Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levopron

Hocam Yumurtasız piyaz tarifi alabilirmiyiz tahinli şöyle iyi gider..

Antalyalı mısınız? Antalya'da tahin koyarlar piyaza Ben tarifi yumurtalı yazıyorum. Size eklemeyin ama olur mu? Bu tarif Antalya'nın Demre ve Phasalis'ten sonra en sevdiğim yanıdır.

Antalya Usulü Tahinli Piyaz

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış fasülye

yarım demet kıyılmış maydonoz

yarım demet yeşil soğan

4 yemek kaşığı tahin

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı yağ

1 limonun suyu

3 yemek kaşığı su

sirke(ne kadar isterseniz)

üzerine küçük doğranmış domates

2 adet haşlanmış yumurta

tuz, kimyon, pul biber

Yapılışı:

Sıvıyağ, tahin, suy, limon suyu, sirke ve tuzu derin bir kapta tahin iyice eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine dövülmüş 2 diş sarımsak ekleyin ve sosu mümkünse 1 gün dinlendirin. Ayrı bir yerde fasülye, yeşil soğan ve maydonozu da bir kaba koyup üzerine sos döküp iyice karıştırın. İsterseniz domates ve yumurtayı da içine ekleyebilir veya sadece üzerine koyabilirsiniz.

Afiyet olsun efendim

• Offfffffffff çok canım çekti şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty_

quote:

Orijinalden alıntı: Levopron

Hocam Yumurtasız piyaz tarifi alabilirmiyiz tahinli şöyle iyi gider..

Antalyalı mısınız? Antalya'da tahin koyarlar piyaza Ben tarifi yumurtalı yazıyorum. Size eklemeyin ama olur mu? Bu tarif Antalya'nın Demre ve Phasalis'ten sonra en sevdiğim yanıdır.

Antalya Usulü Tahinli Piyaz

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış fasülye

yarım demet kıyılmış maydonoz

yarım demet yeşil soğan

4 yemek kaşığı tahin

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı yağ

1 limonun suyu

3 yemek kaşığı su

sirke(ne kadar isterseniz)

üzerine küçük doğranmış domates

2 adet haşlanmış yumurta

tuz, kimyon, pul biber

Yapılışı:

Sıvıyağ, tahin, suy, limon suyu, sirke ve tuzu derin bir kapta tahin iyice eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine dövülmüş 2 diş sarımsak ekleyin ve sosu mümkünse 1 gün dinlendirin. Ayrı bir yerde fasülye, yeşil soğan ve maydonozu da bir kaba koyup üzerine sos döküp iyice karıştırın. İsterseniz domates ve yumurtayı da içine ekleyebilir veya sadece üzerine koyabilirsiniz.

Afiyet olsun efendim

Çok teşekkür ederim evet Antalyalıyım birazdan başlayacagım yapmaya resimlerini koyarım boş zamanımda

• of ooOOOooooOOOOooof
  • Uzun bir zaman önce arkadaşımın bir arkadaşı bize sabah kahvaltısı için güzel bir şey yapmıştı. Kendisi Samsun Bafralı idi. Böyle krep benzeriydi. Yapılışını falan hatırlamıyorum sadece yoğurtta kullandım dediğini anımsar gibiyim. Sanki yoğurt hamur yumurta karıştırmış sonra tavada kızmış yağda kızartıyordu. Tadı falan çok iyiydi merak ettim işte Adına sanki pidla demişti fakat o isimde bir bilgi bulamadım. Bileniniz var mı Samsunlulara sesleniyorum?
  • Yaralı konu.Rezerve.
  • mesajım otlansın şuralarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: crona

Uzun bir zaman önce arkadaşımın bir arkadaşı bize sabah kahvaltısı için güzel bir şey yapmıştı. Kendisi Samsun Bafralı idi. Böyle krep benzeriydi. Yapılışını falan hatırlamıyorum sadece yoğurtta kullandım dediğini anımsar gibiyim. Sanki yoğurt hamur yumurta karıştırmış sonra tavada kızmış yağda kızartıyordu. Tadı falan çok iyiydi merak ettim işte Adına sanki pidla demişti fakat o isimde bir bilgi bulamadım. Bileniniz var mı Samsunlulara sesleniyorum?

Merak ettim, araştırayım ben bunu hemen

• yerimi aldım
  • Yakında yurtdışında yaşamayı düşünen biri olarak yerimi alayım
  • Mesajım bulunsun bu arada KFC tavuğu hoşuma gitti denicem
  • müthiş konu
    mesajım bulunsun
  • mesajı bulunan arkadaşlar,bi öneri isteyin baride liste zenginleşsin aklımıza yeni şeyler gelmiyo
  • Mesajım bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

mesajı bulunan arkadaşlar,bi öneri isteyin baride liste zenginleşsin aklımıza yeni şeyler gelmiyo

Çok haklı, isteyin de yazayım tarifleri
  • Of konuya bak ağzımın suyunu silmekten yazamadım ya :) daha kahvaltı da yapmadım belli bi isteğim yok kahvaltılık pratik bi tarif alabilir miyim?
  • mesajım bulunsun ilerde lazım olcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oggie Boogie

Of konuya bak ağzımın suyunu silmekten yazamadım ya :) daha kahvaltı da yapmadım belli bi isteğim yok kahvaltılık pratik bi tarif alabilir miyim?

Çok mu geç kaldım?

Ben kahvaltıda bizimkilerin biber yemeği diye bahsettiği şeyi yemeye bayılırım. Onun tarifini vereyim, gerçi o akşam yemeğinde falan da süper oluyor.

Biber Yemeği

* Fotoğraf temsili, yemeğin tam fotoğrafını bulamadım ama buna benziyor. Siz bu görseldeki kadar yağlı yapmayın tabii

Malzemeler:

4-5 domates
    2-3 sivri biber
    1 tatlı kaşığı salça
    2 diş sarımsak (olmasa da olur)
    1 su bardağı su
    Sıvıyağ
    tuz

Yapılışı:

Derin bir tencerede kızdırdığınız yağın içine sivri biberleri üzerlerine bıçakla delikler açarak atalık ve yağda kızartalım. (Delmezseniz patlar biberler, sakın unutmayın) Biberler kızardıktan sonra üzerine rendelediğimiz domatesleri, minik minik doğradığımız sarımsakları, salçayı ve tuzu koyalım ve birazcık kaynatalım. Sonra üzerine bir bardak suyu ekleyelim, onlar iyice kaynayıp, hafif kıvanlanana kadar kaynatalım. En son altını kapatıp, yanında beyaz peynirle yiyelim.

Ooofff, afiyet olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 26 Ağustos 2011; 11:34:04 >

• @dusty_

Biraz geç oldu hocam pişi yaptım yedim ama konunun devamlılığı açısından iyi oldu teşekkürler :)

Bu arada annem bu pişinin içine peynir koyardı enfes olurdu ben sadece hamuru attım kızarttım çok kuru (yavan) oldu peynirli olması için ne yapmam gerekiyor? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.