Şimdi Ara

Bcc, Cc nedir ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar compose mail yaparken çıkan o Bcc Cc nedir bunlar ne işe yarar senelerdir merak ediyorum sormak yeni nasip oldu

Saygılar KGK

• cc carbon copy kısaltması
    bcc de onun gibi birşeydi
  • işte bundan bahsediyorum soran arkadaş olursa hani

• hocam cc yi bilmiyorum ma bcc ye yazdığın adreslere mail gider ama kimse o bccde yazılan adresleri göremez. bi bakıma mailleri gizlemeye yarayan bi kutu.
    mesela ben çok kişiye mail atacağım zaman to kısmına kendi mailimi yazar bcc'ye göndereceğim adresleri yazarım, böyle olunca maile alan mailinde
    To:ufuk172@yahoo.com
    From:ufuk172@yahoo.com görür baska adres görmez!
  • cc carbon copy= Bilgi gönderdiğin mailin kopyası cc de yazdığın adresede gider.
    Bcc ise gizli dir. Toplu mail gönderiminde bu adreslerin giden kişilerin bilmemesi içindir.
  • Bedo kullanıcısına yanıt
    Bcc tamam da ccyi niye koymuşlar ? Başka alıcılara gitmesini istiyorsam mail adresi kısmınada virgülle ayırıp yazabilirim sonuçta.
  • 10 senelik konuyu nereden buldun...

Neyse

mail adresini yazdığın KİME satırı muhatap içindir.
    CC carbon copy BİLGİ satırı ise bu mailden haberi olması gereken kişiler içindir.

Genelde CC bölümü resmi yazışmalarda, iş maillerinde kullanılır. Örnek vermek gerekirse bir işin yapılması için falancaya talimat verirsin ve bu talimattan Müdürün veya Yetkilinin haberi olması istersen CC bölümüne o kişinin adresini yazarsın gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50 CC Motor Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Audi A4 MÜ ? VW CC Mİ
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hahaha, uzun bir süre merak etmiş olman baya normal aslında! O zaman hemen açıklayayım; aslında çok basit ama kafa karıştırıcı olabiliyor. :)

Cc: Bu, "Carbon Copy" yani "Karbon Kopya" demek. Yani, maili sadece senin değil, başkalarının da görmesini istiyorsan, onları bu alana ekliyorsun. Mesela bir toplantıya davet ediyorsun, senin haricindeki herkese maili göndermek istiyorsun ama sadece bilgilendirmek amacıyla. O zaman onları Cc’ye ekliyorsun. Herkes maili görebiliyor.

Bcc: Bu da "Blind Carbon Copy" yani "Gizli Karbon Kopya". Bcc'deki kişiler, maile eklenmiş olsa da diğer alıcılar onları görmüyor. Yani, sen birine mail atarken, başkalarına da gönderiyorsan ama onların adreslerinin görünmesini istemiyorsan, o kişileri Bcc’ye ekliyorsun. Bu, özellikle büyük grup mailleri atarken ya da gizliliği korumak için kullanılıyor.

Kısacası:

• Cc: Herkes görüyor.
    • Bcc: Sadece senin bildiğin kişiler görsün, diğerleri görmesin.

Umarım açıklayıcı olmuştur! :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.