Şimdi Ara

BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
15.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acemilikte yemin töreni ve terhis sonrası sanıyorum 23 Nisan'dı Anıtkabir'e gitmiştim.Duygulanmamak elde değil.Saygı nöbeti tutan askerlerin görev değişimini izlemek ve ve Anıtkabire giriş.

Tabi kişide bitiyor iş bende başlarda karşıydım ama kişinin kendi iradesidir ben oruç tutuyorum sende tut veya ben namaz kılıyorum sende kıl baskısı yersiz.İnsanın içinde olacak birşey.İsteyen istediğini yapsın.

Ülke gelişiminin temelinde birlik olması lazım.Herkes birbirini dibe çekmemeli.Eğer veriyorsa para bedeli ne ise ödesin zaten asker tanımına girmiyor bedelli tam olarak.En azından şehit düşenlerin ailelerine ve uzman kadroların gelişimi için kaynak olurlar.Sürekli bedellininde sanırım hedefi bu askerlik özelleşiyor şuan sanıyorum %70 düzeyinde aslında %100 olur.Kimse bunu dert engel tanımaz.

Ama bunun için kaynak yok.Yoksa başvuran çok sözleşmeli er erbaşlık ve çavuşluğa ama maalesef kaynak yok.Hatta TSK alım yapmıyor kaynak olsa biraz üreten bir ülke olsa ülkemiz böyle dertler olmazdı zaten.

Askerlikte her görev tanımı aynıdır yani hudutta nöbet olsun yada mıntıka temizliği emir komuta zinciri mukavilinde üslerinden aldığın her görev tanımı aynıdır.Ha bu pencereden bakarsak doğu ile batı pek ala aynı görülmeyebilir.Ama TSK içinde ayrım yoktur.

Askerlik disiplinli bilinçli insanların işidir.Bir insan normal hayatında da zaten dengesizse ancak birliğine katıldığında bölüğündekiler yük olur.Komutanına dert olur.İpe sapa gelmez kişilikler var.Okumuşu bile aynı kafada yer yer o nedenle dedim ya askerliği zorlaştıran bu tip kişilerdir.Askerlik insanı adam etse idi ülkemizde bu kadar olay olmazdı.Çıkınca gene ne halt yiyorsa onu yapıyor dengesizler.

• Konu yine okunmamış tutamıyorum kendimi yazıyorum nasıl olduğunu merak ediyorsanız yurtdışındakilere sormanız lazım onlar yapıyorlar uzaktan. Bak sitesi de bu: https://dovizle.msb.gov.tr/

He askerlikle ilgili başka düşüncen vardır anlarım ama onun yeri burası değil. Olan olmuş bu hak verilmiş artık.
  • Bu nasıl saçma bir talep? Gitmeyelim deseniz anlarım, ertelensin deseniz yine anlarım. Uzaktan eğitim ne saçma bir taleptir? Bedellide 3 tane şey var zaten; silah atışı, mıntıka ve yürüme. Bunun nesini uzaktan yapacaksınız. Tüm bedelliler pandemi sonrasına ertelenmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ertelenen celplerden dolayi egitim,is,saglik gibi sorunlar ve 28 gunluk karanti sureside goz önünde bulundurulursa dovizli askerlige uygulanan uzaktan egitimin bedelli askerler icin de uygulanabilir.

• Kubilay S. kullanıcısına yanıt
    Onu MSB'ye sor; yurt dışında yaşayan vatandaşlara (dövizlilere) uzaktan eğitim veriyor.
    https://dovizle.msb.gov.tr/ aha bu da sitesi
  • Konuyu baştan sona okudum. Biraz toparlamak gerekirse;

Uzaktan eğitim olursa pozitif etkiler
    -Bir süredir çalışamayan yükümlüler 1 ay daha kaybetmeden işine gücüne dönebilecek, geçim sıkıntısına dur diyecek.
    -Sınavlarına girmesi gereken yükümlüler 1 senelerini kaybetmeyecek
    -4 gün kala yapılacak testten sonraki günlerdeki potansiyel bulaş riskleri bertaraf edilecek
    -Terhis sonrasında yine yollarda potansiyel bulaş riski bertaraf edilecek, bu iki maddeyle ikinci dalga riski baya bir azalacak
    -Ekonomik olarak toparlanmamız gereken dönemde devlet, 40.000 adam için ekstra harcama yapmayacak
    -Askeriyede potansiyel bir vakada bile karantina başlayacak, bu kadar adam boşuna gitmiş olacak, bu durumun önüne geçilecek
    -Uzaktan da olsa yükümlüler temel bir eğitim alabilecek
    -Kendi planlamasını yaparak celp sıralamasını yapan ancak pandemi nedeniyle tarihleri ötelenen yükümlülerin mağduriyeti giderilecek

Atladığım daha birçok şey olabilir. Özetle pozitif etkiler yukarıdakiler. Ana hatlarıyla toplumsal sağlığı, halkın ve devletin ekonomisini doğrudan, insan psikolojisini dolaylı yoldan etkileyen gayet kritik ve sosyal devletin müdahale etmesi gereken sebepler gibi gözüküyor.

Yine konuda okuduğum kadarıyla uzaktan eğitim olursa negatif etkiler
    -Daha önce askerliğini yapan ya da gelenekselci bakış açısındaki arkadaşlar kendilerini mutsuz hissedecek

Başka da bir şey yok. Maalesef trolllüğe kadar varan yorumlar da okuduk ancak bir asker terhis olduktan sonra evine dönerken virüs kapsa doğrudan ya da dolaylı yoldan sevdiklerinize bile bulaştırabilir. Vakamız yok derken bir anda 100.000leri geçtik. Hafife almamak lazım. Bu mevzu benim gördüğüm kadarıyla bütün milleti doğrudan etkiliyor. Bir bedelli askerin 28 gün kışlada eğitim almaması mı yoksa virüsün ikinci dalgası mı daha çok zarar verir bize, bunu konuşmak lazım.

Son olarak kafeler açılıyor vs. diyen arkadaşlar, kafelere gidip gitmemek yine bizim elimizde. Ayrıca sosyal mesafeyi buralarda rahatlıkla uygulayabiliriz. Askerlikte bunun uygulanabileceğine de inanmıyorum. Eğitimlerde mümkün olabilir ama o koğuş ortamında, banyolarda vs. bulaş riski çok çok yüksek. Yine yazmış olduğum acemi hastalığı bile çıkacak herkeste. Psikolojik olarak da hiçbir şey olmasa bile testler yapılacak, testlerin sonuçları gelecek, sonuçlar gelene kadar karantina uygulanacak.

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Okumuyor ki abi bir üstte yazmışım uzaktan nasıl oluyor ama adam okumuyor!
  • Şov yapmayın. Yurtdışında yapılıyormuş bilmem ne. Delikanlı gibi yırtmak istiyoruz deyin. Yırtmak istiyoruz deseniz hak vericem. Biz 18 yaptık da noldu sanki. Derdiniz pandemi olsa pandemi sonrasına ertelensin dersiniz.

Cin olmadan adam çarpmayın.

• Askerliği uzaktan yapan erkekte..

• Ocak ayında gittim,18 gün yaptım geldim. Bencede gereksiz,18 gün boyunca yemin törenindeki yürüyüşe hazırlık yapılıyor,öyle yat kalk şınav çek olaylarını ben yaşamadım,ben zaten eğitimlerede girmedim,ufak bi kurnazlıkla 18 günü kantinde ps oynayarak gecirdim,mıntıkaya bile girmedim. Benim için tek artısı güzel arkadaşlar edindim,her meslek dalından adam vardı. Keyifli bi 18 gün oldu benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 31 Mayıs 2020; 17:23:9 >
  • yedek subay olarak bedelli celplerinde takım komutanlığı yaptım. ÖSYM, MEB, Açıköğretim vb sınavlar için günlük izinler ile sınava gönderdik.

Askerlik yapacağınız kışla ile sınav merkezi aynı şehirde ise günlük izin verilerek askerlik süresine dahil oldu.

Kışla ile sınav merkeziniz farklı şehirlerde ise 2-3 gün izin verilerek terhis süresine eklendi.

Yani merak etmeyin, askere ne olarak giderseniz gidin devlet okuyan şahsı mağdur etmeyerek işini kolaylaştırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: felsefesever

Ankara'da Hava Kuvvetlerinde askerlik yapan arkadaşım yaklaşık 300 arkadaşıyla virüsü kaptı. Aynen kanka haklısın

Alıntıları Göster
    Hava Kuvvetlerinin tamamında 300 vaka yok, iyi yemiş seni, bence arkadaşlığını gözden geçir.

Askerlik dönüşü ben askerdeyken diye başlayıp Libyaya gizli özel göreve gittim, gizli operasyona katıldım kelle aldım falan diye anlatır sende inanırsın, bulmuş seni nasıl olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 31 Mayıs 2020; 17:30:38 >

• Sizin zihniyetinizdeki insanlarla uğraşmak inanın her şeyden zor. Adam zar zor iş bulmuş ya da kurmuş eşini, işini, çoluğunu çocuğunu bırakacak 28 gün için (o da karantinada geçecek ve kendisine yemin törenine hazırlık dışında hiçbir katkısı olmayacak) askere gidecek zaten biriken borcuna bir de bir aylık maaş kaybı, kira, fatura, gıda vs giderleri eklenecek, kendi askerlikte harcadığı eklenecek bir de elinde olan işini kaybetme riskini alacak, virüs riskini alacak... Ayrıca bu insanlar hem devlete yük olacak, hem de hem askeriyede hem sivilde diğer insanlara virüs bulaştırma riski taşıyacak. Biraz vicdanınız varsa oturun düşünün bu insanlar neden böyle bir şey talep eder diye kendinizin sürekli yaptığı aktiviteleri başkasında aramayın. Ben özel sektörde hele ki tam işlerin az da olsa rayına gireceği şu dönemde bir ay izin verecek firma bilmiyorum, aynı şekilde azıcık esnaflık bilen de dükkanın bir ay başkasına emanet edilemeyeceğini bilir. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bunları düşünebilirsiniz diye umut ediyorum, art niyetli yaklaşımlarınızı kenara bırakın.

Bunu buraya yazmayacaktım, özel mesaj attım arkadaşa, ajitasyon yapma askerlikten korkuyorum de ona göre adam gibi konuşalım diye karşılık verdi. 3 senedir doğuda görev yapıyorum, 28 gün askerlikte doğuda bile değil batıda bir yerde doğru dürüst eğitim bile almadan görev yapacağım, bundan mı korkacağım?
    Allah bu tarz düşünen insanlara inşallah geçim derdi vermez ne olduğunu anlamazlar gerçekten acınası insanlarsınız desteklediğiniz şeyin hiçbir tutulacak yanı olmadığını bildiğiniz halde sırf inadınıza böyle yapıyorsunuz. Bu gençleri düşünmediniz boşver hadi, ülkeye zarar sizin cebinizden çıkan parayla masraf yapılacak bu insanlara, millete zarar virüs nedeniyle risk taşıyacak bu insanlar. Neyin derdindesiniz anlamıyorum sizi gerçekten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    Sen zannediyorsun ki fabrikatörlerin çocukları bedelli yapıyor, adam 3 bin lira alıp kredi çekiyor 36 ay vadeli... Çekseydin sen de kim tuttu? Düşünmeden yorum yapıyorsunuz.

• Benim vatandaşım tayyibin çoluğundan çocuğundan değersiz mi ki bedelli yapmasın? Bal gibi de yapsınlar.
  • lionsfire kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarının pandemiyle alakası ne? Genel bedelli eleştirisi yapmışsın. Geçen sene kredi çektim 1 ay da maaşım gitti. Yaptım. Sizin ayrıcalığınız ne? Sistem %100 yanlış. Buna itirazım yok ama sizin ayrıcalığınız ne?

• -Atatürk:
    Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir.
    -O sırada bizim gençler:
    BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM OLSUN MAĞDURUZ

• felsefesever kullanıcısına yanıt
    sende yedin

• Bi 10 gün yalandan gideceksiniz onada ağlamayın
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.