< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
premix teknolojili tam yoğ kombiler ile 3 eşanjörlü yarım yoğ kombiler arasındaki farklar
baymak idee montaj
31 aralık'a kadar BAYMAK İDEE 7yıl garanti
balkonda kombisi olan arkadaşlar kombiyi ve altındaki bağlantı borularını mutlaka izole edin kış mevsiminde kombinin ısıtma verimi inanılmaz derecede düşer ve de donma tehlikesi var kombinin her tarafı kapalı olmalıdır duvar üstünde giden borular verimin düşmesine neden olur ve de tasarrufa eksi olarak doğrudan etkisi vardır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 1 Ocak 2017; 18:20:19 >
Baymak idee için en uygunu baymak idee oda termostatı çünkü kombinin lcd ekranı yok yanında mutlaka baymak idee oda termostatı ile kullanılmalı
Mesela kombi arızaya geçersen oda termostatının ekranından görürsünüz ve oda termostatı modülasyonlu
Ama elinizde intherm mrl 300 rf varsa deneyebilirsiniz
Honeywell sormamdaki amaç gündüz evde olmamamız ve eve geliş saatlerimizin düzensiz olması açıkcası. Dediğiniz arıza olayı da önemli tabi, 2-3 defa (2. yılında kombi) yanmaya çalışıp, basıncın sanki otomobil marsına basılmıs gibi inip kalktıgı durum oldu. Kapatıpaçayınca bir sıkıntı yok gerçi. 300 RF halen kutusunda. Ya satacağım yada ecea confeo premix veya buderus 0.62 ye takacağım. 3 kombimiz var, 3'ü de termostatsız :)
tyanali
kullanıcısına yanıt
honeywell akıllı oda termostatı baymak idee ile uyumlu mu bunu bilmiyorum honeywell'e sormak gerekir
disintegration
kullanıcısına yanıt
Sitesinde modülasyonlu model ile uyumlu olduğu belirtilmişti. Geçtiğimiz hafta içinde termostat'ı alıp montajını yaptım. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor, gerçi daha önce düz yada modülasyonlu termostat kullanmış değilim :)
Kombinin opentherm çıkışının olduğu panelin net fotosu baymak i sense montaj şemasındaki hariç hiç bir yerde bulamadım. Devlet sırrı gibi. Montaj sırasında stres yaptırdı bana
Sizdeki termostatin takildigi portlarin net fotografi var mi acaba
tyanali
kullanıcısına yanıt
maalesef resim yok baymak idee olan yakınımın evine uzun süre uğrayamadım, sen resim çekersen hayır demeyiz :)
disintegration
kullanıcısına yanıt
Montaja başlamadan önce, kontrol panelinin detayı konusunda bu kadar sıkıntı yaşayacağımı bilsem video ya bile çekerdim. Kombi çevresinden ıvır zıvırlardan boşalttığım bir zaman çekip koyayım, koyayım ki ilerde burayı okuyanlar benim yaşadığım sıkıntıyı yaşamasın (diriliş mod:on )
tyanali
kullanıcısına yanıt
tyanali
kullanıcısına yanıt
Selam bende baymak duotec 28 premix aldım oda termostatı takmak isterim sizden marka ve model önerisi beklerim saatli programı tercihimdir aynı zamanda olabilirse wifi bağlantılı olsa ne güzel olurdu bir kez alayım en iyisi olsun düşüncesindeyim şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkür ederim çetin 5357215478 lardacetin@hotmail.com
lardacetinL
kullanıcısına yanıt
Hocam ben idee kullanıyorum ve kombiler konusunda çok da bilgili sayılmam. Bende dediğiniz gibi internetli olmasını istedim çünkü eve geliş saatlerimiz düzenli değil, program yapmak çok cazip gelmedi. Honeywell düşünüyorsanız sitesinde hangi termostatların hangi kombi ile uyumlu olduğu gösterir sayfalar var. Ayrıca forumda da bu konuda topicler var. Bunları okumanızı tavsiye ederim.
lardacetinL
kullanıcısına yanıt
wifi bağlantılı cosa,netatmo gibi seçenekler var
kaliteli normal oda termostatı istiyorsan:siemens rev 24, honeywell cmt707 kablosuz:siemens rev 24rf,honeywell cmt727
idee 28 kombi için baymağın idee kablosuz programlanabilir oda termostatını aldım, servis ilk çalıştırmasına gelecek kombinin oda termostatı montajı için büyük ihtimalle para isteyeceklerdir.
Kendim yapabilir miyim acaba, daha önce bu kablosuz oda termostatını idee kombiye montaj eden var mı ?
@forever@
kullanıcısına yanıt
baymak idee kablosuz oda termostatı monte etmedim ama kablosuz oda termostatlarının montajı aynıdır
alıcıda 4 çıkış vardır, 2 kablo ucu kombinin anakartına oda termostatı bağlantı yerine bağlanacak, diğer iki port ise elektriğe bağlanacak