Bildirim
Bazı kanallar akşamları kayboluyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ayni konudan muzdaripim -
quote:
Orijinalden alıntı: orka55
ayni konudan muzdaripim
çözüm bulabildin mi arkadaşım, başka uydu alıcıyla filan deneyebildin mi, eğer başka uydu alıcıyla düzeliyorsa ben bir tane alıcam onun için soruyorum -
bazı frekanslarda geceleri kalitesinde düşme oluyor.ondandır. -
Arkadaşlar,
Yaşadığınız sorunun özü şudur.
Gökyüzündeki uydu azda olsa salınım yapar.
Eğer anten tesisatınız bahse konu kanallara ait uydu transponder sinyalini minimumda
alıyorsa; uydunun dezavantajlı noktaya yaptığı salınımla birlikte, cihazınız ilgili frekansın
sinyalini alamaz ve yayın kesilir.
Sinyal kazancı sağlamak için sırasıyla yapılacak işlemler;
1. Antenin uyduya olan odağı ve antenin bombesinin fabrikadan çıktığı şekilde durup
durmadığı kontrol edilmelidir. (Gözle antende yamulma, ezilme gibi hasar var mı? Yok mu?
bakılmalıdır.)
2. Odak iyi ise, LNB hafifçe sağa yada sola çevrilerek sinyal kuvvetlendirilmeye çalışılır.
3. Odak ve LNB ayarı iyi ise ve hala sorun çözülememişse, sistemdeki kablo kontol
edilmelidir. 30 Mt.ye kadar RG 6/u4, 30 mt.nin üzeri için RG 6/u6 kablo ile yenilenmelidir.
TSEK kalite belgeli kablo tercih edilmelidir. Klass, Reçber gibi kalitesini ispat etmiş
markalardan seçilmelidir.
Bu işlemleri yaptığınızda bahsettiğiniz çerçevedeki sorunlarınız kesinlikle ortadan
kalkacaktır.
Kolay gelsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_
Arkadaşlar,
Eğer anten tesisatınız bahse konu kanallara ait uydu transponder sinyalini minimumda
alıyorsa; uydunun dezavantajlı noktaya yaptığı salınımla birlikte, cihazınız ilgili frekansın
1. Antenin uyduya olan odağı ve antenin bombesinin fabrikadan çıktığı şekilde durup
durmadığı kontrol edilmelidir. (Gözle antende yamulma, ezilme gibi hasar var mı? Yok mu?
bakılmalıdır.)
2. Odak iyi ise, LNB hafifçe sağa yada sola çevrilerek sinyal kuvvetlendirilmeye çalışılır.
3. Odak ve LNB ayarı iyi ise ve hala sorun çözülememişse, sistemdeki kablo kontol
edilmelidir. 30 Mt.ye kadar RG 6/u4, 30 mt.nin üzeri için RG 6/u6 kablo ile yenilenmelidir.
TSEK kalite belgeli kablo tercih edilmelidir. Klass, Reçber gibi kalitesini ispat etmiş
Bu işlemleri yaptığınızda bahsettiğiniz çerçevedeki sorunlarınız kesinlikle ortadan
kalkacaktır.
Kolay gelsin.
yanıt için teşekkürler, apartmanda merkezi sistem olduğu için söylediklerini kendim yapamam ama bir usta çağıracağım
-
quote:
Orijinalden alıntı: dendesox
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_
Arkadaşlar,
bakılmalıdır.)
kalkacaktır.
Kolay gelsin.
yanıt için teşekkürler, apartmanda merkezi sistem olduğu için söylediklerini kendim yapamam ama bir usta çağıracağım
Tekrar selamlar,
Merkezi sistemlerde sinyal kayıpları, bireysel sistemlere göre daha fazla yaşanır.
Sebebi;
* Uygun çapta ve tipte anten seçilmemesi, (Parabol tipte ve minimum 120 cm olmalıdır.)
* Uygun evsafta sviç kullanılmaması, (Sviçte yaşanan sinyal kayıpları. Sviç çıkışından
ölçüldüğünde, 2 - 3 desibelden daha fazla sinyal kaybı var ise, sviç sistem performansını
düşürür.)
* Uygun çap ve evsafta kablo kullanılmaması. (Yukarıdaki mesajımda açıkladığım kablo
edinilmelidir.)
Kolay gelsin.
-
Eğer apartmanızda merkezi sistem kurulu ise kesinlikle işi bilen bir usta çağırp yaptırın,yoksa benim gibi kazma birine denk gelirsiniz herşeyi mahveder valla,adam merkezi sistemden anlamıyor başka birine telefon edip anca o şekilde yaptı -
quote:
Orijinalden alıntı: Win River Win
Eğer apartmanızda merkezi sistem kurulu ise kesinlikle işi bilen bir usta çağırp yaptırın,yoksa benim gibi kazma birine denk gelirsiniz herşeyi mahveder valla,adam merkezi sistemden anlamıyor başka birine telefon edip anca o şekilde yaptı
niye bu işi yaptığı sordun mu o gerzeğe -
quote:
Orijinalden alıntı: orka55
ayni konudan muzdaripim
sorun çözüldü,
apartmandaki bütün dairelerdeki yayının kesilmesi nedeniyle bir tv tamircisi çağırdım, ne çanağa ne LNB ye nede uydu alıcıya dokunmadı. Merkezi sistem dağıtıcısına "şoklama" tabir ettiği bir işlem yaptı, yanında değildim , ne yaptığını görmedim, tüm kanallar gösteriyor artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dendesox -- 20 Eylül 2011; 18:02:23 > -
quote:
Orijinalden alıntı: dendesox
sorun çözüldü,
apartmandaki bütün dairelerdeki yayının kesilmesi nedeniyle bir tv tamircisi çağırdım, ne çanağa ne LNB ye nede uydu alıcıya dokunmadı. Merkezi sistem dağıtıcısına "şoklama" tabir ettiği bir işlem yaptı, yanında değildim , ne yaptığını görmedim, tüm kanallar gösteriyor artık
Geçici bir çözümdür.
Yapılan işlem; multisviç'ten kaynaklanan bir kaç desibellik sinyal kaybını gidermeye yönelik
direnç değişimidir. Bir süre sonra takılan direnç'lerin değeri düşecek ve aynı sorun
nüksedecektir.
Bu işlemi yapmadan önce ve sonrasında spectrometre ile daire'den antene doğru sinyal
ölçümü yaptırsaydınız, kazanılan sinyal düzeyini de görebilirdiniz.
Her neyse... Binanızdaki merkezi sistemden yayınları hala alt sınırda alıyorsunuz !...
havanın kalın bir şekilde bulutlanmasında yada yağışlı havalarda uzun süreli yayın kesintisi
ile karşılaştığınızda, sinyalleri alt sınırdan aldığınızı daha iyi anlayacaksınız.
Dikkat : Kalın bulutlu ve yağışlı havalarda uzun süreli sinyal kesintisinde !!! Kısa süreli
sinyal kesintileri sinyal zayıflığına işaret etmez.
Saygılar, sevgiler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X