Şimdi Ara

BEDINI IMP6 SRL HAKKINDA HERŞEY. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
8.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok arabanın çalışma sesinde filan hiç bir değişim yok. bizim burda bilgisayarla arıza tespiti yapan bir yer yok. zaten yarın şehire gitmem gerekecek fırsat bulursam arıza kaydına baktırırım. bakalım ne arızası verecek.
  • selam
    bugün aracı servise götürme fırsatım oldu. arıza 'yakıt sistemi zayıf' olarak verdi. servis lpg ile ilgili dedi. zaten servise gitmeden önce akşamdan beri yanan ışık sönmüştü. mustafa bey 500 km benzinle binmeden benzin ekusunu sıfırlatırsak ta sorunun çözüleceğini söylemiştiniz sanırım. eku resetlenip yeniden program mı atılıyor. yoksa resetlenip bırakılıyor mu?
    bir sorum daha var ben araçtaki lpg yi tamamen bitirmeye uğraştım kırmızı ışık yandı üstüne 70 km gittim hala kırmızı ışık yanıyordu. bitime yakın yanıp sönme oluyor mu yoksa kırmızıdan direkt biter mi?
  • Arıza kodları silinince normala dönüyor. ayrıca yazılım atma diye birşey yok.
    Sanırım servisde çıkan arıza kodu fakir karışım ve lamda sondası çıktı.
    arıza kodlarını silmişlerdir. şuan araç normale dönmüş olması gerekiyor.
    Şu lpg ayarı için gidince bir pm den telefon no gönderiyorum bir konuşalım lpgci ile .

quote:

Orjinalden alıntı: nonseyyah

selam
    bugün aracı servise götürme fırsatım oldu. arıza 'yakıt sistemi zayıf' olarak verdi. servis lpg ile ilgili dedi. zaten servise gitmeden önce akşamdan beri yanan ışık sönmüştü. mustafa bey 500 km benzinle binmeden benzin ekusunu sıfırlatırsak ta sorunun çözüleceğini söylemiştiniz sanırım. eku resetlenip yeniden program mı atılıyor. yoksa resetlenip bırakılıyor mu?
    bir sorum daha var ben araçtaki lpg yi tamamen bitirmeye uğraştım kırmızı ışık yandı üstüne 70 km gittim hala kırmızı ışık yanıyordu. bitime yakın yanıp sönme oluyor mu yoksa kırmızıdan direkt biter mi?

• arıza kodu silindi ancak araç düzelmedi. bu cumartesi bu sorunu mutlaka çözmeye çalışacağım. lpg ayarı yapacağım zaman ben sizi ararım ilginiz için teşekkür ederim. lpg ci ile telefonda görüştüm. sorunu mutlaka halledeceklerini söylediler.
  • inşallah hallederler sorunu
    Lpg ışıkları ve göstergesini daha düzgün çalıştığını görmedim km. takibi yapın ne zaman biteceği o ışıklarda belli olmaz.

quote:

arıza kodu silindi ancak araç düzelmedi. bu cumartesi bu sorunu mutlaka çözmeye çalışacağım. lpg ayarı yapacağım zaman ben sizi ararım ilginiz için teşekkür ederim. lpg ci ile telefonda görüştüm. sorunu mutlaka halledeceklerini söylediler.
  • @nonseyyah

ne durumdasınız arıza devam ediyormu? yoksa artık yıldınızmı?
  • SORUNUM ÇÖZÜLDÜ...
    hafta sonu Bu sorun için antepteydim. servise gittim. benzin deposunu açtılar. yakıt veren kısa bir hortum var. o hortumda küçük bir çatlak vardı. bana gösterdiler. bu hortumu değişeceğiz dediler. bu çatlak hava yaptırıyor yakıt gelene kadar bir kaç marş gerektiriyor dediler. aslında bununla düzeleceğine inanamadım ancak denedik araç düzeldi. şimdi araç iyi basıyorum tek marş alıyor. valla üstümden büyük bir yük kalktı ne uğraştırdı beni bu sorun. üç gündür araç sorunsuz. lpg ile de kullandım bir problem şimdilik yok umarım da olmaz. lpg ayarına gitmedim ama araç şimdilik lpg dede iyi inşallah böyle devam eder stop filan etmiyor. lpg de sorun çıkarsa ayara gittiğimde sizi rahatsız ederim. yardımlarınıza teşekkür ederim. şimdi sırada lpg de ne yakacağımı yazmak var görüşürüz...
  • Çok sevindim sorunun çözülmesine .

Yalnız hatırladığım kadarı ile benzin pompası değişmişti sizin. yani boşu boşunamı değişti.
  • Geçmişolsun nonseyyah
  • teşekkür ederim arkadaşlar.
    evet mustafa bey pompa değişmişti. ancak pompayı değiştiğim servise gitmedim tekrar 120 tl nin üstüne su içtim. gideceğim tekrar açacaklar filan gözüm kesmedi o şekilde kabul ettik. şimdilik zaten iyi ama bugün arıza ışığı tekrar yandı takmıyorum ama lpg ile kullanırken yandı daha da sönmedi bu da lpg ayarından kaynaklı sanırım. artık bunu da hallederiz zamanla.
  • Lpg ayarına gitmeden once arıza tesbit cihazına baglan muhtemel olarak

fakir karışım veya lamda sondası hatası verecek. arıza kodlarını sildir. Daha sonra lpg ayar servisine git.

küçük bir ince ayar ile düzelmesi gerekli.

quote:

teşekkür ederim arkadaşlar.
    evet mustafa bey pompa değişmişti. ancak pompayı değiştiğim servise gitmedim tekrar 120 tl nin üstüne su içtim. gideceğim tekrar açacaklar filan gözüm kesmedi o şekilde kabul ettik. şimdilik zaten iyi ama bugün arıza ışığı tekrar yandı takmıyorum ama lpg ile kullanırken yandı daha da sönmedi bu da lpg ayarından kaynaklı sanırım. artık bunu da hallederiz zamanla.
  • selam mustafa bey;
    son günler deki yoğunluğum beni sanal dünyadan ayırdı biraz nihayet tekrar kavuştum sanal dünyaya:(

araç gayet iyi en son dediğim gibi lpg ile kullandıktan bir müddet sonra arıza ışığı yakıyor. ama ilginç bugün 50 km lpg ile gittim. sonra 5 km le benznle daha sonra 50 km lpg ile şehir içine girincede benzine geçtim biraz benzinle kullandım 3-5 km bi baktım arıza ışığı yanıyor. kolay kolay yanmıyor bu arıza ışığı yanıncada aynı şekilde çok zor sönüyor. ama bunu hiç takmıyorum. lpg de stop etme var ancak çok az mesela bugün iki defa stop ettim yol boyunca cumartesi günü tekrar gideceğim lpg ayarına ayarlatacağım olmazsa size ayarlatacağımı belirteceğim size ihtiyacım olacak o zaman..
  • selam nonseyyah

lpg ayarına gitmeden önce arıza hafızasını sildirmeyi unutmayalım. iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacec -- 1 Nisan 2009; 9:59:33 >
  • Selam Mustafa Bey.Sorunum Bedini değil ,Elantra.2006 1,6 manuel vites, 88 bin de gümüş,sağ arka çamurluk değişik,değişim neticesi boya rengi uyumsuzluğu nedeniyle komple boyalı. 15750 isteniyor.
    Elantra kullanan birisi olarak:
    1-Bu aracın değeri midir?
    2-Kasanın motora ağır geldiği,bundan dolayıda özellikle ş.içi yakıtta sorunlu olduğu söyleniyor.
    3-Bunların dışında kronik sorunları var mıdır?
    4-Lpg ile uyumu ve yakıt değerleri nasıldır?
    Saygılar...
  • bana göre fazla istemişler :(
    quote:

Orjinalden alıntı: 1995xli

Selam Mustafa Bey.Sorunum Bedini değil ,Elantra.2006 1,6 manuel vites, 88 bin de gümüş,sağ arka çamurluk değişik,değişim neticesi boya rengi uyumsuzluğu nedeniyle komple boyalı. 15750 isteniyor.
    2-Kasanın motora ağır geldiği,bundan dolayıda özellikle ş.içi yakıtta sorunlu olduğu söyleniyor.
    Saygılar...
  • Sıfır ERA lar 22.000 tl.
  • Selamlar ;

1) araç orjinal olsa degeridir ama sen bu aracı 14500 tl. ile 15000tl ye alırsan daha iyidir.
    2) Otomatik vites için doğru ama düz vites için yeterli olduğunu düşünüyorum.
    3) Araç sorunlu degil hatta çok gaddar. tipik asya aracı.
    4) Bu konuda uzman olduğum söylenemez bu sorunun cevabını faruk hocama bırakıyorum.

Ayrıca faruk hocam sıfır era 22000tl yazmış ama era ile bu araç arasında hem sınıf hemde konfor farkı var.
    Araca iyi bir motor ustasında baktır km. orjinal motorda ve yürüyende bir sorun yoksa ve binmek için alacaksan kaçırma.
    Araç kontrolu için yetkili Hyundai servislerini önermem çünki hepsi mal işten anlamıyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: 1995xli

Selam Mustafa Bey.Sorunum Bedini değil ,Elantra.2006 1,6 manuel vites, 88 bin de gümüş,sağ arka çamurluk değişik,değişim neticesi boya rengi uyumsuzluğu nedeniyle komple boyalı. 15750 isteniyor.
    Saygılar...

• slm nihayet;
    cumartesi günü her cumartesi olduğu gibi lpg ayar servisine gitmeden önce servise, arıza kodlarını sildirip ordan lpg servisine, ayar yapıdı. araç şu an gayet iyi yaklaşık 200 km kullandım. sadece bir kez stop etti o da nasıl oldu anlamadım ancak daha da stop etmedi. zaten onun dışında da çok iyi çekiş performans süper. arıza ışığıda yakmadı umarım bi daha hiç stop etmez aslında uğraşıyorum stop edeyim diye debriyaja frene basıyorum etmiyor. iyi görünüyor ama bir kez stop etmesi güvensizlik veriyor bana ilerleyen günlerde daha iyi göreceğiz.

gelelim yakıta umduğundan çok çok daha iyi umarım yanlış ölçmemişimdir. lpg tankını tamamen dodurdum 235 km yol yaptım bunun 10 kmsi şehir içi diğeri uzun yol. 25,5 liralık yakıt aldı. şaşırmadım desem yalan olur. lpg fiyatı 1,58 olduğuna göre. 235 km de 16,1 litre yapıyor bu da 100 km de 6,8 litre lpg yapıyor. litresi 1,58 den olunca km de 10,8 kuruş çok çok iyi... ikinci ölçümü mü de bir kaç güne kadar yazarım. sizde yakıt değerlerini yazarsanız karşılaştırma yaparız.

• sizin adınıza çok sevindim ara sıra bizim araçlarımızda stop ediyor çok kafanıza takmayın bu arada

lpg ölçümü benzin gibi tamamlama yöntemi ile yapılmaz depo tamamen boş iken bir miktar yakıt

alırsınız bitince kaç km gitti ise ona bölünür. doğru sonuç bu şekilde bulunur.

quote:

slm nihayet;
    cumartesi günü her cumartesi olduğu gibi lpg ayar servisine gitmeden önce servise, arıza kodlarını sildirip ordan lpg servisine, ayar yapıdı. araç şu an gayet iyi yaklaşık 200 km kullandım. sadece bir kez stop etti o da nasıl oldu anlamadım ancak daha da stop etmedi. zaten onun dışında da çok iyi çekiş performans süper. arıza ışığıda yakmadı umarım bi daha hiç stop etmez aslında uğraşıyorum stop edeyim diye debriyaja frene basıyorum etmiyor. iyi görünüyor ama bir kez stop etmesi güvensizlik veriyor bana ilerleyen günlerde daha iyi göreceğiz.

gelelim yakıta umduğundan çok çok daha iyi umarım yanlış ölçmemişimdir. lpg tankını tamamen dodurdum 235 km yol yaptım bunun 10 kmsi şehir içi diğeri uzun yol. 25,5 liralık yakıt aldı. şaşırmadım desem yalan olur. lpg fiyatı 1,58 olduğuna göre. 235 km de 16,1 litre yapıyor bu da 100 km de 6,8 litre lpg yapıyor. litresi 1,58 den olunca km de 10,8 kuruş çok çok iyi... ikinci ölçümü mü de bir kaç güne kadar yazarım. sizde yakıt değerlerini yazarsanız karşılaştırma yaparız.

• diyelim 10 tl lik lpg aldım saatte 100 km hızla gidiyorum lpg bitince otomatik olarak benzine geçermi?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.