Şimdi Ara

Beelink GT1 mini , GT1 mini-A ve GT1 mini-2 (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.288
Cevap
26
Favori
60.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam merhaba tekrar. Beelink Gt1 Mini 2 incelemesine baktım başka yerlerden. Cihaz kasası gerçekten anormal derecede minimal yani çok küçük. Sizce bu fazla ısınma ve buna bağlı performans düşüklüğü gibi sorunlara yol açar mı? Açıkçası kasası büyük ve havadar olsa çok daha içime sinerdi ama sırf "Mini" dedikleri için ebatları küçük tutmak zorunda kalmış adamlar sanırım :)

Bir de official YouTube uygulaması arayüzde neden bulunmuyor Mini 2 şunun gibi inceleme videolarında?

10:30 dakikasına bakarsanız:
    https://www.youtube.com/watch?v=H7IgMb4BSig&feature=youtu.be

Hazırda en çok rağbet gören resmi Android TV versiyonlu YouTube uygulamasının yüklü gelmemesi resmen komedi. Sebebi ne acaba, lisans mevzusu mu? Kodi ve Netflix'de yüklü gelmiyormuş diğer birçok box aksine.

Cihaz fabrikasyon rootlu olarak geliyor sanırım bu arada. Bu harika bir olay. Bir de Twrp yüklü gelseydi tadından yenmezdi galiba :)
    Bu cihazlar alışmadığımız şekilde küçülmeye başladı. mini lerin arkasındaki band ile tv lerin arkasına gizlenebiliyor. Görüntü kirliliği olmaması açısından çok iyi. Diğer bir avantajı seyahate çıkınca, otellerde falan kullanılabiliyor.

Küçük olması ısınacak anlamına gelmiyor. DDR4 ram ısı kontrolünü yapıyor. Ayrıca ürüne göre fan, termal macun, seramik, hava delikleri bulunuyor. Mini lerin hiçbir modelinde aşırı ısınma sorunu yaşanmadı. Zaten işlemcileri de az enerji kullanıyor.

Youtube ın reklamlı , reklamsız, smart olanını olmayanını hepsini yükleyip kullanabilirsiniz. Genellikle Smartyoutube kullanılıyor.

Android tabanlı bütün programlar yüklenebiliyor. Playden, Aptoide uygulamalar dan ya da APK olarak.

Sadece Dsmart gibi birkaç ücretli platfarmlarda sorun yaşanabilir.

Bir de şunu belirteyim. Nvdia Shields ler dahil sorunsuz ve bütün programları açabilen bir kutu yok.

• theburakx kullanıcısına yanıt
    BT sorunu bu Ugreen BT verici adaptör ile çözülür, fiyatı yüksek.

aliexpress.com
    US $19.99 30% OFF|Tüketici Elektroniği'ten Kablosuz Adaptör'de Ugreen Bluetooth verici 5.0 TV kulaklık PC PS4 aptX LL 3.5mm Aux SPDIF 3.5 Jack optik ses müzik Bluetooth 5.0 adaptör AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/32840887897.html?spm=a2g0o.detail.1000023.13.76c2385btSoEMC

• Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    Üstad verdiğin linkteki ürün iyi ama çok pahalı. En iyisi yeni bir box alıp eldekini satmak sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • theburakx kullanıcısına yanıt
    Bazı kullanıcılar, kullandıkları cihaza çok alışır, çok sever o yüzden bu adaptörü önermiştim.

Evet bu adaptör daha çok akıllı olmayan ya da tv box kullanılmayacak tv ler için.

Yeni bir kutu almak daha mantıklı.

mini-2 kategorisinin en iyilerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limanyakan -- 11 Ocak 2020; 15:36:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

Bu cihazlar alışmadığımız şekilde küçülmeye başladı. mini lerin arkasındaki band ile tv lerin arkasına gizlenebiliyor. Görüntü kirliliği olmaması açısından çok iyi. Diğer bir avantajı seyahate çıkınca, otellerde falan kullanılabiliyor.

Küçük olması ısınacak anlamına gelmiyor. DDR4 ram ısı kontrolünü yapıyor. Ayrıca ürüne göre fan, termal macun, seramik, hava delikleri bulunuyor. Mini lerin hiçbir modelinde aşırı ısınma sorunu yaşanmadı. Zaten işlemcileri de az enerji kullanıyor.

Youtube ın reklamlı , reklamsız, smart olanını olmayanını hepsini yükleyip kullanabilirsiniz. Genellikle Smartyoutube kullanılıyor.

Android tabanlı bütün programlar yüklenebiliyor. Playden, Aptoide uygulamalar dan ya da APK olarak.

Sadece Dsmart gibi birkaç ücretli platfarmlarda sorun yaşanabilir.

Bir de şunu belirteyim. Nvdia Shields ler dahil sorunsuz ve bütün programları açabilen bir kutu yok.

Alıntıları Göster
    Hocam verdiğin değerli bilgiler ve göstediğin ilgi için çok teşekkür ederim. Ürünü Banggood üzerinden Tariff Insurance gümrük vergisi iade seçeneği ile alabilirsem (PTT ile münakaşa etmekten çekiniyorum) inşallah size tekrar danışırım bazı tespitlerim konusunda.

Bu arada Aptoide web sitesi üzerinden hehangi bir uygulamanın (örnek BeinConnect veya Youtube TV) indirmek için "indir" dediğinizde yanıltıcı olarak o programın_adı.apk dosya ismi şeklinde Aptoide kendi ana uygulamasının apk'sını indirtiyor :) Yani mağazadaki herhangi bir uygulamayı kurmak için seve seve önce Aptoide'yi kuracaksın diyor dolaylı şekilde. Biraz sahtekarlık var o noktada :)

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    PTT ile çatışmaya girmeye gerek yok. Yüksek vergi çıkarsa bu belgeyi Bangood a gönderince hesaba iade yapıyorlar. Bazen canlı yayındaki bunu işleme alamayabiliyor. e-mail gönderilince işleme alıyorlar.

Aptoide her TV box kullanıcısının indirmesi gereken bir program. Bugüne kadar virüs ya da başka bir olumsuzluk yaşanmadı.
    Uygulama ve oyunlar için alternatif, güzel bir mağaza. APK olarak indirilirse Aptoideyi yüklemeye gerek kalmıyor.
    Aptoide den aynı play de olduğu gibi programlar direk yüklenebiliyor.
  • GT- MINI A NETFLIX VE ATV ROM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ :
    Bu cihazı yaklaşık 4 ay önce ikinci el aldım. Üzerinde orjinal ATV romla geldiğinde netflix çalışıyordu. Bir süre sonra bu rom hoşuma gitmediği için ALVATECH in yaptığı standart android halindeki Custom rom u kurdum. NETFLIX ATV versiyonunun ikonu beyaz zemin üzerine kırmızı Netflix yazısı şeklindedir. Normal versiyon ise kırmızı zemin üzerine siyah Netflix yazısı.
    Standart romu kurduğumda ATV ikonlu olarak netflix vardı ama mouse ile kullanılamadığı için APK olarak indirdiğim normal android uygulamasını kurdum ve her iki netflix uygulaması da çalıştı ama ben normalini kullanmaya devam ettim.O zaman farkında değildim ama cihaza standart Android Custom rom da kursanız FHD ya da 4 K izlemek için netflix in romla kurulan ATV versiyonunu kullanmak zorundasınız.( romun içinde 5.4.0 versiyonlu ATV netflix uygulaması var).
    Bir süre sonra ATV netflix uygulaması hata verip açılmamaya başladı.Sonunda nihayet zaman buldum ve sorunla uğraşmaya karar verdim.
    Yaklaşık 2 gün önce beelink teknik servisine netflix sorunu ile ilgili mail attım ,ertesi sabah yanıt verip prosedürü içeren bir video ve ilgili dosyaları gönderdiler Key yenileyerek netflix te tekrar FHD çözünürlüğe kavuştum. ( TV im 4K olmadığı için 4K desteğini deneyemedim )
    Yukarıda bahsettiğim yüklemeler için adımlar
    Standart Android versiyonunu (8.1) kurmak :
    1- Aşağıdaki linkten ALVATECH in yaptığı rom un en son versiyonunu indirin.

2- Aynı linkteki Amlogic USB Burning tool uygulamasını indirip kurun.
    3- Cihazınızı seri numarasına göre verdiğim linkteki doğru romu indirin. B95X ile başlayan cihazlar DDR4 ramli, 95X ile başlayanlar LPDDR4 ramlidir.(benimki B95X ile başlıyordu )
    4- Burning Tool uygulamasını açıp import file sekmesinden indirdiğiniz rom u seçin ve bir süre bekleyin.
    5- Linkte ingilizce uyarılarda yazdığı gibi Normal Erase seçili olsun yoksa Netflix 4K için gerekli olan L1 sertifikası kaybolur. Daha sonra Start ikonuna basın
    6- Cihazın arkasındaki küçük deliğe bir iğne yada kürdanla basılı tutarken pc den gelen USB kablosunu Cihaz üzerindeki siyah USB portuna takın ( MAVİ olan USB 3.0 dır .Bunu kullanmayın ) .Birkaç saniye sonra burning tool da yazma işleminin başladığını göreceksiniz ,o anda basılı tuttuğunuz düğmeyi bırakın. % 86 lar civarında bar çubuğundaki ilerleme yavaşlayacaktır. paniklemeyin.işlem başarıyla tamamlanacaktır. İşlem bittiğinde bar çubuğu yeşile dönecek ve altta ingilizce başarıyla tamamlandığı yazacaktır. Stop ikonuna basıp cihaza bağlı USB kablosunu çıkarın. Sonra TV nize bağlayıp yeni kurulum olarak gerekli bilgileri girin.
    7- Rom un içinde DRM info yüklü olarak geliyor. Bu uygulamayı kullanarak sertifika düzeyini kontrol edebilirsiniz ( L1)
    8- İçindeki Netflix uygulaması 5.4.0 versiyonludur ( ATV versiyonu ).FHD seyretmek için cihazı normal android olarak kulanırken netflix i ATV versiyonu olarak ve kumanda kullanarak izlemek zorundasınız. Mouse uygulamaya girmek dışında diğer işlemler için netflix te çalışmıyor. Zaten freaktab da bu romu yapan kişi bu detayı da belirtmiş.
    7- İnternetten ATV Neflix in 7.1.0 son versiyonunu APK olarak indirip kurabilirsiniz.( beyaz zemin üzerine kırmızı Netflix yazılı versiyon ).Aratma yaparken Netflix ATV APK yazın.

Eğer netflix ATV çalışmaz ve NW-6-400 hatası verirse aşağıdaki bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

1- Drive da paylaşıma açtığım licence.zip dosyasının içindeki 2 dosyayı çıkarıp .PC nin C sürücüsündeki Program Files ( x86) / Amlogic/ USB Burning tool klasörü altındaki Licence klasörünün içine kopyalayın ( Licence klasörü yoksa kendiniz oluşturun )

2- Burda beelink in gönderdiği yazılacak image dosyasının linkini koyacaktım ama maillerden silmişler. En kısa zamanda ekleyeceğim.
    3- USB burning tool uygulaması ile indirdiğiniz img dosyasını import edin.
    4- Key ile ilgili 2 adet kutucuğu işaretleyin. başka hiç bir kutucuk ( erase bootloader vb ) işaretli olmamalı.Start a basın
    5- Rom yüklerken yaptığımız gibi delikteki anahtara kürdanla basılı tutarken PC den gelen USB kablosunu cihazın Siyah USB portuna takın.
    6-İşlem başarıyla tamamlandığında bar çubuğu yeşile dönecektir. Cihazı çıkarın
    7- Netflix te Test pattern diye aratma yaparak ve 1.sezondaki ilk videoyu açarak cihaz çözünürlüğünü test edebilirsiniz. ( Sağ üstte sarı yazıyla çözünürlüğü gösteren değerleri göreceksiniz. Başlangıçta düşük görünse bile işlem başarılı olmuşsa bekledikçe yükselecektir.)

Konu ile ilgili yardıma ihtiyacı olanlar mesaj atabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutup_Kurbasi -- 15 Ocak 2020; 19:31:17 >

• Arkadaşlar beelink benden önce seri no istemişti. Yukarıda anlattığım Netflix key yazma işlemi için her seri no ya göre ayrı dosya mı oluşturup gönderiyorlar emin değilim. Deneyin lmazsa beelinkservice@bee-link.com adresine mail atın size de aynı dosyaları göndersinler.

• Arkadaşlar merhaba, mini gt2 son güncellemeden sonra wifi sorunu yaşamaya başladım. Önceden 16-17 MB hız ölçerken şu an 1 MB bile olcemiyorum. modem ve gt2 nin yerinde bir değişiklik yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wifi Analyzer programını kurup çok çeken kanallara bakın.

Ayrıca modeme girip band genişliğini düşürün.

olmadı güncellemeyi geri alın.
  • Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Cihazı sıfırladım düzelir sandım bir değişiklik olmadı. Diğer yazdıklarınızı uygulayacağım ama yazılımı nasıl eskiye alabilirim onu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkhnrsy -- 24 Ocak 2020; 19:33:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Gt1 Mini 2 sahibi olup uzun süredir kullanan ve olumsuz durumlarla karşılaşan oldu mu? Memnun musunuz? Görüşlerinizi iletirseniz sevinirim. Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Arkadaşlar Gt1 Mini 2 sahibi olup uzun süredir kullanan ve olumsuz durumlarla karşılaşan oldu mu? Memnun musunuz? Görüşlerinizi iletirseniz sevinirim. Selamlar.
    ben memnunum kaliteli cihaz daha ne olsun
  • Arkadaşlar merhaba, kendime Mecool KM9 Pro alacaktım ama aynı fiyat bandında daha iyi TV Boxlar varmış. Bana 400 küsür civarı öneriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DangerousRabbit

Arkadaşlar merhaba, kendime Mecool KM9 Pro alacaktım ama aynı fiyat bandında daha iyi TV Boxlar varmış. Bana 400 küsür civarı öneriniz var mı?
    mini-2 daha kaliteli cihaz dan memnunum atv roma alışıamadım
  • Bugün Aliexpress'ten beelink official mağazadan gt1 mini 2 sipariş verdim. İnşallah cihaz kısa sürede gelir. PostnL kargo ile geliyor. Kullanan var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: theburakx

Bugün Aliexpress'ten beelink official mağazadan gt1 mini 2 sipariş verdim. İnşallah cihaz kısa sürede gelir. PostnL kargo ile geliyor. Kullanan var mı acaba?
    bende ordan aldım şimdilik menununum
  • enginsen10 E kullanıcısına yanıt
    Size ne kadar gümrük vergisi çıkmıştı? Ben satıcıya üzerine 18 dolar ve wifi router yazmasını söyledim.

• quote:

Size ne kadar gümrük vergisi çıkmıştı? Ben satıcıya üzerine 18 dolar ve wifi router yazmasını söyledim.
    2 tane almıştım ilk gelen 91tl en son gelen 21.5tl kafasına göre yazıyor memurlar düşük yazmasını söyle 10 dolar
  • quote:

HD mediaplayer yazıyor du
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.