Şimdi Ara

BAZ İSTASYONLARI ZARARLIMI???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İYİ GÜNLER ARKADASLAR ÇEVREMİZDE DÖRT YANIMIZDA BİZİM FARKETMEDİGİMİZ YADA ALIŞTIGIMIZ BİR COK BAZ İSTASYONU VAR BUNLARIN ZARARLARI NELERDİR.YADA BAZ İSTASYONLARININ SAR DEGERLERİ NELERDİR.YADA

Söz gelimi üzerinde kuvvetli baz istasyonu kurulmuş bir kulenin altındaki dolaşan bir kişinin alacağı radyasyon miktarı, cep telefonuyla konuşmakta olan bir kişinin alacağı radyasyonun "5000'de biridir". Yani baz istasyonları cep telefonundan daha az tehlikelidirler. Buna rağmen insanlar çevrelerindeki baz istasyonlarından daha çok endişe ederler.

BU MAKALE SİZCE NE KADAR DOGRUDUR.

BİLGİNİZİ BENİMLE PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM...

• Tahmininden çok daha zararlı
  • Zararı çok gercekten de. 5000'de 1'iymiş, külahıma anlat.
  • bence bir şeyi eksik söylüyorlar. her ne kadar cep telefonuyla bir baz istasyonu ile kıyaslansa da şunu unutmamak gerek: cep telefonunda sadece konuştuğumuzda radyasyona maruz kalınırken, baz istasyonunda ise her zaman bu radyosyana maruz kalınır. çünkü baz istasyonlarını binlerce kişi kullanıyor. kalkıp da baz istasyonu cep telefonundan daha az diye kıyaslayanlara hayret ediyorum. bi kere çalışma prensipleri farklı,biri konuştuğun kadar
    diğeri ise 7/24...
  •  BAZ İSTASYONLARI ZARARLIMI???
  • Yıllardır aynı şehir efsaneleri. Size küçük bir bilgi vereyim. Herhangi bir marka notebook u dizimize koyduğumuzda üzerimizde 7 tane baz istasyonu var demektir. Bu kulaktan dolma bilgiler eskidi artik arkadaşlar böyle bilgilere itibar etmeyiniz. . .
  • 7 değil 10 muş DSGNRY

Bknz: Üst tablo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan
    7 değil 10 muş DSGNRY

Bknz: Üst tablo

Müdür cepten giriyorum o yüzden tablo çok büyümüyor doğrudur :-D
  • bu tablo çok mantıklı notebook 300 metre mesafesi varsa baz istasyonu 30 km bile çakebiliyor ve daha az zararlı diyorlar bunu küçük bir çocuğa söyleseler o bile güler buna :)
  • Oturduğum binanın karşısında tam balkona denk gelen bir baz istasyonu var, 5-6 yıldır burada oturuyoruz. Üstelik balkona çıkınca mesafe 20 metre kadar. Bir kaç kere girişimde bulunduk kaldırtmak için fakat nafile. Son aylarda baz istasyonların zararsın olduğuna dair söylentiler var fakat. Sanmıyorum aşırı zararlı olduğunu, dizüstünden iyidir.
  • bence yararlı onlar olmazsa ttnet'e mahkum oluruz.
  • Baz istasyonlarında yeni dönem başlıyor ! ...

21 Nisan 2011

Danıştay tarafından iptal edilen ve kamuoyunda baz istasyonu yönetmeliği olarak bilinen yönetmelik,

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yeniden düzenlenmesinin ardından bugün Resmi Gazete’de yayınlandı..

“Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddetinin Uluslararası Standartlara Göre

Maruziyet Limit Değerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetimi Hakkında Yönetmelik” kapsamında baz istasyonlarının denetimi

BTK veya BTK tarafından yetkilendirilen kuruluşlar tarafından yapılacak. Daha önceki yönetmelikte olduğu gibi

işletmeciler kullanacakları cihazlara ilişkin güvenlik sertifikası almakla yükümlü olacak.

Cihazların ölçümlerine ilişkin bilgiler GPS ile takip edilirken ölçüm yapan kişilerin de uyması gereken kurallar yönetmelik tarafından belirlendi.

Tek bir cihaz için izin verilen limit değerin üzerinde olduğunun tespit edilmesi halinde işletici ve işletmeciye söz konusu limit değerleri

sağlaması için tebliğ tarihinden başlamak üzere 10 iş günü süre verilecek.

Bu süre zarfında kural ihlalinin devam etmesi durumunda cihazın faaliyeti mülki idare amirleri tarafından durdurulacak

ve Kanun çerçevesinde belirlenen ekli telsiz ücret tarifesinde belirtilen ruhsatname ücretinin elli katı oranında idarî para cezası uygulanacak.

----------------------------------------------------------------------

http://www.btnet.com.tr/24134-baz-istasyonlarinda-yeni-donem-basliyor.html

• Tabii ki zararlıdır. Günümüzde soluduğumuz havada bile bir sürü zehir var, o mu zararlı olmayacak. :)
    Ama, kulenin dibi vs. her yerde sinyal gücü aynı değildir, buralarda elektromanyetik alan çok azdır, zira baz istasyonu panelleri içteki antenlerin yaydığı sinyali tam karşılarına yönlendirir. Aşağıya, yukarıya ve panellerin arkasında çok fazla olmaz.
    Anten size yakın görünse de, mutlaka onu kuranlar, onu size bakmayacak şekilde ayarlamışlardır. Antenler yakın mesafede bir binaya bakacak şekilde konmaz kesinlikle; bina, sinyalini engelleyecektir çünkü. Git yüz bin lira ver baz istasyonu kur, bir işe yaramasın, istemez bunu operatörler. Ama tabi, mutlaka sinyalin yüksek olduğu bir alanda bulunuyorsunuzdur ki, zararı da diğer bölgelere göre biraz fazla olur.

Tabi zararı var deyip abartmamak da gerekli. Ondan olmazsa bile, korkusundan kanser olmak da var. :) İki cep telefonunu kulaklarıma dayayıp aynı anda görüşme yapınca yaklaşık yarım dakika sonra başımda tuhaf bir ısınma ve rahatsızlık, uyku hali hissediyorum. Baz istasyonu yakınlarında hissetmedim daha böyle.

Bizimkilere kızıyorum, neden baş park yanında arsa alırsın da ev yaparsın adam! Ne güzel diktirecektim Turkcell'e baz istasyonunu çatıya, alıp kirayı bakacaktım keyfime. Ama önümüzde park var diye dikmiyorlar işte... :(

• Firmalara sorarsanız yararlı bile.

Ne kadar zararlı boyutunu bilmiyorum ama teknoloji hayatı kolaylaştırdıkça hastalılkarıda çoğaltıyor.

Bunu anlıyabilmekin cep telefonlarının çekmediği bir köydeki insanla şehirde sürekli telefonla ve elektronik aletlere muhattap olan insan arasında bir radyasyona maruz testi yapılmalı. Tabikide köyde yaşıyan insanla şehirde yaşıyanın sağlığı bir olmaz fakat ikisinin arasındaki radyasyon eklentisi ne boyutta onu incelemek lazım
  • bakın wireless 2.4 GHz de 3G ise 2.1-2.2 GHz de çalışır yani frekansları hemen hemen aynı gelipte dizüstü bilgisaya daha zararlı demeyin. tabi diz üstüne koymazsanız zarar vermez. Baz ist. onlarca km ye sinyal gönderebilir ama...
  • cep telefonuda o kilometrelerce uzaktaki istasyona sinyal gönderiyor. en az baz istasyonu kadar radyasyon yayar. bu konuyu gözardı etmemek lazım.
  • WiFi modem ya da dizüstü bize yakın ise baz istasyonlarından daha zararlıdır, ama kullanımda olan bir cep telefonu ya da 3G modem bağlantısından daha az zararlı olduklarını düşünüyorum. Baz istasyonlarının zararı da kullanım yoğunluklarına göre artıp azalır tabi.
  • arkadaşlar tübitakin bilgilendirme yazısı var

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/sandik/gsm.pdf

bu makaleye göre pek sorun yok gibi
  • bilgi sahibi olmadan konuşmaya çok meraklı arkadaşlar linkteki videoyu seyredip bilgi sahibi olabilirler. ama yine de inanmayıp hâlâ zararlı olduğunu iddia eden olursa bilemiyorum artık.

http://www.izlesene.com/video/canli-yayinda-baz-istasyonu-olcumu/3398261
    http://www.youtube.com/watch?v=wVD3-AsbDZo

edit: ben de bilgi sahibi oldum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelizard17 -- 6 Mayıs 2011; 22:22:30 >

• teknoloji üzerinden trilyonlarca para kazanılıyor... Evet baz istasyonu o yüzden zararsız... Ben okulunu okudum bu yüzden zararlı. İnsan neye inanmak isterse ona inanır diretmeye gerek yok...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.