Şimdi Ara

Bedava Dünya Haritası - Smart2go - HP Ipaq 514'e Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
20.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar Nokia'nın ücretsiz smart2go navigasyon yazılımı bir süredirwww.smart2go.com sitesinde yayınlanıyor. yazılımın symbianlı bazı nokia cihazları için ve windows mobile 5 sürümü bulunuyor.

ben merak edip yazılımı "offline = çevrimdışı" haritaları ile birlikte HP ipaq 514 smartphone'a kurdum, gayet güzel çalıştı.
    normal kullanımda haritalar google maps'ta olduğu gibi internetten yükleniyor. ancak "Nokia map loader" uygulamasıyla haritaları cihazınıza indirip internete bağlanmadan kullanmanız mümkün. (off-line)

gps cihazınız olmasa bile, cebinizde tüm türkiyenin veya istediğiniz ülkenin, şehir şehir, sokak sokak aranabilen (!!!) rehberini taşımak hoşunuza gidecektir eminim. ben çok sevdim şahsen. keşfedilecek bir çok özelliği var yazılımın ve genel ifade ile kullanımı kolay.

şu ana kadar yazılımda tespit ettiğim olumsuzluklar.

* çok önemli değil ama her açılışta sürekli "bluetooth açılsın mı?" diye soruyor. bluetooth gps cihazı olmayanlar veya bu özelliği o anda kullanmak istemeyenler elbette "hayır" seçmeli.

* çok nadirde olsa bazen "tutukluk" yapıyor.

* yazılım, cihazın güç yönetimi ayarlarını değiştiriyor. çünkü progam gece ve gündüz modunda çalışıyor ve gece modunda ekran kapanma süresini v.s. uzatıyor doğal olarak. ben sabit gündüzde kullanıyorum.

* rotasyon ve ulaşım hataları var. istanbul için konuşmak gerekirse sur dışında "harita" yok gibi. tamamını inceleyemedim açıkçası.

örnek olarak galata köprüsü yok yazılımda. yol var.. köprüye kadar geliyor ama sonra köprü yok piyasada.

sülün osman varmış zamanında rahmetli.. önüne gelene satarmış galata köprüsünü, kulesini, yeni camiyi velhasıl istanbulun tüm güzide incilerini.. geçimini sağlamak için.

neyse, galata köprüsü "yok" ama yine de yazılım güzel. sokak, cadde, meydan ismi girerek arama yapabiliyorsunuz. külçe gibi rehber taşımaktan iyidir en azından.

aradığınız bölgedeki araba servisi, benzinci, lokanta, müze, turistik yer gibi çeşitli "POI" (points of interest) ilgi çeken mekanları buluyor.

yazılımı yüklemek isteyenler için adımlar aşağıda yer alıyor. mevzuları ayrıntılı açıklamaya çalıştım. temel "bilgisayar ingilizcesi" rahat kurulum ve güncellemeler çin gereklidir.

lütfen bu yazının tamamını okumadan yüklemeye başlamayın. burada verilen açıklamalar yazılımın "HP ipaq 514 voice messenger" cihazına kurulumunu anlatmaktadır.

===================== DİKKAT ÖNEMLİ UYARI ============================

AŞAĞIDA VERDİĞİM BİLGİLER SAHİP OLDUĞUM CİHAZ(LAR)A, KENDİ YAPTIĞIM KURULUMDA EDİNDİĞİM TECRÜBELERDİR. BU ADIMLARI UYGULARKEN CİHAZ(LAR)INIZIN VEYA KULLANDIĞINIZ YAZILIM(LAR)IN ZARAR GÖRMESİ DURUMUNDA, HİÇ BİR ŞEKİLDE SORUMLULUK KABUL ETMEDİĞİMİ BELİRTİRİM.

SORUMLULUK TAMAMEN BU İŞLEMLERİ UYGULAYANLARA AİTTİR.
    BELİRTİLEN KONULARDA YETERLİ TECRÜBENİZ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORSANIZ LÜTFEN BURADA ANLATILAN iŞLEMLERİ DENEMEYİN.

===================================================================

yazılımı kurmak için gerekli yazılım ve medya ortamı:
    -----------------------------------------------------

A- Windows mobile 5 phone edition ??? çalıştıran bir cihaz deniyor smart2go sitesinde. fakat ben burada özellikle sahip olduğum ipaq 514'e yaptığım kurulumu açıklamaya çalıştım. cihazda WM6 standart versiyon var ve yazılım gayet güzel çalışıyor. . diğer cihazları bilemem ve kurulum sorumluluğu cihaz sahiplerine aittir.

B- hafıza kartı. harita dosyaları cihazın kesinlikle hafıza kartına kurulmalıdır, makine belleğine kuramazsınız. ben yazılımı da, harita dosyalarını da hafıza kartına kurdum.

C- microsoft net framework 3.0 yüklü windows xp masaüstü sistem. bu "Nokia map loaderi" kurmak için gerekli. telefona off-line haritaları map loader ile atabiliyorsunuz. aksi takdirde haritalar internetten gelir ve kontürlere "elveda" yada devasa faturalara "merhaba" dersiniz.

bende orjinal windows xp home versiyon var ve "service pack 2" den sonra 87 adet güncelleme yapılmış vaziyette. belirtmekte fayda var diye düşündüm.

(önemli hatırlatma: vista ile kurulum durumunu bilmiyorum. belki ön kurulumda yada güncellemede veyahut el ile ".net framework 3.0" yükleniyordur vista'ya. vista ile denemedim, bilmiyorum.)

D- cihazınıza kurulacak smart2go yazılımı.
    ipaq 514'te Türkçe WM6 kurulu olduğundan, yazılım Türkçe kuruldu benim cihaza. büyük ihtimalle işletim sisteminin diline göre kurulum yapılıyor.

E- bilgisayarınıza kurulacak "Nokia Map Loader" yazılımı.

F- usb bağlantı kablosu.

smart2go programının kurulum adımları:
    --------------------------------------
    1- program iki ana bileşenden meydana geliyor. çalışan program ve off-line haritalar. öncelikle programı cihaza atıp çalıştırmanız isteniyor. haritaları ancak programı kurup çalıştırdıktan sonra yükleyebiliyorsunuz.

bilgisayarımızdahttp://www.smart2go.com/en/download/ adresine gitmeniz gerekiyor öncelikle. çıkan sayfada;

--> "Select the type of download." başlığının altından "via pc" seçip "next" (ileri) tuşuna basın. ikinci adıma geçecektir.

--> "Select your mobile phone" başlığının altındaki açılan kutudan "windows mobile 5 phone edition" seçtikten sonra "next" (ileri) tuşuna basın. üçüncü adım açılacaktır.

--> "Download and install" başlığının altındaki "Yes, I have read the End User Software Agreement..." yazısının başlangıcındaki küçük kutucuğu işaretleyip "download" (indir) tuşuna basın.

--> smart2go.cab dosya indirme penceresi açılacaktır, dosyayı pc'nizde uygun gördüğünüz klasöre kaydedin.

3- cihazınızı usb kablosuyla pc'ye bağlayıp indirdiğiniz cab dosyasını cihazın hafıza kartına kopyalayın.

4- kopyalandıktan sonra cihazınızın kablosunu çıkarın. bu aşamada cihazınızda simkart (ve doğal olarakta hafıza kartı) takılı olmalıdır.

--> smart2go.cab dosyasını çalıştırıp kurulum hedefi olarak yine hafıza kartını gösterin ve yazılımı hafıza kartınıza kurun.

buradaki en önenmli husus şu; yazılım ilk defa çalışmak için internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. ben gprs bağlantılarını sildiğimden wi-fi üzerinden bağlandım. eğer wi-fi bağlantınız yoksa gprs bağlantısı gerekiyor ve yazılımın ilk çalıştırmada ne kadar data yüklediğini bilmiyorum. fazla bir şey değildir ancak işin maliyet tarafı programı kuran kişiyi ilgilendiriyor. uçan kontürlerin hesabını benden sormayın sonra.

--> internet bağlantısını (wi-fi'niz yoksa gprs) sağlayın ve cihazınızda smart2go programını çalıştırın.

--> program çalıştıktan sonra ekran açılınca "bluetooth cihazları açılsın mı?" diye soracaktır "hayırı" seçip geçin.

--> yazılım bir kez çalıştıktan ve ekranı geldikten sonra programı kapatın ve bağlantıyı kesin.

off-line haritaların kurulumu
    -----------------------------
    off-line haritaların yüklenmesi var sırada. haritaları yüklemek için "microsoft .net framework 3.0" ve nokia map loader yazılımı gerekli.

5- "microsoft .net framework 3.0" kurulu değilse winxp sisteminize kurun. toplam kurulum 40 MB civarında. sisteminizin diline uygun versiyonu kurmanız şiddetle tavsiye edilir. Türkçe windows'a Türkçe .net framework 3.0 kurun. linki şurada;

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=10cc340b-f857-4a14-83f5-25634c3bf043

eğer kopyaladığım linkte sayfa ingilizce açılırsa "change language" kutusundan "turkish" seçip "change" düğmesine tıklayın ve dosya indirmeye devam edin.

önce "installer" dosyası indirilecektir. indirme bittikten sonra, indirdiğiniz bu dosyayı çalıştırın, esas kurulum dosyası indirilmeye ve akabinde kuruluma başlayacaktır. 40 MB civarında kurulum dosyası. kurulum esnasında internet bağlantınızı kesmeniz istenecektir. ekranda size verilen talimatları izleyin ve "microsoft .net framework 3.0'ın" kurulumunu tamamlayın.

6- map loaderi indirmek içinhttp://www.smart2go.com/en/help/maploader adresine gidin.

--> sayfanın ortasındaki açılan kutudan "Nokia Map Loader" programının indireceğiniz versiyon dilini seçin. maalesef Türkçe seçenekler arasında bulunmuyor. ben İngilizce versiyonu yükledim ama batı dillerinin tamamı ve çince, japonca v.s. hepsi var. dili seçtikten sonra "Select your language" düğmesine basın.

--> şu anda "Download the world" başlıklı sayfa açılmış olmalı. "Download Map Loader" düğmesine basın, dosya indirme başlasın.

--> indirme tamamlanınca dosyayı çalıştırın, ekrandaki talimatları izleyerek "Nokia Map Loaderi" sisteminize kurun.

--> kurulum bittikten sonra, bilgisayar internete bağlıyken Nokia Map Loader'i çalıştırın ve kısa bir süre bekleyin.

bu arada Map Loader her çalıştığında bir "hoşgeldiniz mesajıyla" başlıyor.

isterseniz bu mesajın en altındaki küçük kutucuğu seçip "ok" düğmesine basarsanız program başlarken tekrar görünmez.

ondan sonra bir "hata mesajı" belirirse ekranda "bilgisayara bağlı bir cihaz yok" anlamında onu da kapatın.

sonra nokia map loader size, "there are necessary updates available.." veya benzeri şekilde "programda güncelleme var indireyim mi?" anlamında mesaj götüntüleyecektir. "ok" düğmesine basın ve güncelleme başlasın. güncellemeden sonra Nokia Map Loader çalışacak ve yukarıda belirttiğim uyarı mesajları gelecektir. aldırmayın ve Nokia Map Loader'ı kapatın.

7- şimdi geldi sıra cihazınızın pc'ye bağlanmasına ve haritaların yüklenmesine.

--> cihazınızda sırasıyla;
    ayarlar>bağlantılar>diğer>usb menülerini seçin. usb ayarları açılacaktır. aygıt tipini "usb disk" seçin, kaydedin ve menülerden çıkın.

--> usb kablosu ile cihaz ve pc arasında bağlantı kurun ve bir dakika kadar bekleyin. windows xp, usb disk sürücülerini yükleyecek ve cihaz sistem tarafından "çıkartılabilir disk" olarak görülecektir. cihazınız pc'ye bu şekilde bağlı halde tutun.

--> bilgisayarın internete bağlı olduğundan emin olun ve Nokia Map Loader'ı çalıştırın. yukarıda belirttiğim mesajlar çıkarsa eğer kapatın program çalışmaya devam edecek ve harita yükleme ekranı çıkacaktır.

--> yükleme akranında en soldan "Europe" un yanındaki ">" işaretini tıklayın, ülkeler açılacaktır. Turkey'in yanındaki "+" işaretine basın, Türkiye haritası sağ tarafaki seçilen haritalar bölümüne eklenecektir. böylelikle istediğiniz kadar ülkeyi hafıza kartınızda mevcut boşluğa bağlı olarak indirebilirsiniz.

--> harita(ları)nızı seçip sağ tarafa ekledikten sonra "download" düğmesine basın kurulum başlayacaktır. yükleme bittikten sonra "data downloaded and saved" diye mesaj kutusu çıkacak ve seçmiş olduğunuz haritalar sağ taraftaki bölmeden kaybolacaktır.

8- Paris'te Son Tango: ses dosyalarının yüklenmesi.
    ses dosyaları rota tarifinde size yardımcı olacak. bir nevi "copilot"

--> Nokia Map loader'in ana ekranında en üstte "maps" sekmesinin yanındaki "voices" sekmesini açın. bu sekmede program tarafından kullanılacak ses dosyaları listeleniyor.

--> "Turkish" seçeneğinin yanındaki "+" işaretine basın, sağ tarafa eklenecektir. sonra yine "download" u tıklayın.

işlem bittikten sonra programı Nokia Map loader'i kapatın ve kabloları sökün.

son olarak cihazınızın USB disk modundan Activesync'e almayı unutmayın.
    ayarlar>bağlantılar>diğer>usb menülerini seçin. aygıt tipini "Activesync" seçin, kaydedin ve menülerden çıkın.

Unutmayın cihazınız "USB Disk" modundayken "sync = eşitleme " yapamaz.

Bu arada belirtmekte fayda var, "USB Disk" özelliği WM'de ilave yazılımla mümkün oluyordu (20 USD civarında bir yazılım) ve her cihazla uyumlu değil.

bu özelliğin sisteme dahil edilmesi süper olmuş. cihazınızda hafıza kartı varsa, cihazınızı "USB Disk modunda" bağlantı kablosuyla istediğiniz bilgisayara bağlayabilirsiniz. "hafıza kartınız" bağlı olduğu bilgisayar tarafından "çıkarılabilir disk" olarak tanınacaktır.

yani cihazınıza dosya atmak için Activesync bağlantısına gerek kalmadı artık.

haritaları karttan kaldırmak için map loaderin en altındaki "delete maps from storage" düğmesine tıklayın. hafıza kartında ne kadar harita varsa hepsini silecektir. maalesef seçerek silemiyorsunuz.

Uyguladığım adımları harfiyen yazmaya çalıştım yukarıya lakin atladığım detaylar olmuşsa düzeltirim sonradan.

Herkese kolay gelsin,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikelaj -- 16 Ekim 2007; 22:09:04 >

• Tam bir paylaşımcı ve bu siteye yakısan biri > Nikelaj .

Teşekkürler,eline saglık..

• quote:

Orijinalden alıntı: Marqsavas

Tam bir paylaşımcı ve bu siteye yakısan biri > Nikelaj .

Teşekkürler,eline saglık..

Ya ben programı kullanmayı beceremedim ,

özetle nasıl kullanabileceğimizi anlatabilirmisiniz?

• nikelaj

incelemen ve emegin e saygilar ..bunu smart2go topigine atiyorum...
    saygilar

http://forum.donanimhaber.com/m_13244593/mpage_4/key_/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: cc_man

nikelaj

incelemen ve emegin e saygilar ..bunu smart2go topigine atiyorum...
    saygilar

http://forum.donanimhaber.com/m_13244593/mpage_4/key_/tm.htm
    sayın arkadaşlar lütfen,
    teveccüh gösteriyorsunuz, bilgi paylaştıkça büyür. nezaketinize teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikelaj

sayın arkadaşlar lütfen,
    teveccüh gösteriyorsunuz, bilgi paylaştıkça büyür. nezaketinize teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    bu ve benzeri ayrintili incelemeler gerekli ana konulara atiyorum ki kaybolup gitmesin diye
    ..cok kişi gibi calişiyor galiba ,calişmasi lazim . caliştigini duydum dememişsin cunki ayrintili yazmişsin konuyu
    güzel calişma

• quote:

Orijinalden alıntı: Marqsavas

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Marqsavas

sayın arkadaşım eğer Türkiye haritasını ve Türkçe ses dosyalarını başarıyla kurduysanız mesele yok.

programın kullanımında en temel fonksiyon "adres arama" işlevi.
    öncelikle programın ana ekranında "hedef" menüsünü seçtiğinizde sağ tarafta çıkan"adres" menüsünü seçin. çıkan ekrandan "ülke" alanına "TURKIYE", "Şehir" alanına yaşadığınız şehri girin. "Cadde/Sokak" alanına da oturduğunuz cadde ve sokağın isminin BİR KISMINI Türkçe harf kullanmadan girin ve "Ara" tuşuna basın.

ekranda çıkan klavye tuşlarınıdan giriş yapmanızı tavsiye ederim. klavyede Türkçe harfler yok diye endişelenmeyin. örnek olarak "Muğla'da" yaşıyorsanız "MUGLA" girin program doğru adresi getirecektir. "Çiçek" sokağını arıyorsanız "CICEK" girin.

unutmadan çok önemli..!!! karekterlerin tamamnı girmenize gerek yok ve bu da çok avantajlı. örnek olarak "Samanyolu" sokağını arıyorsam ben "SAM" giriyorum. proıgram zaten hepsini listeliyor. böylelikle yazım hatalarından da uzak durmuş oluyorsunuz. birçok adreste bunun faydasını göreceksiniz.

neticede çıkan adresi kaydedin ki daha sonra tekrar bulabilesiniz. program aradığınız yerleri geçici hafızasında tutuyor. hedef menüsünü seçtiğiniz zaman sağ tarafta en altta görünen "geçmiş" menüsünden görebilirsiniz.

biraz pratik yapın bütün özellikleri çözülecek programın. adres aramayı çözdükten sonra "kayıtlı yerlere" ekleyin ki daha sonra aramadan bulabilesiniz.

iki nokta arasındaki yol: bir adres arayın > bulun > seçin harita açılsın > menüden "şu rotayı planla" seçin "bilindik yerler" listesi açılacak. sağ taraftan "+" işaretine gelin ikinci noktayı adres aratarak veya geçmiş listesinden seçin. aynı listedeyken menüden "simulasyon" seçin ve biraz bekleyin. bu kadar yaaw.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Marqsavas

sayın arkadaşım eğer Türkiye haritasını ve Türkçe ses dosyalarını başarıyla kurduysanız mesele yok.

programın kullanımında en temel fonksiyon "adres arama" işlevi.
    öncelikle programın ana ekranında "hedef" menüsünü seçtiğinizde sağ tarafta çıkan"adres" menüsünü seçin. çıkan ekrandan "ülke" alanına "TURKIYE", "Şehir" alanına yaşadığınız şehri girin. "Cadde/Sokak" alanına da oturduğunuz cadde ve sokağın isminin BİR KISMINI Türkçe harf kullanmadan girin ve "Ara" tuşuna basın.

ekranda çıkan klavye tuşlarınıdan giriş yapmanızı tavsiye ederim. klavyede Türkçe harfler yok diye endişelenmeyin. örnek olarak "Muğla'da" yaşıyorsanız "MUGLA" girin program doğru adresi getirecektir. "Çiçek" sokağını arıyorsanız "CICEK" girin.

unutmadan çok önemli..!!! karekterlerin tamamnı girmenize gerek yok ve bu da çok avantajlı. örnek olarak "Samanyolu" sokağını arıyorsam ben "SAM" giriyorum. proıgram zaten hepsini listeliyor. böylelikle yazım hatalarından da uzak durmuş oluyorsunuz. birçok adreste bunun faydasını göreceksiniz.

neticede çıkan adresi kaydedin ki daha sonra tekrar bulabilesiniz. program aradığınız yerleri geçici hafızasında tutuyor. hedef menüsünü seçtiğiniz zaman sağ tarafta en altta görünen "geçmiş" menüsünden görebilirsiniz.

biraz pratik yapın bütün özellikleri çözülecek programın. adres aramayı çözdükten sonra "kayıtlı yerlere" ekleyin ki daha sonra aramadan bulabilesiniz.

iki nokta arasındaki yol: bir adres arayın > bulun > seçin harita açılsın > menüden "şu rotayı planla" seçin "bilindik yerler" listesi açılacak. sağ taraftan "+" işaretine gelin ikinci noktayı adres aratarak veya geçmiş listesinden seçin. aynı listedeyken menüden "simulasyon" seçin ve biraz bekleyin. bu kadar yaaw.

Alıntıları Göster
    bende hafıza kartını alıp almaz telefona kurucam bunu
    çok merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: maniac1987

bende hafıza kartını alıp almaz telefona kurucam bunu
    çok merak ettim

Alıntıları Göster
    Paylaşım için teşekkürler, eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bishibosh

Paylaşım için teşekkürler, eline sağlık.

Alıntıları Göster
    dostum sms le yukleme işi nasıl olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bscol

dostum sms le yukleme işi nasıl olur ?

Alıntıları Göster
    paylasim icin cok tesekkurler yazılımı kurdum g500 e programı deniyemedim cunku gps alıcısı yok benim merak ettigim simdi bu haritaları yukledim gps alıcısı alırsam gps alıcısı ile bu programı kullanırsam bi ucret odemem dimi ucret derken telefon internete baglanmaz dimi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkistan

paylasim icin cok tesekkurler yazılımı kurdum g500 e programı deniyemedim cunku gps alıcısı yok benim merak ettigim simdi bu haritaları yukledim gps alıcısı alırsam gps alıcısı ile bu programı kullanırsam bi ucret odemem dimi ucret derken telefon internete baglanmaz dimi ??

Alıntıları Göster
    WM 2003 SE de deneyen var mı arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

WM 2003 SE de deneyen var mı arkadaşlar?

Alıntıları Göster
    tesekkurler usta, çok makbule geçti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fth1

tesekkurler usta, çok makbule geçti..

Alıntıları Göster
    Merhaba.
    Ben map loaderi çalıştırdığımda "The map data on your device is not compatible with the map data available through Nokia Map Loader” seklinde bir hata mesajı alıyorum ve harita yüklemesi yapamıyorum. Evde ve işteki bilgisayarda aynı sorun oluştu. Böyle birşey başına gelen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliason

Merhaba.
    Ben map loaderi çalıştırdığımda "The map data on your device is not compatible with the map data available through Nokia Map Loader” seklinde bir hata mesajı alıyorum ve harita yüklemesi yapamıyorum. Evde ve işteki bilgisayarda aynı sorun oluştu. Böyle birşey başına gelen var mı?

Alıntıları Göster
    var maalesef :)
    quote:

Orjinalden alıntı: aliason

Merhaba.
    Ben map loaderi çalıştırdığımda "The map data on your device is not compatible with the map data available through Nokia Map Loader� seklinde bir hata mesajı alıyorum ve harita yüklemesi yapamıyorum. Evde ve işteki bilgisayarda aynı sorun oluştu. Böyle birşey başına gelen var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutbaran

var maalesef :)
    quote:

Orjinalden alıntı: aliason

Merhaba.
    Ben map loaderi çalıştırdığımda "The map data on your device is not compatible with the map data available through Nokia Map Loader� seklinde bir hata mesajı alıyorum ve harita yüklemesi yapamıyorum. Evde ve işteki bilgisayarda aynı sorun oluştu. Böyle birşey başına gelen var mı?

Alıntıları Göster
    super yaw.. çalıştı walla... tesskuler emeğine sağlık..

• quote:

Orijinalden alıntı: Q_mes

super yaw.. çalıştı walla... tesskuler emeğine sağlık..

Alıntıları Göster
    malesef aynı sorun bende de oldu yani uygun harita yok bu cihaza göre dedi

nokia loader da sadece voice kısmı geldi sadece ses ekliyebiliyorum :(

Merak ediyorum acaba offline haritaları çeken arkadaşlar sd kartta o haritaları klasörleri bulabiliyorlarsa bir yere koysalar bizde alıp kendi programimizda ilgili yere koysak haritalari gorurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patience -- 28 Aralık 2007; 3:32:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patience

malesef aynı sorun bende de oldu yani uygun harita yok bu cihaza göre dedi

nokia loader da sadece voice kısmı geldi sadece ses ekliyebiliyorum :(

Merak ediyorum acaba offline haritaları çeken arkadaşlar sd kartta o haritaları klasörleri bulabiliyorlarsa bir yere koysalar bizde alıp kendi programimizda ilgili yere koysak haritalari gorurmu?

Alıntıları Göster
    evet arkadaşlar bir maceranın daha sonuna geldik.

smart2go'da yoğun olarak yaşanan harita yüklenmemesi sorununu tesbit etmek üzere Hp Ipaq 514'e tekrardan kurulum yapmaya çalıştım ve maalesef harita yüklemek mümkün olmadı.

kısa süren mutluluğumuzu kıskanan zihniyet yaptığı güncellemede "bizi" saf dışı bırakmış.

neticede bende çalışan programdan oldum ama sorun değil bir yenisi çıkar elbet. google'ın bu yönde bir adım atacağını düşünüyorum.
    - "niye?" derseniz popüler uygulamalarının hepsi için "offline" desteğini genişletmeye çalışan google "google map" uygulamasını unutmaz sanıyorum.

artık yeni versiyon da çıkarsalar kurmam ben.. (siz kovmadınız ben istifa ettim hesabı..)

elveda smart2go..

• quote:

smart2go'da yoğun olarak yaşanan harita yüklenmemesi sorununu tesbit etmek üzere Hp Ipaq 514'e tekrardan kurulum yapmaya çalıştım ve maalesef harita yüklemek mümkün olmadı.

kısa süren mutluluğumuzu kıskanan zihniyet yaptığı güncellemede "bizi" saf dışı bırakmış.

neticede bende çalışan programdan oldum ama sorun değil bir yenisi çıkar elbet. google'ın bu yönde bir adım atacağını düşünüyorum.
    - "niye?" derseniz popüler uygulamalarının hepsi için "offline" desteğini genişletmeye çalışan google "google map" uygulamasını unutmaz sanıyorum.

artık yeni versiyon da çıkarsalar kurmam ben.. (siz kovmadınız ben istifa ettim hesabı..)

elveda smart2go..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sd kartınızın içinde daha önce yükleme yaptıysanız. harita mevcuttur. lütfen o haritayı bizlerle paylaşmanız mümkün mü

• quote:

elveda smart2go..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nikelaj

elveda smart2go..

Şerfsizlerr
    Program bluetooth gpsim ile süper çalışıyor..Tek eksiğim daha ayrıntılı bir harita idi ve artık bu da hayal oldu..
    Yinede herşey için teşekkürler nikelaj..
    HP 514 ile çalışabilen başka gps programı var mı acaba??

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.