|
[Bedava Elektrik] Muammer Yıldız'a ne oldu ? (2. sayfa)
-
-
Yok hocam büyük ihitmal düzenbazlıkla parayı kırmayı hedefleyen birisiymiş duyduğuma göre bu adam. Konuyu açtığımdan beri geçen bu sürede biraz fizik çalışmıştım şimdi burada telaffuvuzunu edemem ama bipsen yapamaz kimse böyle bir şeyi. En basit harmonik haraket denilen bir tabir var ve konuda bir arkadaşta açıklamasını yapmış. Mıktanıs veya yay bunlar enerji üretmezler. Her şeyin bir çekim kuvveti var kimilerinin çok küçük kimilerinin gözle görülür düzeyde. Mıknatıs birbirini çeker lakin ayırırken enerji gerekir, yay elini iter ama itmeden önce yayı sıkıştırman gerekiyor. Tabiki bu sistemlerden enerji tasarrufu alanında faydalanılıyor ama 1 dakika bile kendi başına çalışan motor yapamazsınız enerji harcamadan. -
Bir röportajını izlemiştim. Bu adam emekli polis zaten. Polis okulundayken buna bulaşık nöbeti vermişler. Bulaşık yıkarken canı sıkılmış hay böyle işi! diyerekten bir tencere kapağını fırlatmış. tencere kapağı disk gibi dönüp geri mi gelmiş, yoksa ne olduysa, aklıma ilginç fikirler geldi, o anda düşünmeye başladım... diyor.
Bundan sonra da teneke dikiş kutusuna benzer bir kutunun içine BSMH adını verdiği bir aleti yapıyor. Haberlere çıkıyor. Güya meslek hayatı boyunca bununla uğraşmış. İlk başta alet, küçük bir aküden güç alıp devir kazanıyor. Sonra akü gücünü kesiyor bu.... Tüm bilinenler bu kadar.
Yurtiçinde ilgi bulamamış sanırım, "alamanya"ya gitmiş. Orada malum kutu bir anda kayboldu. Kameralar karşısına devamlı, zaten internette bol bol karşımıza çıkan, neodim mıknatıslı devir motorları ile çıktı. E yaptığı şey bu değildi ki zaten? Neodyum motorları da mıknatısların ısınması ile ölen bir tür motor türüdür. Ben uzun süredir bu neodim mıknatısa bağlanmış bir alternatör düzeneği aradım durdum. Bir tane bile bulamadım. Eğer siz bulduysanız bana da haber verin... Demek ki sadece boştayken çalışan, yüke gelemeyen bir motor.
Enerji yoktan var edilemez ve varken yok edilemez. Maddenin özü enerjidir ve enerji maddeye dönüşebilir.
Bedava enerji olmaz. Ne koyarsan ona yakınını alırsın. Bak onu alırsın demiyorum; ona yakınını alırsın. Kayıplar...
-
https://www.youtube.com/watch?v=nIiPSU2q9uY&feature=youtu.be]
Arkadaşlar, bu benzer birçok video mevcut. Bilim, önceki yıllarda yaşamış insanların aydınlatabildiği kadar ileriye gider. Her gün yeni bir gelişme oluyor. Bu motorların, mıknatıslardaki manyetik alanın kaybetmesine paralel olarak bir ömrü olacağını düşünerek çalışacağına inanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 5 Şubat 2021; 0:8:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eşittir ve parantezin arasına koyacaksın hocam linki.
Benim fikrim enerji yoktan var olmayacağı ve vardan yok olmayacağı yönünde.
Mıknatıslardaki enerjinin , yaprağın üzerinde duran 1 damla sudan farkı yok bence. O damla su yere düşene kadar enerji sahibi. Ayrıca mıknatısların birbirini itmesi ve çekmesi bilimde nasıl açıklanıyor merak ettim ama hiç araştırmadım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıldız'ın yaptığı büyük bir hata var. Örnekleyerek açıklayacağım:
Bir köprü yaptığınızı düşünün, köprüden insanlar geçecek.
En düşük 40kg, en fazla 200kg ağırlığa sahip insanlar geçiş yapacak.
Geçilecek mesafe 1 metre.
Eğer köprüyü 5cm x 10cm kalınlığındaki 5e10 dediğimiz kalaslarla yaparsanız hiçbir sıkıntı çıkmaz, bir insanın geçebileceği 60cm lik bir genişlik için 3 adet 5e10 atsak, üzerine 2cm kalınlıkta kalasları sersek hiçbir sıkıntı çıkmaz. Gayet yeterli bir şekilde üzerinden geçecek insan yükünü taşır.
Eğer köprüyü 1cm x 1cm lik çıtalarla yaparsak, güçlü olsun diye üst üste 10 çıta dizsek, yan yana 60cm i doldursun diye 60 çıta koysak ve insanları geçirirsek ortasında esnemeye başlar. Kısa sürede, geçen insan sayısı artıkça çıtalar çatlamaya başlar. Uzun ömürlü olmaz.
Örneklememin amacını açıklamam gerekiyor;
Mıknatıs yaparken malzeme ısıtılır, manyetik alan içine koyulur, manyetik alandan moleküllerin dizilişi düzene girer ve soğutulunca bu diziliş sabit kalır. Mıknatısların, sabit bir manyetik alanda kaldığında iç molekül diziliminin değişmesi eğilimi vardır. Düşük sıcaklıkta daha yüksek bir manyetik alan gerekir veya daha uzun bir süre gerekir. Mıknatısların iç molekül dizilimini değiştirmeyecek maksimum manyetik gücü ölçümleyerek mesafe ayarı yapmak gereklidir. Yıldız'ın bu konudaki fizik bilgisi yetersiz olduğu için kısa sürede mıknatıs kırılması, güç kaybı gibi sorunlar ile karşılaşması gayet normal.
Karşılıklı manyetik güç uygulamak yerine bobinler ile güç aktaran, rezonansa dikkat eden sistemler daha başarılı oluyor.
Bu furyanın başladığı ilk zamanlarda bir firma, jeneratör tarzında bir sistem kurmuştu. Dışardan aldığı elektrik gücünü katlayarak çıkış veriyordu. Bu çıkışı verirken bobinlerin üzerinde ters emf oluşmaması için diyotlar ile tek yönlü güç toplama stratejisi gibi gayet mantıklı bir yaklaşıma sahip. Bobin zaten bir manyetik alana girince titreşecek, rezonansa girmeye çalışacak, bu rezonansa uygun şekilde manyetik alanı değiştirmek iç manyetik akıyı güçlendirir. Bir kayık düşünün, kürekçiler var. En güçlü kürekçiye uymayıp, tersi istikamete kürek çekenler bu kayığa yeterli gücü sağlayamaz.
Enerji yoktan var olamaz diyen arkadaşların doğruluk payları var fakat cahili oldukları konular da var. AC akımda enerji bir pozitif taraftadır, bir negatif taraftadır. Toplamı sıfır eder. Atom içindeki elektronun sonsuza kadar döndüğü teorisi vardır (henüz döndüğünü gören, tam ispatlayan olmadı) ve bunu insanlar kabul eder. Sonsuza dek dönen bir elektron varsa bunu kullanmak dahi mümkündür.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X