Şimdi Ara

Baymak Elegant Plus bu şekilde çalışma normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha bağlanalı bir hafta olmadı. İlk 2-3 gün ortamı 28 dereceye ayarladığımda o derecede tutuyordu. Şimdi 28 dereceye ayarlı, bir süre devreye girmiyor, sonra devreye giriyor ve ortamı 25 küsür dereceye kadar soğutup tekrar duruyor (fan bu arada hep çalışıyor) sonra ısınmaya başlayınca tekrar çalışıp tekrar 25lere getiriyor bu böyle devam ediyor. Bir sıcak bi soğuk aptala çevirdi. Devreye girdiğini sesinin değişmesinden ve üflediği soğuk havadan anlıyorum. Oda da yalıtım var, 9000lik klima.

• Merhabalar. Kaç m2 alanda kullanıyorsunuz ?

Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    20-25m2
    Ayrıca ECO modunda klima çok daha fazla çalışıyor, durup devreye giriyor gibi. ECO modu kapalıyken bu kadar çok çalışıp durmuyor. Devreye girip çıktığını sadece iç üniteden değil hemen kafamın üstündeki çatıda duran kompresörün çalışıp dururken çıkardığı sesten anlıyorum.

Mesela şuan 27.5 a ayarlı. Isı 27.5 a gelince çalışmaya başladı ve 26 dereceye kadar düşürüp durdu. Ama ben 27.5 sabit istiyorum zira 26 yı direkt hissediyorum soğuk olarak.
  • Klimanın özelliği bu,bu özellikle yaşamaya öğrenin
  • waswa91 W kullanıcısına yanıt
    Diğer inverter klimalarım bu şekilde çalışmıyor ama. İki evimde toplam 5 ayrı markanın kliması var. Hepsi sabit çalışıyor. Devreye girip çıkmıyor. fakat bu eski klimalar gibi çalışıp duruyor.
  • Her klimada yok oda sıcaklığını dengelemeye çalışıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik mi solar mı ve öneri?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • waswa91 W kullanıcısına yanıt
    Yani klima inverterda olsa, kompresörün tamamen durup çalışması normal?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 88mph -- 11 Temmuz 2019; 23:7:31 >
  • Merhabalar. Normal değil. Ya sensör hatalı ölçüyor,ya da yazılımsal bir sorun var. 9000 btu klimanın 20-25 m2 alanda dur-kalk yapmaması gerekir. Hani kapasite büyük geldi vb. diyemeyiz bu durumda. Klima çalışmadığı zaman ortam sıcaklığı kaç derece oluyor ?

Saygılarımla...
    30 derecenin biraz üstünde oluyor. Yabancı kaynaklara baktım biraz, kimisi normal kimisi değil diyor, bende çıkamadım işin içinden.
    Klimanın dandikliğinden. İnverter diye satıyorlar ama inverter özelliği doğru düzgün çalışmıyor. Bende de var. Şimdiki aklım olsa, 1000 lira daha fazla verir, üst seviye marka alırdım çünkü elektrik onu çıkaracak zaten. 88mph'nin dediği şekilde çalışması zaten eski tip gibi çalışması ve 2 katı hatta fazlası elektrik yakması demek. Tabi en kötüsüde hassas ayar yapamamanız. 29 derece sıcak geliyor 26 üşütüyorsa 28 dereceye ayarlıyınca, 25-28.5 şeklinde oynayıp duracaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Klimanın dandikliğinden. İnverter diye satıyorlar ama inverter özelliği doğru düzgün çalışmıyor. Bende de var. Şimdiki aklım olsa, 1000 lira daha fazla verir, üst seviye marka alırdım çünkü elektrik onu çıkaracak zaten. 88mph'nin dediği şekilde çalışması zaten eski tip gibi çalışması ve 2 katı hatta fazlası elektrik yakması demek. Tabi en kötüsüde hassas ayar yapamamanız. 29 derece sıcak geliyor 26 üşütüyorsa 28 dereceye ayarlıyınca, 25-28.5 şeklinde oynayıp duracaktır.
    Merhabalar. Bu cihaza mahsus bir durum olduğunu düşünüyordum ki genel anlamda böyle görünüyor.

Saygılarımla...
  • Benim cihazda 1200lik sizdeki durum bende de var. Oda 15-20 m2 arası.Genelde 28 derece de kullanıyorum.Oda soğuduktan sonra klima duruyor.Biraz ısındıktan sonra tekrar çalışıyor. Nasıl inverter bu anlamadım
  • 27 dereceye ayarlayın öyle deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wiru5 kullanıcısına yanıt
    Bendede 12.000 lik elegant plus var Sizin duruyor dediğin olay nasıl? İç ünite bi anda fanı durduruyor mu yoksa dış ünite mi duruyor.

• TheRebeliousTR kullanıcısına yanıt
    Dış ünite duruyor,iç ünite çalışıyor ama vantilatör gibi üflüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorun bende de var , 25 derceye ayarlıyorum 22 23 e kadar düşüyor elim ayağım buz kesiyor 26 derece yapıyorum terliyorum oda ısısı 27 28 e kadar çıkıyor

• wiru5 kullanıcısına yanıt
    Ben dediğinizi denedim öyle fan gibi soğutmadan üfleme yapmadı.

• Arka Destroyer kullanıcısına yanıt
    Tam olarak budur. 28 derece istiyorum, ayarlıyorum, paso dur kalk yapıyor bakıyorum 26 derece olmuş. 28.5 yapıyorum biraz yükseltince belki 28de sabitlenir, bu sefer içersi 29 derece oluyor. hadi 28 yapıyorum, bir süre idare ediyor. Sonra niye üşüdüm lan ben diyorum bir bakıyorum 25-26 dereceye inmiş. Eğer benim gibi ısı konusunda hassas, üşümekle terlemek arasındaki ısı farkınız az ise bu klima sizi deli edecek demektir. Bu arada inverter çalışma hak getire, öyle birşey yok :) Kompressor çalışıyor sonra duruyor, tekrar tekrar. Ha belki düşükte dur kalk yapıyordur bilemem. Onun için ilk açınca watt ölçerden bakmak lazım fark var mı ama sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.