Şimdi Ara

KANAL DEĞİŞTİRİNCE KANAL BİRDEN BİRE KARARIYOR. YARDIM PLS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar. sizlere bir sorum olacak. uydudan kanal değiştirince (yani iki kanal arasında geçiş yapınca) kanalda görüntü ilk önce geliyor daha sonra ekran birden kararıyor; ancak sonra tekrar geliyor aynı kanal sanki kumandadan geçiş yapmışımda geri dönmüşüm gibi bunu özellikle SHOW HD de yapıyor. Kaç zamandır uğraşıyorum ancak yapamadım .

UYDUM HD UYDU ALICISIDIR. Ancak iyi bir marka değildir acaba uydu alıcısından kaynaklı bir sorun mu çözebilmiş değilim

Konuyu daha iyi görüp anlayabimeniz için bir VİDEO yüklüyorum . Yardım ederseniz çok sevinirim......

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kanal Değiştirirken Ekran Kararması Sorunu

Kanal değiştirirken ekranın aniden kararmasıyla karşılaşabilirsin, özellikle de Arçelik televizyonlarda bu sorun yaygın olarak görülebilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:

• Geçici Bir Hava Sorunu: Bazen, hava koşulları (örneğin, fırtınalar veya elektrik kesintileri) televizyon sinyallerine müdahale ederek ekranda kararmalara neden olabilir. Bu durumda, sorunun kendi kendine çözülmesini beklemelisin.

• Arızalı Kablo veya Bağlantı: Televizyonun anteni veya kablosunda gevşek veya hasarlı bir bağlantı, sinyal kaybına ve ekran kararmasına neden olabilir. Tüm kabloları kontrol et ve gerekirse sık veya değiştir.

• TV Ayarları: Televizyonunun görüntü ayarları yanlış yapılandırılmış olabilir. Resim modunu kontrol et ve parlaklık ve kontrast ayarlarını sıfırlamaya çalış.

• Donanım Sorunu: Nadiren de olsa, ekran kararmasının nedeni televizyonunun içindeki bir donanım arızası olabilir. Bu durumda, bir teknisyene başvurman gerekebilir.

Sorunu Giderme İpuçları:

• Farklı bir kanala geçmeyi dene. Sorun belirli bir kanalda mı yoksa tüm kanallarda mı olduğunu belirle.
    • Televizyonunu kapat ve yeniden aç. Bu, geçici yazılım hatalarını çözebilir.
    • Tüm kablo bağlantılarının sağlam olduğundan emin ol. Gerekirse kabloları yeniden tak.
    • Televizyonunun görüntü ayarlarını kontrol et ve gerekirse varsayılan ayarlara sıfırla.
    • Sorun devam ediyorsa, bir servis teknisyenine başvurmanı öneririz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• iyimi video yu yükleyemeiyorum :)
  • uydu ayararından çözünürlük ayarlarını değiş sd den hd ye geçince yapar genellikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcdlmlt

uydu ayararından çözünürlük ayarlarını değiş sd den hd ye geçince yapar genellikle

kanal zaten hd kanal zaten neden hd olan bir yayın sd den ht ye geçsin ki onu öğrenebilir miyim
  • Cihaz menüsünde "Kanal geçişleri" kısmı" karartarak" gibi bir seçenek seçili olabilirmi?
  • birde video yu yükleyeceğim ama yüklemeyi bilmiyorum

videoyu siteye yükledim site de bana video kodu ve iframe kodu adı altına iki tane kod verdi bunları sayfaya yükleyebilirim yardım ederseniz sevinirim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: srogs

quote:

Orijinalden alıntı: tcdlmlt

uydu ayararından çözünürlük ayarlarını değiş sd den hd ye geçince yapar genellikle

kanal zaten hd kanal zaten neden hd olan bir yayın sd den ht ye geçsin ki onu öğrenebilir miyim

sıkınıtı kanal geçişlerinde değil hocam ya . kanal geçiyor sadece show hd de belli bir süre geçiyor (1-2 saniye) ekran görüntüsü kanal geçisinden sonra geliyor sonra kararıyor
  • abtani A kullanıcısına yanıt
    sıkınıtı kanal geçişlerinde değil hocam ya . kanal geçiyor sadece show hd de belli bir süre geçiyor (1-2 saniye) ekran görüntüsü kanal geçisinden sonra geliyor sonra kararıyor
  • [DHVideo=]
  • yanlış anlamışsın yazdığımı ben sd bir kanaldan hd bir kanala geçince demek istedim sd kanal hd oluyor demedim.
    Menüden girip hd kanal çözünürlüğü yada çözünürlükle alakalı biryer varsa oradan ayar değişikliği yapın. örneğin otamatik diyorsa 1080i falan yapın düzelir.

Ayrıca sadece show hd demi yapıyor diğer hd kanallara geçişlerde yapmıyormu?

• tcdlmlt kullanıcısına yanıt
    hocam şöyle bir durum mevcut; şimdi benim tv de bütün hd kanalllar hep bir arada duruyor yani "show hd" atv hd ve kanal 7 hd kanallarının arasında ancak şu 1080i dediğin olay var onu bir kurcalayacağım şimdi

videoyu izlerseniz anlayacaksınız zaten SHOW HD YE DİKKAT edin bir iki kanal arasında geçiş yapıyorum videoyu sonuna kadar izlerseniz videonun sonuna doğru daha net anlayacaksınız durumu
  • arkadaslar yardim edebilecek biri yok mu

• tcdlmlt kullanıcısına yanıt
    1080 i goruntu kalitesi olan yeri biraz kurcaladim ama malesef onunla alakali bir durum degil anladigim kadariyla hocam acaba baska oneriniz var mi

• quote:

Orijinalden alıntı: srogs

1080 i goruntu kalitesi olan yeri biraz kurcaladim ama malesef onunla alakali bir durum degil anladigim kadariyla hocam acaba baska oneriniz var mi

videoyu seyredemedim bişey diyemicem başka önerim yok malesef kutu yazılmıyla alakalı olabilir.

• sagolasn

• aynı sorun bende de vardı. kumandada mavi renkli vformat tuşuna bas. çözünürlüğü uygun olana getir. bende 1080'e getirdim düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.