Şimdi Ara

BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
15.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzaktan eğitim mi olur? Eba tv mi bu? Askerlik dediğin şey vücut eğitimine ve zihinsel güce dayanır. Askeri ücret ya da 3 bin TL ile 5 bin TL maaş alan kişilerin bedelli askerlik yapması da saçma. Eskisi gibi 12 ay da değil, 6 ay ne dert ettiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zorunlu askerlik kaldirilsin gonullu askerlik getirilsin

ya da bedelli askerli makul fiyata cekin herkes yapabilecek duruma gelsin (21 gun kaldirilarak)
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    2010 zamaninda millet egitimsiz yapti uzaktan egitimle de olur
  • 15 binlik bedelliden faydalandım, her ne kadar kendim bedelli askerlik yapmış olsam da bedelli askerliğin aslında hiç olmaması lazım. Bizimki de bizden öncekiler de olmamalıydı ama yine de belirli bir yaşa kadar gelmiş insanların birikimi söz konusuydu ve bu sebeple çıkmışlardı lakin yeni bedelli de yaş sınırı vs yok tamamen para ile alakalı, paran varsa askerlik süresini 5.5 aydan 1 aya indiriyorsun ki gerçekten mantıklı ve hakkaniyetli değil. Ya herkes 1 ay yapmalı ya da herkes 6 ay yapmalı, veya 3 hafta ama zorunlu kısmı eşit olmalı ana mantık bu.

Uzaktan eğitim talebinde bulunan arkadaşların öne sürdükleri gerekçeler gayet mantıklı ama oradaki sıkıntı da şu, normal askere gidenlerin canı can değil mi ? Bahsedilen riskler onlar içinde geçerli tam da bu sebeple uzaktan eğitim gelmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A44FAC9E9 -- 31 Mayıs 2020; 14:45:44 >
  • Merhaba,

Aynı mağduriyet içerisinde bir birey olarak söylemeliyim ki,elini vicdanına koyarak ve mantığıyla düşünen herkes bu işin şuan saçma olduğunu zaten algılayacaktır.
    Devletin kaynakları harcanmasın,biz yine vatani görevimizi uzaktan eğitim modeliyle yerine getirelim.Para kaynaklırının çok önemli olduğu,sağlığın tehlikede olduğu bu dönemde talebimizin gayet kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum.

Her halükarda devletimizin verdiği karara saygı duyacak ve yapmamız gereken herneyse gereğini yerine getireceğiz.
    Tek maksadımız mantık yönünde bir karar verilebilmesini sağlamak.

Sağlıkla kalın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Kışlalar, 01 Haziranda açılacak olan cafelerden, kahvehanelerden, lokantalardan, AVM'lerden daha güvenlidir. Buralarda virüs kapma riskiniz daha yüksek.

Gidin paşa paşa 28 günlük askercikliğinizi yapın.
    Ankara'da Hava Kuvvetlerinde askerlik yapan arkadaşım yaklaşık 300 arkadaşıyla virüsü kaptı. Aynen kanka haklısın
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Yaşınız kaç bilmiyorum ama insanları tuzu kuru yargılamak kolaydır. Çoğu insan bu bedelliyi yapabilmek için kredi çekiyor, malum pandemi dönemi olduğu için esnaf çalışmadı bir sürü cafe, kuaför vs sahibi tanıyorum başvuran, özel sektör izin verdi paraları yarıya indirdi yine bir sürü biletleme uzmanı, çağrı merkezi personeli vb işler yapan insanlar tanıyorum. Bu insanlar zaten aylardır en az yarı yarıya maddi kayıp yaşarken bir de pandemi dönemi işini kaybetme riskiyle bırakıp, kaybetmese bile en az bir aylık maaş + askerlik ve evin, evdekilerin giderlerini göze alıp corona bulaşması ya da bulaştırması riskini göze alıp askere gitsin öyle mi? Adam sana velet demiş eğer olmadığını iddia ediyorsan birazcık otur da düşün hocam popülist yorumlar yapmayın burada boşuna.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğitimsiz askerlik olmaz. Ayrıca şu tamamen kalksın saçmalığını da bırakın, bu ülkede askerlik kalktığı anda tepene binerler. Burası Amerika ya da Yeni Zelanda değil bulunduğun coğrafya buna imkan tanımıyor. Süper güç bir ülkede değilsin arkanı kollayacak bir başka ülkede yok. Bu coğrafyada teksin, dost görünen her ülke çıkarları için dost sadece. Bilgin yeterli değil, konuyu açan kişinin de öyle. Bu düşüncelerinizden vazgeçin. Onca yatan şehitlere haksızlık, sizlerin canları can başkaların canları ne? Önüne gelen çocuğunu ailesini bahane ediyor. Başkaların ailesi yok mu? Bırakın bu bencilliği egoist tavırları, kimseye 5,6 aydan bişey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 31 Mayıs 2020; 15:6:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: felsefesever

Ankara'da Hava Kuvvetlerinde askerlik yapan arkadaşım yaklaşık 300 arkadaşıyla virüsü kaptı. Aynen kanka haklısın

Alıntıları Göster
    Askeri personelim arkadaşın yalan sallamış

• quote:

Orijinalden alıntı: hernos2

Askeri personelim arkadaşın yalan sallamış

Alıntıları Göster
    he la o yüzden hastaneye falan yatırdılar görüntülü konuştum. yalan söylüyor aynen kanka
  • Yanlışınız var , bedelli askerlik ile devlet zarar etmez. Alınan paradan karşılanıyor zaten + gelir giderden fazla oluyor. Hatta yeni nesil bedelliler daha çok kazandırıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Aslında düşüncen yanlış değil. Ben zaten bu salgın zamanında sadece bedelliye değil diğer tüm celplere bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum. İlla uzaktan eğitim olacak diye bir şey de yok. Tabiki başkalarının canı neyse bizlerin de canı o. Benim şahsi olarak bedellilere ayrıcalık tanınsın gibi bir düşüncem yok, bunun yanlış olduğunu bedellilerin celpleri ertelenip diğer celpler devam ettiği zaman da söylemiştim. Ancak burada asıl mantık anladığım kadarıyla ya da en azından benim kendi düşündüğüm kadarıyla, bedellilerin orada ekstra yük ve risk faktörü olması. Yani misal sırtımda 100kg anlamsız ağırlık taşıyacağıma en azından 80kg anlamlı ağırlık taşırım gibi. Yoksa bence zaten olması gereken 1 ay bile olsa gidip orada eğitim almak, yarın öbür gün ne olacağı belli değil ama en azından bu süreç devam ederken başka bir çözüm üretilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNNL -- 31 Mayıs 2020; 16:10:53 >
  • Kendi dilinde okuduğunu anlama testlerinde dünyada sonuncu olduğumuza şaşırmamak lazım. Biz genel askerlik değerlendirmesi değil verilen hakkın şu an mağduriyet yaratmasından bahsediyoruz.Bak yazamayacaktım yazdım yine. Tamam arakadaşlar siz mutsuzsunuz herkes mutsuz olsun hep beraber mutsuz olalım. Uzaya giden milletin arkasından el sallrız artık. Geçmiş olsun.
  • Ben herkesin en az 1 ay olur 21 gün olur temel askeri eğitim almasından yanayım afet yönetimi ve diğer bireysel savunma amaçlı eğitimi bilmesi gerekir ama bunun içinde istek olmalı hali ile.

Ama şuan pandemi durumu ve askeri koşullar göze alındığında riskli yapmak istememelerini çoğu kişinin okuyan ve çalışan olduğunu düşünürsek ve hali ile düzgün bir planlama ve program olmadığı için ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum.Yani gidenleri de düşünmek lazım.Askerlikte hastalık iğrenç birşey giden herkes bilir birde kolay kolay revire gidemezsiniz.Çünkü çoğu kişi numarada yapıyor ve bundan dolayı elden ayaktan düşmeniz lazım illa.Ha sürece bakarsak.Sürekli olmasa ertelenirdi ama sürekli olması ve paraya endeksli bir hale bürünmesi buradan gelen para sanırım sözleşmeli er erbaşlara kaynak oluyor bir bakıma iyi ama bu durum nasıl olacak bilmem.

Uzaktan eğitim teorik birşey tam askerliği tutmaz.Ama gidende gitmesede bir şey kaybetmez.Çünkü orada asıl amaç kişileri disipline etmedir.Kişi zaten kaytarma peşinde ise size zorluk olur.Zaten askerliği zorlayanda askeri şartlar değil maalesef sizinle devre olan arkadaşlarınızdır.

Ha durum itibari ile komutanlardan gereksiz silleyi sizde yersiniz.6 ay yaparsanız poşet oluyorsunuz bizde böyleydi tabi uzun dönemler vardı o zaman şimdi herkes için 6 ay oldu bir esprisi kalmadı.Zaten 6 ayda da birşey öğrenilmez 1 ayda da net olarak askerlik tskda imkan yokluğundan ta 2010 öncelerinde yapılıyordu şuan değişti.Çoğu er erbaş hepsi geri hizmette kışlada toto büyütüyor maalesef.Hudut birliklerini ayrı tutuyorum.

Yapmak istemeyende yapmasın zorlamanın anlamı yok parası ne ise versin oda uzman personele kaynak olur şehit yakınına yardım olur birşekilde faydaları dokunsun işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 31 Mayıs 2020; 16:29:40 >

• Değişen tarihlerden ötürü mağduruz çalıştığımız yerlerden izin alamıyoruz. işsiz kalma durumundayız, ülkesinde kalarak ekonomiye değer katan bu gençlere sahip çıkın, ayrımcılık yapmayın #BedelliUzaktanEğitimOlsun

• kışlalar her yerden daha güvenli

3 kuruş para verdin diye kamufilajdan kaçmayın az mert olun
  • Lutfen destek olalim arkadaslar. Sen yaptin ben yaptim sende yap bu olaylara girmeyelim.Herkes saglimiz icin kahveler avmler erken aciliyor acilmasin diyorsa bu olaya da destek vermeli. Olaylari mantik cercevesinde dusunun ben yaptim su yapti sende yapmalisin ile hayatinizda 1 adim ileri gidemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0BlueWave0 -- 31 Mayıs 2020; 16:52:16 >
  • Uzaktan eğitimle askerlik nasıl yapılacak biri bana açıklayabilir mi ? Webcam karşısında emredersiniz komutanım diyip odanın etrafında nizami yürüyüş filan gibi birseymi ?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.