a.s kullanmıyorsanız iyi bir kablosuz on-off oda termostatı kullanın. mutfak ve kombiye yakın iyi ısınan peteklere danfoss termostatik vanalar kullanın kombinin ayarlarıyla oynamayın fabrikasyon olarak en uygun ayarda geliyor yeni kombiler modülasyonu kısarak çalışır |
** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları (23. sayfa)
-
-
Bende iki modelde kararsız kaldım. tekrar soruyorum ama
(ev ikiz dubleks 225 m2 çatı ve dış cephe taş yün mantolama var doğu/%50 si güney/batı cepheli, pvc pencere)
1-Baymak duotec 42 kw (9020tl) 33.000 kcal
2-Airfel digifel 38 kw (9255 tl) 32.000 kcal, bunun daikin 38 kw versiyonu 13550 tl
-Baymak 42 kw kalorifer ısı verimliliği %93, airfel %92
-Baymak su ısıtma verimliliği %81 airfel %87
-Kullanım suyu (sıcak su) debisi baymak 18lt/dk, airfel 16lt/dk
-su ısıtma için elektrik tüketimi yıllık baymak 38 kwh, airfel 43 kwh
-su ısıtma için enerji (doğalgaz tüketimi) tüketimi yıllık baymak 18 GJ, airfel 17 Gj
-kalorifer ısıtma için enerji tüketimi yıllık baymak 121 Gj, airfel 64 GJ
-İkiside çift eşanjörlü, premix yanmalı, cold burner teknolojileri var, genleşme tankları 12 lt
-baymak 3 yıl garanti, airfel 5 yıl (daikin modeli 6 yıl ama 4300 tl fark var)
Ev büyük ve dubleks olduğu için yüksek kw mı seçmeliyim, yoksa 38 kw yeterli (30.000-32.000 kcal) mi ve sıcak su konforlusunumu (airfeli mi) tercih etmeliyim
Airfelin yıllık enerji tüketimi bayağı düşük 64 Gj (doğru mu emin değilim enuygunkombi sitesinde öyle yazıyor kendi sitesinde böyle bir bilgi yok), baymak 121 GJ
Sıcak su konforunda verimliliğe mi %81-87 bakmalıyım, debiye mi bakmalıyım 16-18 lt/dk (ev iki banyo, mutfak ve lavaboda sıcak su olacak, ama aynı anda iki banyoyu kullanmayacağız)
Ayrıca elekrik yükü baymak 145 W, airfel 115 W diyor bu motor/pompa gücü mü? çünkü kwh dememiş. Bu durumda daha güçlü motorluyu mu tercih etmeliyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unversed -- 19 Ocak 2022; 14:55:4 >
-
Bunlarda 3-4. alternatiflerim diğerleri (baymak duotec 42 kw ve airfel digifel 38 kw) 42 ve 38 kw iken bu iki alternatifin kalorifer sistemi için 35 kw lık ürünler (idee sıcak su 39 kw)
1-Baymak yeni idee Ace (lcd ekranlı) 35/39 kw (12400tl)
2-ECA proteus premix 35 Kw (9500 tl)
-Baymak idee kw kalorifer ısı verimliliği %94, eca %92
-Baymak su ısıtma verimliliği %85 eca %82
-Kullanım suyu (sıcak su) debisi baymak 18.9lt/dk, eca 14lt/dk
-su ısıtma için elektrik tüketimi yıllık baymak 38 kwh, eca 44 kwh
-su ısıtma için enerji (doğalgaz tüketimi) tüketimi yıllık baymak 23 GJ, eca 18 Gj
-kalorifer ısıtma için enerji tüketimi yıllık baymak 106 Gj, eca 109 GJ
-Ayrıca elektrik yükü baymak 159 W, eca 165 W
-İkiside çift eşanjörlü, premix yanmalı, cold burner teknolojileri var, genleşme tankları 8 lt
-baymak 3 yıl garanti, eca 5 yıl
Sıcak su konforunda verimliliğe mi %82-85 bakmalıyım, debiye mi bakmalıyım 14-18.9 lt/dk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unversed -- 19 Ocak 2022; 13:33:12 >
-
katalog değerlerine ve % lere bu kadar takılmayın birbirine oldukça benzeyen kombilerdir
42kW baymak duo tec çok uygun bir kombi 38kW airfel digifel premix te olur
zaten 38kW daikin vz ve 38kW airfel digifel premix aynı kombidir
bölgenizde baymak ve airfel/daikin servislerini araştırın hangisis iyiyse o markaya yönelin
zaten eviniz 225m2 belki kombinin kendi pompası yetmeyen denge kabı ve ek pompa taktırmak zorunda kalacaksınız
-
Teşekkürler. Ne bileyim ısınma için enerji tüketimi ve sıcak su verimlilik değerleri farklı olunca kararsız kaldım.
-
Baymak Duotec compact 24 kW kombi kullanıyorum 45 derecede yanıyor ve sürekli çalışıyor 55 te de yakıyorum yine hiç durmuyor hep çalışıyor. -1 şuan dışarısı. Neden sürekli çalışıyor sizce sebebi nedir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni kombiler bu şekilde çalışıyor. havalar sıcak olursa ayarlanan sıcaklığa gelince kombi bi zaman duruyor, ancak soğuk havalarda devamlı çalışıyor ancak bazen yüksek alevde çoğunlukla da düşük alevde çalışarak modülasyon yapıyor. pompa ise devamlı suyu devir daim yapıyor. sıcak havalarda belki bazen duruyordur şimdi tam hatırlayamadım. ancak oda termostadı kullanırsanız devamlı çalışma durumu şartlara göre ortadan kalkabilir, benim bildiğim böyle...
-
Bu ayarlara ulaşmak için kapmak gerek biz girebilir miyiz illa ki servis mi gelecek
muhtemelen reset tuşuna 10sn basılı tutarak girebilirsiniz. ekranda ts yazısı belirince tekrar resete bir sefer basınca parametrelere ulaşılıyor olması lazım, ben deneme ihtiyacı duymadım çünkü oda termostadı üzerinden bu parametrelere ulaşabiliyorum. ancak burada sizin yapacağınız bişey yok, karıştırırken kombi ayarlarını bozarsanız servis çağırmak zorunda kalabilirsiniz.
-
Duotec Compact 24lük satın aldım.Yerden ısıtma sistemde kullanacağım.Cosa Termostat almayı düşünüyorum.Alternatif tavsiyesi olan var mıdır ?
-
T3r veya netatmo.
Merhaba bende de bu kombiden var.
Bir kaç sorum olacaktı.
Kombinin modülasyon yapması nedir ?
Evde iki kişiyiz. Hafta içleri gündüz off konumunda yani açmıyoruz. Akşamları da 1 - 2 petek açıyoruz sadece.
Doğru mu bu şekilde kullanmamız ?
Verimli çalışma için Oda termostatı ya da farklı önerileriniz neler ?
gökdeniz TOPRAKyoutubeAnkarada kombi tesisat proje gibi işlerinizde yardıma ihtiyaciniz var ise arayarak yada videolarimizin altına yorum ekleyebilirsiniz. ankara ici ücretsiz kesifimiz vardır vatsap telegram gibi kanallardan resim video gibi iletiler göndererek fiyat ve teklif alabilirsiniz 05077304829 05077304829 youtube kanalimiza lutfen abone olmayi unutmayiniz. hangi kombi alınır? en iyi yoğuşmalı kombi markaları 2021 kombi tavsiyesi. en iyi kombi hangisi en iyi kombi markası. en az yakan kombi Ankara'da tutulan kombiler. parçası ucuz az yakan kombi tesisat proje peteğim ısınmıyor. Kombi fiyatları. kombi seçimi. kombi önerileri kombi tavsiyeleri. en ucuz kombi fiyatlari. en uzun ömürlü kombiler. kombi resetleme kombim su eksiltiyor kombiye su basma kombi bakımı temizlemesi kombi filitre temizlemesi ankara dogalgaz KOMBİ en az yakan tasarruflu kombiler kombi fiyatlari kombi ömrü hangi kombiyi almaliyim kombi tavsiyeleri kombide olması gereken özellikler iyi bir kombi seçimi nasil yapilir en çok garantili kombiler ek garantili kombiler dikey baca kombiler bacali kombiler hermetik kombi en ideal kombi fiyatlari Tüm sorunlarınızda kombi ihtiyacınızda kombi almak degistirmek istediğinizde lutfen bizimle iletişime geçiniz 05077304829https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DKqcNQf_-LfM&q=EgQuLZpEGNnPpJAGIhAen4ICk8JHck3ePwfThAEmMgFy
-
oda termostatı kullanabilirsiniz günlük program yapılanlardan
ister kablolu ister kablosuz on-off seçenek çok fazla
-
Merhaba hocam bende novadens extra 24 kw ve duotec compact 24 kw arasında kaldım novadens daha iyi diyende var duotech daha iyi diyende duotech 200 TL daha ucuz novadens ovadrsn in ön panel kullanımı cok mu karısık videolarda oyle gibi gözlemledim. Sizin tavsiyeniz ne olur destek rica ederim.
Merhaba ikisi aynı kombi komponentler açısından
Novadens extra'ya kombinin üstünde çıkan kumanda paneline kablo bağlayarak o.t olarak kullanıyorsun başka marka o.t takılamıyor
Bence baymak duo tec compact alın istediğiniz o.t'yi takarsınız ister kablolu kablosuz veya wi fi
Merhaba baymak duotech de modülasyon oranı kaçtır
1/5
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X