Hatay'da yaşayan, el ve ayakları üzerinde yürüyen Ulaş ailesi, İngiliz BBC 2 televizyonuna konu oldu. Belgeselde, yaşları 18 ile 34 arasında değişen 19 çocuğu olan Ulaş ailesinin Senem, Hacer, Emine, Safiye ve Hüseyin adlı 5 çocuğunun iki el ve ayakları üzerinde yürürken çekilen görüntüleri şok etkisi yarattı. Ulaş ailesinin akraba evliliği sonucu 19 çocuğunun olduğu, bunlardan 5'inin çocukluklarından bu yana dört ayak üzerinde yürüdüğü belirtildi. Araştırmayı üstlenen London School of Economics ve Cambridge Üniversitesi bilim adamları, Ulaş ailesinin 5 üyesinin beyin tarama sonuçlarını inceledi. Dört ayak üzerinde yürüyen Hacer, Senem, Emine, Safiye ve Hüseyin'in beyinlerinin 'cerebulum' (ilkel beyin) bölümünün tam olarak gelişmemiş olduğu ortaya çıktı. İlkel beynin denge ve koordinasyonu sağlayan bir bölüm olduğunu belirten uzmanlar, Ulaş ailesinin aile üyelerinin ayakta denge kurmakta zorlandığını açıkladı.
'Türkler evrimi reddediyor' Uzmanlar, çocukluğundan beri dört ayak üzerinde yürüyen Ulaş ailesinin iskelet yapısının değişmesinin son derece zor olduğuna da dikkat çekti. Belgeselde İslam dinine inananların, insanların Adem ile Havva'dan geldiğine inandığı ve Türk insanının evrim teorisini reddettiği de vurgulandı.
Bundan daha iyi evrime kanıt olamaz. Teşekkürler konu için
quote:
Orijinalden alıntı: kaotika
quote:
Orjinalden alıntı: kaotika
ben evrime kanıt olabilecek hiçbirşey görmüyorum bu olayda (eğer alaylı bir anlatım varsa balıklama atlamış oldum. kusura bakma )
bu insanların bu şekilde yürümelerinin ve serebellumlarının gelişmemesinin birçok sebebi olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: _ShineOn_
quote:
ben evrime kanıt olabilecek hiçbirşey görmüyorum bu olayda (eğer alaylı bir anlatım varsa balıklama atlamış oldum. kusura bakma )
bu insanların bu şekilde yürümelerinin ve serebellumlarının gelişmemesinin birçok sebebi olabilir.
Alıntıları Göster
Alaylı bir anlatım hem var hem yok. Ayrıca evrimi çürütecek hiç bir şey görmediğim gibi bu olay evrimle açıklanabilir. Herşeyden önce akraba evliliklerinde evrim geriye doğru çalışır ve evrim ile kazanılan birçok özellik kaybolabilir. Hayvanların temel hareket şekillerini belirleyen beyin bölümü, ilkel beyin de denilen beyin sapıdır. İnsan türü de evrimsonucu kazandığı yürüyüş şeklini beyin sapının kazandığı özellikler sayesinde gerçekleştirir. Beynin bu bölümünde meydana gelen bir gelişim bozukluğu sonucu, bu insanlar tekrar quadripedal yani dört ayak üzerinde yürüyüş şekline geri dönmüşlerdir.
quote:
Alaylı bir anlatım hem var hem yok. Ayrıca evrimi çürütecek hiç bir şey görmediğim gibi bu olay evrimle açıklanabilir. Herşeyden önce akraba evliliklerinde evrim geriye doğru çalışır ve evrim ile kazanılan birçok özellik kaybolabilir. Hayvanların temel hareket şekillerini belirleyen beyin bölümü, ilkel beyin de denilen beyin sapıdır. İnsan türü de evrimsonucu kazandığı yürüyüş şeklini beyin sapının kazandığı özellikler sayesinde gerçekleştirir. Beynin bu bölümünde meydana gelen bir gelişim bozukluğu sonucu, bu insanlar tekrar quadripedal yani dört ayak üzerinde yürüyüş şekline geri dönmüşlerdir.
Alıntıları Göster
quote:
sen bu olayı açıklarken evrim teorisini kullanabilirsin tabi diyeceğimiz yok.. bende açıklarken hiç zorlanmam emin ol. ALLAH hiç bir şeyi hikmetsiz yaratmaz. şimdi başa dönüceğiz yine ne sen teorini ispatlayabilmiş değilsin.. ne ben sana ALLAH ın varlığını ,sıfatlarını,isimlerini, duyurabilmiş değilim.
yaratılışı evrim e bağlamak bilimsel düşündüğünüzde, teorinin kanıtlanmasına kadar beklemeyi gerektirir. yaratılışı bir fail e bağlamak aceleci ve mukavemetsiz insanın kuvvetli bir dayanak aramasının bir tezahürü..
peki eğer bu fail ,varlığını ve sevgisini ve isimlerini ve sıfatlarını bizi henüz programlarken içimize koymuş ,daha doğum anında ,bizi meydana getiren sebeblerden bir sebep olan anamızın memelerine süt doldurmuş,doğduğumuzda yaşamak için ihtiyacımız olan bütün kainatı (çünkü zerre yi yaratamayan külliyi yaratamaz) hazırlamış ve yine bizi boş bırakmayıp,mahiyetimize yerleştirdiği ,nereden geldim,nereye gidiyorum, gibi sorularımızı sordurup kendimizin ,onun kudretini,merhametini,hikmetini bulmamızı istiyip bizi en kutsal en üstün varlık olma şerefine nail etmişse.....
ve bizde bir adım atıp herşeyin sahibine teslim olmuşsak.(elhamdülillah) ve bütün sorularımız varlığımızın tüm fonksiyonları ile tatmin olmuşsa... gitgide ona olan muhabbetimiz artarak onu daha iyi bilmek daha iyi tanımak amacı ile kainatta ki icraatlarını araştırma yoluna giderek, ve her yeni keşiften sonra ,allah ım sen ne kadar büyüksün demişsek....
nasıl tesadüf ve raslantısal ve varlığı için ihtiyaç duyduğu maddeyi ,kendisi var etmiş diyen bir teoriye inanalım ?
quote:
Alıntıları Göster
quote:
aynı mantıkla perdeli ayak bozukluğunu da evrimle açıklayabilmemiz gerekir o takdirde, velhasıl pek de alakası yoktur. maymunların büyük çoğunluğu da iki ayak üstünde kısa süreli de olsa yürüyebilmektedir. bu konu hakkında kanıtlamış bir bilgim yok aslında ancak tahminimce bizim iki ayak üstünde yürüyebilmemizin en büyük sebebi iskeletimizdeki değişimlerdir, serebellumumuzdakiler değil (tabi ki birtakım değişiklikler olacaktır serebellumda...).
bir şempanze vardı. adını veya inceleyen bilim adamının adını hatırlamıyorum şu anda. bu hayvan sürekli iki ayak üstünde yürüyordu ve değişim açık bir şekilde iskeletinde idi. biraz eski bir vaka olduğu için detaylı genetik inceleme yapılmamış sanırım. sadece karyotipine bakılmıştı hatırladığım kadarıyla.
ayrıca akraba evliliklerinde evrimin geriye çalıştığına kesinlikle katılmıyorum. eğer öyle olsaydı bugün mısır diye bir bitkiden çoğumuzun belki de haberi olmayacaktı çünkü mısırın atasının koçanları birkaç milimetre boyundaydı. nadir mutasyonlarla meydana gelen koçan büyümesi, bu mutasyona sahip mısırların tozlaşması ile modern mısırı ortaya çıkardı (yarım metreye kadar koçanı olan mısırlar var). başka bir deyiş ile "akraba evliliği" ile yeni mısır türleri ortaya çıktı.
akraba evlilikleri perdelenmiş, yeni ortaya çıkmış ve çekinik genotiplerin kendilerini açığa vurması için bulunmaz bir fırsattır.
quote:
Orijinalden alıntı: _ShineOn_
quote:
aynı mantıkla perdeli ayak bozukluğunu da evrimle açıklayabilmemiz gerekir o takdirde, velhasıl pek de alakası yoktur. maymunların büyük çoğunluğu da iki ayak üstünde kısa süreli de olsa yürüyebilmektedir. bu konu hakkında kanıtlamış bir bilgim yok aslında ancak tahminimce bizim iki ayak üstünde yürüyebilmemizin en büyük sebebi iskeletimizdeki değişimlerdir, serebellumumuzdakiler değil (tabi ki birtakım değişiklikler olacaktır serebellumda...).
bir şempanze vardı. adını veya inceleyen bilim adamının adını hatırlamıyorum şu anda. bu hayvan sürekli iki ayak üstünde yürüyordu ve değişim açık bir şekilde iskeletinde idi. biraz eski bir vaka olduğu için detaylı genetik inceleme yapılmamış sanırım. sadece karyotipine bakılmıştı hatırladığım kadarıyla.
ayrıca akraba evliliklerinde evrimin geriye çalıştığına kesinlikle katılmıyorum. eğer öyle olsaydı bugün mısır diye bir bitkiden çoğumuzun belki de haberi olmayacaktı çünkü mısırın atasının koçanları birkaç milimetre boyundaydı. nadir mutasyonlarla meydana gelen koçan büyümesi, bu mutasyona sahip mısırların tozlaşması ile modern mısırı ortaya çıkardı (yarım metreye kadar koçanı olan mısırlar var). başka bir deyiş ile "akraba evliliği" ile yeni mısır türleri ortaya çıktı.
akraba evlilikleri perdelenmiş, yeni ortaya çıkmış ve çekinik genotiplerin kendilerini açığa vurması için bulunmaz bir fırsattır.
Alıntıları Göster
Ben hala anlamadım, bu topikte evrimi çürütecek ne var?
Devam etmek gerekirse yürüme şeklindeki değişiklik sadece iskelet değişimi yeterli değildir. Yürümeyi ve iki ayak üzerinde dengeyi sağlayan beyin özelliği yitirilirse, iskelet özelliği ne olursa olsun, Canlı quadripedal yürüyüşe geri dönebilir bence.
Ahraba evliliklerinde canlıların geriye doğru tüm secereleri ortaya çıkıyor. Pullu deriye sahip insan ve hatta solungaç yarıklarına sahip insan bile çıkıyor. Geriye doğru çaprazlama yöntemi, hayvan yetiştiricileri tarafından zaman zaman "tür arılamak, saflaştırmak" maksadı ile kullanılır. Bu şöyle yapılır. Meydana gelen çeşitli özelliklere sahip canlılar arasınan istenilen özelliklere sahip canlılar seçilir.
Ayrıca evrimde zaman zaman genlerin üstü örtülerek, o an için canlıya avantajlı olan özelliklerin ortaya çıkması sağlanır. Mesela bizim ayaklarımız aslında maymunların ayağından daha ilkel bir ayaktır. Maymunların ayakları aslında daha gelişmiştir. Ancak şartlar onu gerektirdiği için bu özelliğin üstü örtülerek insanlar şimdiki ayaklara yani koşma ayağına sahip olmuşlardır. Ancak insan genlerinde maymun ayağı hala vardır ancak üzeri örtülüdür. Mikro düzeyde bir müdahele ile ortaya çıkabilir.
quote:
Devam etmek gerekirse yürüme şeklindeki değişiklik sadece iskelet değişimi yeterli değildir. Yürümeyi ve iki ayak üzerinde dengeyi sağlayan beyin özelliği yitirilirse, iskelet özelliği ne olursa olsun, Canlı quadripedal yürüyüşe geri dönebilir bence.
Ahraba evliliklerinde canlıların geriye doğru tüm secereleri ortaya çıkıyor. Pullu deriye sahip insan ve hatta solungaç yarıklarına sahip insan bile çıkıyor. Geriye doğru çaprazlama yöntemi, hayvan yetiştiricileri tarafından zaman zaman "tür arılamak, saflaştırmak" maksadı ile kullanılır. Bu şöyle yapılır. Meydana gelen çeşitli özelliklere sahip canlılar arasınan istenilen özelliklere sahip canlılar seçilir.
Ayrıca evrimde zaman zaman genlerin üstü örtülerek, o an için canlıya avantajlı olan özelliklerin ortaya çıkması sağlanır. Mesela bizim ayaklarımız aslında maymunların ayağından daha ilkel bir ayaktır. Maymunların ayakları aslında daha gelişmiştir. Ancak şartlar onu gerektirdiği için bu özelliğin üstü örtülerek insanlar şimdiki ayaklara yani koşma ayağına sahip olmuşlardır. Ancak insan genlerinde maymun ayağı hala vardır ancak üzeri örtülüdür. Mikro düzeyde bir müdahele ile ortaya çıkabilir.
Alıntıları Göster
Bilim adamları ikiye bölündü
'The Family That Walk on Four' adlı belgesele konu olan Ulaş ailesinin beş üyesinin 'Darwin'in evrim teorisini' kanıtlayabilecek önemli bir bulgu olduğu belirtildi.
London School of Economics Üniversitesi'nden Prof. Nicholas Humphrey, dört ayak üzerinde yürüyen gençlerin 'Evrim teorisini' kanıtlamaya yetmeyeceğini, insanların dört ayaktan iki ayağa geçerken genetik birçok değişimin yanı sıra fizyolojik bir evrim geçirmiş olduğuna dikkat çekti.
Araştırmayı değerlendiren Berlin'deki Max Planck Enstitüsü'nden Prof. Stefan Mundlos ise bulguların hayvanların nasıl insana dönüştüğünü gösteren önemli bir gösterge olduğunu söyledi.
quote:
Orijinalden alıntı: Evren Küçük
Bilim adamları ikiye bölündü
'The Family That Walk on Four' adlı belgesele konu olan Ulaş ailesinin beş üyesinin 'Darwin'in evrim teorisini' kanıtlayabilecek önemli bir bulgu olduğu belirtildi.
London School of Economics Üniversitesi'nden Prof. Nicholas Humphrey, dört ayak üzerinde yürüyen gençlerin 'Evrim teorisini' kanıtlamaya yetmeyeceğini, insanların dört ayaktan iki ayağa geçerken genetik birçok değişimin yanı sıra fizyolojik bir evrim geçirmiş olduğuna dikkat çekti.
Araştırmayı değerlendiren Berlin'deki Max Planck Enstitüsü'nden Prof. Stefan Mundlos ise bulguların hayvanların nasıl insana dönüştüğünü gösteren önemli bir gösterge olduğunu söyledi.
Alıntıları Göster
abi bundaan bile evrimi kanıtladıklarını düşünüyorlarya ilgin yani bana bakan göz ve gören göz hikayesini hatırlattı birden
quote:
Orijinalden alıntı: fubo
abi bundaan bile evrimi kanıtladıklarını düşünüyorlarya ilgin yani bana bakan göz ve gören göz hikayesini hatırlattı birden
Alıntıları Göster
sadece kimliklerde islam yazması hiçbirşey ifade etmiyor burdan anlaşılan o hala daha evrime inanan veya inanmak isteyen insanlar var arkadaşlar bilimsel olarak tartışmaya açığım yazık insanlarımıza
quote:
Orijinalden alıntı: TAUREAU
sadece kimliklerde islam yazması hiçbirşey ifade etmiyor burdan anlaşılan o hala daha evrime inanan veya inanmak isteyen insanlar var arkadaşlar bilimsel olarak tartışmaya açığım yazık insanlarımıza
Alıntıları Göster
Milyonda birde olsa bazı insanların kuyruklu doğduğu bilinir.
Bu durum bile evrim için şaşırtıcı bir delil niteliği taşır bana göre.
@Taureau Evrime karşı ürettiğiniz anti-model nedir Bu anti model hangi bilimsel temellere göre şekillenmiştir. Eğer yeni bir teoriniz var ise, seve seve sizinle tartışırız.
quote:
Alıntıları Göster
quote:
ben de hala anlamadım
bu evrimi labaratuarda neden denemediklerini
şimdi deneyecekleri bir durum daha söz konusu
yapsalarda şu mikro düzeyde müdahaleyi
kıllı mıllı bir maymun ayağına sahip olsak
acaba başarabilecekler mi ?
ayrı :
doğada ne teknoloji ne ilim ne bilgi var
insan gibi canlıları evirerek üretiyor
teknoloji desen bizde bilgi desen bizde
biz bir canlıyı alıp bir üst tür elde edemiyoruz ne hikmetse
doğa yanıla yanıla 50 000 yılda bir tür geliştiriyorsa biz labaratuarda daha kısa sürede 1 2 yıl gibi mesela bir tür geliştirebiliriz ...
ne hikmetse bir kök hücre bile üretemiyoruz .
bu doğanın bizden ne fazlalığı var acaba ?
neden biz doğa kadar başarılı olamıyoruz ?
quote:
Orijinalden alıntı: Deep Impact
quote:
ben de hala anlamadım
bu evrimi labaratuarda neden denemediklerini
şimdi deneyecekleri bir durum daha söz konusu
yapsalarda şu mikro düzeyde müdahaleyi
kıllı mıllı bir maymun ayağına sahip olsak
acaba başarabilecekler mi ?
ayrı :
doğada ne teknoloji ne ilim ne bilgi var
insan gibi canlıları evirerek üretiyor
teknoloji desen bizde bilgi desen bizde
biz bir canlıyı alıp bir üst tür elde edemiyoruz ne hikmetse
doğa yanıla yanıla 50 000 yılda bir tür geliştiriyorsa biz labaratuarda daha kısa sürede 1 2 yıl gibi mesela bir tür geliştirebiliriz ...
bu doğanın bizden ne fazlalığı var acaba ?
neden biz doğa kadar başarılı olamıyoruz ?
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Deep Impact
laboratuarda kök hücresi elde edildiğini bir başka konu başlığında yazmıştım okumamışsın, ya da okumuşsun işine gelmemiş
quote:
Orijinalden alıntı: the_rion80
quote:
laboratuarda kök hücresi elde edildiğini bir başka konu başlığında yazmıştım okumamışsın, ya da okumuşsun işine gelmemiş
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: the_rion80
quote:
est. neden işime gelmesin
hatta senden daha fazla sevinirim
burada altinolta diye bir arkadaş vardı gözlerinde sorun vardı
tek umudu kök hücresi idi
bu onun için müjdeli bir haber
ancak bu onu ile ilgili linki verirsen sevinirim
bu konu ile ilgili pek çok haber göndermiştim arkadaşa da net bir şekilde üretildiği belli değildi galiba ...
quote:
quote:
quote:
est. neden işime gelmesin
hatta senden daha fazla sevinirim
burada altinolta diye bir arkadaş vardı gözlerinde sorun vardı
tek umudu kök hücresi idi
bu onun için müjdeli bir haber
ancak bu onu ile ilgili linki verirsen sevinirim
bu konu ile ilgili pek çok haber göndermiştim arkadaşa da net bir şekilde üretildiği belli değildi galiba ...
Alıntıları Göster
oraya yazmıştım demek okumamışsın. farelerden ve bazı diğer canlıolarda kök hücresi eldesi mümkün. ama bu işlemde kök hücresinin elde edildiği embriyo ölüyor. o yüzden henüz etik açıdan insan embriyolarında yapılması mümkün değil. sonuçta bir insanı yok etmiş oluyorsun. ama eğer embriyoya zarar vermeden yapılabilirse bu işlem insan kök hücresi de üretilebilir. google'dan stem cell olarak aratırsan istemediğin kadar link bulabilirsin tabi hepsi ingilizce
quote:
oraya yazmıştım demek okumamışsın. farelerden ve bazı diğer canlıolarda kök hücresi eldesi mümkün. ama bu işlemde kök hücresinin elde edildiği embriyo ölüyor. o yüzden henüz etik açıdan insan embriyolarında yapılması mümkün değil. sonuçta bir insanı yok etmiş oluyorsun. ama eğer embriyoya zarar vermeden yapılabilirse bu işlem insan kök hücresi de üretilebilir. google'dan stem cell olarak aratırsan istemediğin kadar link bulabilirsin tabi hepsi ingilizce
Alıntıları Göster
ingilizce olması sorun değil ...
ayrıca ben her yazıyı okuyacak durumda da değilim ...
muhtemelen kaçırmışım ...
kök hücresi konusunda diğer tarafta da dediğim gibi gelişmeler hakkında haberler okudum ...
burada da senin dediğin gibi net bir netice elde edilememiş ...
quote:
ingilizce olması sorun değil ...
ayrıca ben her yazıyı okuyacak durumda da değilim ...
muhtemelen kaçırmışım ...
kök hücresi konusunda diğer tarafta da dediğim gibi gelişmeler hakkında haberler okudum ...
burada da senin dediğin gibi net bir netice elde edilememiş ...
Alıntıları Göster
daha net nasıl bir netice elde etmeyi bekliyorsun?
embriyosunu(çocuğunu) bağışlamayı kabul eden bir kadın bulabilirlerse yapacaklar demek oluyor bu!
neyse artık kök hücresi elde edilemiyor demezsin
quote:
embriyosunu(çocuğunu) bağışlamayı kabul eden bir kadın bulabilirlerse yapacaklar demek oluyor bu!
Alıntıları Göster
quote:
sen elde edilebiliyor diyebiliyor musun ?
elde edildiğine dair link verir misin ?
kök hücresi mutasyon ile mi elde edildi ?
quote:
quote:
bu insan embriyolarından kök hücre eldesinin etik açıdan neler içerdiğini anlatan bir kaynak...kök hücresi eldesi prosesinden geçen embriyoların asla gelişimine devam edemeyeceğini ve bağışlanması gerektiğini(donate) anlatıyor. sence bu yapılabildiğine kanıt değil mi? başka linkler de bulursam işlemin nasıl yapıldığına dair buraya yazarım...
bu insan embriyolarından kök hücre eldesinin etik açıdan neler içerdiğini anlatan bir kaynak...kök hücresi eldesi prosesinden geçen embriyoların asla gelişimine devam edemeyeceğini ve bağışlanması gerektiğini(donate) anlatıyor. sence bu yapılabildiğine kanıt değil mi? başka linkler de bulursam işlemin nasıl yapıldığına dair buraya yazarım...
bu da avrupada yapılan araştırmalarla ilgili. 27. sayfasında kök hücrelerin laboratuar ortamında nasıl çoğaltıldığı ve yetiştirildiği anlatılıyor.
işte bir cümle: eğer kök hücreler iyi durumda ise ve yaşlanma belirtisi göstermiyor ise, aynı kök hücre grubundan sınırsız sayıda kök hücre elde edilebilir.
bu konuda bende soru işareti kalmadı, umarım aydınlatıcı olmuştur