Şimdi Ara

BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
15.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senin daha iyi anlaman gerek hocam şöyle diyelim .
    İlk olarak şu andaki gevşemenin ülkemizin ekonomik durumundan dolayı mecburi olarak gerçekleştiğini ve daha birkaç gün önce DSÖ'nün "Gevşemeyin, daha ilk dalganın ortalarındayız." şeklinde bir açıklama yaptığını hatırlatayım.
    Siz geçen sene kredi çektiniz işinizi gücünüzü etkileyen bir durum olmadı. Bu sene kuaför adam, cafe, çay bahçesi, kıraathane vb. işletme sahipleri hiç dükkan açamadı, geriye kalanlar ise açtı ama yasaklar ve kısıtlamalar nedeniyle normalde yaptığı işin yarısını anca yaptı. Özel sektör çalışanları ücretsiz veya zorunlu ücretli izne çıkarıldı ya da esnek çalışma ödeneği denen ödenekten faydalanarak normalde aldığı maaşın yarısını-2/3'ünü almak durumunda kaldı.
    Şimdi:
    1-) Bu adamların hem kredileri, borç durumları ve geçimleri zora girdi
    2-) İşten izin alma (ya zaten kullandıkları için ya da tam iş yapılacak dönemde askerlik yapacakları için) hepten zora girdi, işlerini kaybetme riskleri arttı.
    3-) Bu adamlar askere gidince oluşan sirkülasyon nedeniyle ciddi bir bulaşı riski olacak. Bu durumda askeri ve sağlık personelinden, ailesine, onlarla yolculuk yapacaklara, alışveriş yapacak hatta traş edeceklere vb. kadar etkisini sürdürecek.

Özetle kimsenin bir ayrıcalığı yok, siz yapamadığınız için üzgünüm, belki biz de yapamayız, fakat ortada büyük bir mağduriyet olduğu kesin. Herkesi sağduyulu olmaya elini vicdanına koyup, bu adamların da bir ailesi,yuvası, canı ve geçim derdi olduğunu hesaba katarak yorum yapmaya davet ediyorum. İnsan olmanın temelinde bu anlayış yatar, buna ek olarak da müslümansınız kendisi için istediğini başkası için istemeyen gerçek mümin değildir diyen bir peygamberimiz var, sanırım daha fazla söze gerek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Uzaktan askerlik nasıl oluyor ula 😃

• quote:

Orijinalden alıntı: lionsfire

Sen zannediyorsun ki fabrikatörlerin çocukları bedelli yapıyor, adam 3 bin lira alıp kredi çekiyor 36 ay vadeli... Çekseydin sen de kim tuttu? Düşünmeden yorum yapıyorsunuz.
    aklını başına topla benı kımse tutamaz.niçin kredi çekiyor.gitsin askere.....hatta en az 12 ay....bir olagan üstü seferberlı halinde,ahmat,mehmet, hasan savaşa gidecek... sen vesin gibi düşünenler.. bilmem ne kebabı yapıcak.TURKİYE yi olagan üstü durumlarda TÜRK gençleri koruyacak.Örnek israil bayanları bile askere alıyor.Yok benım işimle çakışıyor,yok evlenecegim,yok şu,yok bu...Vatanını seven her Türk genci askere gitme zamanını bilir.
    fasaryadan bahaneler yaratmayın..
    Senin yapın ve düşüncelerin benım milyonda biri olamaz..ben her attıgım adımı bin kere düşünürüm..işine bak.

• DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    Yazmayı öğretselermiş keşke hocam. Seferberlik olduğunda 15 yaşında galatasaray lisesi öğrencileri de gidip gelmedi, herkes gider vatan sevgisiyle bu durumun bir alakası yok, ben senelerdir doğuda görev yapıyorum. 28 gün gidip orada salaklanınca vatana faydam değil hem maddi hem manevi zararım olacak, bizim açımızdan da açıkladım hala anlamak istemiyorsunuz. Bu kafayla siz bu ülkeye fayda mı sağlayacaksınız gerçekten? Aklım başımda merak etmeyin ama sizin gibilere üzülüyorum.

• tvlerden askeri eğitim verilsin. ne gerek var ki kışlaya gitmeye.vatanı da tv den savunuruz artık...
  • Ülkedeki kafası çalışmayan insanları tespit etme konusu gibi olmuş. Adama ülkeye yarar değil maddi, manevi zararı var bu 28 gün gitme olayının diyoruz hırsından kabullenemiyor. İnsanlar virüs nedeniyle sağlıklarından olacak, işlerinden olacak, borçları var vs. diyorsun korkmayın diyorlar. Sanki 28 günlüğüne İdlip ya da Libya'da görev yapacak bu insanlar da korkuyorlar... Ne biçim kafalarınız var cidden düşünmek bu kadar mı zor?

• quote:

Ülkedeki kafası çalışmayan insanları tespit etme konusu gibi olmuş. Adama ülkeye yarar değil maddi, manevi zararı var bu 28 gün gitme olayının diyoruz hırsından kabullenemiyor. İnsanlar virüs nedeniyle sağlıklarından olacak, işlerinden olacak, borçları var vs. diyorsun korkmayın diyorlar. Sanki 28 günlüğüne İdlip ya da Libya'da görev yapacak bu insanlar da korkuyorlar... Ne biçim kafalarınız var cidden düşünmek bu kadar mı zor?
    senin kafan çok çalışıyor yani öyle mi? senelerdir doğuda görev yapmışsın. silahla ateş ettin mi? el bombası attın mı? yakın dövüş dersi aldın mı? bunları bilmeden vatan millet edebiyat üçlemesine girme. 28 gün çok değil. amma ağladınız be.
  • 28 günde verecekler mi bu dediğin dersleri?

• quote:

28 günde verecekler mi bu dediğin dersleri?
    veriyorlar. temel eğitim alıyorsun. git bir an önce yap gel. burda da ağlama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn1905

Bu mesaj silindi.
    Reis'in oğlu da bedelliden yararlanmıştı
    https://www.haberler.com/bilal-erdogan-babam-bedelli-askerlik-hakkini-12491482-haberi/

Hayırdır Reisin oğluna hakaret mi ediyorsun sen şimdi?

Anca klavyede yazarsın, yolda korkudan göz teması kuramayan veletler forumda artistik yapıyor

• Ağladığım yok hocam ben gitmek için başvurdum,gitmeyeceğim demedim hiçbir mesajımda, gel derlerse gideceğim. Sadece yaşanan mağduriyeti , şu anki durumu ekonomik, sıhhi ve sosyal durumu anlattım bırakalım meclisteki kafası çalışanlar karar versin. Senin gibi ergenvari bir üslupla konuşan insanlarla uğraşmaktan yoruldum. Yukarıda yazdıklarımın hiçbirine cevap vermemişsin çünkü biliyorsun ki doğru. Sen de biliyorsun ki bu sürede sadece yemin törenine hazırlık yaptıracaklar. Yalnızca hırsından git diyorsun bir argümanın bile yok. Allah ıslah etsin ne diyeyim.

• 30 yaşındayım. Kimseden korkmayacak kadar yürekliyim, sözüm bedelli yapan herkes için geçerli. Yüzüne daha beterlerini de söylerim. Buyur adres vereyim İstanbul Bayrampaşa'da yaşıyorum

• srcn1905 S kullanıcısına yanıt
    Adamın yüzüne söyleme, twittera yaz hocam reisi, oğlunu ve soyluyu etiketleyerek alem adam görsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn1905

30 yaşındayım. Kimseden korkmayacak kadar yürekliyim, sözüm bedelli yapan herkes için geçerli. Yüzüne daha beterlerini de söylerim. Buyur adres vereyim İstanbul Bayrampaşa'da yaşıyorum
    Bedeli askerler için yazdığını twitterdan yaz

Erdoğan'ı etiketle , Soylu'yu etiketle, milletvekillerini etiketle görelim hadi bakalım

Forum köşelerinde yazmak kolay. Erdoğan'ın oğlu karşında böyle diyebilecek misin ?
  • lionsfire kullanıcısına yanıt
    Başkasının maşasıyla mangala giden erkeğe ne denir biliyor musun? Bizim burada hiç iyi şeyler demezler. Siz de öyle erkekler olduğunuzu hemen belli ediyorsunuz. Biriniz velet der biriniz hükümet vs. Erkekliğiniz nerede diyeceğim ama sormaya gerek yok, cevap belli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srcn1905 S kullanıcısına yanıt
    Yapamam diyemeyip bize mi çevirdin ibreyi :) Boş konuşma icraatini görelim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.