Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Kilo Problemi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
3
Favori
76.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet bu da problem heralde bu durumda olan türkiyede 50 kiş ifalan vardır onlardan biri de benim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kueens

evet bu da problem heralde bu durumda olan türkiyede 50 kiş ifalan vardır onlardan biri de benim :D
    biri de benim hocam :D tecil için gittiğimde muayene etmişlerdi o zaman kilom normaldi. şimdi kilo sınırının üstündeyim ama hiç erteleme almadım çünkü tecilliydim zaten.
  • mylifesucks M kullanıcısına yanıt
    Resmi gazetede yayınlansa da, kesin olarak şubelere sorsak rahat etsek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler benim kilom normal o açıdan bi sıkıntı yok. 5 yaşımda sünnet olurken ortaya çıkan bi kalp sıkıntısı var. Mvp bu hastalığın adı. Kalp kapakçığı sarkması gibi bişey. Daha önce hiç askeri hastanede bu konuyla ilgili muayene olmadım ama muayene olanlara spora elverişli değil geri hizmette askerlik yapabilir diye rapor vermişler. Yani bu hastalık kalp yetmezliği derecesinde ilerlememişse ki benimki öyle şuan muafiyet vermeyip geri hizmette çalıştırıyolar. Yazışma posta haberleşme vs işlerde.

Sizce nasıl bi yol izlemeliyim 21 günden muaf olmak için?

• kueens K kullanıcısına yanıt
    Bi tane daha var başkan. 177cm-110kg. 2 hafta önce erteleme aldım. Şimdi 21 gün gidip gitmeyeceğimi bilmiyorum. Hemde şöyle de bi ihtimal var. 15bin bile vermeyebiliriz. Eğer askerlik şubesindeki kadın karıştırmıyorsa bana böyle bişey söyledi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ems1905 E kullanıcısına yanıt
    Zaten zayıflamazsan muaf oluyosun 1 ya da 2 sene sonra, ama çürük sıfatıyla muaf oluyosun bu zaten yıllardır varolan bir durum. Bunu istemiyorsan bedelliye başvurup 21 günü uzaktan eğitim alıp 15 bini verdikten sonra çürük olarak tanımlanmadan askerliğini yapmış oluyorsun. Şuan yasadan benim anladığım bu.

Benim bahsettiğim sıkıntı bedelliye başvurduğu tarihte askerliğe elverişsiz raporu bulunmayan ama askerliğe elverişsiz olanların 21 günü nasıl olacak konusu. Yani ben dahil bikaç arkadaş 5-10 kiloyla bu sorunu yaşıyor olabiliriz ama 150 kilo olup bu durumda olacak extreme bir örnek de muhakkak vardır illaki bir çözüm üretilecektir onun durumu ne olacak onu konuşuyoruz :D

• No_FeaR2266 N kullanıcısına yanıt
    Hastalık kriterlerini bilmiyorum ama genelde öyle bir rapor veriyorsalar askerliğe elverişli sayılıyorsun yani muafiyet alamazsın 21 gün gidersin diye düşünüyorum, yoklama kaydı oluştur aile hekimimden sevk al heyete gir belli olmaz belki elverişsiz raporu çıkar.

Ayrıca geçmiş olsun dostum.

• kueens K kullanıcısına yanıt
    İşte bi önceki beselli de para verdirmeden bedelli yaptırmışlar memur yanlış söylemediyse. Israrla sordum çünkü. Senin mevzuya gelince de; başkan eğer 21 gün atış, koşma, yürüme yaptıracaksa; askere almadan boy kilo bakar bence. Yani standart askere gitme prosedürü uygulanır diye düşünüyorum. Hatta seninkiyle benimkini birleştirip; standart askere alma prosedürü uygulanıp sağlıktan elverişsizse para ve 21 gün olmadan bedelli, sağlıktan sorun yoksa 21 gün-15bin bedelli :) :)

21 gün'den muafiyet için belki bir düzenleme olabilir ama 15 bin TL'den muafiyet olacağını pek sanmıyorum. Çünkü önceden çürük raporu alanlar için neden 15 bin TL ödeyip 21 gün muafiyeti ile askerlik yapabilirler maddesi eklensin? Belki şube çalışanının dediği normal prosedürde uygulanan kilodan dolayı çürüğe çıkma olabilir. Bu durumda zaten para vermeye gerek yok.

Bu arada 1999 bedellisinde incelediğim kadarıyla kilo durumuna bağlı temel eğitimden muafiyet gibi herhangi bir madde eklenmemiş sanırım. Ama şubede bu durum nasıl değerlendirildi bilinmez.
  • Seni bu şartlarda kimse askere yollamaz. Yollamaz dediysem dikkat et aile hekimine gidince işte beni şubeden yolladılar vs dediğin zaman ver imzalayayım der direk muayene falan etmez. Orada belirteceksin kilom fazla şuyum var buyum var.
    O söylediklerini senin eline tutuşturdukları kağıda not edecek aile hekimi seni oturduğun eve en yakın devlet hastanesine sevk edecek. Orada belirttiğin rahatsızlıkları içeren bölümlerde muayene olacaksın kilo dedin dahiliye mesela orada özel tartı var seni tartacaklar tablo var ona bakacak 1 kilo dahi fazlan olsa elverişsizdir der seni heyete postalar.
    Sonra çıkarsın oradan sana derlerki seni arayacağız heyetin toplanacağı günü söyleyeceğiz.
    Neyse söylerler gidersin o gün o saatte bir daha soyunursun 15 tane doktorun önünde bir daha tartıya çıkarsın tekrar kilo olarak uygun değilsen sana çık akşam gel sonucu al derler. Gidersin 1 sene erteleme alırsın.

Bu anlattıklarım 30 gün sürdü arkadaşımda. istanbul gibi büyük şehirdeysen geçmiş olsun.

Bedelli kısmına gelince de madde var sağlık sorunundan dolayı muaf olanlar diye bu çürük alan arkadaşlar için bir madde de olabilir sizin gibi sağlık sorunundan ertele alan veya almayı düşünenler içinde.
    Bu konuda net bilgi yoktur şuan kimse bilmiyor.
    Cumhurbaşkanı yasayı onaylar resmi gazetede yayınlanır şubeden arayıp öğrenirsin temel eğitim alacak mısın almayacak mısın vs gibi sorularını.

• krmcvhr kullanıcısına yanıt
    Bir ay dediğin olayı 09.07.2018 de samsunda 1 gün de hallettim. Şimdi resmi gazetede yayımlandıktan sonra uygulama yönetmeliğini bekliyoruz. MSB onu çıkarttığı anda bütün sorular yanıtlanacak

Cümlenin içinde büyük şehirde yaşıyorsan yazıyor okuduysan 600 bin nüfuslu samsun benim oturduğum ilçede 2 milyon insan var.
    2. kısımda haklısın resmi gazetede yayınlanır sonra milli savunma bakanlığı açıklar detayları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3t3rnal

ben de benzer şekilde geçen sene muayenede kilodan tecil aldım. şimdi bu bedelliden yararlanabiliyor muyum? yararlana biliyorsam 21 gün giderek mi gitmeden mi?
    Selam arkadaşlar,

Resmi gazetede yayınlandı ama yine hiç detay yok. Yada ben mi yanlış yerden bakıyorum?

Resmi gazete

• Resmi gazetede farklı bişey beklemiyorduk, resmi gazete yayınından sonra bakanlık gerekli bilgiyi oluşturmuş olur biz de aorar öğreniriz diyorduk

• sağlık sorunundan muaf olanlar ayrı kilodan vb. sevk erteleme alanlar ayrı. muaf olanlar parayı verip eğitim yapmıyorlar.
    kilodan vb. sevk erteleme alanlara şubeye gidin demişler basın duyurusunda. zaten para her şekilde ödenecek ancak eğitimden muaf olma durumu olabilir bir ihtimal. birisi şubeyi arasın veya yakınsa gitsin. istanbulda çoğu şube direkt telefon kablosunu çekmiş yoğunluktan ahaha
  • Resmi gazetede yayınlandı ama gene net birşey yok, nasıl olacak bu iş. Kilo sınırını aşanları muaf mı tutacaklar yoksa tecil mi verecekler hala belirsiz 🤔

• Bedelli Askerlik Kilo Problemi?

Kilo sınırını aşmış bile olsak askere gidiyoruz beyler!
  • 21 gün temel eğitiminde askerliğe elverişli olmak gerekir ki öngörülen eğitimlerde sağlık sorunu olanlar problem yaşayabilir. Örneğin kilodan dolayı yürümekte dahi zorluk çeken adam askerlik eğitiminde ne yapabilir ki!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alix88 -- 4 Ağustos 2018; 16:58:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.