Şimdi Ara

BEDELLİ ASKERLİK UZAKTAN EĞİTİM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
15.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de haziran sonunda gidiyorum, uzaktan eğitim yapacaklarını düşünmüyorum. Boşuna uğraşmayın, yapacak olsalardı çoktan yaparlardı. Başka bir hesap var demekki. Benim görüşüm yurtdışındaki vatandaşlar uzaktan eğitim alabiliyorsa yurtta yaşayan vatandaşlar da alabilmeli. Eğer ikinci dalga gelirse gene ileri tarihe alabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bedelli askerlik iptal edilsin ücretler geri yatırılsın daha uygun tarihte asker altına alınsın gençler güzelce 6 ay yapıp bitirsinler. Uzaktan eğitim vermekle hiç vermemek bana göre aynı şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruddervator

Bence bedelli askerlik iptal edilsin ücretler geri yatırılsın daha uygun tarihte asker altına alınsın gençler güzelce 6 ay yapıp bitirsinler. Uzaktan eğitim vermekle hiç vermemek bana göre aynı şey.
    bence herkes 1.5 yıl yapsın eskisi gibi

6 ay nedir ?
  • quote:

Bence bedelli askerlik iptal edilsin ücretler geri yatırılsın daha uygun tarihte asker altına alınsın gençler güzelce 6 ay yapıp bitirsinler. Uzaktan eğitim vermekle hiç vermemek bana göre aynı şey.
    Şayet 28 günde temel askeri eğitim verilebiliyorsa, insanları 6 ay kışlaya almaya gerek yok diye diye düşünüyorum. Herkes 1 ay temel askeri eğitim alarak terhis alıp bitirecekti kendi bulunduğu ildeki kışlalarda. Ülkedeki bütün sistemin değişmesi lazım.

Konuya gelirsek, bedelli askerlik yapacak insanların bir düzeni ve işi gücü olduğunu kabul ettiğimiz, her şeyin önceden planlanıp sistemin tamamen değiştiği şu günlerde insanların mağdur olmaması adına uzaktan eğitim yapılması en doğru olanıdır. Bir süre sonra ben bedelli askerliğin kalıcı olarak kaldırılacağını ve %100 pro ordunun kurulacağına inanıyorum. 2011'den bu yana sistematik olarak 4 sene arayla bedelli askerlik çıkartıldı. Er ve erbaşlar geri hizmette kışladan dışarı çıkmıyor. Devletin bu anlamda masraf yapmak yerine profesyonel orduya yönelmesi daha doğru olanıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Şayet 28 günde temel askeri eğitim verilebiliyorsa, insanları 6 ay kışlaya almaya gerek yok diye diye düşünüyorum. Herkes 1 ay temel askeri eğitim alarak terhis alıp bitirecekti kendi bulunduğu ildeki kışlalarda. Ülkedeki bütün sistemin değişmesi lazım.

Konuya gelirsek, bedelli askerlik yapacak insanların bir düzeni ve işi gücü olduğunu kabul ettiğimiz, her şeyin önceden planlanıp sistemin tamamen değiştiği şu günlerde insanların mağdur olmaması adına uzaktan eğitim yapılması en doğru olanıdır. Bir süre sonra ben bedelli askerliğin kalıcı olarak kaldırılacağını ve %100 pro ordunun kurulacağına inanıyorum. 2011'den bu yana sistematik olarak 4 sene arayla bedelli askerlik çıkartıldı. Er ve erbaşlar geri hizmette kışladan dışarı çıkmıyor. Devletin bu anlamda masraf yapmak yerine profesyonel orduya yönelmesi daha doğru olanıdır.

Alıntıları Göster
    Bencede daha doğru olanı profesyonel askerliktir ancak eğer ortada bir askerlik görevi var ise bunuda her Türk genci yapmalıdır. Sadece parası olmayanlar değil.

Yani ya herkes ya hiç kimse. Yoksa tabiki bende hak veriyorum arkadaşlara.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 6 ay ya da daha uzun süreli askerliğin, elbette riskli bölgeleri hariç tutuyorum, 1 ayı dışında herhangi bir eğitim alan ya da o süreyi askerliğe has bir şey öğrenerek geçiren var mı acaba? 1 ay eğitim 5 ay, hatta 5 ay da değil izin almazsan 4 aya yakın, rütbeliye hizmetle geçer. 6 ay askerlik yapan herkesin komando havasına girmesine gerek yok 4 ay çay taşıyıp tuvalet temizlediği için. Bu dediğimi 12 ay için de iki ile çarpabilirsiniz. Kendi çocukları, kardeşleri olsa göndermeyecek adamlar gelip burda ben çektim herkes çeksin mantığıyla millete gidin yapın diyor. Ha onlarda da var forumdan bunu dile getirmenin bir getirisi yok. Bir nevi kuyuya taş atmak.

• quote:

Bencede daha doğru olanı profesyonel askerliktir ancak eğer ortada bir askerlik görevi var ise bunuda her Türk genci yapmalıdır. Sadece parası olmayanlar değil.

Yani ya herkes ya hiç kimse. Yoksa tabiki bende hak veriyorum arkadaşlara.

Alıntıları Göster
    Onu diyorum işte. Herkesin 30 gün süre ile askerlik yaptığı bir ülkede böyle bir tantana olmaz. Ancak burada insanlara serzenişte bulunmanın da anlamı yok. Ortada bir haksızlık varsa bunu yapan iktidarın kendisidir.
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış bir yorum ve bunu 35 kişi de beğenmiş.

Sağlık olarak bakarsak, bir kere zaten kışladaki koğuşlar, saydığın diğer mekanlara göre çok daha iç içe ve daha kapalı, havasız bir alan. Zaten normal şartlarda virüs olmadan gitsen bile hasta olur dönersin.

Ayrıca saydıklarına gitmek isteyen gidiyor kimse zorla götürmüyor, illa gideceksin diye bir şey yok. Gidersen de duracağın maksimum yarım saat. Yaptığın kıyas çok saçma.

Askerciklik yorumuna gelecek olursak da bedelli askerlik yapan kimse ben askerliğin kralını yaptım diye gezmiyor zaten. Geziyorsa da o onun kendini bilmezliğidir. Böyle bir yakıştırmada bulunman hoş değil. Herkes öyle ya da böyle görevini yapmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNNL -- 31 Mayıs 2020; 12:27:17 >
  • Ben gittim o yüzden siz de gidiceksiniz ağlamayın zaaa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desteklediğim durumdur. Salgın durumu tamaman ortadan kalkana kadar kışlasız eğitim olmalı. Ayrıca bedelli askerler dışında kalan askerler için mantıklı bir çözüm üretilmeli.

Devletin şunu göz ardı etmemesi gerek. Böyle bir salgın söz konusuyken,bedelli yapma imkanı olanların çoğu, zorunlu eğitim süreci nedeniyle bahsedilen rakamları ödemeyi istemeyecektir. İnsanların işi riske girmiş, belki hastası var,borcu var. Üstüne bir de 40.000e yakın borca gidip hastalık kapma riskini göze alamaz.

Bu da ciddi bir gelir kaybını getirir beraberinde.Kışlasız,uzaktan eğitime geçilse, çoğu kişi kendini zorlar bu işi aradan çıkarmak için. Yine zorlanır ama en azından bir ve birkaç riski ortadan kaldırmak için bu riske yani borca girer.

İlk durumda 40.000 kişi başvuracaksa diğer durumda en az 100.000 kişi başvurur. Arada neredeyse 2.000.000.000 tl civarı fark var. Bu rakam başvuru sayısına göre 2 katına bile çıkabilir. Şu ekonomik darlıkta bu denli büyük bir rakamı elinin tersiyle itmemeliler.

Bedelli yapacak kişinin 28 gün oraya gitmesinin bir faydası olmayacağı gibi gerek oradaki askerlerimiz için, gerekse toplum ve gidecek insanlar için risk teşkil etmekte. Askerliğinin 20. günü virüsü kapıp, çevresine bulaştırıp,terhis olduğunu bir düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attan Inip Essege Binen -- 31 Mayıs 2020; 13:12:47 >

• Bedelli askerlik yapmadım, ama bedelli yapacak olanlara ve devlete boşuna masraf. Bence yapmasınlar hiç.

• Ben 15 ay yaptım askerlik artık profesyonel olmalı askere gitmesem ülkeye daha fazla faydam olurdu döviz girişi yaparak askeri personellere hizmet ve egolarını tatmin ettirip fuzuli masraf zorunlu askerlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roman_Gladius -- 31 Mayıs 2020; 13:25:1 >
  • Tercih edilecek daha mantıklı yollar varken, karantina yaparız her yeri dezenfekte ederiz diye binlerce kişinin hayatıyla oynanmasına ne gerek var?

Şu ortamda 30 gün askerlik yaptırmanın ne faydası olacak makul bir gerekçe söyleyebilecek var mı?

Ekonomik açıdan devlete zarar, sağlık açısından millete zarar. Herkesin okul, iş durumundan ötürü maruz kalacağı zararın boyutu da çok büyük. Şu ortamda işten çıkarmak için fırsat kollayan işverenler böyle güzel bir fırsatı da kaçırmazlar.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyin. Bugün bu mantıksızlık bize vuruyor yarın bir gün sizi de etkileyecek bir sebepten.
  • ben 15 günlük olana gittim gitmesem de olurdu hem oradaki komutanlara uğraş hem masraf oluyoruz başka bişi değil
  • Uzaktan askerlik sistemi ciksa ve bunu bitirdikten sonra sivilde muhabbetlerde ifade ederseniz yerin dibine sokarlar ...

Emsali var midir ? Uzaktan askerlik filan ?

Her istediginiz sirf risk vard diye olsun diye de gerceklesemez .

Velevki gerceklesti ben olsam oyle bir askerlik yerine normali tercih ederdim .

Gerci askerligimi yapmis biriyimdir 2 tane de takdirname ile ... Birkac kelamimiz da olsun askerliklerini normal sekillerde yapanlarca derim yani ...
  • Her yil düzenli olarak dovizle askerlik yapip uzaktan egitim yapanlarada bu tarz takiliyormusunuz merak ediyorum doğrusu ?

Şuanki istek olaganustu bir durumdan kaynaklanmakta ve benim egitim yilimla cakisiyor ve bir dönemim heba olucak bu emeklerimin ziyaninin vebalini kim karsiliycak

• 28 Gunluk askerligin kimseye faydasi olmaz arkadaslar. Hem para hem yer israfi. Bosalan koguslara diger askerleri sosyal mesafeye uygun sekilde yatirabilirelr. Koguslar yari kapasitede kullanilirsa bulas riskini azaltmada buyuk bir onlem almis oluruz.
  • Ülkenin sağlığı söz konusu iken bedelli askerligin uzaktan egitimle yapılması son derece yerinde bir karar olacaktır.

Telegram linki:https://t.me/bedelliaskerlikue

• Ben 21 günlüğe gittim 19 gün yaptık geldik. Bence gidilmemesi daha iyi bu dönemde gereksiz yük devlete başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 31 Mayıs 2020; 14:12:59 >
  • Kimsenin askerlikten kaçtığı korktuğu yok insanlar 32.230₺ ‘yi 4 hafta eğitim görmek için yatırdı zaten AMA böylesine tehlikeli bir dönemde hem maddi olarak sıkıntıya girdiler hemde sağlık açısından.. genç işsizlik dahada artmadan şu zor günlerde buna bir DUR denmeli..

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.