Herkese merhaba. Mustafa Bey, Bedini ile ilgi bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Aracı genelde eşim kullanıyor ve lpg ile kullanmıyoruz genelde. 2-3 ay lpg siz kullandık ve lpg aldığımızda ilk çalışmada lpg ye geçer geçmez stop etti, 2-3 kez böyle olunca bende gaza biraz bastım bu kez lpg ye geçince stop etmedi ve 200-300 km sorunsuz kullandım. tekrar 2-3 ay lpg siz kullandık ve tekrar lpg alınca araç bu kez çalışmada sorun çıkarmadı ancak normalde giderken ayapımız gazdan çekince benzine geçiyor ve bu sırada "bip" leme sesi gaz bitip benzine geçerkenki sesten farklı, eğer gaza basmazsam lpg ye geçmiyor, gaza basarsam lpg ye geçiyor. eğer ayağımı gazdan çekmeden boşa alırsam benzine geçmiyor. ayrıca düşük hızlarda (20-30 km) böyle bir sorun yok. İşim gereği cnc makinalarla uğraşıyorum bu konuda kablo-program vs . gibi elimde birşeyler olursa kendimde yapabilirim tahminim (Parça değişme gerekmezse). Yardımcı olursanız çok sevinirm.
ayrıca not olarak, izmirde takan yerle görüştüm, "eco geo 300" modeli olduğnu söyledi"
izmirde arkas holding binasının arkasında Arda otogaz var ;
Beyhan usta yardımcı olur size .
quote:
Orijinalden alıntı: gokselelkn
ayrıca not olarak, izmirde takan yerle görüştüm, "eco geo 300" modeli olduğnu söyledi"
hepsi geoo eco 3000 ilk sayfadaki kitlerden hangisi sizinki
ayrıca hangi şehirdesiniz.
İzmirde Arkas Holding binasının arkasında Arda Otogaz var. Beyhan Usta size yardımcı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: (((nouma_1905)))
ii günler bana Bedini ecogeo 3000 programı lazım gazın beyninden pc ye bağlanan kablo var fakat program olmadığı için gaz ayarını yapamıyorum programı bulana helal olsun vallaha !!!
İstanbulda yaşıyorum, aracı izmirdeki arkadaşımdan aldım, o da arda otogaza taktırmış zaten, beyhan ustayla geçen sene aracı alırken tanıştık, birkaç gün öncede telefonla 2 kez görüştük, izmire gelirsem yardım edeceğini söylüyor, ayrıca dost otogazdan ayrılan ustalardan ulaşabileceği olursa görüşeceğiz. Ama izmire gidip yakıt parası vermektense yeni bir sistem taktırmak daha mantıklı geldi (atikerin bir bayii ortalama 400-500 tl ye yapacağını söyledi, daha göstermedim). bugün yada yarın güneş otogaza gidicem eğer yapamazlarsa yaa program ve kablo lazım, yada başka sistem taktırmak zorunda kalıcam. Eğer program ve kablo konusunda yardımcı olursanız, birde bağlantı yeri vs konusunda, yapabilirim diye düşünüyorum. Ancak parça sorunu yoksa tabi.
pardon ek olarak araçta matrix tip enjektörler var, konunun baş taraflarındaki resimle aynı, ayrıca üzerindede yazıyor zaten.
sorun düzeldi. alibeyköyde güneş otogaz var, orda programı tekrar yüklediler, düzeldi.
Sorunun bitmesine sevindim. matrix enjektör de micro filtreye
dikkat edin zira çok kolay bozulan bir enjektör türü kirli gaz anında bozuyor.
iyi sürüşler.
quote:
Orijinalden alıntı: gokselelkn
sorun düzeldi. alibeyköyde güneş otogaz var, orda programı tekrar yüklediler, düzeldi.
Tüm BEDINI kullanan arkadaşlara tavsiyemdir.
REGULATÖRLERİNİZİ değiştirin bedinin regülatörleri gerçekten kötü.
Mimgaz Ekogaz takabilirsiniz hesaplı ve güzel çalışıyorlar.
Ben ekogaz taktım.
BEDINI GEOECO 3000 MATRIX TIPI ENJEKTÖR KULLANANLARA DUYURULUR ;
KATKILI OTOGAZ ENJEKTÖRLERİ BOZUYOR .
BOZMASI SORUN DEĞİL YEDEK PARÇA YOK.
Arkadaşlar işlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza zamanında cevap veremiyorum özür dilerim.
Her türlü sorun ve problemlerinizi izmirde çözebilen bir arkadaşımın telefonunu yazıyorum.
Kendisi Özellikle BEDINI ve diğer sistemler hakkında uzmandır , elektronik ve bilgisayar bilgisi oldukça yeterlidir. (Kendisi Bilgisayar sektöründen LPG sektörüne geçmiştir.)
Beyhan Kamburoğlu Arda OTOGAZ İZMİR 0-533-5155273
33 LT. gaz şehir içi ful yoğun trafik
araba otomatik 330km. YAŞA IMP6
BEDINI IMP6 SRL SORUNU
MUSTAFA BEY FORMU BAŞTAN SONA OKUDUM BENİM SORUNUMLA İLGİLİ HERHANGİ BİR BİLGİYE RASLAMADIM O YÜZDEN YARDIM İSTİYORUM. SÖYLEDİGİNİZ GİBİ BENİM KİT PİASTİK KURU İÇERİSİNDE BEDINI IMP6 SRL. ARCIM OPEL VECRTA 2.0 16V ARAC COGU ZMAN BENZİNDE ÇALIŞIYOR SORUN ŞÖYLE ARACA BİNDİM MARŞA MASTIK ÇALITI ÇALIŞMASINDA VEYE CEKİŞİNDE HİÇBİR SORUN YOK İÇERDEKİ LPG GÖSTERGESİ IŞIKLARI ÇALIŞMIYOR KOPLE SÖNÜK ÖYLE OLDUGU ZAMAN BENZİNDE ÇALIŞIYOR 5 KM FELAN YOL YAPTIKTAN SONRA IŞIKLAR GELİYOR BİR MÜTTED SONRADA LPG YE GECİYOR VE LPG DE İKEN ANİDEN IŞIKLAR SÖNEBİLİYOR BENZİNE GEÇİYOR. SONRA KENDİLİGİNDEN TEKRAR YANIYOR TEKRAR SÖNÜYOR BAZENCE İLK ÇALIŞTIRMAMDA YANIYOR SORUNSUZ BİR YOLCULUK YAPAMIYORUM DEVAMLI BİRŞEYLER YAPIYO BEYİN BİR BENZİN BİR LPG NE YAPTIGI BELLİSİZ BEN KAHRAMANMARAŞINN AFŞİN İLÇESİNDE OLSUGUM İÇİN SERVİS FELAN YOK ÇOK KISITLI DİGER SERVİSLERDE ANLAMIYOR ZATEN SİZCE NE YAPMALIYIM ???? PROĞRAM ATTIRMAK İŞİMİ GÖRÜRMÜ GERCİ ATACAKTA YOK AMA MERKEZE GİDEBİLİRİM.. YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞKKÜR EDERİM...
BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR...
sizin sorun bir elektriksel temassızlık gibi geldi bana.
quote:
Orijinalden alıntı: asbengu
sizin sorun bir elektriksel temassızlık gibi geldi bana.
EVET İYİ BİLDİNİZ BEYİNİN DEVRESİNDE KABLO GİRİŞ SOKETİNİN BİR KAÇ AYAGINDA TEMASSIZLIK OLMUŞ LEHİMLENDİ VE DÜZELDİ.EGER BAŞINA BÖYLE BİR DURUM GELİRSE BİLGİNİZ OLSUN...
ARKADAŞLAR BEDİNİN SORUNLARI BİTMİYOR ARACIM TEKLEME YAPIYOR. ROLANTİDE GAZ ALIP VERİYOR 5 DEVİRE KADAR DÜŞÜP YÜKSELİYO BENZİNDEN LPG YE GECERKEN GAZA BASMASSAN İSTOP EDİYOR (ROLANTİDE GECMİYOR YANİ). KIRMIZI IŞIKTA DURDUGUMDA ARAC COK ZAMAN STOP EDİYO SORUN NEYDEN KAYNAKLANIYOR ACABA BİLEN ARKADAŞ VARMI ? MUSTAFA BEY regülatörleri DEGİŞTİRİN YAZMIŞ ACABA DEGİŞTİRSEM BENİM SORUNUM DÜZELİRMİ BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM LÜTFEN ???
mustfa bey selamlar sivas'dan ikamet ediyorum 92 model 2000 model opel vectra aracım var eco 3000 geo plastik kutulu sistemim var formunu okuduğum kadarıyla bilgisayar yazılımına gerek yok diyorsunuz zaten burada yazılım ve kablo da yok araç devir sabit durmuyor stop ediyor kendiliğinden benzine geçiyor regületör değiştirmeyi tavsiye etmisiniz çare olur mu? Kablo veya yazılım bualcağım adres var mı? Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler selamlar...
Selamlar , Plastik kutu bedini IMP6 olandır ayar menusu oldukça boldur. Ayar gerektirmeyen olan matrix enjektörlü olan metal kutu eculu dur. Program bende var ama kablo yok. nerden bulursunuz onuda bilmiyorum. İzmirde bediniye hala bakan bir usta var oda size çok uzak. Yardımcı olamadığım için kusura bakmayın.
Aslında yapılacak en iyi iş kiti değiştirmek değiştirirken bence 100-200 fazla verin doğru dürüs bir marka taktırın. Enjektörleride rail gibi kalitesiz olan bir kit taktırmayın.
Ben Yeni aldığım araca Zavoli taktırdım taktırma sebebim izmirde çok fazla servisi olması sizde ikamet ettiğiniz ilde servisi en yaygın ve kaliteli kiti taktırın.
Hergün sinir olmaktan kurtarın kendinizi. Ben bedini olan aracımı bir yıl kullandım sayesinde lpg ayarı yapmayı öğrendim. Bir mal nekadar kaliteli olursa olsun desteği yoksa hiçbir işe yaramaz.
EY bedini sistemi olan insanların duasını alan güzel insan Mustafa bey.meramımı yanlış anlatmayım.plastik olan, soketin bağlanacağı kutu.yoksa beyin aliminyum alaşım.eco 3000 geo yazıyor.ne tavsiye edersiniz,komple söküp atayım mı?ıslah olurmu?sivas tan sevgi ve saygılar.
Sevgili arkadaşım bende yazılımlar var ama kablo yok. olsa kablo emin olun bir elektronikçiye yaptırır gönderirdim.
Bence hergün sinir olmakdansa hizmet alabileceginiz yeni bir kit taktırın. Bu bedini banada çok çektirmişti allahdan aracı sattım kurtuldum. Huzur dizelde.