Şimdi Ara

Beden/Resim/Müzik Dersleri Kaldırılmalı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
4.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beden derisini kaldırmak yerine spor salonu ve ona uygun hoca getirilmeli . Bizim geçmiş dönemlerde bir tan beden hocamız vardı derdi ki size spor öğretmek istiyorum ama sporu yapacak yer yok . Okullarda ne doğru düzgün basket potası var ne de masa tenisi oynayacak tenis topu var . Bencede müzik ve resim en saçma dersler onlar yüzünden 4 sene önce ortaokulu zar zor ŞÖK ile geçmiştim . ŞÖK ile geçtiğim sene bir tane sınıf hocamız vardı beni çok severdi onun sayesinde sınıfı geçmiştim . Adam flüt çalmayı bilmez zorla çaldırırlar . Adam resim yapmaktan anlamaz adam paleti verirler al boya . Ne saçma bir sistem . Ha olsun bu dersler ama sınavlı olmazsın . Sınavlı olursa çoğu kişi eğlenceli müzik , resim , beden gibi derslerden soğur açıkçası .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 18 Mayıs 2017; 9:58:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

bu ülkenin %99 müslüman iken dediğiniz bol laf dayatmayı bulgaristandan gelen soydaşlarımıza sorabilirsiniz ne imiş diye.

Kendi kendine çelişiyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    avatarlara bakarsan anlaşılır durum..
  • şimdi kimse kusura bakmasında ben resim dersini 6. sınıftayken ( o zamanlar orta 1 di) resim hocam sayesinde sevdim ve şuan karikatüristim. kara kalem, yağlı boya, portre ve soyut resimler çiziyorum. resim çizmeyi çok seviyorum. bi gün 23 nisanla alakalı resim çizmemizi istedi son dersti, ben masmavi gökyüzü arkaplanlı sancağı dikerken bi asker çizdim kadın baya beğendi, ama resim kağıdı kocaman olduğu için yetiştiremedim. zil çaldı
    herkes çıktı gitti hoca dedi sen kal. hocayla beraber geceye kadar o resmi bi şahesere dönüştürdük, ve orta sona kadar o resim okulun panosunda en baş sırada asılı kaldı. resmin altınfda ismim yazıyordu ve o kadar gururluydum ki, o hoca olmasa ben buralara gelemezdim, toplanmışsınız beceriksizler atıp tutuyosunuz anca
  • Bence bu dersler gerçek anlamda seçmeli olmalı.

Mesela ben beden dersinde basketbol, voleybol sevmiyorum biz lisedeyken hoca hep bunlarla sınav yapardı hepte düşük alırdım. Diğer derslere geçersek zaten denecek bişey yok sırf dersin adı var.

• Ne saçma sapan bir konu beden de resim de müzikte bence ülkenin eğitim sistemindeki en iyi unsurlar keşke din derslerinin yerine bu derslerin saatlerine ağırlık verilse ders saatleri yükseltilse işini yapmayan sırf maaşı için derse giren bütün öğretmenler sutlansa yerine bu işi gerçekten seven insanlar gelse...

Bazı arkadaşlar resim yapmanın müzik yapmanın yetenekle olduğunu söyleyip dersleri gereksiz bulmuş ben 10 kusur yıldan beri resim yaparım son 3 yıldır da klasik gitarla ugrasirim ve ikisini de yapabilmek için deli gibi emek verip çalıştım .

Arkadaşlar resim yapmak yetenek işi falan değildir oturup fizik kimya çalışır gibi matematik sorusu çözer givi çalışmanız lazım .

Son olarak lütfen şu saçma sapan düşüncelerden kurtulun ülkedeki her 2 3 okuldan biri imam hatipken 1 2 saatte olsa bırakın insanlar sanatla uğraşsın ufuları gelissin yeni bakış acilari kazansin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

avatarlara bakarsan anlaşılır durum..

Avatarında senaryo uğruna ölen piyon bir Türk askerinden başka birini göremiyorum ne yazıkki

• Aslında hepsi çok önemli dersler ama genellikle bunların öğretmenleri yatışa alıştırıldığı için gerçekten istekli olanlar bişeyler vermeye çalışanlar da bir süre sonra sindiriliyor.Benim gene o kadar berbat değildi durumum ev ekonomisi derslerinde kıl testereyle ahşap kestik ne biliyim alçı karıp çeşitli şekiller çıkardık ve ya muhasebedeki büyük defter tutmayı bu derslerde öğrendik hep.

çelişme dedinya nikin ve avatarın bile ecnebi iken bu lafı demen enterasen,ayrıca şehittir ölü değil.
  • quote:

çelişme dedinya nikin ve avatarın bile ecnebi iken bu lafı demen enterasen,ayrıca şehittir ölü değil.

Kullanıcı adım ve fotoğrafımda ne varmış söyle bakalım
    darbeye senaryo şehite ölü konuya verdiğin cevaplar nikine bakııncada açığa düştüğünü söyledim sadece.
  • Öğretmenine göre değişir, herkes okur mezun olur ama öğretmen olamaz bu bir gerçek.Binlerce mezundan kaçı öğretmenlik yapabilecek kapasitede ? Çok azı.. Ben bu derslerden %100 verim almadım bazıları sosyal hayatımda işe yaradı bazıları yaramadı bu dersler yoğun ders temposunda öğrencileri dinlendiriyor.

Lİsedeyken(10 -11 yıl önce ) öğrendiklerimi yazayım bu beğenmediğin derslerden :

Müzik :Ortaokulda psikopat bir müzik öğretmenimiz vardı baya birşey öğretmişti lisedeki çocuk oyuncağıydı.Nota okuma, Tük sanat Musukisi, Enstruman çalma ,Musuki usulleri baya birşey öğrenmiştim.Hala da aklımdadır pek işe yaramasada.
    Beden eğitimi :Hocamız pek ders işlemesede rehberlik tadında geçti, emekliğinin sonlarına yaklaşmış bir öğretmendi ve herkesin sorununu dinler öğüt verirdi.Genelde top oynardık zaman zaman takla atardık not verirdi.Hocamızın iyi niyeti hala aklımdadır.O zamanlar basketbol oynuyordum lisanslı ve sürekli tavsiye verip ilgilenirdi.
    Resim :Resim dersimizde dolu geçerdi, çizim teknikleri, portre, karaklem resimleri çizerdik.Zaman zaman serbest resim yapardık ve çizimlerimizi geliştirirdik.Yıllar sonra işsiz kaldığımda bir süre serbest olarak resim,maskot 2d dnimasyon çizip bir süre para kazanmıştım.

Bakıldığında pek işe yaramıyor gözüksede kesinlikle bu dersler sorumluluk duygusu, kendine güven, yeteneğini keşfetme gibi olaylarda önemli rol oynar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 18 Mayıs 2017; 11:19:47 >

• quote:

darbeye senaryo şehite ölü konuya verdiğin cevaplar nikine bakııncada açığa düştüğünü söyledim sadece.

Yavv cevap veremeyince oraya buraya atlayan sensin yok avatara bak yok oraya bak. Genel tarzınız bu şekilde zaten soruya cevap veremeyince ya kaçarsınız yada saldırırsınız
    patrick star darbeye mi karismis?

• quote:

Orijinalden alıntı: Perseuser

patrick star darbeye mi karismis?

Evet fetöcü çıkmış protein ve vitaminlerde fetöcu çıktı. Malum, düşünmeni sağlayan şeyler bunlar.
  • Aslında kaldırılması daha mantıklı olur. Günlük 8 saat ders çok fazla. Bu gibi derslerin kaldırılıp ders sayısının 6 ya düşürülmesi gerek. Mesela ders 8 de başlıyorsa 13 de bitmeli.

en son ucan hollandali'nin gemisiyle yunanistana kacarken gorulmus.

soru varmıki cevap olsun. onu istemem şunu istemem sonrada inançsız ders görmeyen elinde twetle dolaşan gençlik sonrada hopp eğitim sistemi bozuk. sen dişine göre hoca arıyosun..
  • quote:

soru varmıki cevap olsun. onu istemem şunu istemem sonrada inançsız ders görmeyen elinde twetle dolaşan gençlik sonrada hopp eğitim sistemi bozuk. sen dişine göre hoca arıyosun..

Eee soru yoksa niye alıntıladın ? Niye avatara - kullanıcı adına saldırdın ?

• Türkçe'yi de düzgün kullanmıyorlar onu da kaldıralım. O kadar İngilizce dersten sonra millet İngilizce konuşamıyor onu da kaldıralım.
    O dersler nefes alabilmen için var. Biraz sosyalleşebilmen için var. Öyle facebook vs ile sosyalleşmek değil eline bir müzik aleti alıp sosyalleşmek, takım halinde bir iş yapabilmek için var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.