Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesajım bulunsun, güzel konu.
  • Mesajim bulunsun.
  • Yelpazemiz baya genişlemiş
  • Daha da genişleyecek. İstekleri alayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    Daha da genişleyecek. İstekleri alayım


    eğer yapımı kolaysa kuru fasulye tarifi alabilir miyiz?
  • Tabii ki, yapımı hakikaten aslında inanılmaz kolay

    Kuru Fasulye

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler:

    Yarım paket kuru fasülye
    1 Domates
    Salça
    1 soğan
    İsteğe göre kıyma, kuşbaşı et, kuşbaşı tavuk, pastırma, sucuk vs.
    Salça
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber
    3 yemek kaşığı sıvı yağ
    Yapılışı:

    Kuru fasülye yapmayı aklınıza koyduğunuz günün gecesinden kuru fasulyeleri bol suya ıslatıp, öylece bırakın. Fasülye ıslansın ki yedikten sonra size kötü sürprizler ve ağrılar yaşatmasın

    Neyse...

    Bir gün önceden ıslattığınız kuru fasulyeyi pişirme anı geldiğince önce derin bir tencereye 3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyin. Soğanları ufak ufak doğrayıp ya da rendeleyip kavurun. Soğanlar sarardıktan et, tavuk, pastırma, sucuk artık ne isterseniz onu koyun ve pişirin. Et suyunu bırakıp, çektikten sonra ufak ufak doğradığınız domatesi ve 1 yemek kaşığı salçayı ilave edin. Tüm malzemelerin özleşmesi için kapağı kapatın ve 5 dakika kadar kaynatın. Sonra ıslattığınız fasulyeyi bu karışıma ekleyin ve üzerine normal ısıda fasülyelerin üzerini hafifce geçecek kadar su ekleyin ve tuzunu ilave edin. Kapağı yarım kapatıp, kaynamaya bırakın. Ocaktan indirmeden evvel de karabiber ve diğer sevdiğiniz baharatları ekleyin.

    Not: Fasülye pişerken suyunu çok çekerse üzerine kaynar su ekleyebilirsiniz ama yavaş yavaş ekleyin. Bir de fasulyeler yenebilecek yumuşaklığa geldiğinde yemek hazır demektir. Afiyet olsun.




  • Hocam iyi düşünmüşsünüz, mesajım bulunsun ilerde lazım olcak.
  • Hocam kuru fasulyeyi denedim,aksamdan suya koymustum,fasulyeler ufakti zatende yaparkende pek su cekmedi ufak ve hafif sert kaldilar.Yumusasin diye 1saatten biraz fazla kaynadi hatta su ekledim 1-2 kez.sorun fasulyededir di mi pek lezzetli de degildi
  • Mesajım bulunsun yemek yapmayı severim
  • mesajım takılsın burda
  • mükemmel konu walla aynı şeylerden bıkmıştık bende zamanla eklerm yemeklerimden kısa kısa
  • mesajım bulunsun, patates haşlamaktan başka yemek yapmayı bilmiyorum
  • valla çok iyi konu yeni tarifler bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CCaaNN

    Hocam kuru fasulyeyi denedim,aksamdan suya koymustum,fasulyeler ufakti zatende yaparkende pek su cekmedi ufak ve hafif sert kaldilar.Yumusasin diye 1saatten biraz fazla kaynadi hatta su ekledim 1-2 kez.sorun fasulyededir di mi pek lezzetli de degildi


    Onlar tam piyazlık fasülyeymiş hocam. O tip durumda ıslattığınızda suyunu çekmediğini farkederseniz mutlaka yemeğe başlamadan önce fasülyeyi kaynatın, yumuşatın. O püf noktasını söylemeyi unutmuşum tarifte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_


    quote:

    Orijinalden alıntı: CCaaNN

    Hocam kuru fasulyeyi denedim,aksamdan suya koymustum,fasulyeler ufakti zatende yaparkende pek su cekmedi ufak ve hafif sert kaldilar.Yumusasin diye 1saatten biraz fazla kaynadi hatta su ekledim 1-2 kez.sorun fasulyededir di mi pek lezzetli de degildi


    Onlar tam piyazlık fasülyeymiş hocam. O tip durumda ıslattığınızda suyunu çekmediğini farkederseniz mutlaka yemeğe başlamadan önce fasülyeyi kaynatın, yumuşatın. O püf noktasını söylemeyi unutmuşum tarifte.

    Piyaz demisken? onunda bi tarifini alabilir miyiz




  • Konu hoşuma gitti. Bakarsınız ileride bende paylaşırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CCaaNN

    Piyaz demisken? onunda bi tarifini alabilir miyiz

    Piyaz malzemeleri
    Yarım kilogram kuru fasulye
    4 adet soğan
    1 demet maydanoz
    4 adet yeşil biber
    3 adet haşlanmış yumurta
    2 adet domates
    2 kaşık zeytin
    2 adet limon
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı sirke

    Piyaz tarifi
    Kuru fasulyeleri akşamdan suya yatırın.Sabah fasulyeleri yıkayarak temizleyin.
    Bir tencereye bol su koyup ateşe sürün. Fasulyeler yumuşayınca ateşten alıp soğutun.
    Piyazı hazırlamaya başlarken fasulyeleri sudan çıkarın. Üzerine ince kıyılmış soğan (taze soğan da olabilir), yine ince kıyılmış maydanoz, yeşil biber, haşlanmış yumurta, doğranmış domates ve zeytinleri yerleştirin. Üzerine limon sıkın. Sirke gezdirip servis yapın.

    Kaynak:http://www.oktayustayemektarifleri.com/




  • bu konu çok işime yaryck
  • Peynirli Kolay Gözleme

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

    Malzemeler
    2 adet yufka
    3 çorba kaşığı tereyağ
    3 çorba kaşığı margarin
    1 su bardağı beyaz peynir
    Yarım demet maydanoz

    Beyaz peyniri çatalla ezin. maydanozları yıkayın ve ince ince kıyın, peynirin içine katın.(İsteğe göre baharat katabilirsiniz) Yufkaları ortadan ikiye kesin. Orta kısımlarına tereyağı küçük parçalar halinde koyun. Peyniri ortasına serpin, yufkayı kenarlarından zarf gibi kapatın. Teflon tavaya bir kaşık margarin koyun, eridikten sonra gözlemeyi koyarak kızartın. Altı kızarınca çevirerek üstünü de kızartın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat ÖZDAĞ -- 8 Ağustos 2011; 18:45:52 >




  • takip
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.