Şimdi Ara

Bazı oyunları oynayınca neden mide bulantısı ve baş dönmesi yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela az önce merak ettiğim için Mount and Blade serisine başlayayım dedim ama başım döndü diye silmek zorunda kaldım oynayamadım.Başta öyle olmadı ama sonradan başım döndü.Half life tada öyle olmuştu bi ara.
    Ama CoD serisinde hiç öyle bir problem yaşamadım.Bunun nedeni nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilmem grafikler kontroller ses efektleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suzuya.Juuzou

bilmem grafikler kontroller ses efektleri
    Araba tutması olayıyla aynıymış sanırım

• Viyu

• bazı oyunlar epilepsi krizine sokabilir dikkatli olmak lazım zatenn oyunun introsunda böyle bir uyarı olur genelde dikkat etmek lazım
  • Sende epilepsi belirtisi var demek ki.. Bende de son bi kaç senedir başladı bu olay.. Ellerim buz gibi oluyo soğuk terliyorum başım agriyo ve uzun süre inatla oynamaya devam edersem gözlerimde veya kafamda batma hissi başlıyor..

Oynamayacaksin ve bırakacaksın mutlu mesut başka oyunlara akacaksin, stres seviyesi düşük oyunlar oyna..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafiklerinden oluyor o. Aşırı blur efekti olduğunda bende bi tuhaf oluyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Küçükken bende doom ile başladı, 23 yaşımdayım hala bf tarzı fpsleri uzun süre (30dk) oynayınca midem bulanır basım döner. Oyunun hareket ve akıcılığına veriyorum bazen ama bfde gayet akıcı. Mesela fallout fps değil tpsde bile beni 2dkda kusturacak duruma getiriyor. İlginç bir şey, overwatch paladins rr fortnite pubg tarzı oyunları rahat oynayabiliyorum. Bu arada mideni bulandıran oyunlarda fovu sonuna kadar artttir, bulantinin hizini dusurecektir. Çaresi varmidir bilmem ama zorlamiyorum bulandirani oynama geç

• bazi işik düzenleri ve grafiksel detaylar epilepsiyi tetikler. Bu tamamen epilepsi hastasi oldugun anlamina gelmez normal bireylerde de tetiklenebilir.

epilepsiye gelince 16 yasina kadar cikma olasiligi orta yaşlara oranla daha yuksektir
    norolojiye gidip kendine baktırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Temmuz 2018; 9:31:33 >
  • Bendede var. Ps2 dd black oynayınca acayip başım dönüyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay crysis3 te de var

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

bazi işik düzenleri ve grafiksel detaylar epilepsiyi tetikler. Bu tamamen epilepsi hastasi oldugun anlamina gelmez normal bireylerde de tetiklenebilir.

epilepsiye gelince 16 yasina kadar cikma olasiligi orta yaşlara oranla daha yuksektir
    norolojiye gidip kendine baktırabilirsin.
    Araba tutmasıyla aynı nedenden olduğu yazıyor bazı yerlerde

• Epilepsi değil FOV'dan dolayı.

FPS oyunlarında görüş açısını konsoldan düzeltmeniz lazım nasıl rahat ediyorsanız artık. Aksi takdirde mide bulantısı, baş dönmesi yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FOV ayarı tamamen. FPS oyunlarda olur sadece. Half Life'da çok yoğun mesela. Yarım saat Half Life oynarsanız mideniz bulanabilir. Onunla ilgili konsol komut ayarları var.
  • FOV ve blurdan oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.