Şimdi Ara

Baymak Elegant Plus A++ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.488
Cevap
26
Favori
190.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşhir ürünü bunlar..her magazada bulamasınız. teşhir ürününe bu kadar verecegınıze gittigidiyordan çek vs ile o fiyata sıfır alırsınız..
  • Bende 1450 tl ye 9000 lik sipariş verdim cuma yada cumartesi kurulacak, inşallah iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayın peder evinde bi eski olan versiyonunu kullanıyor 12.000 olanın yenisi çıkmış fiyat olarak uyguna bulup almayı düşünüyorum
    fiyat aralğı 1600 ila 1900 arasında değişiyor ist içi montaj dahil en iyi fiyatı nereden alabiliirm
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/150647/baymak-elegant-plus-12-a--12-000-btu-inverter-klima.aspx#specs

1600 tl - 178,81 TL x 9 fiyat olarak uygun kurulum ile alakalı birşey yazılmamış
  • Arkadaşlar bir süredir bende bu model dahil birkaç klimayı takibe aldım. Fiyatlar küçük miktarlarda düşmeye başladı. (10-20 TL civarında) Ağustos ayını yarıladık neredeyse en azından eylülü beklemekte fayda var eğer aceleniz yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karti

Bende 1450 tl ye 9000 lik sipariş verdim cuma yada cumartesi kurulacak, inşallah iyi olur.

Bimeksten mi aldınız 9.000 btu klimayı? Bimeks'ten aldığınızda kurulum ücretsiz mi oluyor? Baymak servisleri elektrik tesisatı çekiyor mu? Birde boruları ve elektrik tesisatını duvar içine gömdürmek istediğiniz zaman sanırım ek ücret isteyeceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

quote:

Orijinalden alıntı: karti

Bende 1450 tl ye 9000 lik sipariş verdim cuma yada cumartesi kurulacak, inşallah iyi olur.

Bimeksten mi aldınız 9.000 btu klimayı? Bimeks'ten aldığınızda kurulum ücretsiz mi oluyor? Baymak servisleri elektrik tesisatı çekiyor mu? Birde boruları ve elektrik tesisatını duvar içine gömdürmek istediğiniz zaman sanırım ek ücret isteyeceklerdir.

Elektrik tesisatı çekmiyorlar ,siz kendiniz ücretini ödeyerek elektrikçi çağırmak zorundasınız maalesef
  • Arkadaşlar bende baymak elegant plus 18000btu almayı düşünüyorum fakat geçenlerde hburada sitesinde okuduğum yorumlara göre bu klimada ayarladığın dereceye gelmesine rağmen aynı hızda soğutmaya devam ediyormuş. Sizde de bu sorun varmı? Hepsinde var olan bir sorun mu yoksa bazılarında mı görünüyor.

• Arkadaşlar ben Arçelik A+++ enerji seviyesindeki 12610 modelini almayı düşünüyordum. Sahibinden.com'daki Gree satan satıcıya önce Baymak Elegant almayı düşündüğümü söyledim, sonra Arçelik 12610 A+++ enerji seviyesinde olduğu için almaya karar verdiğimi fakat araştırmalarım sonucunda Mitsubishi'nin en kaliteli klima olduğunu öğrendiğimi yazmıştım. Aşağıdaki cevabı verdi.
    quote:

Dediğiniz cihazların hepsi çöp cihazlar sadece mitsubishi electric ise güzel cihazdır. arçelik a+++ dediği cihaz kendi kurumlarından aldıkları sertifikadır. Eurovend sertifikası değildir. arçelik a++ ile gree a aynı enerji sarfiyatını yapar.

Sanırım Arçelik-Beko ve Baymak bu sertifika standartını desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 10 Ağustos 2016; 17:16:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hellboy2121

Arkadaşlar bende baymak elegant plus 18000btu almayı düşünüyorum fakat geçenlerde hburada sitesinde okuduğum yorumlara göre bu klimada ayarladığın dereceye gelmesine rağmen aynı hızda soğutmaya devam ediyormuş. Sizde de bu sorun varmı? Hepsinde var olan bir sorun mu yoksa bazılarında mı görünüyor.

n11'de benzer yorumu bende okudum ve merak ediyorum. Klimayı 22 dereceye getirdiğimizde klima oda ısısını 22'de sabitlemiyor mu? Vantilatör mantığında mı çalışıyor? Vantilatörlerde 1,2,3 gibi kademeler olur ya, Baymak Elegant serisinde odanın sıcaklığına göre klimanın çalışmasını sağlayamıyor muyuz?

Ayrıca biri yatak odasına taktırmış fakat yatak odası için bu klimanın uygun olmadığını biraz gürültülü çalıştığını yazmış, yanlış hatırlamıyorsam 12.000 btu klima taktırmıştı.

• hellboy2121 kullanıcısına yanıt
    Hocam fan hizini kisik yaparsaniz devamli kisilta ufluyor yuksek yaparsaniz devamli yuksekte ufluyor ama auto yaparsaniz ayarladiginiz oda sicakligina geldiginde kendini kisiyo veya hizlaniyo fanini otomatik ayarliyo sesli calisiyo diyenlerede inanamiyorum neye gore sesli veya neye gore karsilastiriyolar makine istenilen sicakliga geldigine rolantiye aldiginda kendini ses yok denicek kadar az kisik uflemedede cok az ses var orta derece uflemede anca sesi belli olmaya basliyo yuksek seviyede ise bana gore yine cok sesli sayilmaz kademe kademe ic ve dis unite ses desibelleri var karsilastirin diger urunlerle samsung ar5600 serisinide gordum ayni ses seviyelerinde ikiside

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ckmz17 -- 10 Ağustos 2016; 18:31:31 >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Aslında bunu daha önce uzun uzun yazışmıştık. yine daha önce, ürün üzerlerinde yazan etiket verilerinin güvenirliği ve ksıtası, onay mercii konularına dikkat çekmeye çalışmıştık.
    Arkadaşın verdiği bilgilerde hata olmamakla birlikte, dinime küfreden Müslüman olsa gibi bir durum var ortada, bu yorumu yapan gree gibi bir markanın temsilcisi, iyi de sen önce kendi ürünlerinin kalitesine bak da sonra milleti eleştir demezler mi adama?

Biz burada sadece MARKA üzerinde takılı kalmıyoruz, markanın tüketici üzerinde olumlu olumsuz tüm izlerini konuşuyoruz. GREE üretimlerinin kalitesi ortada, AUX üretimlerinin kalitesi de ortada, MITSUBİSHİ markasının üretim ve ürün kaliteside ortada. bunlar zaten bilinen durumlar, Amerika'yı yeniden keşfetmenin anlamı yok
    Bunu biraz, sinüs eğrisi gibi düşünün. ekteki paintte çizdiğim şekilde üstteki olan eski sistem klima, alttakinide yeni sistem klima olarak değerlendirin. ortadaki kırmızı çizgi sizin setlemiş olduğunuz dereceyi temsil etsin.

il çizimde dereceyi hem yukarı hem de aşağı doğru sürekli aştığını görürsünüz. bunun amacı kompresörün sabir frekans ve sabit devirle çalışması, sensörden almış olduğu ''Setlenen değere geldi dur'' komutunu alınca durup ortamdaki ısısının kaybolması neticesi yine sensörden gelen ''ısıs kaybodlu çalış'' komutuna istinaden bu faz mantığı ile hareket eder ve setlenen derecenin biraz üstüne çıkınca durup, biraz altına inince hareket etme mantığına sahiptiler.

Yeni teknolojide ise yazılımların da günden güne gelişmesinin etkisi ile ( İlk nesil inverter klimalardan daha verimli yeni yazılımlı olanlar) artık değişken frekanslı değişken devirli daha satbil çalışan kompresörlere sahibiz. buna paralel alttaki çizimde göreceğiniz üzere sizin setlediğiniz değere gelene kadar yüksek frekans ve yüksek devirde çalışan kompresör, setlenen değere YAKLAŞTIĞI zaman daha alt frekansa geçer, Setlenen değere ULAŞTIĞI an ise daha da al frekansa geçerek en alt devirde ve en az enerjiyi harcayarak oda ısısını kaybetmemek üzere sürekli çalışmaya devam ederler. böylece setlenen değerin bir altına bir üstüne gidip gelmeler ortadan kalkar.

Fan durumu ise yine bu tempoya senkronize hareket eder eğer siz auto konumunda bırakırsanız.

Ses konusu muammadır hocam. Aynen televizyonlardaki RENK konusu gibi. Televizyonda size çok soluk gelen bana çok kırmızı gelir. Ses de bundan farklı bir mantık değildir. yukarıda arkadaşımız güzel yazmış, Neye göre sesli? Ben yatak odamda bir klima kullanıyorum 12 lik, her gece aynı kabusu görüyorum, okyanuzun ortasında fırtınada kalmış gibiyim VuuuuuuUUUUuuuuuu VVuuuuuUUUuuuUUu bu ne arkadaş
    Eski sistem klima tabi, uyku modu yok bir şey yok, takmışız öyle kalmış. Bir nceki evimde ise yatak odamda 15 lik klima vardı. İlk fırsatta kesinlikle küçük kabin inverter bir cihaz alacağım yatak odasına.
    Şimdi öyle enteresandır ki benim bu fırtınavari diye tabir ettiğim ses eşime sinek vızıltısı gibi geliyor. Ses konusu bana göre referans verilecek ve alınacak bir konu değil hocam. o sizin kulak hassasiyetinize göre değişir.  Baymak Elegant Plus A++

• Arkadaşlar klimayı bugün taktırdım. Soğutması iyi gibi kullandıkça daha iyi anlayacağız. Vakumlama yapmalarını istedim. Bi cihazla bişeyler yaptılar ama anlayamadım. Resimdeki cihaz vakumşama cihazımı arkadaşlar.
    http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/402743/f2aa0382-ba45-4316-8938-1b8094936a12.jpg&size=4&bound=3&border=1&resolution=0
    http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/402743/786cc2ba-4c95-4de8-aeb5-bcb44eedcdcd.jpg&size=4&bound=3&border=1&resolution=0
    Bu mesaja eklenen görseller:

Baymak Elegant Plus A++ Baymak Elegant Plus A++

• Gree satıcısı kendi sattığı klima için aşağıdaki yorumu yazmıştı:

quote:

valla 4 senedir klima satıyorum. gree orta segment bu cihazdir. mükemmel de çalışabilir. başına dert de ama hepsi böyledir. Klimada cihaz %60 ise işçilik %40 sitelere göz artık hep çakal montajci hatalari

Baymak, Arçelik A+++ ve Mitsubishi klima araştırmalarımı yazdığımda verdiği cevap:
    quote:

Dediğiniz cihazların hepsi çöp cihazlar sadece mitsubishi electric ise güzel cihazdır. arçelik a+++ dediği cihaz kendi kurumlarından aldıkları sertifikadır. Eurovend sertifikası değildir. arçelik a++ ile gree a aynı enerji sarfiyatını yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 10 Ağustos 2016; 23:20:44 >
  • Klimanız hayırlı olsun, Baymak Elegant 12.000 btu mu aldınız? Daha detaylı resimlerde paylaşır mısınız?
    Evet baymak elegant plus 12000 lik aldım. Klimayı kardeşimin evine taktırdım. Resim çekmedim. Çekdiğimde paylaşırım.

• Hocam taktirmişsin cihazi haydi hayirlisi olsun.

Evet hocam makine o, ve yine baglamalari gereken manometre de o

• Ado kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Evet o cihazla işlem yaptılar. Montaj elemanları gayet güzel hizmet verdiler. Ben ne istediysem yaptılar. Güzel işçilikleri vardı. Klimanın resimlerini çektiğimde paylaşırım.

• Ellerine saglik arkadaslarimizin.

Ne gunlere geldik hocam, zaten yapilmasi gereken yapuldi diye tesekkur eder olduk

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.