Şimdi Ara

** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
24
Favori
73.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İsmâil Hakkı FEYZİOĞLUyoutube
    BAYMAK DUOTEC COMPACT KOMBİYE TERMOSTAT NASIL TAKILIR BAĞLANIR MONTAJ | COSA v4 P4
    https://www.youtube.com/watch?si=vHPJPFz4_KUb1x6w&v=qw55wBdfUl8&feature=youtu.be

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• hayalkahvesi82 kullanıcısına yanıt
    Etiket için teşekkürler. Lakin Warmhause Recowa aldım bir aydır kullanıyorum. Modülasyonlu ve openhterm portundan bağladım tavsiye ederim. Cosa malesef on off bir termostat.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rash.87 kullanıcısına yanıt
    Benim mevcutta bu var bunu takıcam da ondan aklıma geldi 😁
    1+1 eve de modülasyon gerekmez sanırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hayalkahvesi82 kullanıcısına yanıt
    Herhalde gerekmez hocam Hayırlısı olsun, takması çok basit.

• merhabalar.

rash.87 bir risk alıp recowa termostat satın alıp takınca bana da bir özgüven geldi :). kendisi ile iletişime geçip kafamdaki soruları sordum. Benim için önemli ve öncelikli olan konular kombinin uzaktan aç-kapat şeklinde kontrol edilebilmesi ve oda sıcaklığının telefon uygulaması üzerinden ayarlanabilmesiydi. Bazı oda termostatlarının özelliklerinde yazan dış hava sıcaklık sensörü bağlamadan internetten aldığı bilgiye göre kombi kazan sıcaklığını da ayarlaması ekstra bir artı idi. Recowa benim isteklerimi karşılıyordu ancak internette gezinirken yabancı forumlarda ve youtube da honeywell T6r kablosuz oda termostatı ile karşılaştım. Risk almaya değer dedim ve 2. el olarak satın aldım. Hala kullanıyorum. Cihaz opentherm üzerinden kombi ile haberleşiyor. Bütün montaj ve bağlantılarını ben kendim yaptım. Kombimin garantisi dolmuştu. Hem cihaz üzerinden hem de telefon uygulaması üzerinden haftalık program yapılabiliyor. Cihazda aynı zamanda TPI algoritması ile öğrenme özelliği de var. Galiba bu hafta öğrenme sürecini tamamlar. Sorun olarak cihazı ilk devreye aldıktan ve 1 günlük kullanımdan sonra sıcak kullanım suyunun ısınmadığını fark ettim. Hiçbir işlem yapmadan honeywell desteğe mail gönderdim. Cihazın sadece kalorifer ısıtma devresini kontrol ettiğini kullanım suyuna müdahale etmediğini yazdılar. Sorunla ilgili olarak kombi üreticisi ile iletişime geçmemi söylediler. Bunun üzerine Baymak'ı aradım ve sorunu anlattım. Termostat baymak olmadığından destek veremeyeceklerini ama istersem servis yönlendirebileceklerini söylediler. Servis de termostatı sökmemi söyledi. Bunun üzerine yine yabancı forumlarda benzer sorun yaşayan var mı diye bakarken honeywellin kendi sitesinde FAQ bölümünde benimkine benzer sorun yaşayan birine verilen cevaba denk geldim. Kombi ve oda termostatı rolesinin (alıcı/verici ünite) kapatılıp bir süre bekleyip tekrar enerji verilmesi yazıyordu. Denedim ve şu an hem sıcak kullanım suyu hem de kalorifer devresi iyi bir şekilde çalışıyor. Uygulama da fena değil. Fiyatı biraz pahalı ancak özellikle evde kimsenin olmadığı zamanlarda geofencing özelliği ile önceden belirlenen sıcaklıklara düşürerek tasarruf da yapıyor. 2 yılda kendini amorti eder diye düşünüyorum. Konu ile ilgili özellikle ufkumu açtığı ve cesaret verdiği için rash.87 ve disintergation hocama teşekkür ederim.

• albeyazlim A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, yardımcı olabildiysem ne mutlu. Bu Recowa termostatta inanın piyasadan daha tecrübeliyim. Önceki hafta belaya kaldım termostat ile ama yine çözümü kendim buldum :) Recowa dan çok memnun kaldım umarım sizde Honeywell den memnun kalırsınız. Kombi su basıncını gösteriyor mu sizin uygulama acaba? Recowa ile sorusu olan iletişime geçebilir bu arada. İyi günlerde kullanın sizde Honeywell I hocam görüşmek üzere

Merhaba hocam. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sizden aldığım cesaretle bu işe giriştim ve şu an çok memnunum. Su basıncı bizim kombilerde galiba analog gösterge ile ölçülüyor yani dijital bir sinyal üretilmediğinden anakart üzerine bu bilgi gitmiyor. Bu sebeple benim cihazda da su basıncı 8,5 bar olarak görünüyor. Diğer kalorifer gidiş dönüş su sıcaklıkları anlık olarak görünüyor. Ben modülasyon yapıyor mu diye epeyce takip ettim. Cihaz kazan suyu sıcaklığını tamamen kendisi belirliyor. Kombi üzerinden isterseniz siz maksimum sıcaklık değeri girebiliyorsunuz. Cihazın görüntüsü de bu şekilde. Bir de kombiye bağlanan kutusu var başka parçası yok. Görüşmek üzere.

** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arceligin ve bekonun kombileri cok benziyor baymaga buradan yola cikarak
    https://app.hb.biz/WGy4Y7PeAo1p
    Bu termostat bizim baymak duotechlere uyar mi

• gzegen kullanıcısına yanıt

Bu oda termostatı general life'in üretimi ve kablosuz on-off

Baymak dahil bütün kombilerde aç kapa şeklinde çalışır

• gzegen kullanıcısına yanıt
    Eğer mantık on-off ise hepsine uyar. Aslında mantıklı bakmak gerekirse OpenTherm protokolü destekleyen tüm kombilerde bile OP termostlarin on -off lar gibi çalışması gerekiyor.

• Merhaba, baymak duotec compact kombinin sirkülasyon pompası sıkışması nasıl açılır? Diğer kombilerde pompa üstüne bir vida var söküp buradan tornavida ile pervaneye ulaşıp pervanede döndürülerek sıkışıklık açılıyor ama bu kombide pompa üzerinde böyle bir vida görünmüyor.

** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları
  • Bu kombide eski tip oda termostatı kullanıyorum, modulasyonlu termostatlar varmış ne olduğunu da çok bilmiyorum da değiştirmeye değer mi, tasarruf açısından çok fark eder mi

• werty28 W kullanıcısına yanıt

faturalarda muazzam tasarruf yaptırmaz

Merhaba, bende eski tip aç-kapa termostat vardı. İhtiyaçlarim doğrultusunda internet destekli ve uygulama üzerinden kontrollü bir termostat istedim. Warmhouse Recowa termostat bizim kombiler ile uyumlu çalışıyor. Hemde modülasyonlu OpenTherm protokolü destekli bir cihaz. Şunu da söylemeliyim ki 2250₺ şuan için çok çok ucuz. YouTube da Daikin kombilere takıyorlar bu termostati OpenTherm olduğu için ve ara sıra hataya düşse de Daikinler ile çalışıyor. Bizim kombide ise hataya bile düşmüyor. Ben çok beğendim, kurulumda bazı sorunlar oluyor ama bununda çözümleri var. En azından ben bayağı bir tecrübe ettim. Araştırın karar verin, günlük tüketimim 3 metreküp bu arada. 125m2 müstakil ev

• Merhaba

Zemin kat altı bodrum 3+1 net kullanım alanı 100 m2 dış cephesi taş yünü yalıtımlı katta tek daire evimize geçen sene mobil tesisatlı duotec compact 24 kw montajı yapıldı. Odanın birinde(kuzey) iki petek kapalı (sadece su akışı olacak kadar açık) diğer tüm petekler aktif şekilde yanıyor. Kombi 35 derecede ancak 39un altına inmiyor 24 saatlik tüketim 10.7 m³. Aylık tüketim 360 m³ geldi(çok soğuklarda biraz yüksek çalıştı). Üst katta ise ara daire yine kapalı bir oda var ve gerisi aktif yanıyor bosch kombi 42 derecede aylık tüketim 220 m³.

Baymak devamlı çalışıyor çok nadir dururken görüyorum, ara kat ile tüketim illaki farklı olacak ama bence fazla tüketiyor. Servisi aramak mantıklı mı, ayar yapma gibi bir işlem olabiliyor mu acaba yada bakabileceğim gözden kaçan bir faktör mü var?

Isı katsayısı 70 - Kayseri. Peteklerin ısınmasında bir problem yok.

• ÖzkanÇ kullanıcısına yanıt

Ben de Yozgat'tayım, ev 140-150 metrekare, Aralık ayı toplam 435 m³... Ama Aralık ayı diğer senelere göre soğuk geçti burada.. Alt katın boş olması çok fark ediyor... Bizim ev iki katlı alt kat boş şu an kiracı olduğu senelerde hemen belli ediyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty28 -- 21 Aralık 2024; 14:18:43 >

Şehir neresi acaba günlük 3 m³, Aralık'tan sonra mümkün değil bizim burda (Yozgat)

Burası Trakya'nın göbeği. Kışlar sert geçer fakat şuana kadar öyle çok soğuk olmadı.

Anladım biz Aralığı çok sert geçirdik, bir ayın yarısı geceleri - 10'u gördük, alt katımız da boş, biraz fazla geldi ama ben daha çok bekliyordum, 4000 fatura geldi.. Tavsiye için teşekkürler, inceleyeceğim, adamlar kombiye özelliği koyduysa vardır bir faydası diye düşünüyorum, şu anki termostat ile modülasyon özelliğini kullanamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty28 -- 21 Aralık 2024; 14:24:11 >
    Sizin orası gerçekten soğukmuş. Bizlerde -5 ler falan Şubat sonu çıkıyor. Tabi siz araştırın bi, ben yabancı kanalları da dinledim. Adamlar şöyle diyor. " Kombiniz yeni nesil ve OpenTherm protokolü varsa neden kullanılmıyor? Bunu kullanmamak çok delice."

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.