Şimdi Ara

BE-DA-VA (SPOR ÜRÜNLERİ KARŞILAŞTIRMASI İÇERİR) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    quechua çantaya baktım made in china.
    kalenji ayakkabı made in vietnam.

ithal geliyor pahalı da ithal gelmeyen bir ürün var mı? ithal giden de pahalı? çay , fındık en meşhurları.

ithal mithal yok artık. dünya globalleşiyor. büyük bir pazar.

bu konunun amacı alman işçinin türk doktordan bile daha rahat nasıl alıp yaşadığını göstermek.
  • Beyler,

Almanyada yaşamış birisi olarak söylüyorum, arada bir böyle ucuz şeyler bulup bunları paylaşıyorsunuz. Ancak artık almanya eski almanya değil, evet arada bir hala böyle Türkiye'ye nisbeten ucuz ürünler çıkıyor, fakat fiyat farkı bazı ürünlerde artık kapandı, hatta bazı şeyler almanyada daha pahalı.

Bir akrabam bilgisayar ve telefon istemişti mesela, fiyat farkı yoktu (geçen sene)...

Herneyse...

Birde şu var, burada sabah akşam almanya türkiyeden rahat diye tepinirken, bir yandan da devletçiliği savunmak tezat. Bu ülkeler liberal ülkeler oldukları için bu kadar sağlam ekonomi var. Devlet yatırım yaptıkça vergi alır, vergi aldıkça büyür, büyüdükçe her boka burnunu sokar. Ondan sonra ağlarsınız böyle, "ama tirkiyidi dişinci izgirliği yiiikkkk.."

olmaz tabi ki, cebindeki paraya karışan devlet, aklındaki düşünceye karışmaz mı sanıyordun!!!

Siz hala sosyal devletten dem vurun!

(Not: şimdi bazı sazanlar almanyaki sosyal yardımlardan bahsedecekler, o konuyu lütfen başka başlık altında uzun uzun tartışalım, kazın ayağı öyle bizdeki gibi değil!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beykoz Sekoyası -- 24 Aralık 2017; 7:23:50 >

• Beyler,

Almanyada yaşamış birisi olarak söylüyorum, arada bir böyle ucuz şeyler bulup bunları paylaşıyorsunuz. Ancak artık almanya eski almanya değil, evet arada bir hala böyle Türkiye'ye nisbeten ucuz ürünler çıkıyor, fakat fiyat farkı bazı ürünlerde artık kapandı, hatta bazı şeyler almanyada daha pahalı.

Bir akrabam bilgisayar ve telefon istemişti mesela, fiyat farkı yoktu (geçen sene)...

Herneyse...

Birde şu var, burada sabah akşam almanya türkiyeden rahat diye tepinirken, bir yandan da devletçiliği savunmak tezat. Bu ülkeler liberal ülkeler oldukları için bu kadar sağlam ekonomi var. Devlet yatırım yaptıkça vergi alır, vergi aldıkça büyür, büyüdükçe her boka burnunu sokar. Ondan sonra ağlarsınız böyle, "ama tirkiyidi dişinci izgirliği yiiikkkk.."

olmaz tabi ki, cebindeki paraya karışan devlet, aklındaki düşünceye karışmaz mı sanıyordun!!!

(Not: şimdi bazı sazanlar almanyaki sosyal yardımlardan bahsedecekler, o konuyu lütfen başka başlık altında uzun uzun tartışalım, kazın ayağı öyle bizdeki gibi değil!)

• Beykoz Sekoyası kullanıcısına yanıt
    Almanya eski Almanya da Türkiye değil işte önceden 2 yle çarpıp diyodun Almanya'dan getirmek avantajlı diye.Şimdi 4.5 olunca işler değişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyy Almanya sen kimsin ya ?

Selam ve dua ile

• emrehan09 kullanıcısına yanıt
    her türlü eziliyoruz😅😀

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

birader € 4.55 TL 2 € 9 TL eder

Saat fotoğrafını görmemişim sen söyledikten sonra fark ettim, deniz gözlüğü muhabetini de söyledim, deniz gözlüğü dışında fiyatlar denk diye

Ona bakarsan da bisiklet bizde ucuz

Senin amacın ne?

"Ona bakarsan da bisiklet bizde ucuz" İşe gitmeden iyi güldürdün, allah ta seni güldürsün emi
  • Donanadam D kullanıcısına yanıt
    Hocam internet kullanan kesim zaten görüyor gerçekleri yinede görmeyenler var tabi beyinlerini yıkamışlar her hükümete muhalif paylaşımda şop montaj diyip geçiyorlar :D

Mesela ben bunu göstersem herhangi bir akpliye ailem dahil montaj gözünle görmediğin şeye inanma dicekler biliyorum yani.

Hocam insanlar ATV Ahaber Show tv Kanal7 gibi kanalları izledikçe gerçekleri göremez mesela bugün pazartesi bu aksamki ana haber bültenlerinde ilk 10 da kaç yandaş kaç muhalif kanal var hangisi fazla buna dikkat ederseniz anlarsınız olayı.
  • Ne yazıkki ülkemizin hakkını düşünen insanları 50 60 yıl evvel yok olmuştur. Şimdi yapılan herşey para kazanayımda karşı taraf geberirse gebersin.

Ama neyse bizi KISKANIYOLAR
  • şu 4.55 ile felan çarpanları bir teste tabi tutalım 100 üzerinden 40 alırsa hiç bir şey demiyorum

Almanyada alıyosun 1300 euro misal burda 1500 tl ya açıklarken utanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

İyide deniz gözlüğünün dışında tüm ürünlerin € / TL fiyatları birbirine denk, hatta aynı.

Bi bitmediniz arkadaş! Ülke Gündemi'den zıplayıp buraya da mı sıçradınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beykoz Sekoyası

Beyler,

Herneyse...

Kardeş ayni fiyat olan sey almanyada 5 kat ucuza gelmis oluyor yil olmus 2018.

Hersey tr ile ayni fiyat olsa bile (elektronik ayni yiyecek ucuz, et alkol ucuz araba yari yariya ucuz Kira PAHALI

)

Toplama vurduğunda orasi 5 kat ucuz oluyor ayni miktarda alana göre.

Herşey ayni para olunca ordaki işçi =burdaki doktor (5-8 bin tl, 1400-1800euro)

Hani tut integral çöz demiyoruz ki basit birşey yani

• .de den sipariş geçsek türkiyeye geliyor mu
  • amazon.de yi kastediyorsanız evet geliyor.
  • bugünde iyi güldük
  • Beykoz Sekoyası kullanıcısına yanıt
    decathlon dedim hocam
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.