Şimdi Ara

BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
15.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Di mi
    Adamlar var
    Adamlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantıksızlık nasıl olcak o iş sabah 6 da görüntülü iştimamı alacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aedan

Di mi
    Adamlar var
    Adamlar var
    Herkesin tatmin duygusuna ihtiyacı var tabi :)
    "Kralsın adamsın "
    Bilmediğin konu hakkında yorum yapmamanı tavsiye ederim. Git bak önce kaç gün yapıyor bu adamlar diye :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 gün askerlik yapacak neredeyse,kopardığı tantana 24 aylılk burda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fascism kullanıcısına yanıt
    Yok ben senin için demiştim
    Kıyamam

• vay arkadaş askerlikte oyuncak oldu.
  • Ben de bedelli askerlik yaptım geçen sene, Şubat 2019'da. Öncelikle, "zenginsiniz" diyen arkadaşlara şunu söyleyeyim: Asgari ücretli bir ameleyim. Lise mezunuyum; açık lise mezunuyum. Yaş 32. Bir kuruş bile birikimim yoktu, gittim bankadan kredi çektim bedelli askerlik için. Üstelik Türkiye'ye papaz olayı yüzünden yaptırım uygulanıyordu, faizler ortalama %3'tü, ben devlet bankasından %2,45 faizli ihtiyaç kredisi çektim. Yani diyeceğim odur ki bedelli askerlik yapmak zenginlik göstergesi değildir.

19 gün askerlik yaptık, kışladaki komutanlar on numaraydı, akıllı telefonlarımıza falan karışmadılar, muhabbetleri iyiydi. Aynı mangadaki arkadaşlarla (aynı koğuştaydık aynı zamanda) WhatsApp, Facebook, Instagram platformları üzerinden birbirimizi takip ediyoruz hala.

Konu başlığındaki arkadaşa katılıyorum bunlara rağmen. 19 günün ilk haftası alışma süresi zaten. Son hafta ise tören düzenine alıştırmalar. Verimli eğitim sadece 1 hafta sürüyor. Geçen sene meclisteki bütçe görüşmeleri sayesinde öğrendim ki bir bedellinin 19 günlük maliyeti 2500 TL'ymiş. Değer mi? Bırakın devletin cebinde kalsın o para da. Tek sorun bu değil ki. Ücretsiz izinler sorun oluyor. Herkes aile kuzusu değil ki, adam bekar evinde birkaç kişi ya da tek kişi kirada oturuyor (ben tek yaşıyorum mesela). Kira ve faturalar izne çıkmıyor, askerlikten sonra bir de onlar için kredi çekmek zorunda kaldım şahsen (bedelli askerlik için ihtiyaç kredisi ve askerlik dönüşü çektiğim kredilerin taksitlerinin miktarını ayarlayamadığım için üçüncü krediyi de çekmek zorunda kalmıştım).

Yani diyeceğim odur ki herkesin hayatı aynı değil. Kaç kişinin hayatı zarar görüyor. Türkiye savaş halinde değil, vatan millet sakarya sloganlarıyla binlerce T.C. gencinin hayatına zarar vermeye gerek yok. Ki devlet Suriye'de ve diğer terör bölgelerinde sözleşmeli erleri kullanıyor, yani vatan millet sakarya muhabbetlerinin hiçbir anlamı yok. Uzaktan eğitim yararlı olur diyorum bunlar yüzünden. Tek sorun mermi atışı. Fakat sadece üç kurşun atılıyor. Askerlik sırasında bir gün silah eğitimi aldık, onun ertesi günü üç kurşun ile atış yaptık. Şu an savaşa girse ülke ve hepimiz orduya katılsak sıfır sayılırız. Gerçekten, üç kurşun atışla tüfek öğrenilebileceği düşünenlerin zekasından şüphe duyarım.

• 28 gün, daha bot bağlamayı öğrenemeden biten askerlik mi olur? Silahı bir kere sök tak yapıp iki kere ateş et tamam askersin bu ne ? En iyisi bedelliler hiç gitmesin daha iyi boşu boşuna TSK ya yük oluyorlar hemde bir ton git gel rezillik çekiyorlar 28 gün için.

• ah canlarım benim , uzaktan askerlik öğrenin.
  • Nöbet işini nasıl halledecekler sanal yapılırsa
  • Bedellilere direk pembe teskere verilsin. Korkaklar

• Bedellilerin ümrecilerden ne farkı var ? Ümreciler ülkeye dağılırken karantinaya alınmalarının gerektiğini söyleyen insanlara bir çok kişi karşı çıktı. Virüs tüm ülkeye yayıldı sonra ümreciler apar topar toplandı ama olan oldu. Şimdi 81 ilden bedelli askere gidecek insanlar sizce ümreciler gibi virüsü yaymayacaklar mı ? Bazı illerde virüs sıfıra yakın durumda, bu illerde tekrar patlama olmayacak mı ? Hepimizin Annesi Babası tehlikeye girmeyecek mi? Buraya bir çok insan zaten azcık askerlik yapacaksınız onada ağlıyorsunuz yazmış. Zaten bu kadar askerlik yapmayı göze almayan adam 35 bin tl ödemezdi. Ama şu an normalin dışında bir durum var. Erteleyin askerliği 1 yıl sonra virüs bitince yapın deyin o da olumlu. Ama 25 gün formaliteden askerlik yapılması için tüm ülkeyi riske atmaya değer mi? Kim bili kaç kişi ölecek bedelliler yüzünden. Ülkede ölümcül salgın var siz olsun ben askerlik yaptım acı çektim siz de çekin diyorsunuz. Mahalle yanıyor saçınızı tarıyorsunuz.

Edit: tamam, ekonomi için normalleşmemiz lazım hayatın tekrar akması lazım. Yapmak zorunda olduğumuz şeyleri yapaım ama bedelli askerliğin ekonomiye ne faydası olacak ? Boşu boşuna risk değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezihh -- 2 Haziran 2020; 16:7:10 >

• Su bedelli ile ilgili cok sey soylemek isterimde malum ulkemiz cok demokratik bir ulke oldugu icin neyse diyeyim..bedelli askerlerin birakin uzaktan egitimi hicbir sekilde gitmemesi gerekiyor..hem tsk ya yuk hemde kendilerine yuk..bende gecen sene bedelli yaptim..ordaki ortami anlatmaya dilim varmiyor..2.dalga gelirse bedelli den gelir bu cok net..birakin koronayi normal virus kapacaksin zaten bu net kacisin yok..o gribe viruse yazda olsa kisda olsa o hijyenin eksilerde oldugu ortamda kapacaksin..

Bedellinin ordaki 21 gunu yada 28 gunu askerlik adina hicbir faydanin saglanmadigi bir ortam bu yetmiyormus gibi askerlere ve askerlige olan sayginizida yitirmenize sepeb oluyor..uzun donem icin birsey demeyecegim onlarin egitimleride sistemide farkli uzun donem askerligin mutlaka faydasi kisisel gelisimede olur herseye olur amaaa bedellinin zerre bir faydasi yok..basimdan gecen bir aniyi paylasayim..

Malum %80 nimiz 28 yasin ustundeydik..komutan sans isidir ama malesef kotu denk geldik..1 gun silah atma egitimi var gercek mermi sıkıyorsunuz..arkadaslarimizdan birkaci buna karsi cikti ben silah tutmak istemiyorum mermi sıkamam diye...bilmemne fobisimi dersin ben kalem tutarim silah degil diyenimi dersin vs vs..tabi zorla attilar oyle bir tercihin yok cunku..ve o silah egitiminden sonra artik su sekilde dusunce isliyordu adamlarda "abi bedelli 21 gun olmasaydi biz seferberlik aninda seve seve giderdik buraya gelmek istememizin sebepleri vardi..ama suraya geldik su ortami ve egitimi gordukya seferberlik olsa elimi kipirdatmam diyenler oldu".. yani diyecegim o ki ya uzun donem olacak yada bedelli askerlik yapmak isteyenler kislaya gitmeyecek..askerlik bizim icin kutsaldir ama bedelli mantigi ve uyguladiklari sistem buna zarar veriyor malesef..yani bedelliye karsi degilim ama bedellinin kislaya gitmesine karsiyim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Daimon88

Ben de bedelli askerlik yaptım geçen sene, Şubat 2019'da. Öncelikle, "zenginsiniz" diyen arkadaşlara şunu söyleyeyim: Asgari ücretli bir ameleyim. Lise mezunuyum; açık lise mezunuyum. Yaş 32. Bir kuruş bile birikimim yoktu, gittim bankadan kredi çektim bedelli askerlik için. Üstelik Türkiye'ye papaz olayı yüzünden yaptırım uygulanıyordu, faizler ortalama %3'tü, ben devlet bankasından %2,45 faizli ihtiyaç kredisi çektim. Yani diyeceğim odur ki bedelli askerlik yapmak zenginlik göstergesi değildir.

19 gün askerlik yaptık, kışladaki komutanlar on numaraydı, akıllı telefonlarımıza falan karışmadılar, muhabbetleri iyiydi. Aynı mangadaki arkadaşlarla (aynı koğuştaydık aynı zamanda) WhatsApp, Facebook, Instagram platformları üzerinden birbirimizi takip ediyoruz hala.

Konu başlığındaki arkadaşa katılıyorum bunlara rağmen. 19 günün ilk haftası alışma süresi zaten. Son hafta ise tören düzenine alıştırmalar. Verimli eğitim sadece 1 hafta sürüyor. Geçen sene meclisteki bütçe görüşmeleri sayesinde öğrendim ki bir bedellinin 19 günlük maliyeti 2500 TL'ymiş. Değer mi? Bırakın devletin cebinde kalsın o para da. Tek sorun bu değil ki. Ücretsiz izinler sorun oluyor. Herkes aile kuzusu değil ki, adam bekar evinde birkaç kişi ya da tek kişi kirada oturuyor (ben tek yaşıyorum mesela). Kira ve faturalar izne çıkmıyor, askerlikten sonra bir de onlar için kredi çekmek zorunda kaldım şahsen (bedelli askerlik için ihtiyaç kredisi ve askerlik dönüşü çektiğim kredilerin taksitlerinin miktarını ayarlayamadığım için üçüncü krediyi de çekmek zorunda kalmıştım).

Yani diyeceğim odur ki herkesin hayatı aynı değil. Kaç kişinin hayatı zarar görüyor. Türkiye savaş halinde değil, vatan millet sakarya sloganlarıyla binlerce T.C. gencinin hayatına zarar vermeye gerek yok. Ki devlet Suriye'de ve diğer terör bölgelerinde sözleşmeli erleri kullanıyor, yani vatan millet sakarya muhabbetlerinin hiçbir anlamı yok. Uzaktan eğitim yararlı olur diyorum bunlar yüzünden. Tek sorun mermi atışı. Fakat sadece üç kurşun atılıyor. Askerlik sırasında bir gün silah eğitimi aldık, onun ertesi günü üç kurşun ile atış yaptık. Şu an savaşa girse ülke ve hepimiz orduya katılsak sıfır sayılırız. Gerçekten, üç kurşun atışla tüfek öğrenilebileceği düşünenlerin zekasından şüphe duyarım.
    Yanlış anlamayın da ben cidden merak ettim. Madem durumunuz iyi değil neden kredi çekip bedelli yapıyorsunuz. Yani 12 ay boyunca cebinizden beş kuruş para çıkmayacaktı. Kredinin kredisini ödemek daha mı cazip geliyor, yani borçlanmaktansa askerlik yapmak daha mantıklı değil mi ? Kaçırdığım bir şey mi var ? Gerçekten merakımdan soruyorum. Ev kira, faturalar diyorsunuz. Yani bunlara yetişmek için mi askere gitmemek anlayamadım. Özel bir durum mu var ? Aileyle bağ kopuk mu eşyaları koyacak bir yer yok mu ? Eşya çok mu ? Kiradaki evi boşaltamamışsınız anladığım kadarıyla. Hani evli olur, çocukları olur bakmak zorunda kalır birikimi yoktur onu anlarım. Ama tek tabancı zaten durduğunuz yerde masraf yaparsınız.

• infom@n kullanıcısına yanıt
    Mesela neden? Durmadan vaka çıkan, bulaşanı öldürme riski olan bir virüs varken insanların gitmek istememesi mi korkaklık?

• nezcafe kullanıcısına yanıt
    18 ay askerlik yaptım 1 kere bile patates doğramadım. Artık patates doğramak yok makineler var.
    Sen askerliği patates doğramak mı sanıyorsun?
    Ucuz argüman deyip basite aldığın şeyler olmasa senin o daha faydalı dediğin işin olmazdı.
    Bahane uydurma.
    Aşağıdaki sadece bir örnektir böyle olmamak bizim elimizde

https://petapixel.com/2016/08/02/26-photos-show-war-changed-syria/

• dawras kullanıcısına yanıt
    Bahaneler hiç bitmez.

https://petapixel.com/2016/08/02/26-photos-show-war-changed-syria/

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.