Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Geliyor Olabilir (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
4.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Patates soymak işin esprisi zaten. Genel olarak kışlaya hizmet olarak geçiyor zaten mesajımda da hizmet olarak belirtmiştim ama pek ön plana çıkmamış.

Gerekirse batıya da aynısını yapacağız. Ne var ki bunda? Yurt toprağı batıda olunca savunma hattının önemi kalmadığı için profesyonel asker koymak gocunulacak bir şey mi?
  • Valla arkadaşlar ne kadar konuşursak konuşalım birbirimizi ikna edemeyeceğiz, çünkü zaten bunu en çok isteyenler çeşitli sebepler ile daha askere gitmemiş ya da gitmekten korkan arkadaşlar, o yüzden onlara ne söyleseniz boş.

Sadece tek önerim, hayatınızı kurmadan önce (evlilik, iş vs.) mutlaka önce askerliği aradan çıkarın. Eğer öyle yaparsanız, bahaneleriniz kalmayacaktır
  • "Ben çektim başkaları da çeksin." diye düşünenler yakınlarının da askere gideceğini unutmasın. "Zenginim, bedelliden yararlanacağım. Bedelli yapmayanlar benim umurumda değil." diye düşünenler bir gün olur da parasını kaybederse bedelliden yararlanamayacağını unutmasın. Bencilliğin lüzumu yok o yüzden.

@BJK Sadece askerliğini yapanlar mı objektif konuşuyor yani?? Askere götürülecek olanlar zaten askere gitmemiş yani ilk defa gidecek kişiler daha önce askerliğini yapanlar ordunun gram umurunda değil. Düz mantık olarak onların profesyonel ordu istemesinden abes kaçan bir durum yok. Askerlik bir borç değil devletin kestiği bir haraçtır.
  • Benim askerliğini doğuda komando olarak yapmış, askerlik bağlarından hiç kopmamış, askerliğini severek yapmış, son derece de milliyetçi olan bir hocam günümüz şartlarında bedelli askerlik olmasında bir beis görmüyordu. Askerlik yapıp gelmiş olan bu düşüncede de bir sürü insan bulabilirsiniz. Dolayısıyla mantıksız genellemelerden kaçınmak gerekir.
  • 20 yaş sınırı olur da herkes faydalanır.
  • Param hazır bekliyorum. Yaklaşık 3 aylık kazancıma denk geliyor. TSK'ya faydalı olabileceğimi sanmıyorum, ne görüşlerime, ne de yaşam tarzıma uymuyor zaten. Dünyaya gelmişim bir kere, çocukluğum, lise yıllarım çalışmakla geçmiş. Üniversitede derece yapmak için uğraşıp başarmışım, ucundan kıyısından bilim üretmeye çabalıyorum. Benim olayım bu, neden hayatımı riske edeyim ki? Ya da neden günlük hayatta selam vermeyeceğim adam sadece oraya benden 3 ay önce gittiği için bana hakaret etme fırsatı bulsun? Yok öyle bir dünya! Bu güne kadar çoğu şeyden feragat edip bu günlere geldim, bir düzen kurdum. 2 tane yarım akıllının izlediği yanlış politikadan dolayı hayatımı riske edemem. Çok meraklılarsa önce kendi çocuklarını göndersinler...

Ayrıca gidip orada devlete yük olacağıma 6 aylık gelirimin % 18 ini vergi olarak öderim üzerine bedelli parası öderim, devletin işine daha çok yaramış olurum. Bu işi seve seve yapan, koşa koşa giden arkadaşlar var. Bu gelirler onların daha iyi şartlarda askerlik yapmalarına vesile olur, tabi bedelli paraları birilerinin cebine ışınlanmıyorsa (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 29 Ekim 2016; 21:54:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MateryalizminPeygamberi

quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Ne bedellisi ya, ülke bu haldeyken insanlar biraz totosunu sıksın da askerliğini yapsın bir zahmet.

Ülke beceriksiz siyasiler ve cahil halk yüzünden bu hallere düşmüştür, kimse bu saçmalık uğruna hayatını riske atmak zorunda değil.

Kusura bakmayin monşer, vatan konusunda bize ogretilen seylerle soyledikleriniz uyusmuyor. Etnisitenizi merak ettim, avrupali bir beyfendiye benziyorsunuz.

Fakat biz aristokrak avrupali bir nesil degil, buz gibi asyaliyiz!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakirleri parası olmadığı için ölmeye, sakat kalmaya mecbur etmek haksız bir durumdur. Tüm orduyu askerliği meslek olarak yapan kişilerden oluşturmak daha mantıklı olur. Onlar çatışma bölgelerine giderken diğer kişilere çatışmadan uzak yerlerde 1 ay boyunca silah eğitimi verilip bitirilebilir.
  • quote:

Valla arkadaşlar ne kadar konuşursak konuşalım birbirimizi ikna edemeyeceğiz, çünkü zaten bunu en çok isteyenler çeşitli sebepler ile daha askere gitmemiş ya da gitmekten korkan arkadaşlar, o yüzden onlara ne söyleseniz boş.

Sadece tek önerim, hayatınızı kurmadan önce (evlilik, iş vs.) mutlaka önce askerliği aradan çıkarın. Eğer öyle yaparsanız, bahaneleriniz kalmayacaktır

Sen ne insanlara oneri verebilirsin, ne de millete bahane üretiyor diyebilirsin.

Kendinize gelin la, ne bu başbakan tavırları ?

• Zaman zaman tabiki böyle şeyler olacaktır. Sonuç olarak yanlış alınan kararlar bir yerlerden zarar ettirir ve para gerekir, bu da böyle telafi edilebilir
  • İnşallah gelir ki gelmelidir de dönem dönem yapıp kimisinin kullanamaması saçmadır biz 88 de doğmadık diye bu haktan mahrum kalmamalıyız. Ya hiç yapmayacaksın ya da yaptığında her genç zamanı geldiğinde yararlanabilecek.
  • quote:

Valla arkadaşlar ne kadar konuşursak konuşalım birbirimizi ikna edemeyeceğiz, çünkü zaten bunu en çok isteyenler çeşitli sebepler ile daha askere gitmemiş ya da gitmekten korkan arkadaşlar, o yüzden onlara ne söyleseniz boş.

Yaşın benden büyüktür ama;
    Hep askere gitmeyen istemeyenler; korkaklar, süt çocukları, pembe etekliler dimi? Ülkedeki sorunlardan, adalet sisteminin sorgulandığı(olmadığı)ndan, haksızlık ve eşitsizlik gördüğünden dolayı gitmek istemezler. Zaten Ortadoğu ülkesiyiz Askerlik şart olmalı ne gerekiyorsa yapılmalı dimi? Geçmişte kazandığımız savaşları örnek göstererek gerekli dememiz gerek hep. Zaten 1925 teknolojisinde yaşıyoruz dünyayı.(En azından ülke bu seviyede olduğundan isteniyor olabilir askerlik) Ama şu bir gerçek ki savaşacağımız zamanlar ortada küllerimiz bile kalmaz. Adamlar oruç kavgası yapmıyor teknoloji yapıyorlar. Sonra ülkede bazı şeyleri eleştirirken hep tek fikir olunması bekleniyor.

Yazmışsınız ikna edemeyeceğiz diye. Burada birbirimizi ikna etmemiz gerekmiyor. Sadece mantıklı bir yol ile doğruyu ve adaleti eşitliği sağlamamız gerekiyor. Korkarım ki bu ülke 3.dünya ülkesi olmaktan çıkamayacak. Çünkü koca cahil bir halk var.

Ben sevdiğim insanı askerlik gibi çağ dışı uygulamadan evlenemiyor bana iş vermiyorlarsa orada adaletsizlik eşitsizlik vardır. Herkes isteyecek diye bir kural yoktur bu uygulamayı insan haklarında.

Bu mesaj;
    quote:

gitmekten korkan arkadaşlar

alıntısına cevap olarak yazılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Fakirleri parası olmadığı için ölmeye, sakat kalmaya mecbur etmek haksız bir durumdur. Tüm orduyu askerliği meslek olarak yapan kişilerden oluşturmak daha mantıklı olur. Onlar çatışma bölgelerine giderken diğer kişilere çatışmadan uzak yerlerde 1 ay boyunca silah eğitimi verilip bitirilebilir.

Silah eğitimine de gerek yok. Gençlerimiz FPS oyunları sayesinde AK-47, Dragunov SVD hatta havan eğitimini alıyorlar. CS gibi basit oyunları oynamayan gencimiz yok. Hepsi birer komando, hepsi birer terör uzmanı. Kurtlar vadisi izleyenlerin ise istihbaratçılık yetenekleri var. Askerlik toptan kaldırılmalı. İhtiyaç olursa bu delüğanlular koşa koşa göreve giderler.

Askeri tesislerin korunması sıkıntı olabilir, onda da özel güvenlikler devreye girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemena -- 29 Ekim 2016; 23:18:41 >

• Askerden geçen sene geldim, zorunlu askerlik bu zamanda sürdürülebilir değil mutlaka kaldırılacak ama bugün ama 10 yıl sonra orasını bilemem en basitinden rütbeli askerler bıkmış er ile uğraşmaktan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anki askerlik sistemi devleti ekonomik zarara uğratmaktan başka bir işe yaramıyor (özellikle kısa dönemler için) sadece boğaz besliyorlar 10 gün temel eğitim veriyorlar bu kadar geri kalanı boş boş oturup boş işlerle geçiriyorsun. %80'i komutanların egosunu tatmin etmekten öteye gidemiyor. Kesinlikle profesyonel ordu sistemine bir an önce geçilmesi lazım ve iyi bir maaşı olması lazım zaten ülkemizde işsizlik oranı çok olduğu için mutlaka seve seve bu mesleği yapmak isteyenlerde olacaktır.

Benimki şu an erteli kpss'den yüksek puan bekliyorum + aöf 4 yıla tamamlamak bitirmek için sadece 1 dersim var ipler benim elimde herşeyimi garantiye aldım diyebilirim. Çıkarsa kısmetse atandıktan sonra bedelli yaparım , çıkmazsa 6 ay yapar gelirim bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

askerlik kadar insanin omrunden zaman calan bir meslek varmidir ? heleki bizim ulkemizde ?

kara harp okuluna girmek istersin devlet onune 50 tane engel koyar sinava bile almaz ama ayni devlet yasi 18 i geceni zorla askere aldirir birde uzerine subaylarin alis veris posetlerini tasittirir !

gelde bu ulke icin askerlik yap !

İşe alacağı zaman en ufak bahaneden elerler, bedavaya askerlik yaptırırken sara hastasını alırlar. Şizofren vardı yan bölükte. Sosyal hizmet mezunu asteğmen bunu nasıl muaf etmediler deyip duruyordu. Adam gece bizi kesse bedava gidecektik.
  • Şansımın evi yıkılsın be. Tam da plakaya düştük bugün bedelli haberi çıktı. Son 81 beyler başka da yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

askerlik kadar insanin omrunden zaman calan bir meslek varmidir ? heleki bizim ulkemizde ?

kara harp okuluna girmek istersin devlet onune 50 tane engel koyar sinava bile almaz ama ayni devlet yasi 18 i geceni zorla askere aldirir birde uzerine subaylarin alis veris posetlerini tasittirir !

gelde bu ulke icin askerlik yap !

İşe alacağı zaman en ufak bahaneden elerler, bedavaya askerlik yaptırırken sara hastasını alırlar. Şizofren vardı yan bölükte. Sosyal hizmet mezunu asteğmen bunu nasıl muaf etmediler deyip duruyordu. Adam gece bizi kesse bedava gidecektik.

daha neler neler varda soyliyecek ama neyse !!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

Askerliği kaldırıp tam profesyonel ordu sistemine geçmeliler, inanıyorum ki geçim sıkıntısı çeken onbinlerce kişi orduya katılacaktır. Acı ama gerçek bir çıkarım bu. Milliyetçi arkadaşlarımıza da fırsat doğmuş olur, bir yandan para kazanırlar. NATO ve BM'ye bağlı olan bir devleti konvansiyonel şekilde korumak bana doğru gelmiyor.

Profesyonel orduyu bende destekliyorum. Zorunlu askerliğe karşıyım. Vicdan-i Retti savunuyorum ancak dediğin gibi olmaz maalesef. Paraya ihtiyacı olan ve milliyetçi olan kişiler zaten şuan isterse sözleşmeli er olarak çalışabilirler.
  • Diyelim ki bedelli çıktı hangi doğum tarihinden itibaren vuracak.90 sonrası mı olur acaba?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.