Şimdi Ara

Bazen harbiden kriz yok mu acaba diyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Medya nedeniyle intihar haberini daha çok duyabiliyoruz diyorsun sanırım. Kısmen doğru. Fakat o zamanki psikolojiyi de biliyorum.

Şehirde büyüdüm ama köyüm iç anadolunun çorak arazide fakir bir köyü. 13 yaşında yatılı liseye gittim, 17 yaşında çalışmaya başladım. En fakir olan %3-5'i belki göremedim ama diğer kesimleri biliyorum. Direk çevremden gözlemlediğim hayatlardan bahsediyorum.

2002 öncesini yaşamayanlar, o günler hakkındaki gerçekleri bilmiyorlar. Teknoloji daha azdı ama insanlar gerçekten çok daha MUTLUYDU. Bunun zenginlik fakirlikle ilgisi yok.

Şimdiki imkan tabii ki yoktu. Ne burda, ne korede, ne rusyada, ne almanyada, ne abdde yoktu. O zamanın Türkiyesini o zamanın dünyasıyla kıyaslamak lazım.

Nüfus artışı da etkiler ama bizdeki işsizliğin ana nedeni hükümetin işbilmez ekonomi politikaları. Dışardan gelen sıcak para hiç bitmeyecek sandılar. Üstelik adamlar para basmanın biteceği tarihi bile söylemelerine rağmen. Üretimi bitirip sıcak parayla keyif yaptık.

Her yere üniversite açmanın en başta hoca ve öğrenci kalitesini düşüreceği kesindi. İşsizlik kısmı ikinci boyutu.

Hiç düşündün mü kısmı aslında düpedüz hakaret olmuş. Yinede cevap yazdım ama umarım pişman olmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekonomi diz çökmüş büyükşehirde bir deprem olsa anahtarları yabancılara verecek durumdayız, birileri Xiaomi'ye Passat'a bakıp cok iyi durumdayız diyor.

• Bakın bu yorum objektif olmuş.Buna ek olarak sosyal medyanın psikolojiyi olumsuz etkilediği yapılan araştırmalarda mevcut
    Ha bir de 2000 öncesini yaşı sizden büyük olanlardan dinliyoruz,çıkarımlar yapıyoruz
    İntiharları doğrudan ekonomiye bağlamak yanlıştır ben bunu ifade ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • danger-gddr D kullanıcısına yanıt
    yahu sen ne saçmalıyorsun hala.

gençlerin %30 dan fazlası işsiz.
    işsizlik intiharın en önemli sebeplerinden birisi.
    birisine maddi yönden bağımlı olmak, ya da sırf işsiz olduğu için böcek muamelesi görmek, bunlar insan onuruna yedirilemeyecek şeyler.

ülkenin kokuşmuşluğunu saymıyorum bile. insani değerler yok edildi. adalet yok. eğitim yok.
    bu ülkede paran kadarsın. insan hayatının önemi yok.

ekonomi bok gibi. ya kendi onurunu ayaklar altına alıp çöp parasına bir patrona köle olacaksın, böcek gibi yaşayacaksın, ya da intihar edeceksin. çok fazla bir seçenek yok.

• asderty A kullanıcısına yanıt
    Eskiden 1 kişi çalışıp kendi evini yapabilirdi şimdi 4 kişi çalışıp mortage taksidini ödeyip geçinmeye uğraşıyor.

2000 de İstanbul dan tekirdağ geldiğimizde dolar bir gecede fırlamıştı. Babamın tazminatı vardı onunla zorlanmış olsak ta arsa alıp ev yapmıştık.

Şimdi temelini atmak için daire parası lazım.
  • O pahali model dedigin Xiaomi'den Avrupali siradan bir vatandas asgari ucretle calisirken en az 3-4 tane alabiliyor. Ortalama bir universite mezunu en kotu 2.000 EUR maas ile calismaya basliyor ve Turkiye'de 3 bin lira olan telefonu 350 EUR odeyip alabiliyor. Birisi 1 maas kadar digeri maasin 6da biri.

Senede 1 kez tatile cikmayi luks gorup, siradan bir cep telefonunu, haftada 3-4 kez et yemeyi luks gorup bu ulkede kriz yok yaaa denmesi komik geliyor.
  • Eksiler buradan.

• krız var dıyen arkadaslarımın arabalarının fiyatları 50 70 100 bin tl lerde telefonları 3 4 6 tl lerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dockhanger -- 20 Şubat 2020; 13:49:20 >
  • Hocam gördüğüm kadarıyla corludansiniz hicbir dönem olmadığı kadar dükkan kapanıyor,kapanmayanlar borca giriyor,avmlerin içindeki dükkanların bi kısmı boş ki burası haftasonu falan nasıl dolu oluyor siz benden daha iyi bilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dockhanger kullanıcısına yanıt
    50 bin liraya bulduğunuz araçların çoğu 8 10 senelik ya da en boş hasarlı sorunlu a-b segmenti araçlar.Kriz var dedi diye ne bekliyorsunuz 20 25 yıllık torosa mi binsin insanlar ki onlar bile 20 25 bin lira.Telefon konusunda da 6 bin miktarını fazla bulsam bile alo vsyi yaparken bile kasmayacak sorunsuz bir telefon bakmak en az 1500 2000 liradan başlıyor o bile şüpheli. Kriz var demek için afrikadaki kabilelere mi donusmemiz gerekir

• öncelik meselesi,tercih meselesi.

genç ve kalabalık bir topluluğumuz var.yanılmıyorsam 15 milyondan fazla genç nüfus var.

sen gidip almıyorsun/alamıyorsun diye bi başkası sen gibi yapacak değil.ya da bi başkası kendini zorlayıp borç-harç satın alıyorsa senin de gidip satın alman gerekmiyor.

işsizlik var evet ama kriz kelimesi bence ağır.iş koşulları gerçekten kötü evet ama bence kriz kelimesi ağır.işçiler birlik olup şartlarını düzenlettirmeliler bu da çok doğru ama bence kriz kelimesi ağır.

inşallah daha güzel günler görür bu toplum ama bence zor.sürekli başkalarının yönlendirilmesi ile cidden zor.
  • R25 abs sıfır olmuş 36 bin lira. Lan sıfır araba alınıyordu bu fiyata ya bu ne? Nereye kriz yok

• Tabi ki de kriz yok ya.. Delimisin
  • Bizim apartmanın önünde bir Porsche Cayman bir de GLA çekili, normal BMW, Audi'leri falan saymıyorum bile. Kriz yok gerçekten.
    Hadi gel bakalım beraber sığ düşünelim..

Sığ düşünceymiş..He arkadaş evet.Sığ düşünce saçma sapan yorumlar...

• Hiç unutmam. Bir gün gidiyorum. Önümdeki kişinin ayakkabısının tabanı ayakkabıdan ayrılmış. Bariz görünüyor ama elinde son model iPhone vardı.
    Ben de çok zorlasam gider bir iPhone vs. alırım ama ne gerek var. 2 bin liralık bir mali en az 4.5 bin lira gelirin varsa alabilirsin. Asgari ücret alıp 2 bin liraya telefon alıyorsan o senin zenginliğini değil, başka bir şeyi gösterir ama söylemeyeyim.

Ve evet zengin tayfa da yok değil. Onlar bastırıyor alıyor. Onların da genelde kim olduğu belli.

• Herkesin fakir olması diye bir şey olmaz, savaşta bile zenginler olur, 1929'daki büyük buhranda bile zenginler vardı.

Bir kesimin hala passat alıyor oluşu halkın ciddi bir kısmının fakirleştiği gerçeğini gizleyemez.
    sosyal medya özellikle gençlerin düşmanı. psikoloji falan bırakmıyor. orda gördükleri herşeyi gerçek sanıyorlar. Ciddi manada sosyal medya yüzünden gerçeklikten kopanları gördüm ben
  • mıçı kırık cep telefonunu hayat sanmak ta ayrı alem tabi,pahalılık olduğu ve alım gücünün fersah fersah düştüğü bir gerçek,bir iki maaşınla alırısn bir cep telefonu sorun değil ozelikle gençsen ve bekarsan ailenle yaşıyorsan,ha benim veled kuzi pizzacıda çalıştı samsung plus 10 aldı zor bir iş değil..
    ha burda yan gelip yatıp, anasının babasının eline bakıp son model cep telefonu bekleyen bir kısım var onlar daha çok bekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Şubat 2020; 16:58:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Ekonomi diz çökmüş büyükşehirde bir deprem olsa anahtarları yabancılara verecek durumdayız, birileri Xiaomi'ye Passat'a bakıp cok iyi durumdayız diyor.
    Ve bunu söyleyenin muhalif olduğunu iddia etmesi...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.