Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Geliyor Olabilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
4.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1000

devlet büyük bir nakit arayışı içinde. vergi afları, zorunlu bes derken bedellinin de çıkarılmasına şaşmamalı.

Vergi affında devlet zarara uğramıyor mu ? Şimdi baktımda 50 lira altındaki borçlar siliniyormuş. Bunun devlete ne gibi bir yararı olabilir ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61gün

kimseyle kavga etmek için sormuyorum sadece merak ediyorum acaba askere gitmek istemeyen insanların hepsi vatan haini midir size göre?

Bedelli askerlik yapan birine vatan haini gözüyle bakmadım bakmamda. Ben de askere gitmeyi düşünmüyorum.

Şimdi adamın kurulu düzeni belli bir işi varsa çocukları varsa; bu adam çocuklarını eşini evini işini kime emanet edecek ? Geri dönüş garantiside yok. Yani mantıklı bir insan bedelli yapar bu durumda.

Başka bir durum varsa yine hak veririm gitmek istemiyordur kendi tercihidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742793 -- 29 Ekim 2016; 14:53:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1000

devlet büyük bir nakit arayışı içinde. vergi afları, zorunlu bes derken bedellinin de çıkarılmasına şaşmamalı.

Vergi affında devlet zarara uğramıyor mu ? Şimdi baktımda 50 lira altındaki borçlar siliniyormuş. Bunun devlete ne gibi bir yararı olabilir ki ?

Sorun o zaten adamların şuan nakite ihtiyacı var. Az da olsa nakit gelsin istiyorlar zarar veya kar umurlarında değil öbür türlü denetim kavramı ülkemizden omladığı için sittin sene bu paraları o adamlardan alamayacaklarını biliyorlar en azından bir kısmını alalım kafasındalar.

• Bekara karı boşamak kolay diye bir laf var ya; aynen buraya cuk oturuyor resmen. Neymiş bu ülkede yaşıyorsam askerliğimi yapacakmışım da gerekirse ölecekmişim de falan filan. Kardeşim benim babam hayatta değil, aileme ben bakıyorum. Yarın bir gün askere gitsem de şehit olsam. Bunun hesabını kim verecek? Bu aile kendini nasıl geçindirecek? Kafanızın içi gibi kalbiniz de boş. Ben ne bu vatan için ne de bu ülkenin başındakiler için ölürüm. Zaten çuvalla vergi verip üzerime düşen görevi yapıyorum, sen kimsin ki benim vatandaşlığımı sorgulayabilirsin?
  • Tamamen profesyonel orduya geçemeyen bir ülke de insanların zorunlu askerliği savunmasını gerçekten sahici mi buluyorsunuz. Hepsi yalan edebiyat yapıyor. Zaten gerçekten bu kadar asker sevdalısı olsaydı tamamen profesyonel ordu oluşturmak dert olmazdı. Kendileriyle çelişiyorlar. Askerlik bir meslektir. Öyle 6 ay yapıp bırakmakla olmuyor. Ya yapacaksın ya yapmayacaksın bitti. Sırf bu toprakta doğdu diye militaristliği insanlara dayatamazsınız. Bırakın da bu işi gönüllü kişiler yapsın.

Ayrıca bu bedelli askerliği savunmuyorum. Devlet normalde zorunlu yapmaması gereken bir şeyi para karşılığı yapmış sayıyor. Orta çağda kiliselerin cennette arsa satmasından farkı yok.
  • Burada vatan-millet-sakarya edebiyatı yapanların ya yaşı çok küçüktür,ya da dünyadan haberleri bile yoktur.
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Doğum yeri tamamen örnek amaçlı. O mantıkla düne kadar gayrimüslimler askere alınmıyordu veya farklı vergi sistemine tabiydiler. Düşünsenize sizden ötv alınıyor ama gayrimüslim bir Türk vatandaşından alınmıyor gibi.

Profesyonel orduyu ben de savunurum. Eski zamanlarda da var olan ve başarılı olmuş bir sistem olduğu düşünülürse çok da sorun olmaz. Ama yine eski uygulama gibi tamamen profesyonel ordu çok da doğru bir uygulama değil. Burada pek çok insan profesyonel ordu sisteminin yeni bir şey olduğunu sandığı için garipsiyor. En basit örnek ile osmanlıda da iki farklı ordu vardı, birisi gönüllülerden oluşan ve yerel halkı kapsayan birlikler, diğeri ise tımarlı sipahiler, yeni çeriler gibi profesyonel ordu mensuplarını kapsayan birlikler. Bu iki sistem de tek başına sorunlar çıkartıyor. Tek başına profesyonel orduyu deneyenler tarihte çok büyük sıkıntılar yaşadılar. bunu uzun uzun anlatmayacağım ama kapitalist sistemde o sorunların çok daha fazla olacağına emin olabilirsiniz. tek çözüm karma bir sistem.

Herkes için adil olmayan bir sistem istenmesini bu nedenle söylüyorum. Siz diyorsunuz ki ben bencilim, bu yüzden böyle böyle istiyorum. Peki senin ödeyemeyeceğin bir miktarda bedelli olması durumunda bunu ister misin? emin ol celp kağıdı geldiğinde için burkulacaktır. Onun yerine toplumun genelini kapsayan bir sistem ile çok daha iyi bir sistem olabilir.

• ya adam gibi tamamen kaldır profosyonele geç nedemek parası olan mehmet yırtsın parası olmayan fakir mehmet ölsün diyen sözde sosyal devletin içine limon sıkarım ben uganda muz cumhiriyeti...akpliyim...hele bu donemde bedelli çıkarsa başkalığada hayır seçimdede oy kullanmam...biriniz dinle sömürür sağar diğeriniz atatürkle hepiniz aynı haltsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ekim 2016; 16:07:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61gün

kimseyle kavga etmek için sormuyorum sadece merak ediyorum acaba askere gitmek istemeyen insanların hepsi vatan haini midir size göre?

Cevresini iyi analiz eden, akli ve mantigi yerinde insandir.

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Konuda bir tek @Fatih arkadaşım içtenlikle cevap vermiş. Gitmek istemediğini ve bencillik yaptığını kabul etmiş. Diğerleri ise hala türlü bahanelerle haklı olduklarını kanıtlama derdindeler.

İyi de kardeşim bu askerlik gökten zembille inmiş gibi davranıyorsunuz. Yani siz erkek değildiniz de, sonradan mı erkek oldunuz ya da askerlik 2 ay içinde mi resmileşti? Neden işinizi, eşinizi ona göre ayarlamadınız ? Yok işim var nasıl bırakayım, yok eşim var nasıl bırakayım, yok ailem var nasıl gideyim, herkes nasıl gidiyor? Biraz sıla özleminden bir şey olmaz korkmayın.

Ha bu hükümetten zerre kadar umudum yok, para için her şeyi yaparlar, ama bedelli çıkarsa askere gitmek zorunda olanlar kuzu kuzu askere mi gidecekler? Bu kadar saçmalık olmaz, " madem öyle biz de gitmiyoruz " demeleri lazım . Askerliğin bedellisi falan olmaz. Bedelli isteyen çıkar yurt dışına çalışır, sonra öyle yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 29 Ekim 2016; 16:33:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iso227

siz korkaklar kapınıza birgün pkk girince ailenize tecavüz edip öldürünce genemi ''askerlik çağ dışı kimse gitmek zorunda değil'' diyecekseniz merek ederim doğrusu.yoksa ben askere gitmedim çünkü vatanımdaki insanların ve ailemin bir önemi yok.hem askerde patates soyduruyolarmış diyeceksimniz! zaten şehitlerde patetes soyarken yanlışlıkla bıçağı kaydırarak kendilerini öldürüyolardı. kabul edin askerlikten korkuyorsunuz

edit:çoğu kişi askerlik zorun olmamalı isteyen yapmalı demiş.bir düşünün dediğiniz gibi olsa ve orduda asker sayısı %90 azalsa teröristler bizim kapımıza kadar gelip bizi rahat rahat belemezlermiydi ? eğer sizin dediğiniz gibi bir kanun çıkarsa ülke max 10 yılda haritadan silinir.bir düşünün bakalım.gelçi biraz mantıklı düşünseniz burada bunları yazmazdım.

He kardeş sen hala 1990 lardaki gibi pkk ile 6- 12 aylığına askerlik yapmaya gelen adamların mücadele ettiğini san. Hatta süngü vuruyolar teröristlere tüfek falan da yok.

Bir bak bakalım son 10 yılda doğuda şehit olan askerlerin kaçı kısa dönem er veya yedek subay kaçı uzman erbaş veya sözleşmeli er? Ordu ve askerlik hakkında senin gibi zerre bilgi sahibi olmayan adamlar yazınca şu konu çok komik hale geliyor.

• Şöyle bir dönemde bedelli çıkarırlar ise bu memlekette askerlik bilinci iyice çöker.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iso227 kullanıcısına yanıt
    Nüfus yoğunluğu denen bir şey vardır değil mi? Hiç mi öğrenmedin? Türkiye'de km2'ye 102 insan düşüyor(246 bölgeden 108. sıralamada) Kişi başına düşen gelir $20.400(229 bölgeden 86. sırada) Bu bilgiler ışığında cumhuriyet sistemiyle yönetilen bir ülkede zorunlu askerlik olmamalı(1 aylık askeri eğitim hariç) Tecrübesiz askerleri silah altına yatırmak ülkeyi nefsi müdafaa etmek değildir. Sen azıcık mantığını çalıştırsaydın veya araştırsaydın mesela.

Korkaklıkla ne ilgisi var. İnsanlara zorla dayatılan bir şeyi koşulsuz şartsız kabul etmek cesurluksa korkak olsunlar daha iyi. Koyun geldiniz koyun gideceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

Nüfus yoğunluğu denen bir şey vardır değil mi? Hiç mi öğrenmedin? Türkiye'de km2'ye 102 insan düşüyor(246 bölgeden 108. sıralamada) Kişi başına düşen gelir $20.400(229 bölgeden 86. sırada) Bu bilgiler ışığında cumhuriyet sistemiyle yönetilen bir ülkede zorunlu askerlik olmamalı(1 aylık askeri eğitim hariç) Tecrübesiz askerleri silah altına yatırmak ülkeyi nefsi müdafaa etmek değildir. Sen azıcık mantığını çalıştırsaydın veya araştırsaydın mesela.

Korkaklıkla ne ilgisi var. İnsanlara zorla dayatılan bir şeyi koşulsuz şartsız kabul etmek cesurluksa korkak olsunlar daha iyi. Koyun geldiniz koyun gideceksiniz.

Türkiyede 20000 dolar kişi başına düşen gelir neredeymiş hemen göçeyim oraya

9-10 bin dolar civarında. İyi sallamışsın.

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Sen askere falan gitme. Gidersen de nöbet falan tutarken suriyeliler gibi korkup kaçarsın.
  • Halen askerliği,vatan millet Sakarya havasında yaşayan var.
    Ne gidecem yahu askere, niye vaktimi boş yere harcayayım ki, hemde can pahasına.
    Çağ dışı bir uygulama.
    Yap şu profesyonelce, ver parasını isteyene asker olsun bu kadar basit.
    Ben ne diye doğuda aldığım 3-5 aylık eğitimle, o dağları ezbere bilenle çatışmak zorundayım yahu?
    Biri bunu mantıklı şekilde açıklayabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

IMF satın alım güçlerini sallamış hakikaten haklısın. Söyleyeyim de bir daha sallamasınlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

IMF satın alım güçlerini sallamış hakikaten haklısın. Söyleyeyim de bir daha sallamasınlar.

Sallamışlar evet, veya sen lirayı dolar zannediyorsun

http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=21510

Kişi başına GSYH 2015 yılında cari fiyatlarla 25 bin 130 TL oldu

Kişi başına gayrisafi yurtiçi hasıla değeri 2015 yılında cari fiyatlarla 25 bin 130 TL, 2014 yılında ise 22 bin 732 TL oldu. Kişi başı GSYH değeri 2015 yılında 9 bin 261 ABD doları, 2014 yılında ise 10 bin 395 ABD doları olarak hesaplandı.

IMF sallamaz tabi ki.

IMF, Türkiye'de 2015'te kişi başına milli gelirin, yüzde 4,7 artışla 10 bin 518 dolardan 11 bin 18 dolara çıkacağını öngördü.

http://m.haberturk.com/ekonomi/ekonomi/haber/1025534-kisi-basi-gelir-11-bin-dolari-gececek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 29 Ekim 2016; 17:21:57 >

• son mesajına kadar ciddi ciddi okudum,keşke şu at gözlüklerini çıkarsanız.

tebin @Kassady nickli biri dedi tecrubesiz askerleri zaten çatılmıyor boş boş oturuyolarmış.hatta 20 yaşında şehit olanların çoğuda patates soyarken falan şehit oluyormuş

neyse ben bu kişiyi ciddiye almamıştım zaten.ama sürekli birbirilerinizle çelişiyorsunuz.verdiğiniz bilgiler doğrultusunda askerin zorunlu olmamasına gerektiğinin savunmanız nasıl bir kafa yapasıdır merak ediyorum doğrusu.KM başına düşen PKK lı ve kürt sayısınıda hesaplayın lütfen.

6-12 aylık tecrübesiz askerleride hadi sen dağa çık git çatış demiyolar zaten(önceden yaşanan hatalar hariç). bulundukları bölgeyi savunurlar.bir saldırıda hemen çatışmaya girerler.
  • bedelli gelicek seneye kadar böyle olmasa önceden haberlerini yapmazlar önce ölçüyorlar milleti çok ses yoksa çıkartıyorlar kanunları.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.