Şimdi Ara

Baz istasyonu ve uydunet sinyal problemi ve Router tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Yaklaşık 5 yıldır İzmir de Turksat ın uydu net hizmetini kullanıyorum. İlk 4 yıl hiçbir problemim yoktu. Ancak bu yılın başında Bornova ya taşınıp hizmetimi yeni apartmanıma aldırınca problemlerim başladı. İnternetim sık sık kopuyor( sağ alttaki internet işaretinin üstünde sarı ünlem işareti çıkıyor) ve sürekli yavaş. Modeme reset atınca bir süre düzeliyor ancak daha sonra tekrar başlıyor. Bunlar sadece kablosuz bağlandığımda oluyor. Modeme kabloyla bağlanınca bu problemlerin hiçbiri yok. Bir çok kez teknik servisi aradım, dilekçe yazdım. Yaklaşık 5-6 kere geldiler bir sürü test yaptılar. Modemimi servise yolladılar. Ancak hiçbir şekilde problem çözülmedi. En son geldiklerinde bana şunu söylediler: Bulunduğum yerde baz istasyonu varmış. Bu yüzden modem sinyallerini karıştırıyormuş. Reset atınca yeni ip adresi aldığı için bir süre düzeliyormuş ancak daha sonra tekrar sinyaller karışıyormuş. Apartmanımda telefon çekme problemi de var. Bunu mahalledekilere sorduğumda şöyle dediler: Operatör sağlayıcılarına bu konuda şikayette bulunmuşlar. Onlarda sokağın baz istasyonlarının kesişme noktasında olduğunu ve bu yüzden tam olarak sinyal alamadığını söylemişler.

Çözüm olarak bana router almamı söylediler. Router ın sinyalleri kuvvetlendireceğini ve kopmaları engelleyeceğini söylediler. Sizce router gerçekten bu konuda işe yarar mı? Eğer yararsa modemime uyumlu olan hangi routerları tavsiye edersiniz? Fiyat aralığı olarak kafanda bir şey yok ama 100 tl yi fazla geçmemesi iyi olur. Modemim Netmaster Model: CBW-383Z4. Docsis: 3.0

Çok uzun oldu. Umarım anlaşılır bir şekilde yazmışımdır :) Şimdiden teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.