Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Geliyor Olabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
4.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BJK

quote:

Orijinalden alıntı: MateryalizminPeygamberi

quote:

Ne bedellisi ya, ülke bu haldeyken insanlar biraz totosunu sıksın da askerliğini yapsın bir zahmet.

Ülke beceriksiz siyasiler ve cahil halk yüzünden bu hallere düşmüştür, kimse bu saçmalık uğruna hayatını riske atmak zorunda değil.

Sanki her askere giden şehit oluyormuş gibi söylüyorsunuz. Günümüzde erler'den çok profesyonel askerler şehit oluyor. Bunlar, askere gitmemek için türlü bahanelerden bir tanesi sadece.

Yahu bahane veya degil, seni ne ilgilendiriyor insanların tercihi ? Biraz totosunu sıkacakmış da gidecekmiş. Sen hangi hakla böyle
    Bir şey söylüyorsun ?

Madem şehit olanların çoğu profesyonel asker, neden totomu sıkıp askere gidiyorum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

quote:

quote:

quote:

quote:

Şu bedelli isteyenler şehit haberlerini izlerken ne düşünüyorlar çok merak ediyorum.

Sen para verip evinde sıcak yatağında yatarken, birileri sırf para veremediği için hayatını kaybedecek ve sen buna razı olacaksın öyle mi? afferim size...

Bedelli askerlik yapanda 15 bin veya o tarz bir para vererek ülkenin bozuk ekonomisine katkı sağlıyor, yaptığı işlerle de ve ödediği vergi ile devlete yine katkı sağlıyor. Askere elverişli olmayan yada hiç yapmak istemeyen insanları 6-12 ay askere alıp da ağaca selam verdirerek mi yada başka alakasız şeyler yada 20-30 yıl tecrübeli dağlarda doğup büyümüş teröristlere karşı kullanarak, yetersiz savunması olan gecekondularda şehit vererek mi vicdanlarını rahatlatacağız? Daha 15 temmuzda gördük hiçbir şeyden haberi olmayan erlerin durumunu?
    Askerlik burada bu coğrafyada önemlidir kabul ediyorum ama bu işi işin ehline, eğitimli ve gönüllü bu işi yapabilecek insanlara bırakmak lazım, bu insanlarında insan olduğunu unutmamak lazım satrançta taktik için feda edebileceğin piyonlar değil bu insanlar...

orada gönüllü vatan evlatları olduğu için o silahları sivil halka karşı kullanmadılar.

şöyle düşün, 15 temmuzda o tankların içinde profesyonel askerler olsaydı ne olurdu?

Mesele o değil ki benim anlatmak istediğim burada hiçbir şeyden haberi olmayan 20 yaşındaki insanların mağdur edilmesi, profesyonel olsaydılar işler başka olurdu evet ama suç kimde? Hiç kusura bakmayın buraya bu adamlar nasıl geldi? Ama yine konu bu değil, konu zorunlu askerlik... Artık insan sayısından çok teknoloji ve ekonomi ile yürütmeliyiz bazı şeyleri

Zorunlu askerliğin kalkması ve profesyonel orduya geçmek ile bedelli askerlik bence birbiri ile bağdaşmıyor.

önce şunu bir cevaplamak lazım; bedelli isteyenler, bunu sadece kendileri için mi istiyorlar yoksa böyle bir uygulama olmalı diye mi istiyorlar?

emin olun o bedelli isteyenlerin %99u kendi askerlikleri vs. geçtiğinde, hele ki bedelli olmadan askerlik yapmışlarsa şiddetli bir şekilde bedelliye karşı çıkıyorlar.

Ülkemizde olması gereken uygulama karma bir ordudur. Operasyonel birlikler profesyonel olmalıdır. Ancak yaşı gelmiş olan sivil halk 1 aylık bir temel eğitimden geçirilmelidir. Silah vs. eğitimleri verilmelidir. Aksi halde zorunluluk halinde bu insanları silah altına almanız çok daha zor olur.

Yoksa, gariban mehmet 15 bini bulamadığı için askere gitsin, zengin çocuğu berkecan bassın parayı rahat etsin şeklindeki bir düzenleme ülke açısından çok da sağlıklı değil. ha kredi çekip borçlanıp bedelli yapanlara ise zaten çok gülüyorum. o kadar zorluğu çekerken, askerliğin aslında daha kolay geçecek olduğunu düşünemiyor çoğu.

Aynı şey değil elbet ama imkanlar bu devlet sana bu seçeneği sunuyor.

Şöyle bir fıkra vardı; Cehennemde her kuyunun başında bir zebani varmış ama Türk'lerin başında yokmuş, sormuşlar "niye" diye zebani demiş ki "biri çıkmaya çalışırken öbürü arkadan çekiyor çıkamıyor" yani askerliğini yapan adamda zaten severek yapmıyor ama ben yaptım oda çeksin diye düşünüyor.

Siz 1 aylık bir süreden bahsediyorsunuz. 1 ay silah eğitimi verilir buna kimse karşı çıkmaz ama 12 ay yada 6 ay ciddi bir rakam...

Bedelli askerlik isteyenlerin çoğu fakir askere gitsin diye düşünmüyordur ama ellerindeki imkanda bu maalesef... Yani devlet askerliği en azından 1 aylık olanı değilde uzun olanı seçmeli bırakırsa ve isteyen seçip belli bir miktar maaş alırsa güzel bir uygulama olabilir. İşini kurmuş, düzenini oluşturmuş bir insanı belli bir süre o hayatından koparmak zulümdür...

Bana kalırsa artık iş dediğim gibi teknoloji ve ekonomide bitiyor, çoğu iş yazılımsal olası bir savaşta artık insan gücü eskisi kadar işe yaramayacaktır. Allah'ta o günleri göstermesin bize...

birey bazında düşünürseniz tabiki eldeki bu o yüzden istiyoruz diyebilirler. ama benim eleştirdiğim şu; şu an bedelli askerlik diye bir şık zaten yok önlerinde. bu şıkkın önlerine gelmesini istiyorlar. ama aynı adamlar, profesyonel askerlik olsun demiyorlar örneğin.

• quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

quote:

quote:

quote:

Ne bedellisi ya, ülke bu haldeyken insanlar biraz totosunu sıksın da askerliğini yapsın bir zahmet.

Ülke beceriksiz siyasiler ve cahil halk yüzünden bu hallere düşmüştür, kimse bu saçmalık uğruna hayatını riske atmak zorunda değil.

Sanki her askere giden şehit oluyormuş gibi söylüyorsunuz. Günümüzde erler'den çok profesyonel askerler şehit oluyor. Bunlar, askere gitmemek için türlü bahanelerden bir tanesi sadece.

Yahu bahane veya degil, seni ne ilgilendiriyor insanların tercihi ? Biraz totosunu sıkacakmış da gidecekmiş. Sen hangi hakla böyle
    Bir şey söylüyorsun ?

Madem şehit olanların çoğu profesyonel asker, neden totomu sıkıp askere gidiyorum ?

Sadece sen mi gidiyorsun? Vatandaşlık göreviydi en son, yoksa değiştirildi mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir şey söylüyorsun ?

Boşversene ya. Vatandaşlık göreviymiş. Askeriyede eşitlik vardı ya sanki. Görmedik sanki o ortamı burada masal anlatıyorsun. Askerde paran yoksa çay içemezsin, torpilin yoksa en adi işleri verirler.

• bencede parası olan babası zengin olan yırtsın bu ülkenin nüansına en yakışçak kanunlardan biri....zenginler yaşamalı hayatı sonuna kadar fakir mehmetler ölsün kafasını çalıştırıp zengin olsalarmış babaları filolar alsalarmış bizene....ölüm fakire daha çok yakışıyor bu ülkede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Ekim 2016; 19:56:7 >
  • Twit atanları tanımıyorum mevkileri iyi birileriyse demek bir konu var. Bence kasım sonu aralık gibi çıkabilir. Bence çıkmalı.
  • Indigo I kullanıcısına yanıt
    Sen askerliği Temeltepe'de falan mı yaptın? Astsubay dövmek ne? Asker astsubaya dalacak da o askerlik bitecek öyle mi?
    Yok kardeş siz askerlik falan yapmayın. B.kunuzu çöpünüzü temizlik şirketi temizleyecek. Nöbet tutmayacaksınız, takım komutanı, bölük astsubayı kıçınızı yalayacak hatta atar gider yapacak bir de döveceksiniz öyle mi?
    Tek kişilik odalarda uyuyup gününüzü gün edeceksiniz. Suriye bataklığındaki savaş memlekete sıçrayınca da "ay ben savaşamaaam" diyerek suriyeliler gibi başka memlekete mi topuklayacaksınız?

Haklısın kardeşim. Vicdani red çıksın, bedelli çıksın. Profesyonel askerlik hakikaten gelsin. Suriyeliler gibi savaşmaktan korkan çapulcuları orduda beslesen ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET

Bedelli gelmelidir

askere gitmemek için bedelli mi bekliyorsun. kullanıcı ismi ve resmini değiştir bir zahmet.
  • Gönülsüz, isteksiz adamdan zaten asker olmaz, alın paralarını silah ve teknolojiye yatırın. Bu ülkede profesyonel asker ve özel harekat polisi olan kesimler bellidir. İş başa düştüğünde elini taşın altına koymaya hazır, Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı olan aynı kesimlerdir.
  • Hiç vatan millet sakarya atmaya gerek yok hükümet çözüm süreci yaparak onca şehide insana değere saygısızlık yaptı benim eşim ya da sevdiğim kişi askere niye gitsin şimdi neye inanarak ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir şey söylüyorsun ?

Anayasa mahkemesi eşitlik ilkesine aykırı diyemedi sen nasıl diyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Sen askerliği Temeltepe'de falan mı yaptın? Astsubay dövmek ne? Asker astsubaya dalacak da o askerlik bitecek öyle mi?
    Yok kardeş siz askerlik falan yapmayın. B.kunuzu çöpünüzü temizlik şirketi temizleyecek. Nöbet tutmayacaksınız, takım komutanı, bölük astsubayı kıçınızı yalayacak hatta atar gider yapacak bir de döveceksiniz öyle mi?
    Tek kişilik odalarda uyuyup gününüzü gün edeceksiniz. Suriye bataklığındaki savaş memlekete sıçrayınca da "ay ben savaşamaaam" diyerek suriyeliler gibi başka memlekete mi topuklayacaksınız?

Haklısın kardeşim. Vicdani red çıksın, bedelli çıksın. Profesyonel askerlik hakikaten gelsin. Suriyeliler gibi savaşmaktan korkan çapulcuları orduda beslesen ne olacak?

Bu edebiyatı başkasına yap. Bilmediğin işleri kurcalama. Tembeltepe değil tümende askerlik yaptım. Senin gibi edebi konuşanları ancak forumun ergenleri dinler. Nöbetmiş falanmış her gece gittik. Biz orada dikildik oturup sigara içtik komutanlar devriyeye gelip ellerinde zımbırtıyı okutup gittiler. Yani kimsenin umurunda değil.
    Askerin üzerine gitmekle birşey elde edemeyeceğini anlayamamış birisin. Komutan dediklerin birşey alacağı zaman kantinci erin eline bakıyor. Biz öyle artistlik yapanlara birşey varken yok dedik satmadık. Adamına göre muamele. Öyle rütbem var höt zöt yaparak hiçbirşey elde edemezsin. O komutan bana gelir spor salonunda çalışan alet bozuk olur, sıcak su varken yok olur. Kantine gider sigara, gazete varken ona yoktur.

• askerlik kadar insanin omrunden zaman calan bir meslek varmidir ? heleki bizim ulkemizde ?

kara harp okuluna girmek istersin devlet onune 50 tane engel koyar sinava bile almaz ama ayni devlet yasi 18 i geceni zorla askere aldirir birde uzerine subaylarin alis veris posetlerini tasittirir !

gelde bu ulke icin askerlik yap !
  • Bu hükümetin izlediği saçma sapan politikalar yüzünden askere gitmek istememeyi anlarım da, genelde askerliği kötü geçenlerin sitem konusuna dönüşmüş konu.

İşin ilginç yanı, askerden kaçan ama gene de bu hükümete oy verenler var
  • quote:

Şu bedelli isteyenler şehit haberlerini izlerken ne düşünüyorlar çok merak ediyorum.

Sen para verip evinde sıcak yatağında yatarken, birileri sırf para veremediği için hayatını kaybedecek ve sen buna razı olacaksın öyle mi? afferim size...

Kalıcı bedelli isteyen biriyim daha askerliğime 2 yıl var. Sonra da bedelliye kadar uzatırım bir şekilde. Ne mi düşünüyorum? Sıcacık yatağımda yatarken iyi ki onun yerinde değilim diyorum. Param sayesinde onun yerine ben soğukta ölmeyeceğim için son derece mutluyum. Onun ailesi yerine benimki de üzülüyor olabilirdi ama bedelli buna engel olacak.
    Evet bencilim. Kusura bakmayın. Hayatta sadece kendimden sorumluyum. Bunu kollektivist aşırı milliyetçilerin ve aşırı dincilerin anlayabileceğini de sanmıyorum yine de yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 29 Ekim 2016; 10:28:04 >

• Mesajların geneline bakıyorum herkes zorunlu bir hal olursa ne olacak diyor. Teknolojinin hala 1900 lerin başında olduğunu zanneden nesil bu. Artık kalabalık sungu savaşı diye birşey yok. Yanı dibinizde savaş var hiç mi bakmıyorsunuz. Teknoloji dene şey artık kişi sayısını tamamen ortadan kaldırdı. Bugun musula binlerce kişi saldırıyor. Orda siviller olmasa dünya tepkisi diye birşey olmasa yani dünya savaşında boyle bir durum olsa,ordaki savaş 1 dk da biter tek fuzeyle. Putin daha yeni fuze tanıtıyor kıtalar arası. Fransayı yok eder diyor. Fransada 1 milyar asker olsa neye yarar hava savunma sistemi yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronin -- 29 Ekim 2016; 10:28:44 >
  • 2005 de denizci olarak tcg oruçreiste yaptım askerliği ozamanlar diyordum bundan 10 yıl sonra askerlik diye birşey kalmaz ve dönüp geçmişe baktıkça ülkede hiçbirşey değişmemiş tam tersi geriye doğru gitmiş bir ülke görüyorum. Bedelli kelimesi bile çağdışı gibi geliyor. Yazık bu ülkeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Kalıcı bedelli isteyen biriyim daha askerliğime 2 yıl var. Sonra da bedelliye kadar uzatırım bir şekilde. Ne mi düşünüyorum? Sıcacık yatağımda yatarken iyi ki onun yerinde değilim diyorum. Param sayesinde onun yerine ben soğukta ölmeyeceğim için son derece mutluyum. Onun ailesi yerine benimki de üzülüyor olabilirdi ama bedelli buna engel olacak.
    Evet bencilim. Kusura bakmayın. Hayatta sadece kendimden sorumluyum. Bunu kollektivist aşırı milliyetçilerin ve aşırı dincilerin anlayabileceğini de sanmıyorum yine de yazdım.

yarın sizin çocuklarınızın veya sizin de bedelliden faydalanamama ihtimali var farkındamısınız?

örneğin; sadece akdeniz bölgesi doğumlular yararlanabilir deseler ve siz marmara doğumlu olsanız ne hissederdiniz düşünsenize? bu yüzden bencil olsanız bile bu bencilliği mantık çerçevesinde yapmanız gerekir. Hani ne istediğine dikkat et derler ya öyle bir şey bu. Diyelim sizin istediğiniz oldu ve dediler ki tabiki zenginler gitmeyecek askere. bedel de 1 milyon dolar. 1 milyon doları olmayan fakirler ölsün. bu sizin için çözüm müdür mesela?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

yarın sizin çocuklarınızın veya sizin de bedelliden faydalanamama ihtimali var farkındamısınız?

örneğin; sadece akdeniz bölgesi doğumlular yararlanabilir deseler ve siz marmara doğumlu olsanız ne hissederdiniz düşünsenize? bu yüzden bencil olsanız bile bu bencilliği mantık çerçevesinde yapmanız gerekir. Hani ne istediğine dikkat et derler ya öyle bir şey bu. Diyelim sizin istediğiniz oldu ve dediler ki tabiki zenginler gitmeyecek askere. bedel de 1 milyon dolar. 1 milyon doları olmayan fakirler ölsün. bu sizin için çözüm müdür mesela?

Evet düşük ihtimal de olsa farkındayım. Bu yüzden profesyonel orduya geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Toplumda herkes yaptığı işi kendi rızası ile yapmalı. Herkese alternatifler içinden seçim hakkı tanınmalı. Devlet zoruyla bir bireye askerlik yaptırılması bence çağ dışı bir yöntem.

Coğrafyaya göre bedelli yapılamaz bedellinin mantığı devlete fon sağlamak. Argümanınız baştan yanlış. Sadece akdeniz doğumluların askerlik yapacağı fantastik bir devlet politikası var diyelim hadi. Zorunlu askerliği çocukların için uygun görmüyorsan, onların hayatı senin için önemliyse çocuklarını akdeniz dışında dogurursun. Ya da böyle fantastik politiklarla yönetilen korku ütopyasından kaçarsın. Dünyada başka devlet mi yok? Alanında iyi olan ve parası olanlara dünyada kapılar açık. Biraz ağırınıza gitse de yine paranın açamadığı kapı yok.

Kimi parasıyla kimi de canıyla bu sorumluluğu üstleniyor. Ülkenin bir şekilde savunulması gerekli. 1 milyon doları olanların 1 milyonuyla uçak bomba alınır. Olmayanlar da gerektiğinde cepheye sürülür. İki şekilde de mücadele edilir. Evet bu benim için son derece mantıklı bir çözüm.

• kimseyle kavga etmek için sormuyorum sadece merak ediyorum acaba askere gitmek istemeyen insanların hepsi vatan haini midir size göre?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.