec compact aldım 3 aylık kullanıcıyım memnunuz sadece ilk çalıştırmada sensör arızası verdi değişti sorun yok iyi ısındık bu ay ama fatura biraz yüksek geldi. oda termostatı ihtiyacım var daha verimli kullanmak için.

evimiz en üst kat duvarlarda izolasyon var çatı ve çatı izolasyonuda var.

rüzgarlı güney cephe.

on off ve modülasyonlu arasında kaldım bütçemde fazla değil. kablosuz kurmak rahat ama anlamlı bir fark var ise kablolu tercih ederim.

ikinci elde olabilir. uygun bir model seçeneği yazabilirmisiniz bana?

birde servis bize verimli kullanmak için minimum kullanma ısı derecesinden bahs etmişti 35 miydi 45 derecemiydi. hatırlamıyorum sizin bir bilginiz varmı?

teşekkür ederim.

iyi çalışmalar dilerim.

• aydin-che A kullanıcısına yanıt

bütçe az ise baymak logi veya baymak logi pro kablosuz on/off oda termostatı öneririm

ayrıca yatak odaları ve mutfağa danfoss termostatik vanalar öneririm kombi kazan sıcaklığı 35c olmaz 45c uygun

• Duo tec compact ile 2. Kışımı geçiriyorum, cosa ot var. 40 45 50 ve 55 derece kazan sıcaklığında denemeler yaptım. Cosa en soğuk ve büyük oda olan yatak odasında(çocuk var oturma odasına falan alınca yatak odası ısınmıyor, çocuk odasına da koyamıyorum eleman kurcalayıp duruyor)

Cosa 22 dereceye ayarlı yatak odası trv sonda, çocuk odası ve oturma odası 4 te koridor mutfak 3küsürde(21-22 derece)

40 45 dereceler zaten etkisiz anca petek ılıyor, 50 derecede günlük 10 saat çalışmayla 10-11m3 yakıyor ve ev istenen sıcaklığa ulaşamıyor 21.8 üzerine çıkamıyor. 1 haftadır 55 derece kazan sıcaklığında kullanıyorum kombi günde 7m3 tüketimle 22dereceyi rahatça buluyor, petek sıcaklığıyla 22.3 lere çıkıyor ve günde en fazla 6 saat çalışıyor.

Kombiyi zaten uzak odaya su yetiştiremiyor diye değiştirmiştim, konvansiyonel 24 ten duotec compact 30 olarak almıştım. Yoğuşmalı aldık yoğuşturalım diye 45 50 yi geçmeyim dedim faturada yoğuşma yaptırdı. 55te daha az tüketiyorum yoğuşma verimi azaldıysa bile ısınma arttı tüketim düştü.

Konvansiyoneli yine cosa ile 65 70 derecelerde yakıyordum 9m3 harcıyordum. Yoğuşmalı kombi sanırım fatura veriminde çok çevreyi koruma amaçlı ama bizde farklı lanse ediliyor sanırım.

• ccaparli kullanıcısına yanıt

bende 50 ile 55 derece arasında kaldım 55 derecede 1 saat 12 dk da 19.3 den 21 dereceye çıkarıyo 50 de 2 saate yaklaşıyor çalışması

• quote:

Orijinalden alıntı: birumit

servis sağolsun 4 digit kod için ücret talep ediyor kayıt yaptırmak istiyor. bende vermemek için direniyorum. 

şifreyi bilmiyorum demişsiniz ama belliki forumda gördüğüm kadarı ile bu işlerin kompetanısınız.

ve bir sürüyü bilgiyi ücretiz olarak insanlara sunmuşsunuz. hemde birçok servis elemanından kat e kat akademik olarak 

bilmiyorum etrafınızda sorup öğrenebileceğiniz birilerinin olabileceğini düşündüm.

yardımcı olursanız çok sevinirim . 

alakanız için şimdiden çok teşekkürler .. 

Alıntıları Göster

bilmeyenler için söyleyim sevvis kod 0012 sonunda buldum .. ** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları  benim gibi meraklıların bir faydası olsun ..

lakin çok karıştırmayın parametre ayarları var .. kombinizin aklını karıştırabilirsiniz..

sıcak su ayarı ve kazan sıcaklık üst limit ayarlını OT de yapın

kombiden yapsanız bile yine OT değerlere geri geliyor ..

• disintegration kullanıcısına yanıt

Selam aleyküm kardeşim rahatsız ediyorum ama forumda arkadaşlara kombi konusunda yardımcı olduğunuzu gördüm. Bu sene yaşadığımız şehre doğalgaz geldi biz de kombi bakmaya başladık. evimiz 140 metrekare 3+1 şehir karasal iklim. acaba bana da kombi tavsiyesi verebilir misiniz? şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.

• honeywell t87m1029 termostat aldım kablolu opentherm özelliği var bağladım fakat musluk sıcak suyu devre dışı kalıyor neden acaba? termostat ekranında musluk üzeri çarpılı bunuda kaldıramıyorum herşeyi denedim olmuyor servisi çağırıcam fakat aldığım termostat da bir sorun var ise boşu boşuna çağırmak istemiyorum.

• Kombi duotec compact 24, ot logi pro kablosuz. Servis ot bagladiktan sonra kombiyi 60 dereceye ayarlamış . Ben bunu 55 e falan çekebilir miyim?
    Çünkü çalışmaya 30 derece civarı başlıyor ve 60 a gelene kadar son alev boyunda tüketim yuksek oluyor. 60 a gelincede düşük veya orta alevde yanmaya devam ediyor oda sıcaklığını ayarladıgim derecenin 0.5 üstüne getirene kadar böyle devam ediyor.

• Hg34 H kullanıcısına yanıt
    Bence dusurun zaten. Yogusmali kombiler icin 60 yuksek.

Malesef olmadı. 55 e düşürünce oda sıcaklığı ayarlanan dereceye gelmeden kombi devreden cıkıyor. Ayrıca ot üzerinde hala kombi alev işareti görünmeye devam ediyor.5-6 defa denedim 1 kere düzgün çalıştı diğerlerinde hep erken kapandı kombi.

60 a geri döndük, sorun yok. Böyle de her çalışmasında yaklaşık 2 metreküp harcıyor.Dün akşam üstünden bu sabaha 4 defa çalışıp 8 m3 tüketti. Bu havalarda böyleyse kar-kış gelince 12-13 m3 görürüz** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları 

Bence sıkıntı ot hassasiyetinin 0.5 olmasında(aslında 0.6). Ben 21 ayarlıyorum 21.6 da kapatıyor, 20.4 olunca devreye giriyor. Arada 1.2 derece fark oluyor ve bu esnada pompada çalışmıyor, kazan derecesi 60 dan 20 lere düşüyor.Tekrar devreye girip evi 21.6 yapana kadar 2 metreküp civarı harcıyor.

kombi devreden nasıl çıkıyor onu anlamadım tesisatınızmı çok kısa acaba benim derece 40 da bile olsa devreden çıkmıyor sadece modülasyon yapıp alevi kısıyor. bu arada ev ısınmıyor ise mecburen 60 yapıcaksınız verim az olsada.

hava sıcaklığı 5 derecenin altında ise bende 60 yapıyorum, 10 derecelerde ise 55 ,15 derece üzeri ise 50 yapıyorum

Kazan sicakliginin termostatin devreye girme cikma sicakligini etkilememesi lazim.
    Termostatin hassasiyeti cok yuksek. 1.2 derecelik farklarla calismasi verimli olmaz diye dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erisemre

kombi devreden nasıl çıkıyor onu anlamadım tesisatınızmı çok kısa acaba benim derece 40 da bile olsa devreden çıkmıyor sadece modülasyon yapıp alevi kısıyor. bu arada ev ısınmıyor ise mecburen 60 yapıcaksınız verim az olsada.

hava sıcaklığı 5 derecenin altında ise bende 60 yapıyorum, 10 derecelerde ise 55 ,15 derece üzeri ise 50 yapıyorum

Ev Nevşehir'de 200 m2 tesisat kısa değil aslında. Ama 60 ı bozup 55 yapınca (hatta 56-58 denedim yine düzgün çalışmadı) ot derecesine ulaşmadan gazı ve pompayı kesiyor malesef ve ot kombiyi hala yanıyor gibi algılıyor yani alev işareti görünmeye devam ediyor. Niye böyle oldu anlamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: evelio

Kazan sicakliginin termostatin devreye girme cikma sicakligini etkilememesi lazim.
    Termostatin hassasiyeti cok yuksek. 1.2 derecelik farklarla calismasi verimli olmaz diye dusunuyorum.

60 rakamı acaba sistemsel zorunluluk mu diye düşünüyordum ama Emre beyin mesajı bu tezi çürüttü.

Ot için 0.5 hassasiyet değil de 0.2 daha mantıklı olacakmış galiba.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.