Şimdi Ara

Bazen harbiden kriz yok mu acaba diyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhalifim ama bazen bakıyorum, telefon alacağım, dh de işte xiaomi nin diyelim, ucuz bir modelinin konusunu arıyorum, millet yorum atıyor vs. İlk 3 sayfada öyle bir konu yok Bir bakıyorum en üstlerde, xiaomi nin en iyi telefonlarının en pahalı telefonlarının konusu. Sürekli dakika başı mesaj giriliyor buralara. Bu demektir ki millet alıyor bu telefonları gayet. Ben xiaomi ucuz olmasına rağmen en pahalısını almıyorum, pintiyim ve para kolay kazanılmıyor. Temel ihtiyaç değil ya. Ben de istesem biraz para biriktirir alırım onları, pek zorlanmadan ama ne gerek var diyorum, almıyorum. İnsanlar bunları çatır çatır alıyorsa, ne bileyim lan acaba kriz yok mu diyorum kafam karışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 20 Şubat 2020; 3:13:41 >

• 1) Yaşım 42. ben hem 94ü hem 2001i yaşadım. Senin gibi klavye başından sallamıyorum.

2) Eskiden 4 kardeş topluca intihar etmiyordu evet. Veya 25 yaşındaki eğitimli birisi, iş bulamıyorum, aileme yük oluyorum diye intihar etmiyordu, doğru.

3) Yandaşların düşünebilme kapasitesi o kadar sığ ki, konuşulanları anlayamıyor bile.

4) Forumda cahil demek yasak.
    Bir konu vardi galericiler araba stokluyor, bunu nasil engelleyebiliriz diye. Yani dusun bayagi gitmisler passat almaya, passat yok. Yag, tup stokculugu vardi eskiden simdi Passat stokluyorlar. 300.000 TL bu araba diyorlar, ayni kisiler surunuyoruz, aciz, is yok, bitiyoruz da diyorlar. Velev ki herkeste para var ama lafa gelince herkes sürünüyor. Hayatlari yalan olmus.
    Millet fakir olduğunu niye deşifre etsin yada böyle konulara yazarak zaman harcasın... Ucuz telefon tercih değil ki zorunluluk , zorunluluk başa geldiğinde alır geçer konuşmaz

En çok satılan pantolon , t-shirt, kaban,ayakkabı olarak şu şu markalar deriz ama aslında en çok satılan ürünler işporta mallardır markasız uyduruk yada taklit ...

Eskiden de nokia 1100 satılıyordu en çok ama üzerinde konuşacak birşey yok ki uzun şarj süresi telefon -sms tamam . Ucuz telefonun özelliği az olduğundan konuşacak şeyi de azdır zaten
    Medya nedeniyle intihar haberini daha çok duyabiliyoruz diyorsun sanırım. Kısmen doğru. Fakat o zamanki psikolojiyi de biliyorum.

Şehirde büyüdüm ama köyüm iç anadolunun çorak arazide fakir bir köyü. 13 yaşında yatılı liseye gittim, 17 yaşında çalışmaya başladım. En fakir olan %3-5'i belki göremedim ama diğer kesimleri biliyorum. Direk çevremden gözlemlediğim hayatlardan bahsediyorum.

2002 öncesini yaşamayanlar, o günler hakkındaki gerçekleri bilmiyorlar. Teknoloji daha azdı ama insanlar gerçekten çok daha MUTLUYDU. Bunun zenginlik fakirlikle ilgisi yok.

Şimdiki imkan tabii ki yoktu. Ne burda, ne korede, ne rusyada, ne almanyada, ne abdde yoktu. O zamanın Türkiyesini o zamanın dünyasıyla kıyaslamak lazım.

Nüfus artışı da etkiler ama bizdeki işsizliğin ana nedeni hükümetin işbilmez ekonomi politikaları. Dışardan gelen sıcak para hiç bitmeyecek sandılar. Üstelik adamlar para basmanın biteceği tarihi bile söylemelerine rağmen. Üretimi bitirip sıcak parayla keyif yaptık.

Her yere üniversite açmanın en başta hoca ve öğrenci kalitesini düşüreceği kesindi. İşsizlik kısmı ikinci boyutu.

Hiç düşündün mü kısmı aslında düpedüz hakaret olmuş. Yinede cevap yazdım ama umarım pişman olmam.
    ülke 80 milyon arkadaşlar

İnstagrama girince 1000 tane hava atan ünlü forumda telefon araba kovalayan 5000 insan olsun.

Diğer forumları siteleri her şeyi kat 50000 insan istediğini alabiliyor internette.

nasıl bir oranla iyi görebiliyorsunuz.

Ekonomik kriz dediğin şey alım gücü düşmesi ve bir başkasının parasının bir başkasının cebine girmesi.

Bu ülkeye atom bombası atılsa bile yine zengin olan birileri olacaktır. İnsanlar bunları görüp nasıl kıyas yapıyorlar aklım almıyor.

ben sokakta, markette, bir tren yolculuğunda varoşluğu fakirliği yeterince görüyorum ülkede. tavana değil tabana bakıyorum anlıcağınız.
    Eskiden 1 kişi çalışıp kendi evini yapabilirdi şimdi 4 kişi çalışıp mortage taksidini ödeyip geçinmeye uğraşıyor.

2000 de İstanbul dan tekirdağ geldiğimizde dolar bir gecede fırlamıştı. Babamın tazminatı vardı onunla zorlanmış olsak ta arsa alıp ev yapmıştık.

Şimdi temelini atmak için daire parası lazım.
  • Millet fakir olduğunu niye deşifre etsin yada böyle konulara yazarak zaman harcasın... Ucuz telefon tercih değil ki zorunluluk , zorunluluk başa geldiğinde alır geçer konuşmaz

En çok satılan pantolon , t-shirt, kaban,ayakkabı olarak şu şu markalar deriz ama aslında en çok satılan ürünler işporta mallardır markasız uyduruk yada taklit ...

Eskiden de nokia 1100 satılıyordu en çok ama üzerinde konuşacak birşey yok ki uzun şarj süresi telefon -sms tamam . Ucuz telefonun özelliği az olduğundan konuşacak şeyi de azdır zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 20 Şubat 2020; 3:23:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir konu vardi galericiler araba stokluyor, bunu nasil engelleyebiliriz diye. Yani dusun bayagi gitmisler passat almaya, passat yok. Yag, tup stokculugu vardi eskiden simdi Passat stokluyorlar. 300.000 TL bu araba diyorlar, ayni kisiler surunuyoruz, aciz, is yok, bitiyoruz da diyorlar. Velev ki herkeste para var ama lafa gelince herkes sürünüyor. Hayatlari yalan olmus.
  • Krizler genelde fakir ve orta gelirli halka vurur. Aylık 50 bin TL kazanan biri küçülür 35 bin TL kazanır. Bu zengin kesim bizim ülkede %10 desek 1 milyon insan ediyor ( ortalama ) bunun 50-100 k forumda üye olsa , 10 k sı aktif kullanıcı olsa kriz yok gibi görünebilir.
  • 1924-1938 Türkiye verileri

Eksiler deflasyon anlamındadır. Ve fiyatların düştüğünü gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 20 Şubat 2020; 10:39:50 >
  • Şu an gayet iyi durumdayız. Zekat verecek insan bulamıyoruz. Ah keşke İnönü ve Ecevit diye birileri olmasaydı da daah güzel günlerde olsaydık şu an

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5E1CA2E4A

Şu an gayet iyi durumdayız. Zekat verecek insan bulamıyoruz. Ah keşke İnönü ve Ecevit diye birileri olmasaydı da daah güzel günlerde olsaydık şu an
    Oturduğun semti değiştir, daha fakir bölgelere git. O zaman bulursun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    ‏‏‎ ‎
    9 yıl önce açıldı
    bu mu o mu şu mu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Var,

Araba yok doğru düzgün 30bin'e anca eski model Albea-Palio.
  • Sen önce bi Türkiyeye gelde kimlerde para yok kimlerde var anlarsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranel

1924-1938 Türkiye verileri

Eksiler deflasyon anlamındadır. Ve fiyatların düştüğünü gösterir.

dusun osmanlinin savas borclarini ve abdulhamit`in taktigi duyuni umumiye yani abdulhamitin yiyip ictigi sefa surdugu saray borclarini da Ataturk odedi!

• Millet yokluktan hayal görmeye başlamış. Yahu artık hükümet bile arada bir ağzından kaçırıyor "kriz" kelimesini.

Eskiden sadece yazarkasa atan millet artık ekonomik sıkıntıdan intihar ediyor, daha ne olacak?

Siz ekonomik kriz diyebilmek için, insan cesetlerinin sokaklardan kepçeyle toplanması gerektiğini falan mı düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paramızın değeri yarıya düşmüş. Kazançlar maaşlar erimiş, 2 sene önce alabildiğimiz herşeyin ancak yarısını alabiliyoruz. Kimse yatırım yapmıyor, iş kurmuyor. İşsizlik eski krizlerdekinin 2 katına çıkmış. Çalışanların yarısı aylık 1 cumhuriyet altınına çalışıyor. 50 yıllık firmalar kütür kütür batıyor. Kredi çekebilen çekip çekip borcunu kapamaya çalışıyor.

Acaba bu kriz mi? Sizin krizden beklentiniz ne? 94 veya 2001 krizini görmeyenler, sizce biz o zaman walking dead'i mi yaşıyorduk?

• Ucuz alınca ekonomik sananlar da artık yetti ya. O pahalı dediğin telefonlar dış ülkede 150-350 dolar euro arası.

Ülkede 1500 tl altı cihazlar:

lg g5- Lenovo Moto Z -Casper VIA A1- Casper VIA P1- Sony Xperia XA1 Ultra- Vestel Venus Z10

Ülkede 1500-2000 tl aası cihazlar:

Realme 5 Pro-Xiaomi Redmi Note 8-Realme 3 Pro- Xiaomi Mi 6-Xiaomi Redmi Note 7-Samsung Galaxy M30s

Ülkede 2000-3000 tl arası cihazlar:

Xiaomi Redmi Note 8 Pro-Xiaomi Mi 9T- LG V30+ Plus- Xiaomi Mi MIX 2S - Xiaomi Mi 8 - Xiaomi Mi 9T

Peki soru 1500 lük cihaz alacak kadar zengin misin?
  • danger-gddr D kullanıcısına yanıt
    1) Yaşım 42. ben hem 94ü hem 2001i yaşadım. Senin gibi klavye başından sallamıyorum.

2) Eskiden 4 kardeş topluca intihar etmiyordu evet. Veya 25 yaşındaki eğitimli birisi, iş bulamıyorum, aileme yük oluyorum diye intihar etmiyordu, doğru.

3) Yandaşların düşünebilme kapasitesi o kadar sığ ki, konuşulanları anlayamıyor bile.

4) Forumda cahil demek yasak.

• Peki şuanki imkanlar eskiden varmıydı,bu yüzden intihar haberlerini ekonomiye bağlamak doğru mu
    Eğitimli insanın iş bulamama sebebi nüfus artışı+her yere üniversitelerin açılması bunu hiç düşündün mü

• İnönü olmasa padişahın gibi İngiliz zırhlısına binerdin ya da İngiliz zırhlısı sana...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Bir konu vardi galericiler araba stokluyor, bunu nasil engelleyebiliriz diye. Yani dusun bayagi gitmisler passat almaya, passat yok. Yag, tup stokculugu vardi eskiden simdi Passat stokluyorlar. 300.000 TL bu araba diyorlar, ayni kisiler surunuyoruz, aciz, is yok, bitiyoruz da diyorlar. Velev ki herkeste para var ama lafa gelince herkes sürünüyor. Hayatlari yalan olmus.
    geldi yine.....

• ülke 80 milyon arkadaşlar

İnstagrama girince 1000 tane hava atan ünlü forumda telefon araba kovalayan 5000 insan olsun.

Diğer forumları siteleri her şeyi kat 50000 insan istediğini alabiliyor internette.

nasıl bir oranla iyi görebiliyorsunuz.

Ekonomik kriz dediğin şey alım gücü düşmesi ve bir başkasının parasının bir başkasının cebine girmesi.

Bu ülkeye atom bombası atılsa bile yine zengin olan birileri olacaktır. İnsanlar bunları görüp nasıl kıyas yapıyorlar aklım almıyor.

ben sokakta, markette, bir tren yolculuğunda varoşluğu fakirliği yeterince görüyorum ülkede. tavana değil tabana bakıyorum anlıcağınız.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.