Şimdi Ara

BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
15.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mekatronist

Türkiye ve dünya sağlık açısından bu derece kritik bir dönemden geçerken, 28 gün kışlada askerlik yaptırmak adına binlerce kişinin yer değiştirmesine otobüs ve uçak ile hareket etmesine gerek yok bence.

Bu kadar kişi 28 gün askerlik yaparken devlet ekonomik açıdan zarar ederken, toplum da sağlık açısından risk altında kalacak. Uzaktan eğitim için hazır bir sistem varken, her açıdan zarar olan bu durumda ısrar etmenin bir mantığı yok arkadaşlar.

Bu süreçte uzaktan eğitimi desteklemenin kimseye bir zararı yok.
    Lafa bak ya o zaman 6 aylik erler de uzaktan egitim gorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi hastalıktan koruma özgürlüğü istiyorum. Askere ne dezenfektan ne de maska sokamıyoruz. Orda 150 kişi ile aynı koğuşta kendimi virüsten nasıl koruyacağım ? Bedelli giden çoğu kişinin benim gibi vücudu zayıf ve kronik hastalıkları var. Her hastalığa çürük vermiyorlar. Mesela bana sadece bir kaç şeyden muaf olma hakkı verdiler. Bu virüsü kaparsam belki öleceğim. Ben 2 aydır sokağa çıkmıyorum riskli gruptayım diye ama şimdi şehirler arası yolculuk ve korumasız şekilde 150 kişi ile aynı odada yatıp kalkacağım. Bir kişide varsa kesin bana da bulaşacak. Ölürsem bunun hesabını kim verecek ? Kendimi koruma hakkı istiyorum. Sizi kulağınızdan tutup bu zamanda zorla AVM ye soksalar nasıl olur ? Biraz empati lütfen.
  • Ben 15 ay komando olarak askerlik yaptım. Benim dönemimde askerlik süresi öyleydi.

Yalnız bana kalırsa bedelli yapacak olanlar bence hiç askere gitmesin.

28 gün askerlik yapmanın hiçbir mantığı yok. Zaten ilk 3-4 gün evrak cart curt sürse. İlk 10 günde alışma süreci sürse. Son 4-5 günde gidicez kafasına girseler, topu topu 9-10 günlük bir süreç kalıyor. Bu süreçte hiçbir şey öğrenemezler zaten.

O yüzden para veren hiç gitmesin. Boşu boşuna gel git yapma olmasın. Tsk boşuna 28 gün için sıfır kıyafet, sıfır bot, sıfır pijama , kalacak yer gibi bir dünya ekstra masraftan kurtulsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 1 Haziran 2020; 6:34:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

Sorunun cevabı kendi içinde saklı. Askerlik erkeklerin vatani görevi ve sorumluluğu, yani erkekliğin bir gerekliliği. Fotoğrafındaki kişi de bir askerdi.
    Genç doktorların neredeyse hepsi bedeli yaptı

Milletvekillerinin çocukları hep bedelli yaptı

Doktorların karşısında , milletvekillerinin karşısında böyle konuşabilir misin?

Anca internet köşelerinde korkakça laf atarsın.İşsiz güçsüz , bütün gün forumda takılan birisisin

Hastaneye gittiğin zaman doktorun yüzüne böyle diyebilir misin? sen bedelli yaptın diyip laf çarpabilir misin?

Kendini avutmaya devam et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89183934B -- 1 Haziran 2020; 8:30:57 >

• yolcum kullanıcısına yanıt
    6 ay askerlik yaptım. 3 sefer hasta oldum. Nasıl bir bağışıklık kazandıysam sonrasında 3 yıl hasta olmadım. Kardeşim bedelli gitti 21 gün o da hasta döndü. Koğuşlarda hastalık kapmaman imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orgeneralle konustum egitim fy_poolday ustunden yapilcakmis

• Madde 318 - (1) Askerlik hizmetini yapanları firara sevk edecek veya askerlik hizmetine katılacak olanları bu hizmeti yapmaktan vazgeçirecek şekilde teşvik veya telkinde bulunanlara altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir.

Buraya gelipte devletin bütcesi sağlık vs. gibi şeyleri bahane edenler şuan TSK'da milyon tane er ve erbaş mevcut onları düşünüyormusun ? hanginiz bu kişiler için konu açıp acaba orda olan askerlerin durumunu sordu ? devletin ekonomisi sizin gidip gitmemeniz ile düzelmeyecek eğer ekonomiyi düşünüyorsanız ekonomi için ne yaptınız ? askere gitmemek için bunları bahane etmeyin insanları yanlış yönlendirmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 1 Haziran 2020; 9:4:28 >
  • 21 Gün gidenlerdenim hiçbir faydası yok aksine zarara uğruyor devlet. Kesinlikle uzaktan eğitim olmalı.
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    Hocam meseleye sadece sağlık yönünden bakmak yanlış olur zaten. Ortada başka mağduriyetler var. Bedelliye başvuran çoğu arkadaş 33bin ₺ yi kredi çekerek ödedi. Fakat pandemi sürecinde haftalarca ücretsiz izinde kaldı veya işletmesini kapalı tutmak durumunda kaldı. Belki de işini kaybetme noktasına geldi. Bu da ekonomik olarak çöküntü demek. Bir diğer mevzu ise yüksek lisansta finallerin temmuza alınması. Bir dönem boşa gidecek yüksek lisans yapan arkadaşlar için. Devlet tarafından bakacak olursak da belki de ikinci dalgaya davetiye olacak. Normalde yapılacak masrafa göre çok daha fazla masraf yapılacak bu dönemde askere. Maske, test, dezenfektan vs. Kaldı ki bu kişiler devletin asker gücüne katkı da yapmayacak. Ortada kimsenin yararına gözüken bir taraf yok özetle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

6 ay askerlik yaptım. 3 sefer hasta oldum. Nasıl bir bağışıklık kazandıysam sonrasında 3 yıl hasta olmadım. Kardeşim bedelli gitti 21 gün o da hasta döndü. Koğuşlarda hastalık kapmaman imkansız.
    Kesinlikle hasta olmamak imkansız. Mart ayında gittim Nisanda geldim ve hala öksürüyorum. Tozu, toprağı, pisliği, soğuğu derken mutlaka hasta oluyor insan.
  • Uzaktan eğitim olmaz bende geçen sene bedelli yaptım geldim o zaman bile devlete yük vs sürüyle insan cıktı ortaya bişey değişmedi. Şuanda ülke normalleşme sürecine geçti diyip heryeri açıyorsan sağlık tehlikesi var diye askerliği uzaktan eğitim yapmazsın. Söylede birşey var ülkede açlık sınırının altında yaşayan insan sayısı giderek artıyor sen 35 bin verip bedelli yaparken bide uzaktan yaparsan iyice bu insanları sinirlendirirsin ve en büyük oy kitlen onlar. Kısaca boşa heveslenmeyin imkanı yok bence.
  • Yesil+ Y kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk olarak normalleşme süreci başladı ama hala maske takın sosyal mesafeyi koruyun diye sürekli uyarıyorlar. Bunlar askeriyede mümkün olacak şeyler değil. İkincisi de uzun dönem askerlik yapacak arkadaşlarımıza uygulanacak olan girişte ve çıkışta 14 gün karantina süreci bize uygulanmayacak. Çünkü 14+14 yapıldığında zaten hiçbir anlamı kalmıyor. Yapılan testin sonuçlarına göre kışlalara alınacağız fakat arada 3-4 günlük bir süreç var, ekstradan testin sonuçları %100 doğru değil. Bu kadar zahmete değmez.
  • Bedelli askerlik ne kadardı en son ya bedelli de uzaktan eğitim de mi oluyormuş yeni duyuyorum

• Oldu paşam başka isteğin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bedelliler Askerliği evden online yapsın.
  • Bedellilere Call of Duty versinler onu oynasınlar. Orta zorlukta bitireni yapmış kabul etsinler.
    Ne günler gördük be.
  • Asker arasında ayrımcılık yapılmaması lazım. Önceki dönemlerde de bedellinin askere gitmemesini savunmuştuk ama malesef hepsi gitti. Bu yüzden önceki celp dönemlerinde askerliğini paşa paşa yapanların hakkını yemiş olur AKP eğer uzaktan eğitim yaptırırsa. Çünkü çoğu kişi bedelli askerlik nedeniyle ya işe başlayamadı ya da işini kaybetti.
  • erkahn kullanıcısına yanıt
    Ah be kardeşim onunda rantı ihalesi var 🤙

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 21 gün bedelli askerlik yaptım. İlk gidilecek denildiğinde çok kızmıştım, hatta gitmek istememiştim. Ama oradaki ortam çok farklı. 21 günde olsa çok keyifli zamanlar oldu. Ara sıra aklıma geliyor keşke bir daha toplansak diye.

İzmir'de 50 derece sıcağın altında çok eğitim yaptık, vücudumuzda su kalmadı. Hiç yoksa eliniz silah görmüş olur, Kaleşnikof ile yaptığımız atış çok harikaydı. Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.