Şimdi Ara

Behçet hastalığı konusunda hastane tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 yil once annemi diz altinda sislik nedeni ile doktora goturdum, hacettepe tip romatoljide basladi, ardindan cildiyeye sevk edildi. burada behcet olabilir denildi ve kolşisin baslandi. dun kontrol icin tekrar gittik, bu sefer doktor olabilir demeden direkt behcet dedi. daha once bundan bahsedilmedi diyince de, behcet adayi, olabilir diye cevirdi. 1 yildir bu hastaligi dusunmeden kontrole goturuyordum ve hic arastirmadim da. ancak behcet konusunda ozel poliklinigin bulundugu ankara tip a da gitmeyi dusunuyorum simdi. annemi soru yagmuruna tutunca 1 ay once gozden doktara gittigini ve doktorun bir damla verdigini yazdi. belirtiler goz tutulmasina benziyor. bu da iyiden icime kurt dusurdu. sozun kisasi;

Ankara icin behcet uzerine calisan baska nereleri vardir ? doktor tavsiye edebilir misiniz? goz icin nereyi tavsiye edersiniz? kalici bir hasar olmadan tekrar muayene ettirmek istiyorum.

ayrica cerrahpasa mi ? ankara tip mi ? yoksa bu hastalik konusunda bir fark yok mudur ? ciddi bir fark var ise istanbula da gidilebilir. ozelleri de dahil edersek; bu konuda calisan bir ozel hastane/klinik var mi?

tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 23 Kasım 2016; 1:30:40 >

• Allah şifa versin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razi olsun, bu gun Hacettepe goz e tekrar muayeneye gitcek. Bakalim, insallah sonuc dusundugum gibi cikmaz.
  • Hacettepe romatolojide kontrolleri devam etmiyor mu? Sizi konsültasyon için göndermişlerdir belki cildiyeye.Eğer hacettepeden memnun değilseniz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Multidisipliner Behçet Hastalığı Tanı ve Tedavi Ünitesi Polikliniği İbni Sina Hastanesine başvurabilirsiniz. Göz hastalıkları için cerrahpaşadan Prof.Dr. Yılmaz ÖZYAZGAN öneririm,çook mükemmel biri,behçet-Üveit polikliniğinde kendisi.Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun arkadaşım. Annene acil şifalar dilerim. Aynı hastalıktan muzdarip bir abimiz vardı. @karatesir arkadaşın da dediği hastaneye gidiyor. Tahminim aynı doktordur. İşin gerçekten ehli bir doktor demişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacettepe dermatolojiye gidiyoruz, romatoloji muayene birsey bulamayip cildiyeye sevk etmisti. Tesekkurler bilgiler icin, su an icin klasik ilaci kullanmaya devam ediyor ve doz ayarlamasi yapiliyor. duzenli kan testleri ile.

Goz icin ankara universitesinden oradaki proflardan birinden ucretli muayene aldik. Detayli bir muayene sonucunda herhangi bir sorun bulunmadi. sadece klasik hipermetrop+miyop bozukluk disinda. bunun disinda tedaviye ilk gittigimizde diz altindaki kitle/sislik kaybolmus durumda. Zaman kisitli oldugu icin bir sonraki kontrol icin yanima geldiginde Ankara uni nin dermatolojiye de randevu alip oradaki behcet poliklinigine gitmeyi dusunuyoruz.

kesin behcet teshisi konulamadi ayrica, suphesi veya pre behcet diyorlar.
  • zengier Z kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Oral aft ve Behçet'in diğer bulguları var mı? Hangi ilaçları kullanıyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, tesekkur ederim, Allah razi olsun.

evet, aft var, ayda bir filan ciktigini soyluyor (o kadari bende de cikiyor), onun disinda diger bulgular yok. sadece goz ile ilgili anlattiklari bir an goz tutulmasini dusundurdu bana, ondan ayrica goze gittik, ama bisi cikmadi. bunun disinda diz aldindaki nodul de sanirim bulgular arasinda olabiliyor. paterji testi 2 defa yapildi ve negatif cikti ikisinde de. kolsin kullaniyor simdilik, gunde 2 adet, bu romatizmal agrilara da iyi geldi, onun disinda nodulu de nerdeyse yok etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 6 Aralık 2016; 19:40:24 >
  • zengier Z kullanıcısına yanıt
    Aftlar çok sık çıktığı için ben kolşinin yanına imuran adlı ilacı da kullanıyorum pek fayda gördüğüm de söylenemez ya. Doktorunuz sizden HLA-B5 ve HLA-51 testi istedi mi. Teşhise yardımcı yardımcı oluyormuş bu test. Gerçi benim doktor istememe rağmen gerek yok dedi yada hastanede gerekli donanım yoktu testi yapacak bilmiyorum tabi.
  • Ozel olarak bu testleri istemedi, anladigim kadari ile paterji testi disindakilerin hepsi yardimci testler galiba. paterji de behcet degil demeye yetmiyor.
  • Bende seronegatif spondiloartropati hastalığı var. Bu hastalığın behçet ile ortak özelliği "Uveit" ataklarına neden olmasıdır. Bugüne kadar bir kere uveit atağı geçirdim ve göz doktoru da bana behçet hastalığı olup olmadığını sormuştu. Annenizin hastalığı konusunda yorum yapamam, ama uveit atağını bir kere yaşayan, hayatı boyunca bir daha aklından çıkarmaz.

Size tavsiyem, uveit ile ilgili olarak, anneniz rutin olarak kontrole gitsin. Bildiğim kadarıyla, uveit atağı yaklaşmadıkça, belirtileri de ortaya çıkmıyor. Atak başladıktan sonra ise, en kısa sürede doktora gitmeniz gerekiyor.
  • Hocam, sizin atakta nasil oldu? Annemin anlattigina gore bulanik gorme, isik cakmasi, gozde agri olmus, ancak standart goz bozuklugu da bulanik gormesine neden olmus olabilir. sanirim tam gorme kaybi olmamis. annem zaten bunu tutulma olarak da anlatmadi, laf arasinda goz doktoruna gittigini anlatinca baglantili olabilecegini dusundum, duyunca detayli bir muayene yaptirmak istedim gozden, su an icin bi sorun yok cok sukur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Hocam, sizin atakta nasil oldu? Annemin anlattigina gore bulanik gorme, isik cakmasi, gozde agri olmus, ancak standart goz bozuklugu da bulanik gormesine neden olmus olabilir. sanirim tam gorme kaybi olmamis. annem zaten bunu tutulma olarak da anlatmadi, laf arasinda goz doktoruna gittigini anlatinca baglantili olabilecegini dusundum, duyunca detayli bir muayene yaptirmak istedim gozden, su an icin bi sorun yok cok sukur.

Atak geldiğinde, önce göz kızarmaya başlıyor ve beraberinde baş ağrısı geliyor. Daha sonra, ağrı ile birlikte gözdeki kızarıklık da artıyor ve devamında da bulanık görme başlıyor. Ancak, uveit atağı sırasındaki ağrı, sohbet arasında anlatılacak türden bir ağrı değil, kafanızı duvara vurmanıza neden olacak kadar dayanılmaz bir ağrıdır ve atak sırasında mutlaka doktor müdahalesi gerekiyor. Benim tedavim sırasında kortizon içeren bir göz damlası ve onun etkisini düzenleyen başka bir damla kullanmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Hocam, sizin atakta nasil oldu? Annemin anlattigina gore bulanik gorme, isik cakmasi, gozde agri olmus, ancak standart goz bozuklugu da bulanik gormesine neden olmus olabilir. sanirim tam gorme kaybi olmamis. annem zaten bunu tutulma olarak da anlatmadi, laf arasinda goz doktoruna gittigini anlatinca baglantili olabilecegini dusundum, duyunca detayli bir muayene yaptirmak istedim gozden, su an icin bi sorun yok cok sukur.

Atak geldiğinde, önce göz kızarmaya başlıyor ve beraberinde baş ağrısı geliyor. Daha sonra, ağrı ile birlikte gözdeki kızarıklık da artıyor ve devamında da bulanık görme başlıyor. Ancak, uveit atağı sırasındaki ağrı, sohbet arasında anlatılacak türden bir ağrı değil, kafanızı duvara vurmanıza neden olacak kadar dayanılmaz bir ağrıdır ve atak sırasında mutlaka doktor müdahalesi gerekiyor. Benim tedavim sırasında kortizon içeren bir göz damlası ve onun etkisini düzenleyen başka bir damla kullanmıştım.

Cok gecmis olsun, tekrarlamiyordur insallah.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Cok gecmis olsun, tekrarlamiyordur insallah.

Benim süreç biraz ilginç oldu. Yaklaşık 15 yıl önce Anklozan spondilit teşhisi kondu, fakat uveit atağı 2 yıl önce gerçekleşti. Gözüme bakan doktor, bu kadar sürede hiç atak olmamış olmasına inanamadı. Onun ifadesine göre, atakların yıllar önce başlamış olması gerekiyordu. Tedavimi yapan doktor dışında, birçok farklı göz doktoru da atakların ne zaman tekrar edeceğinin belli olmadığını, en fazla 3 ayda bir kontrole gitmem gerektiğini söylemişlerdi. Ben ise sadece bir kere kontrole gidip, peşini bıraktım.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.