Şimdi Ara

BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
15.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakında twittera damlar bunlar #onlineaskerliğimedokunma
  • Hatta evlere AK-47 ve G-3 göndersinler ptt kargoyla uzaktan eğitimde yararlanmak için 28 gün ya
  • lionsfire kullanıcısına yanıt
    İnsanların eğitimden ne anladığı ile alakalı bir durum büyük ihtimalle, yanlış bir algı var bu konuda. Rütbeler, askeri nizam ve kurallar, selam/tekmil verme,tek er muharebe eğitimi, silah eğitimi ve çeşitli teorik bilgiler, silah atışı ve son olarak yürüyüş ve yemin törenine hazırlık ( yürüyüş deyip geçmemek lazım orada esas olay bütün halinde hareket edebilmek) ve hepsinden önemlisi askeri birlik içindeki hayatı tatbik etmek. Budur yani hocam bunların hepsi 28 günde verilir, millet eğitim denince oradan oraya atlayıp zıplayacağım, komando olacağım falan sanıyor. Katılırsınız katılmazsınız, mantıklı bulur ya da bulmazsınız orası ayrı bir konu ama zaten kimse sizi 28 günde çakı gibi asker olun diye kışlaya almıyor.

Normalde askeri eğitimin standardı minimum 3 aydır artık günümüzde bu sürenin uygulanması çok zor bir olay, bedelli ya da değil herkes standart 28 gün eğitim alıyor, kanun değişmeden önceki 12 aylık askerlerde 28 gün eğitim alıyordu yani sonuç olarak 28 gün için bizi kışlaya sokmayın 28 günde ne öğrenilebilir ki argümanı doğru bir argüman değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A44FAC9E9 -- 31 Mayıs 2020; 21:30:31 >

• srcn1905 S kullanıcısına yanıt
    Hayırdır la ? Gazi falan mısın ? Forumda terör estiriyorsun ? Askerde kaç terörist öldürdün de burda bedellileri bacın ilan ettin. Bacı dediğin bedellilerde senden büyük yürek vardır. Bu kadar cahil ve kör olamazsın. İnsanlar ihtiyaç için bedelli yapıyor. Ve bunu devlet kendisi sunuyor yasa dışı bir şey mi bedelli ? Benim aylık gelirim 10 bin tl. İşimi bırakıp 6 ay askeremi gideyim ? Hee git dersen sende beyin yok işte. Devletime bedeli öderim tsk ya paramı öderim askerliğimi tamamlamış olurum. Sen 12 ay yaptın da seni kahraman mı ilan ettiler ? Bedellilere bacım diyorsun. Yazık cahil insanı anlaması zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    zorla guzellik olmaz insanlar askere gidiyorda noguluyor teror bittimi ? yok yillardir suruyor ustune hicbir sey yapmiyorsun bombos zaman geciriyorsun askerlikte

onca yatan sehitlere haksizlik diyorsun gecmistekiler olduruldu diye gelecektekilerde mi olsun bumu mantiginiz ?

cocugunu ailesini bahane edenlere birsey demiyorum umrumda degil
  • Bedelli askerlikten bile kaçana ben adam demem. Ön takımları aldırın gereksiz yer kaplamasın hanımlar

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Hava Kuvvetlerinin tamamında 300 vaka yok, iyi yemiş seni, bence arkadaşlığını gözden geçir.

Askerlik dönüşü ben askerdeyken diye başlayıp Libyaya gizli özel göreve gittim, gizli operasyona katıldım kelle aldım falan diye anlatır sende inanırsın, bulmuş seni nasıl olsa

Alıntıları Göster
    kaç vaka var hocam açıklayın madem içeridesiniz.

• 10 yil once suanki param olsaydi gittigim yerdeki bazi disiplinsizleri cekecegime ya bedelli yapardim ya gider doguda sehit olurdum . Disiplin denen sey yoktu ve cok lacka bir yerdi boluk komutani disiplini saglayamiyordu . Gercekten vatanimi askeriyeyi severek gittim ama ben pismanim. Herkesinki ayri konu gider kendi tecrubesini yasar ama pisman olanlar da var . Keza alay komutani denen adami suan fetoden icerde tutuyorlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 31 Mayıs 2020; 23:40:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: felsefesever

kaç vaka var hocam açıklayın madem içeridesiniz.

Alıntıları Göster
    Merak ediyorsanız Cimer'e yazarsınız, konuyla ilgili Bakanımız Hulusi Akar sana cevabını verir. Herşey her yerde yazılmaz.
  • Konuyla alakası yok ama askete gideceginiz ay 31 gun cekiyorsa 1 gun fazla yapıyorsunuz 28 degilde 29 gun :) gecenki bedellide bize öyle oldu

• paşa paşa gideceksiniz beyler :D zuahahhahahhahahaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: GullyFoyle

Hatta evlere AK-47 ve G-3 göndersinler ptt kargoyla uzaktan eğitimde yararlanmak için 28 gün ya
    harbiden hocam. ne ağladılar be... ağlamayı iyi öğrenmişler.
  • Askerlikle erkekliği bağdaştırmak da nasıl bir zihin yırtılması anlamadım yani...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • baykus_reyis kullanıcısına yanıt
    Tipe bak, fotoğraf hitler, isim baykuş reis. Ciddiye alamıyorum seni ablacım devam et sen laf atma bana

• Soruyla ne alakası var da neyse, boş teneke gibi tıngırdamaya devam edebilirsin...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • baykus_reyis kullanıcısına yanıt
    Sorunun cevabı kendi içinde saklı. Askerlik erkeklerin vatani görevi ve sorumluluğu, yani erkekliğin bir gerekliliği. Fotoğrafındaki kişi de bir askerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Kışlalar, 01 Haziranda açılacak olan cafelerden, kahvehanelerden, lokantalardan, AVM'lerden daha güvenlidir. Buralarda virüs kapma riskiniz daha yüksek.

Gidin paşa paşa 28 günlük askercikliğinizi yapın.
    Avm yi filan geçtim de. Çamaşır suyunun olmadığı yerde ne temizliği ne hijyeni. Temizliği zaten asker yapıyor herkes uyduruktan temizliyor o kadar. Hijyen vs yok askeriyede. Bulaşık temizliği desen o da öyle demir bardakta çay içiyorsun o çatalı kaşığı herseyi aynı suya daldırıp çıkarıyorlar. Normalde bile hastalık kapacagin bir yer ki bu hastalık baya bulaşıcı. Yurtdışında yaşayanlar madem uzaktan yapabiliyor. O zaman yurtiçindekiler de yapmali. 28 günde ne öğrenecekler boşuna masraf bence.

Konudaki yorumlara bakınca şu saçma zihniyet değişmeyince bizim ülkeden bir bok olamayacağı bir kez daha anlıyorsunuz. Bir tarafta bedelli gidenler veya gidecekler, bir tarafta askerligini uzun dönem yada kısa dönem yapmış olanlar. Bu askerliğini bedelli yapmamış olan arkadaşların hepsi doğu da yapmış sanırsın askerliği. Kendi çile çekmiş ya başkası da çeksin istiyor. Devletin kasasına az para girmesi ve yahut gidenleri hastalık kapmasi umrunda değil. Bu eziyet cekti ya başkası da çekmeli. Kuyruk acısı var. Askere giderken asker konvoyu yapip cevrenin anasını aglatirsiniz verdiğiniz rahatsızlık umrunuzda olmaz. Öyle sevinçle gidersiniz ki yav be adam askerliği ne çok seviyor deriz ama sonra bu tipler nizamiyeden girer girmez ana avrat sovmeye baslar askeriye ye. Şafak sayar , arazi olur vs. Adamlar para vermişler devletin kasasına girmiş size giren birşey yok rahat bırakın insanları yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 1 Haziran 2020; 1:40:13 >

• Bence 3 ay bile olsa askerlik adam gibi yapılmalı. Temel askerliği, araç gereç silah kullanımını tam öğrenmeli. Zihinsel ve bedensel yeterli temel ve bilinçlendirme verilmeli.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.