aracınız ney 100 km de 9,8 litre iyi. benim daha önce opel corsa vardı ne ekonomiydi be pişman oldum sattığıma. uzun yolda 100 km. de 7-7,5 litre lpg yakıyordum. astra ile daha denemedim. benzine para vermek zor geliyor.
Araç 2004 model Hyundai Elantra 1.6 gls. Otomatik vites. Ayrıca bu araç 1400 kg. Karma Tüketimde 9.8 lt. bencede çok iyi uzun yolda denedim 7-8 litre arası yakıyor. Dün başka bir elantra gaz alırken geldi ne yakıyorsun dedi söyledim kafayı yedi adam.
quote:
Orjinalden alıntı: nonseyyah
aracınız ney 100 km de 9,8 litre iyi. benim daha önce opel corsa vardı ne ekonomiydi be pişman oldum sattığıma. uzun yolda 100 km. de 7-7,5 litre lpg yakıyordum. astra ile daha denemedim. benzine para vermek zor geliyor.
gerçekten çok iyi benim 7,5 litre yaktığım araç 900 kğ lık corsa idi. astrada da cumartesi günü lpg bakımından sonra deneyeceğim o zaman daha iyi karşılaştırma şansımız olur. arkadaşımın 1,6 corollasında denemiştim. şehir içi 95 km de 12 litre...
www.bedinigaz.com Çok Yakında..
slm mustafa bey. aracın sorunlarını çözmüştüm ki tekrar başladı. aracı 500 km ye yakın benzinle kullandım içinde benzin çeyrek deponun altına düşünce bir yokuş ta araç stop etti. tekleme yaptı. durumu tamirciye bildirdim. pompadır dedi değiştik. araç düzeldi. 3-4 gün sorunsuz bindim. sonra bir gün sabahleyin yine zor çalıştı. zor dediğim biraz daha uzun problem etmedim. sonra tekrar normaldi. bir haftayı tamamladım iyi çalışıyordu. bu arada lpg yi kullanmadım. cumartesi günü lpg ayar servisine gittim lpg bakımlarını yaptırdım tamirci arkadaş bilgisayara bağlayıp ayar yaptı. aldım aracı 10 km filan test yaptım. sonra şehir içi 30 km filan yaptım sorun yok aracı park ettim. 2-3 saat sonra geldim çalıştırdım zorlandı. sabahleyin de lpg de tekrar stop etti. stop etmese bile debriyaja basınca devir ibresi 500 kadar inip tekrar çıkıyor çok nadir son 100 km de bir kez stop etti. ama can sıkıcı bir durum trafiga odaklanacağıma arabanın stop edip etmeyeceğine odaklanıyorum. sonuç lpgnin ekonomisi iyi görünüyor uzun yolda otobanda 90-100 arası şahane hızlı gitmeye de korkuyorum stop eder diye. kafanızı şişirdim. aracın ne kadar yaktığınıda ölçemedim. inşallah haftaya
arac hızla giderken stop etmez rahat ol. stop etse bile devir yuksek olduğundan geri çalışır. lpg ayarını inşallah düzgün yapmışlardır. yoksa sorunlar geri başlaya bilir. lpgde rolanti sorunu onemli degil o lpg ayarından yapılır. bu arada gittiğin lpg ci bedinici mi? yoksa e-gas cı mı?
mustafa bey sanırım ayarlar düzgün yapılmamış. 100 km lpg ile yol yapınca araç tamamen eski haline döndü. çalışmıyor yine, kafam çok bozuldu adamlar ustayız diye geçiniyorlar. ne eziyet çektim o arabayı düzeltene kadar. şimdi döndük başa benzine para vermekten bıktım artık bu sefer düzeltince ayar yapmadan sizinle iletişime geçerim. not: bugün lpg de hiç stop etmedi. daha doğrusu ayar yaptığımdan beri 50 uzun yol 50 şehir içi lpg de sadece bir kez stop etti.
gittiğim lpgci bedinici idi. bende ayar yaparken izledim. bedini eco 3000 mi ne buna yakın bir programdı. laptop la yapamadı. dükkanın içindeki masaüsütyle ayarladı. araç rölantide çalışırken yaptı ayarları 5 dakika bile sürmedi.
quote:
gittiğim lpgci bedinici idi. bende ayar yaparken izledim. bedini eco 3000 mi ne buna yakın bir programdı. laptop la yapamadı. dükkanın içindeki masaüsütyle ayarladı. araç rölantide çalışırken yaptı ayarları 5 dakika bile sürmedi.
Enteresan Sadece parametreleri kontrol etmek 5 dk dan fazla zaman alıyor bizim proğramda :)
Birde böyle ayar problemi olan bir araçta yarım saati bulur.
evet faruk bey gerçekten enteresan çünkü sonucundan belli. ben aracımı sizin dediğiniz gibi sadece benzinde kullanıp 1o günde güç bela düzelttim. aracı lpg ile 2 gün kullandım araç tamamen eski bozuk haline geldi. ben maraştaki opel servisine benzin ekusunu resetleyin dedim usta bana dedi resetlersek araba daha çalışmaz usta yok burda anlaşılan bu. ben yine bir 500 km yi benzinle devireceğim. ama bu şekilde olan bir arabanın kapısını dahi açmak istemiyorum
Dostum senin için çok üzgünüm. ayarın 5 dakika sürmemesi normal. zaten bu iş 3-4 dakikada yapılıyor.
aslında lpgci kabul etse uzak masaüstü ile bağlanım ayarı ben yapsam tam süper olacak.
quote:
mustafa bey sanırım ayarlar düzgün yapılmamış. 100 km lpg ile yol yapınca araç tamamen eski haline döndü. çalışmıyor yine, kafam çok bozuldu adamlar ustayız diye geçiniyorlar. ne eziyet çektim o arabayı düzeltene kadar. şimdi döndük başa benzine para vermekten bıktım artık bu sefer düzeltince ayar yapmadan sizinle iletişime geçerim. not: bugün lpg de hiç stop etmedi. daha doğrusu ayar yaptığımdan beri 50 uzun yol 50 şehir içi lpg de sadece bir kez stop etti.
@nonseyyah
Bilgisayar bilginiz nasıl ?
Aslında bir kablo ve yazılım size göndersek problem ortadan kalkabilir.
pc bağlantısını yaptıkdan sonra bir tanede 5 alyan buldummu vallahi senide lpg ci yaparız.
mustafa bey ben şu aracı tekrar düzelteyimde ben kabul ettiririm ona. ya da işini düzgün yapsın tüm haftasonlarım sanayide geçiyor. işin kötü tarafı araç en az 1 haftada düzelecek... o da olursa.
bilgisayar bilgim orta düzeyde ancak bilgisayar konusunda çok iyi olan arkadaşlarım var. kabloyuda bulmaya çalışırım herhangi bir lpgcide bu kablo olur mu?
herhangi bir lpg cide olduğunu sanmıyorum. en iyisi lpg ciyi razı etmek . ben uzakdan baganayım. gerisi kolay. takma kafana ya boş ver araba işte k..y g..t.ne gitsin.
Hocam sizin kablo yokmuydu?
quote:
Orjinalden alıntı: mustafacec
herhangi bir lpg cide olduğunu sanmıyorum. en iyisi lpg ciyi razı etmek . ben uzakdan baganayım. gerisi kolay. takma kafana ya boş ver araba işte k..y g..t.ne gitsin.
Benim kablo ile sizin kablo farklı benim kit imp6 sizin kit e-gas
merhaba mustafa bey bugün aracın ayarlarını yapan lpgci ile görüştüm. bana arızanın lpg ile ilgili olmayacağını söyledi. lpg ayarları iyi yapılmasa bile ancak 1 ayda aracı bozar dedi. bugün aracın arıza ışığı yandı sönmedide sevindim desem yalan değil. en azından araç bize bir fikir verecektir. arıza ışığı yanınca hemen servise koşmalımıyız yoksa böyle haftasonuna kadar binsem mahsuru olur mu?
Dostum servise koşmana gerek yok aslında ama aracın çalışma sesinde bir değişiklik varsa
koş bence bulunduğun ilçede bilgisayarla arıza tespit yapan bir yer varsa orasıda olur.
lpg ayarının bozmasının 1 ay diye bir olayı yok bir günde bile bozar.
quote:
merhaba mustafa bey bugün aracın ayarlarını yapan lpgci ile görüştüm. bana arızanın lpg ile ilgili olmayacağını söyledi. lpg ayarları iyi yapılmasa bile ancak 1 ayda aracı bozar dedi. bugün aracın arıza ışığı yandı sönmedide sevindim desem yalan değil. en azından araç bize bir fikir verecektir. arıza ışığı yanınca hemen servise koşmalımıyız yoksa böyle haftasonuna kadar binsem mahsuru olur mu?