Şimdi Ara

** BAYMAK İDEE ** KULLANICILARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
10.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    özel mesaj kullanmıyorum buradan yazıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

özel mesaj kullanmıyorum buradan yazıyorum
    Hocam sizin bilgilerinizden kesinlikle faydalanmak istiyorum musait olursaniz kombi yardim diye konu actim bakabilir misiniz bugun yarin kombi alicam cunku

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DariusVictusS D kullanıcısına yanıt
    kombi ve tesisat öneri sayfasına yazsaydınız dönüş yapardım
    açtığınız konuya yazdım.

• disintegration kullanıcısına yanıt
    merhabalar,

İdee 28 kombiyi yeni satın aldım. Evim 150 m2 alttan ısıtma sistemi var. Karadeniz bölgesindeyim.

Oda termostatı almayı düşünüyorum ( daha almadım ). Kombinin kurulumunu servis yapacak . Bildiğim kadarıyla yerden ısıtmalarda belirli bir derecenin üzerine çıkmak tesisata zarar veriyor. Bunun için kaç derecede çalıştırmak önemli ve daha önce yerden ısıtma ve idee kullanıp olumlu sonuçlar elde eden varmı ?

not: baymak sitesinde dış ortam sensörü yok
  • muh28 M kullanıcısına yanıt
    baymak idee'nin lcd ekranı yok 35-45c arasında kullanmanız lazım iade hakkınız varsa iade edin 28kW baymak duo tec ve iyi bir on-off oda termostatı alın daha iyi bir kombinasyon olur eviniz için
    yerden ısıtma sistemlerinde dış hava sensörüne gerek yok düşük kazan sıcaklığı lazım
    Merhaba, neden 28kW baymak duo tec ile değiştirin dediniz ?
    baymak idee nin lcd ekranı yok 35 40c gibi yerden ısıtmanın az istediği düşük kazan sıcaklığını nasıl değiştireceksiniz lcd ekran yok idee de. bu kombiyi kullanmak zor

• Sadece LCD ekran olarak kullanım zorluğundan dolayı idee yi değiştirmemi öneriyorsunuz doğru mu anladım ? İdee nin oda termostatını alsam bu zorluğu giderebilirmiyim ? Teşekkürler

Sadece LCD ekran olarak kullanım zorluğundan dolayı idee yi değiştirmemi öneriyorsunuz doğru mu anladım ? İdee nin oda termostatını alsam bu zorluğu giderebilirmiyim ? Teşekkürler

baymak idee oda termostatı
    tesisatınız yerden ısıtma , radyatörlü ısıtma olsaydı önerirdim
    modülasyonlu o.t de önce yüksek kazan sıcaklığı gerek 55 60c
    ev ısındıkça kazan sıcaklığı düşer
    baymak müşteri hizmetlerine sorun belki baymak idee oda termostatını on off yani aç kapa olacak şekilde çalışma özelliği vardır ben yok diye biliyorum
    montaj yapılmadıysa iptal edin baymak duo tec 28 ve iyi bir on off oda termostatı alın
    yerden ısıtma için en iyisi bu

due tec i alsam sistem nasıl işleyecek ? modülasyonlu termostat yine kazan sıcaklığını 55-60 a çıkarmayacak mı ?
    modülasyonlu oda termostatı yerine on off yani aç kapa bir oda termostatı alacaksınız örneğin siemens rev 24, danfoss tp 5000,honeywell cm 707, intherm mrl 300, general ht 250...vs gibi
    kombiden kazan sıcaklığını 35 40c gibi ayarlayacaksınız
    kombiniz dönüş suyu modülasyonuna göre 35 40c civarında gezinerek çalışacak 55 60c ye çıkmayacak bu yüzden on off o.t alın diyorum
    on off oda termostatı kombinin kazan sıcaklığına müdahele etmez kombi ile haberleşmez

çok soru sordum kusura bakmayın. son 2 sorum daha var. :)

1 ) En başta idee 28 yerine due tec kombi + on off oda termostatı önermiştiniz. idee 28+ on off oda termostatı da aynı işlemi görmez mi ? idee ile due tec kombi bilmediğimiz başka bir fark var mı?

2 ) modülasyonlu oda termostatlarında suyun sıcaklığını gerektiğinde 55-60 a kadar çıkarıp sonra düşürdüğünü söylemiştiniz. Bu termostatlarda üst sıcaklık değerine bir sınırlama getirilmiyor mu ? ( örneğin en fazla 55 e kadar çıksın ) Bu şekilde olursa verimli olur mu ? Teşekkürler
    sevgili arkadaşım 3 defa yazdım ben mi anlatamıyorum acaba
    baymak idee'de kombinin üstünde LCD EKRAN YOK DAHA BAŞKA NASIL ANLATAYIM bilemiyorum
    kombinin tuşları yok panelin altında iki tane ilkel düğme var göz yordamı değiştiriyorsun
    baymak idee oda term taktırman lazım ama senin kalorifer tesisatın yerden ısıtma
    montaj yapılmadıysa iptal et 3 defa yazdım veya illaki baymak idee kullanmak istiyorsan o senin tercihin buraya danıştın fikrimi belirttim kombiyi kullanacak olan sensin

İdee de LCD ekran olmadığını biliyorum. Due tec LCD ekran var tamam. ( Due tec görsel olarak kullanışlı ). En son yazdığımı dikkatli bakarsanız yerden ısıtmada ne idee ne de Due tec ne de başka bir marka model de modülasyonlu oda termostatının uyumlu olup olmadığını sormuştum. Benim için kombinin de ısıtma sisteminde modülasyona uyumlu olması önemli. Kombiyi değiştirebilirim ama Isıtma sistemini değiştiremeyeceğime göre ister idee olmuş ister Due tec olmuş çok fark etmez.

modülasyonlu oda termostatı , yerden ısıtma sisteminde olmaz güzel arkadaşım
    on-off oda termostatı taktırırsan kombin oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde değil tesisat suyuna göre modülasyon özelliğinde çalışacak yine modülasyonlu çalışacak ama kombinin kendi dönüş suyu modülasyonuna

şimdi sen baymak idee ve baymak idee oda termostatı taktırdın diyelim
    kombiden kazan sıcaklığını 55-60c'ye ayarlayacaksın. oda termostatından da örneğin 23c ayarladın
    ev ısındıkça kazan sıcaklığının 50c sonra 45c hatta evde koşullar uygunsa 40c civarına düşecek düşebilir
    düşecek demiyorum o anda dışarısı buz gibiyse kazan sıcaklığı 55c civarı gezinecek bunu tahmini yazıyorum

şimdi yerden ısıtmada nasıl 55-60c kazan sıcaklığını kullanacaksın bunu açıklayabilirmisin bana yerden ısıtmada 60c olmaz

ama dediğim şekilde baymak duo tec 28 ve paşa gönlün hangi on-off oda termostatını istiyorsa onu alırsan kombiden kazan sıcaklığını örneğin 35c ayarlayacaksın kombi kendi dönüş modülasyonuna göre 35-40c civarı bazen havalar iyiyse 30c civarı gezinecek bu kazan sıcaklığı yerden ısıtma sistemlerine uygundur

bu son mesajım yeterince açık ve net açıkladığı düşünüyorum iyi forumlar

Siz ustadi dinleyiniz baymak duotech aliniz daha yeni bir kombi ve on off oda termostadi aliniz

Merhabalar.
    Alt kat 170 üst kat 90 m2 toplamda 260 m2 yerden ısıtmalı dubleks evimiz var.
    burası için baymak idee 39 yoğuşmalı kombi aldım. alt katta kombimiz.
    Bu kombi de 39 yazmasına rağmen 35 kw imiş aslında (zaten biliyorsunuzdur.)
    üst katta 15 m2 bir odayı yakmamamıza rağmen tam ısınmada verim alamıyorum.
    özellikle alt katta kollektörün sonuna denk gelen oda ile üst katta ısınma sorunu yaşıyorum.
    kombi sıcaklığı üzerinden ayarlayarak 60-65 derece arasında oluyor.
    İyi olan oda 21.5 soğuk oda en az 2 derece daha düşük.
    kombi yeterlidir sanırım değil mi.
    kasım ayı çok soğuk geçmemesine rağmen 500 Tl gibi fatura geldi. çok da ısınamadık bazı odalarda

ben kombiyi alalı 5 sene oldu. sessiz diye almıştım. (sessiz sayılır sıkıntı yok)
    kablosuz programlı termostat ile kullanıyorum 5 yıldır.
    termosttattan sıkıntım yok ayarlıyor ama siz yerden ısıtmaya olmaz demişsiniz hatta idee olmamalı anladığım kadarıyla.
    ilk önce ne yapayım. sıcaklığı düşeriyim mi kombi üzerinden.
    ekstra pompa mı takayım
    pompasını mı değiştireyim ne yapmalı acaba

• Ehlisafa kullanıcısına yanıt
    yerden ısıtmada 60 65c kazan sıcaklığı olmaz yanlış kullanıyorsunuz

Tamam artık 50 55 arası yaptım.
    Bu yeterli mi.
    Termostatı iptal mi etmeli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.