Merhaba arkadaşlar, Durumu detaylıca açıklayacağım bu konuda fikir ve önerilerinize ihtiyacım var. Hangisi daha mantıklı olur işin içinden çıkamadım: 2025 Yılında bedelli askerliğe gitmeyi planlıyorum. Şubat 2025'e kadar parayı ayarlayacağım umarım. 27 Yaşındayım. Şu an uzaktan yüksek lisans ile tecilli durumdayım temmuza kadar. Ama y.l kaydımı silersem o sürede otomatik geriye atacaktır. (Daha önce da başvurmuştum farklı bir bölüme sonra kayıt sildirip yeni bölüme kaydoldum tecil süresi için) Ocak'ta yüksek lisans bitiyor. (Sınavlara vs girmedim, 2 dönemlik hak doluyor.) O bitince otomatik olarak tecil dolmuş olacak ve yoklamada sorun olacak diye biliyorum. Ocakta kayıt yenileyebilir miyim? Eğer yenileyebilirsem tekrardan tecil sürem artacak ama ben zaten şubatta başvuru yapacağım bedelliye. :D Ocak'ta tekrardan kaydımı sildirsem ve 3. bir uzaktan y.l bölümüne kaydolsam tekrardan tecilim uzuyor sanırım?(Bu mümkün mü?) Onun için yaklaşık 25K ödeme yapacağım yüksek lisansa. Ama ben zaten şubat gibi bedelli askerliğe başvurmayı planlıyorum. Bu durumda yüksek lisansa boş yere para vermiş olacağım tecil için. O parayı bedelli askerlik parasına ekleyebilirim. Kayıt yenilemesem ve Bedelli askerliğe başvurduğumda tecil sürem bitmiş olsa bile kaçak olarak görünmüyorum diye biliyorum. İşin içinden çıkamadım. Ocakta y.l ilişkimi kessem ve yeni bir y.l başvurmasam, tecilim ne olur şubat'a kadar? Zaten şubatta başvuracağım bir de y.l için 25k vermek bana mantıklı gelmedi. Çevremde bu konularda tecrübeli yaşamış kimse olmadığı için kendi kendime bir yol çizmeye çalışıyorum... Siz böyle bir durumda ne yapardınız? Benzer durumlarda olan birileri varsa tavsiyelerini bekliyorum. |
Bildirim