Şimdi Ara

BEDINI IMP6 SRL HAKKINDA HERŞEY. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
8.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SELAM ÜST YAZIDA YALNIŞ YAZMISIM 20 LT. YERINE 32 LT YAZMAK ISTEMISTIM.

DEPONUZ SIMIT ISE VE SAMANDIRANIZ DOGRU ÇALIŞIYOR ISE 40 LT. TANK ICIN MAX. ALACAGINIZ YAKIT 32 LT.

EĞER 45 LT İSE ODA 35 LT YE TEKABUL EDIYOR. BU LITRELERIN İKİSİDE 2.0LT BİR MOTOR İÇİN ŞEHİR İÇİ BENCE GAYET NORMAL.

ARACIN SABAH ÇALIŞMASINDA BİR SORUN YOK İSE MUHTEMEL OLARAK AYARIDA DÜZGÜNDÜR. FİLTREYE SİZİN KİTTE BİRAZ DAHA

ÖNEM VERMELİ ZİRA MATRIX ENJEKTÖR DAHA HASSAS 15000KM KESİNLİKLE GECİRMEDEN 2 FİLTREYİDE DEĞİŞTİRİN.

YAKIT DEPOSU TAMAMEN BITINCE 10 TL. LİK YAKIT ALIN ARAÇ GAZ KESENE KADAR (DÜŞÜK DEVİRDE 2000RPM-2500RPM.)

SÜRÜN YAPILAN KM Yİ BENİMLE PAYLAŞIN TÜKETİM MİKTARI DAHA NET ÇIKACAK ORTAYA.

quote:

Orjinalden alıntı: sergeant28

mustafa hocam şu an mesleğim itibari ile diyarbakırdayım ve burda bedini servisi yok. elezığda varmış sanırım. ben arabayı 6 ay önce aldım aldığım kişi yeni yaptırdığını soyledi elezığda. onun haricinde ben sadece filtresini alıp gaz filtresini değiştirdim başka bişeyde yaptırmadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec

SELAM ÜST YAZIDA YALNIŞ YAZMISIM 20 LT. YERINE 32 LT YAZMAK ISTEMISTIM.

DEPONUZ SIMIT ISE VE SAMANDIRANIZ DOGRU ÇALIŞIYOR ISE 40 LT. TANK ICIN MAX. ALACAGINIZ YAKIT 32 LT.

EĞER 45 LT İSE ODA 35 LT YE TEKABUL EDIYOR. BU LITRELERIN İKİSİDE 2.0LT BİR MOTOR İÇİN ŞEHİR İÇİ BENCE GAYET NORMAL.

ARACIN SABAH ÇALIŞMASINDA BİR SORUN YOK İSE MUHTEMEL OLARAK AYARIDA DÜZGÜNDÜR. FİLTREYE SİZİN KİTTE BİRAZ DAHA

ÖNEM VERMELİ ZİRA MATRIX ENJEKTÖR DAHA HASSAS 15000KM KESİNLİKLE GECİRMEDEN 2 FİLTREYİDE DEĞİŞTİRİN.

YAKIT DEPOSU TAMAMEN BITINCE 10 TL. LİK YAKIT ALIN ARAÇ GAZ KESENE KADAR (DÜŞÜK DEVİRDE 2000RPM-2500RPM.)

SÜRÜN YAPILAN KM Yİ BENİMLE PAYLAŞIN TÜKETİM MİKTARI DAHA NET ÇIKACAK ORTAYA.

2.filtre dediğiniz nerdedir. ayrıca bugun araba gaza geçınce sankı bobının bırı ateşlemiyormuş gibi motor sarsıntılı çalışıyor ilk başlarda. motor stop ediyor gaz vermez isem. havalar ısındı yazlık ayar yaptırmam gerekıyor mu? acaba. burda bir kaç yere sordum bu markanın ayarını yapmıyoruz diyorlar gaz ayarı için elazığ'a gitmek istemiyorum şu an. bunun ayarı nasıl yapılır bana biraz anlatabılırsenız sevınırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaradenizEge -- 14 Mayıs 2009; 23:27:59 >

• Merhabalar,
    Mustafa bey bende 97 model volvo motorlu 140 beygir laguna 1 var. 3 ay kadar önce aldım. üzerinde bedini sıralı lpg var. Trabzonda servis olmadıgından dolayı başvuracağım yararlanacağım kimse yok.
    Sorunum şöyle,
    1 hafta önce kadar istanbula gidip geldim, yaklaşım 2500 km. yol yaptım. gidiş gelişte herhangi bir sorun olmadı. Geldikten bir kaç gün sonra aracın klima bakımını yaptırdım. gazı falan doldu, bir iki bilya değiştirdi güzel oldu. Klimacıda araç yaklaşık 4-5 saat durduktan sonra marşa bastığımda araç uzun bir süre çalışmadı. Sonra elektrikçi küçük bir hortum değişti çalıştı ama araç çok boğulmuştu. bir müddet çalıştıktan sonra araç boştayken yada debriyaja basıldıgında rolantide ibrede dalgalanmalar oldu. stop etmedi ama neredeyse ediyordu. brc servisine gittim, sorunun yazılımsal oldugunu söylediler, ama onlarda yazılım olmadıgı için müdahale etmediler. 2-3 gün sonra tekrar aynı yere gittim, bir kablo değişti dalgalanma olayı ortadan kalktı, şimdide araca gaz pompalarken her pompalamada bir dahaki gazı 3 saniye gecikmeli yiyordu. rampa çıkarken aracın vitesini rampa başında 1. vitese aldıgımda gaz vermeye başlıyorum arabam stop edecek gibi oluyor devir saati düşüyor gazı 3 saniye geç alıyor. Ama ayak sürekli gazda olunca sıkıntı yok. Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Bilgisayar bilgim iyi ama sıralı sistem lpg bilgim iyi değil :D

• Selamlar ,
    Bedinin 3 modeli var topiğin ilk sayfalarına bakarsanız yorumlaya bilirsiniz.
    modeli yazdıkdan sonra daha detaylı bilgi verebilirim. Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: noktayim

Merhabalar,
    Mustafa bey bende 97 model volvo motorlu 140 beygir laguna 1 var. 3 ay kadar önce aldım. üzerinde bedini sıralı lpg var. Trabzonda servis olmadıgından dolayı başvuracağım yararlanacağım kimse yok.
    Sorunum şöyle,
    1 hafta önce kadar istanbula gidip geldim, yaklaşım 2500 km. yol yaptım. gidiş gelişte herhangi bir sorun olmadı. Geldikten bir kaç gün sonra aracın klima bakımını yaptırdım. gazı falan doldu, bir iki bilya değiştirdi güzel oldu. Klimacıda araç yaklaşık 4-5 saat durduktan sonra marşa bastığımda araç uzun bir süre çalışmadı. Sonra elektrikçi küçük bir hortum değişti çalıştı ama araç çok boğulmuştu. bir müddet çalıştıktan sonra araç boştayken yada debriyaja basıldıgında rolantide ibrede dalgalanmalar oldu. stop etmedi ama neredeyse ediyordu. brc servisine gittim, sorunun yazılımsal oldugunu söylediler, ama onlarda yazılım olmadıgı için müdahale etmediler. 2-3 gün sonra tekrar aynı yere gittim, bir kablo değişti dalgalanma olayı ortadan kalktı, şimdide araca gaz pompalarken her pompalamada bir dahaki gazı 3 saniye gecikmeli yiyordu. rampa çıkarken aracın vitesini rampa başında 1. vitese aldıgımda gaz vermeye başlıyorum arabam stop edecek gibi oluyor devir saati düşüyor gazı 3 saniye geç alıyor. Ama ayak sürekli gazda olunca sıkıntı yok. Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Bilgisayar bilgim iyi ama sıralı sistem lpg bilgim iyi değil :D

• şekli rail e benziyor.
  • sana forumda ulasmak zor oluyor, msn adresim bulentbal@hotmail.com, telefon numarani birakirsan ararim seni abi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec

Bedini kullananlar nete girmiyor yada herkes coktan bu kitten ümidi kesip söktürdü galiba.
    Yoksa benden başka bediniden sorun yaşayan yok heralde.

Ben kullanıyorum nazar değmezse sorun yok 2 yıl/16.000 km dir.Elazığda taktırmıştım.
    Hatta bedini ile ilgili bir başlık bile açmıştım forumda:'bedinin lpg dönüşümünün farkımı' diye.
  • selam mustafa bey nasılsınız?

araçla arayı epey düzelltik. yakıt sarfiyatım çok iyi ölçüm özel olarak yapmıyorum ama mesela 30-40 liralık gaz epey idare ediyor. nazar değmez inşallah.
  • mustafa bey msn yada telefon bekliyorum sizden. aracımda ön tarafta bulunan yakıt hava karışımını ayarlayan bi sensör vardı onu değiştim, motor ısı durumunu ayarlayan sensör var onu değiştirdim, şimdi lamda sensörü kaldı, aracın benzindeki durumu düzeldi ama lpg de henüz randımanlı değil, usta lpg ayarlaması kaldı dedi, istanbulda güneş otogaz var bi tek o kaldı bedinici, sırf onun için gidecem istanbula
  • sen nerdesin eğer gaziantepteysen veya yakınsan iyi bir lpg ci var bedini servis
  • ben trabzondayım, bir ay sonra kısmetse mersinde olacağım, ama mersine bu şekilde gidemem hem çok yakar hem güvenemem yolda kalır
  • Arkadaşlar hepinizden özür dilerim epeydir düzenli takip edemiyorum

yoğunluktan evi taşıdım çok sancılı bir işmiş.

bulent bey sistemi tam olarak tarif edermisiniz rail enjektör ama lpg beyni metalmi? plastikmi?.

ayrıca araç içindeki lpg switch'nin altında dec2001 yazıyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacec -- 23 Mayıs 2009; 21:58:16 >
  • Teşekkür ederim sağolun siz nasılsınız?
    inşallah nazar değmez bol tasaruflu sürüşler.

quote:

Orjinalden alıntı: nonseyyah

selam mustafa bey nasılsınız?

araçla arayı epey düzelltik. yakıt sarfiyatım çok iyi ölçüm özel olarak yapmıyorum ama mesela 30-40 liralık gaz epey idare ediyor. nazar değmez inşallah.
  • iyiyim teşekkür ederim?
  • mustafa bey sanırım arabaya göz değdi.
    iki günden beri dikkat ediyorum araç bekleyince yine geç almaya başladı. oysa ne güzel olmuştu. acaba lpg arabanın ECU ayarını mı bozdu. yoksa yine depo içindeki hortum veya pompa ile ilgili bir şey mi. yine sıkıntı başladı.
    bugün hep benzinle bindim bi de şu dikkatimi çekiyor. arıza ışığı yanıyor. LPG den kaynaklı dediler. ancak benzine geçincede arıza ışığı sönmüyor bu normal mi. eski aracımda lpg de yanardı. ama benzine geçince sönerdi. bunda benzinde de sönmüyor. bu normal mi? sönünce de 1 hafta filan yanmıyor. yanınca da 1 hafta sönmüyor.. saygılar
  • bağzı araçlarda hata jodu silinmeden arıza ışığı sönmüyor.

depodaki hortum delinmesi çok zayıf muhtemelen fakir karışım geliyor.

lpg ciye biraz zengin ayarlamasını söyleyin.

yada bedinden kurtulun.
  • mustafa hocam merabalar ankaradan bedini mağduruyum yardımcı olursanız sevinirim arabam 2002 corolla terra bedini sıralı takılı modelini tam bilmiyorum öğrenip size ulaştırırım eğer gerekliyse .. ankarada bayisi yok ayarınıda yapacak birini bulamadım 1 yerde bulduk oda bize basıncın az geldiğini söledi sorunumuz gaz otomobile sabit bir şekilde gelmiyor devir saati 200 ile 1200 arasında gaz basıncından dolayı oynayıp duruyo... sollamaya çıkıyorum gaz kesiliyo dıpdızlak kalıyoruz buna yapabileceğimiz bi şey veya programı sizde varmı? forumdan okuduklarıma göre sizde bedini sayesinde baya bi bilgi sahibi olmuşsunuz bende biraz araştırdım ECOgeo 3000 diye program sanırım... yardım ederseniz sevinirim tşk.
  • Selamlar ,

Öncelikle sistemin hangisi olduğunu bilmeliyiz topiğin ilk sayfalarından öğrenebilirsiniz. zaten toplam 3 model var.
    Bedini regülatörlerin basınç problemi olduğu doğrudur. enjektör memesi genişligine göre basın ayarlanmalıdır.
    imp6 dışındaki bedini modellerinden birine sahip iseniz bilgisayar ile ayar diye birşey yok. bilgisayar sadece real time monitör görevi görüyor.
    bunun için regülatör basıncı ve enjektör memesi ayarından başka bir ayar olmadığı için sorun olabiliyor. tam olarak modeli belirtirseniz
    daha detaylı bilgi verebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: selim altunkal

mustafa hocam merabalar ankaradan bedini mağduruyum yardımcı olursanız sevinirim arabam 2002 corolla terra bedini sıralı takılı modelini tam bilmiyorum öğrenip size ulaştırırım eğer gerekliyse .. ankarada bayisi yok ayarınıda yapacak birini bulamadım 1 yerde bulduk oda bize basıncın az geldiğini söledi sorunumuz gaz otomobile sabit bir şekilde gelmiyor devir saati 200 ile 1200 arasında gaz basıncından dolayı oynayıp duruyo... sollamaya çıkıyorum gaz kesiliyo dıpdızlak kalıyoruz buna yapabileceğimiz bi şey veya programı sizde varmı? forumdan okuduklarıma göre sizde bedini sayesinde baya bi bilgi sahibi olmuşsunuz bende biraz araştırdım ECOgeo 3000 diye program sanırım... yardım ederseniz sevinirim tşk.

• hocam modeli sizin verdiğiniz resimlerle anladığım kadarıyla rail modeli tşk ederim
  • ii günler bana Bedini ecogeo 3000 programı lazım gazın beyninden pc ye bağlanan kablo var fakat program olmadığı için gaz ayarını yapamıyorum programı bulana helal olsun vallaha !!!
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.