|
Bildirim
|
winwin35 demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
2 euro 15 tl mi yapıyor? ilkokul terk misin? velev ki aynı , öyle farz edelim , almanyadaki işçi (1400euro) = türkiyedeki doktor (1400 euro). türkiyedeki işçi (300 euro) = fatal error. |
Her şey ne kadar ucuz almanyada
Çıldırmamak elde değil |
winwin35 demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
kardeş sen git en yakın markete , 15 tl lik mal alıp 9 tl ver bakalım denk miymiş. 3.5 euroluk saat de 44 tl ye denk hatta aynı |
Sizin yatacak yeriniz yok.
|
Bu halka anlatamazsın. Sadece oda değil Almanyadaki adam gibip 0 bayiden 19000 tlye vw golfü çıkarıyor çıkardığı golfe 1.5 tlye benzin koyabiliyor. iphone çıkan son modelini 900-1000 tl alabiliyor eti 8 tlden alabiliyor çay konusu meşhur 3 tlye çayını alabiliyor ben şimdi gittim 20 tlye aldım 1 kilo çay, bu bile ayrı parantez benim ülkemde alamadığım fiyata ulaşım nakliye dahil ordaki adam 3 tlye alıyor
Yukarda tl dediğimi bazı euroyu tlye çevirme hastalığı olan tipler çeviremesin diye dedim orda maaş düzeyleri bizimkiyle aynı hemen hemen, oranın asgari ücretlisi 1500 euro alıyor Şu alım gücü rezilliğimize bakın buna rağmen biz iyiyiz almanya bizi kıskanıyor diyenin ağzına kürekle vuracaksın. |
doğru evet dediklerine katılıyorum. peki bu durumda biz bilim adamlarını hocaları ülkeden kaçırıp , her sokağa imam hatip açıp , doktoru insanlara öldürtüp ne yapmaya çalışıyoruz? 1000 odalı saray yaparak 100 bin tl lik iftar tatlısı alarak (sarayda) 100 mercedes ile konvoy yaparak ne yapmaya çalışıyoruz? fakir olmak sorun değil. hep birlikte de fakir olurduk. geçmişte de olduk. ama geldiğimiz noktada bir grup zengin oldu ve diğerlerinin hakkını yiyerek oldu. üniverste mezunu eğitimli de çok akp li arkadaşlar var. hepsinin br yerden arpası geliyor. doktor arkadaşım var babası müteahhit. mezun olduğunda hediye olarak cls aldılar kendisine. bu arkadaş akp li olabilir tabiki. benim anlatmaya çalıştığım şey , hem şükret deyip gaz verip , hem de ölümüne kullandıkları milyonlarca masum vatandaş. |
kardeşim akıl eksikliğin mi var? 9 tl ile 15 tl nasıl denk oluyor? |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanadam -- 23 Aralık 2017; 14:6:5 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 23 Aralık 2017; 14:29:26 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|