Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Kilo Problemi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
3
Favori
76.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 178 boy 130 kiloyum,bedelli yatırdım.Aile hekimine gidecez işte,o da hastaneye yollar.İnşallah çürük verirler de uğraşmayız.Orada bana bedelli hakkın saklıdır kilo verirsen ne zaman olursa olsun bedelli yapabiliyorsun dediler.O yüzden sıkıntı yok.Tek sıkıntı işte hastanede uğraştırırlar mı o sadece.
  • Beyler heyetw gitmezsem cuma gunu bedelliden yararlanamayacakmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar, bedelli ücretini yatırdım, muayenemi oldum. 1 yıl erteleme verdiler boy kilo uyuşmazlığından. Cuma günü heyete sevk ettiler.

Askeriye randevum yarın. Aynı durumda olan var mı?

Bedelli ücreti geri alınamaz sanırım değil mi?

Kimse herhangi birşey bilmiyor. Kime sorsam bilmiyorum diyor.
  • hocam selam,

İlk yoklamanız mıydı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoW_WoW

Arkadaşlar ben az önce şubeden geldim.169cm boyum 105 kiloyum. Benle aynı boyda ve benden 10-12 kilo fazlası olan arkadaşım nasıl yaptıysa almış raporu ve ekimde asker.Ben arkadaşa güvenerekten muayane olmadan gittim şubeye.Adam bana kilo ve boyumu sorunca neden parayı yatırdın keşke yatırmasaydın gibi birşeyler dedi.Paran yanabilir dedi sonra bizde paran kalmaz felan dedi kafamı karıştırdı iyice.Sonra ben senin bedelli işlemlerini yaptım tecilini düşürdüm yarın e devletden yoklamana bak sonra muayaneye git dedi.Doktorun onay verirse kilona gidersin yoksa seni heyete yollar dedi.Benim kafamı karıştıran ben şimdi heyete gider ve elverişsiz raporu alırsam paramı geri alabilecekmiyim? Eğer çürük alır ve paramı alamazsam çok saçma olmaz mı? Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim.Beni aydınlatabilecek varmıdır?
    Hocam anlamadığım şey askeriye işi hallettikten sonra aile hekimine gönderiyor ordan rapor alıp geri askerlik şubesine götürüyoruz dimi,ben kilo üst sınırının 8 kilo üstündeyim,diyetteyim askere gidene kadar ztn ideal sınıra gelirim .2 aylık falan erteletmek mümkünmü eğer doktor rapor vermezse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lDirtyHandsl -- 24 Ekim 2018; 21:23:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Merhaba arkadaşlar, bende kg probleminden muzdaribim. 91 dogumluyum, boy 1.72 kg 113 ve tecilliyim Ocak 2019'a kadar, bugune kadar hiç muayene de olmadım.. Kaç defa askerlik şubelerini aradım bilgi almak için bu durumla ilgili ve onlarında net bir bilgisi yok. Bu konuda bilgi alabilen arkadaşlar varmı? Gelişmeler ne durumda bilgilendirebilirseniz çok iyi olur.
    Hocam ben askerlik kilo sınırın şuan 8 kilo üstündeyım ,diyetteyim zaten gidene kadar 90a rahat düşerim , aile hekimi gidebilir onayı verirse gene hastaneye gitmek gerekiyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lDirtyHandsl -- 24 Ekim 2018; 21:23:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zindirim

hocam selam,

İlk yoklamanız mıydı acaba?
    Evet hocam ilk yoklamam bedelli için yapıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iPhonedo Deyipte Geçme

Evet hocam ilk yoklamam bedelli için yapıldı.

Alıntıları Göster
    ben de otoimnun triodit hastalıım yüzünden 1 yıl erteleme aldım,haftaya salı heyete gircem
    ne olacağını hiç bilmiyorum
    bilen biri bilgilendirse çok güzel olurdu
  • dipsit54 kullanıcısına yanıt
    Sorun aslında daha önce yoklama yaptırıp yaptırılmadığına bağlıymış, daha önce yoklama yaptırdıysanız sizden tekrar muayene istemiyorlar, kimseninde -ben obezim demediğiniz sürece- kiloyu taktığı falan yok. Yoklaması olmayanları gönderiyorlar muayeneye göre tecil alındığında, 1 yıl içinde tekrar bedelli yapma hakkınız baki oluyormuş.
  • Aile hekimine gittim Boy 174 kilo 105 girdi askeri hastane sevk etti beni normade 103 olmam lazım zaten kendimi eksik söyledim aslında 109 ne zamana kadar askeri hastaneye gitmem lazım red yermiyim 103 olsam tamam haftaya kadar dusebilir miyim?  BAŞKA HİÇBİR SAĞLIK PROBLEMİM YOK!!! Bu heyet nasıl oluyor şimdi yarın gitsem ne zaman heyete çıkarım?

• Dahiliye doktoruna muayene oldum.18 aralıkta kurula çıkacağım.
  • Ben aile hekimine kilomu 2-3 kg az söyledim ama fiziğimden belkide onayladı tam göstermiyosam bilmiyorum artık.

Ama merak ettiğim şey gittiğimizde askeriyede tartıyolar mı?
  • acaba bu kilo, ameliyat vs sorunları için heyetten 1 yıl veya 2 yıl erteleme alanların bedelli hakları ne oluyor merak ediyorum. Yada direk red mi veriyorlar. Ben göğsümden ameliyat olmuştum, platin var var fakat 2 yıl sonra fln çıkacak. Askerliğe engeldeğil demişti ameliyat eden doktorum. Bakalım heyet ne diyecek. Erteleme vs olmasında.
  • Şimdi hacılar, benim bedelli askerlik yerim belli oldu haziran 2019 ama ben bu aralığın 18'inde heyete çıkacağım.Diyelim ki heyet bana 1 sene tecil verdi.Peki ben Haziran ayındaki askerlik için mayıs ayında olan yoklamaya kadar kilo verirsem askere gidebilir miyim yoksa illa 1 yıl beklemek zorunda mıyım ?
  • Ben geçen sene ilk muayenemde 1 yıl erteleme almıştım. 20.12.2018 de dolacaktı ertelemem. Bedellinin ücretini yatırdığımda aralık ayında gel tekrar muayeneye gidersin demişlerdi. Kilo problemim devam ediyor.

Bugün öğrendim ki 07.12.2018-22.12.2018 tarihleri olarak sevk tarihim belirlenmiş. Benim durumumda olan var mı acaba? Bir yıl daha erteleme alırsam bedelli hakkım ve yatırdığım ücret yanar mı? Buradaki askerlik şubesi ile görüştüm ancak bilgileri yok. Mart ayından sonra çıksa gidecektim hiç uğraşmayıp ama o tarihe kadar gitmemem gerekiyor. İşi olmayan arkadaşlara 2020 gibi tarihler çıkıp bana bu kadar yakın çıkması şanssızlık oldu benim için.
  • gokens kullanıcısına yanıt
    Boy ve kilo ne kardeş?

• Fatihmiraynehir F kullanıcısına yanıt
    179boy 108kg 105 olmam lazım ama 29 aralıka kadar vericem inşallah
  • sssxxx S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim merak ettiğim şey ben yoklama yaptırdım aile hekiminde de gittim 3-5 kg fazlam var ama aile hekimine eksik söyledim o da hiç sorun etmedi yani fazla kilolu görünüyosun vs diyerekten.

Merak ediyorum askeriyeye gittiğimizde tekrardan muayene edecekler mi? tartacaklar mı falan bunu merak ediyorum şimdi oraya gidip geri gönderirlerse acayip koyar kimseye açıklayamayız da durumu
  • gokens kullanıcısına yanıt
    Hocam benim arkadaşım daha yeni yaptı geldi. Daha önceden muayene olduğunda elverişli demişlerdi fakat sonra kilo aldı bölüğüne gittiğinde takan yok dedi. Oysa üst sınırın 12kg üstündeydi. Kağıda direkt üst sınırını yazıyorlarmış. Ama yerine ve kişisine göre değişiklik gösterebilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebat -- 21 Kasım 2018; 18:34:45 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.