Şimdi Ara

Beer Mac ’n’ Cheese (Peynirli Makarna)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar dün yaptığım ve yerken kendimden geçtiğim o muhteşem makarna eminim bilmeyenler vardır bu muhteşem tarifi
    sizlerle paylaşmak istedim.Mutlaka ama mutlaka deneyin diyorum.Yapımıda kolay ve istediğiniz şekilde sonradan üstüne baharat atabilirsiniz.Afiyet olsun.

https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/1660799820839327/

Not:Linki @JackGhosen adlı şefimizden aldım.Sağolsun artık makarnayı iştahla yiyicem.

Edit:Çoğu kişi bira kullanmak istemiyor-bende dahil- Videoda ki yorumları okudum, bira yerine geneli süt kullanmış.Ben ilk yapımımda su kullanmıştım, birdaha yaparsam sütü deneyecem.
    Bence sütle çok daha güzel olucaktır.

TARİF

1-Paket makarna

2-Üç yemek kaşığı tereyağ

3-Üç yemek kaşığı un

4-Bir bardak bira(Bira yerine su veya süt kullanabilirsiniz)

5-Bir bardak krema -Krema nasıl mı yapılır? Tıkla.

6-250 gram peynir.(Beyaz, lor, köy.Kendi isteğinize göre koyabilirsiniz.Bende dahil çoğu kişi beyaz peynir tercih ediyor)

7-Bolca rendelenmiş kaşar peynir.

HAZIRLANIŞI

5 litre kaynamış suda makarnamızı 12dakika boyunca haşlıyoruz ve süzgeçte 5 dakka dinlendiriyoruz.
    Dinlendirme sırasında sosumuzu hazırlıcaz.Tencereye öncelikle 3 yemek kaşığı tereyağımızı katıp eritiyoruz.Eridiginde 3 yemek kaşığı un'umuzu ekliyoruz.Un kahverengi renk halini alana kadar karısıtırıyoruz.
    Ardından bir bardak biramızı tencereye döküyoruz.(Bira istemeyen su veya süt kullanabilir)
    Birayı döktükten sonra bir bardakta kremamızı döküyoruz.
    Sosumuz kaynamaya başladığında 250 gram veya daha fazla (tercihinize göre tabi) peyniri tencereye atıyoruz.
    Attıgımız beyaz peynir eridiği vakit daha önce hazırlamış olduğumuz rendelenmiş kaşar peynirimizi ekliyoruz.Göz kararı kendiniz ayarlarsınız isteğinize göre.Ben eski kaşar kullanıyorum sizede tavsiye ederim.
    Son olarak makarnamızı tencereye geri döküp olayı bitiriyoruz.

Biraz fantazi işi.Çok malzeme gidiyor ama sıradan kuru makarnalara göre çok ayrı bir tad.Umarım yapmaya çalışan herkese yardımcı olabilmişimdir.Videoyu bir kaç defa izlediğiniz vakit aklınızda oluşur zaten ne yapmanız gerektiğiniz.

Afiyet olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiro Battousai -- 12 Kasım 2015; 8:46:46 >

• çok malzeme gidiyor ama süper tadı olduğu kesin
  • Afiyet olsun hocam
  • Bira koymasak daha iyi sanki.
  • Ben bira yerine su koydum eger yapacaksaniz sizde su koyabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bira hariç güzel duruyor ama peynirleri nerden bulacağız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Bira hariç güzel duruyor ama peynirleri nerden bulacağız ?

Krem peynirle kaşar peynir iş görür heralde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bimden Piliç Kebab Aldım [SS]'li
    12 yıl önce açıldı
    En sevdiğiniz hamburger sosu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    250gram beyaz peynir ve bolca eski kaşar kullandim

• Selam arkadaşlar . Şimdi yaptım bende evdekiler bayıldı . Tarifte bira yerine su , krema yerine süt kullandım . Beyaz peynir ve kaşar peynirle birlikte . Gerçekten çok güzel oldu .
  • Tam olarak turkce tarifini ve nasil yapildigini yazarmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biranın nasıl bir katkısı olduğunu merak ediyorum ya, bir de nasıl bira olmalı acaba, bir sürü çeşidi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogac-gs

Tam olarak turkce tarifini ve nasil yapildigini yazarmisiniz?

ilk mesaji editledim

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Biranın nasıl bir katkısı olduğunu merak ediyorum ya, bir de nasıl bira olmalı acaba, bir sürü çeşidi var.

Videoda alman birasi kullanilmis.Sen gunluk hayatta ictigin birayi kullan bence cunku bira karisim icin gerekli bir malzeme degil daha cok fantazi isi olmus.Bira severler icin tad katsin diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

Selam arkadaşlar . Şimdi yaptım bende evdekiler bayıldı . Tarifte bira yerine su , krema yerine süt kullandım . Beyaz peynir ve kaşar peynirle birlikte . Gerçekten çok güzel oldu .

Pek akşam yencek bir yemek değil ama çok doyurucu yauv.Kendinden geçiyor insan
  • Tereyağı veya margarin yerine ne kullanılabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Benjamin Greeg

Tereyağı veya margarin yerine ne kullanılabilir?

Yerini baska biseyin tutacagini sanmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.