Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oo artık aç kalmayız.
  • takipteyiz
  • Çok güzel konu. Takipteyiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CCaaNN

    @dusty_

    hocam 1e 1.5 demişsin ama sonra 1e 3 koymuşsun suyu?hangisi yani hangi pirinci kullanıyosun bide onuda not edelim.bu arada dün bulgur pilavını yaptımdomates çok sevmem az ekledim birazda salça ekledim ama rengi hafif açık oldu tadı fena değildi yinede teşekkürler çok


    pirinç pilavı 1 e 1.5. içine knor felan koyarsanız çok lezzetli olur.püf noktası yaparken prinçleri iyice kavurmak.

    aklıma geldi.kardeşimle bir ara aynı evde kalıyoduk.kardeşimin pilavı lezzetli oluyor die hep ona yaptırıyordum hemde çok çabuk yapıyordu.bir ara baktım nasıl yapıyo bu pilavı die.meğersem pirinçleri hiç yıkamadan direk yağın içine koyuyormuş sonradan çözdüm meğersem iyice suyunu silkeleyip çok kavurunca yakın lezzeti alıyosunuz.kardeşimin pilavı gibi olmadı ama :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CCaaNN

    @dusty_

    hocam 1e 1.5 demişsin ama sonra 1e 3 koymuşsun suyu?hangisi yani hangi pirinci kullanıyosun bide onuda not edelim.bu arada dün bulgur pilavını yaptımdomates çok sevmem az ekledim birazda salça ekledim ama rengi hafif açık oldu tadı fena değildi yinede teşekkürler çok


    O 1'e 3 değil. 1'e 1,5 dediğimiz zaman 1 kase pirinç koyduysak su koyarken bir kase için 1,5 kase su demek istiyoruz. (Şimdi error vereceğim gerçi, beynimde pirinç, kase, musluk ve su imgeleri dönüyor) 3 niye demişim orada onu ben de bilemedim aslında

    Pilav yaparken kesinlikle baldo pirinç tercih ederim ben bu arada.




  • Biraz yöresel kaçacak ama babagannuç tarifi alabilir miyim kolay bir şekilde
  • Kral konu olmuş Elinize Sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Setunfayks

    Biraz yöresel kaçacak ama babagannuç tarifi alabilir miyim kolay bir şekilde


    Bizim o taraflarda da babagannuş derler onun adına.

    Hemen veriyorum tarifi o halde.

    Babagannuş

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler

    3-4 bostan patlıcanı (Patlıcanın lezzetli olması çok önemli)
    3-4 kırmızı biber
    2-3 domates
    7 diş sarımsak
    Nar ekşisi
    Tuz
    Pul biber
    Zeytinyağı

    Yapılışı

    Önce patlıcanları nerede pişireceğimize karar vermek gerekiyor aslında. En güzeli elbette mangalda közlemek ama öyle bir imkanımız yoksa mecburen ocakta ya da fırında közlememiz gerekiyor. Ocakta közlemeye kalktığınızda o ocağın baya kirleneceğini bilin ama ona göre

    Neyse efendim, biz ocakta közleyelim patlıcanları. Patlıcalar közlendikten sonra bir çatal yardımıyla biberleri ve domatesleri de ocağın üzerinde harlı ateşe tutarak iyice közlemeye devam edelim.

    Tüm közleme işi bittikten sonra kabuklarını soyup, bir kapta çatal yardımıyla ezelim ve üzerine dövdüğümüz ya da rendelediğimiz bol sarımsağı ekleyelim. En son isteğe göre nar ekşisi ilavesinden sonra zeytinyağı, tuz ve pul biberini ekleyip, karıştıralım ve sonra hemen yiyelim.

    Bunun bir de yoğurtlu versiyonu var. Ona da nar ekşisi koymayı sarımsaklı yoğurt koyarsınız diğer bütün işlemler aynıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Setunfayks

    Biraz yöresel kaçacak ama babagannuç tarifi alabilir miyim kolay bir şekilde


    Bizim o taraflarda da babagannuş derler onun adına.

    Hemen veriyorum tarifi o halde.

    Babagannuş

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler

    3-4 bostan patlıcanı (Patlıcanın lezzetli olması çok önemli)
    3-4 kırmızı biber
    2-3 domates
    7 diş sarımsak
    Nar ekşisi
    Tuz
    Pul biber
    Zeytinyağı

    Yapılışı

    Önce patlıcanları nerede pişireceğimize karar vermek gerekiyor aslında. En güzeli elbette mangalda közlemek ama öyle bir imkanımız yoksa mecburen ocakta ya da fırında közlememiz gerekiyor. Ocakta közlemeye kalktığınızda o ocağın baya kirleneceğini bilin ama ona göre

    Neyse efendim, biz ocakta közleyelim patlıcanları. Patlıcalar közlendikten sonra bir çatal yardımıyla biberleri ve domatesleri de ocağın üzerinde harlı ateşe tutarak iyice közlemeye devam edelim.

    Tüm közleme işi bittikten sonra kabuklarını soyup, bir kapta çatal yardımıyla ezelim ve üzerine dövdüğümüz ya da rendelediğimiz bol sarımsağı ekleyelim. En son isteğe göre nar ekşisi ilavesinden sonra zeytinyağı, tuz ve pul biberini ekleyip, karıştıralım ve sonra hemen yiyelim.

    Bunun bir de yoğurtlu versiyonu var. Ona da nar ekşisi koymayı sarımsaklı yoğurt koyarsınız diğer bütün işlemler aynıdır.


    Çok teşekkür ederim de sanki annem bunun içine tahin koyuyordu.Ben mi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum ama 2 malzemenin oranı tadını veriyordu tahinle limon sanırım




  • @ Setunfayks evet, daha çok Güneydoğu Anadolu'da yanılmıyorsam tahin ve limonla yapıyorlar. Copy-Paste yapayım o zaman size sevdiğim bir tarifi.

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler

    5-6 adet közlenmiş patlıcan
    3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
    ½ çay bardağı limon suyu
    ¾ su bardağı tahin(tahin tadını baskın sevmiyorsanız ½ de koyabilirsiniz)
    1 tatlı kaşığı sumak
    Tuz, zeytinyağı

    Hazırlanışı

    Patlıcanlarımız közleyelim, ayıklayalım, limonlu suda bekletelim. Patlıcanları ince kıyalım tuz, tahin ve limon suyunu kıydığımız patlıcanlara ekleyelim. Bir tahta kaşık yardımıyla ezerek iyice karıştıralım. Bu karışımın tahinle çok iyi özdeşleşmesi için karışımınız bir kenarda dursun, ara sıra karıştırın…

    Servis tabağına aldığınız karışımı sumak, pulbiber ve kıyılmış maydanozla süsleyin.Üzerine zeytinyağı gezdirin.

    Not: Bu meze ölçüsü 7-8 kişiliktir. Ayrıca miktarı damak zevkinize göre de azaltıp çoğaltabilirsiniz.

    Patlıcanı, sarımsaklı süzme yoğurtla da karıştırıp deneyebilirsiniz.

    Bu karışıma közlenmiş kırmızı biberde ekleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun.




  • Sevigili dusty_ bir gün etli çiğköfte tarifini de bekliyoruz
  • Kolunuza güveniyorsanız hemen Urfalı olan amcamın eşinin tarifini paylaşırım sizinle, ama öyle 5 dakika yoğurdum oldu bitti yapacaksanız şanına yazık olur o çiğ köftenin ona göre
  • Siz yazın denerim
  • Önemli konu Takipteyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    @ Setunfayks evet, daha çok Güneydoğu Anadolu'da yanılmıyorsam tahin ve limonla yapıyorlar. Copy-Paste yapayım o zaman size sevdiğim bir tarifi.

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler

    5-6 adet közlenmiş patlıcan
    3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
    ½ çay bardağı limon suyu
    ¾ su bardağı tahin(tahin tadını baskın sevmiyorsanız ½ de koyabilirsiniz)
    1 tatlı kaşığı sumak
    Tuz, zeytinyağı

    Hazırlanışı

    Patlıcanlarımız közleyelim, ayıklayalım, limonlu suda bekletelim. Patlıcanları ince kıyalım tuz, tahin ve limon suyunu kıydığımız patlıcanlara ekleyelim. Bir tahta kaşık yardımıyla ezerek iyice karıştıralım. Bu karışımın tahinle çok iyi özdeşleşmesi için karışımınız bir kenarda dursun, ara sıra karıştırın…

    Servis tabağına aldığınız karışımı sumak, pulbiber ve kıyılmış maydanozla süsleyin.Üzerine zeytinyağı gezdirin.

    Not: Bu meze ölçüsü 7-8 kişiliktir. Ayrıca miktarı damak zevkinize göre de azaltıp çoğaltabilirsiniz.

    Patlıcanı, sarımsaklı süzme yoğurtla da karıştırıp deneyebilirsiniz.

    Bu karışıma közlenmiş kırmızı biberde ekleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun.


    Harikasın en kısa zamanda deneyeceğim.




  • super konu olmus artik takipcisiyim
    bende firsat buldukca eklicem biseyler
  • İlk mesajdaki liste güncellendi.

    Yeni istekler lütfen
  • Pratik ama lezzetli yemekler çok güzel olmuş teşekkürler...
  • Harika konu olmuş en kısa zamanda yapmaya başlayacağım, tariflerin hepsi de çok iç açıcı duruyor

    edit: Bu arada bir ricam olacak içinde ton balığı olan bir tarifte bulunabilir misin? Makarna vs tipinde olabilir eğer işinizi kolaylaştıracaksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 24 Temmuz 2011; 16:22:01 >
  • Hemen geliyor o halde ton balıklı tarif.

    Ton Balıklı Makarna

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler

    Bir paket makarna
    Bir kutu ton balığı
    Haşlanmış mısır
    1 Domates
    2 diş Sarımsak
    Maydanoz
    Sıvı Yağ
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı

    Makarnayı kaynamış ve kaynadıktan sonra içine bir miktar tuz ve sıvı yağ atılmış suyun içinde 9/10 dakika haşlayın. Makarnaları haşladıktan sonra süzün ve boşalan tencereye sıvı yağ koyup, üzerine isterseniz rendeleyin, isterseniz doğrayın sarımsakları atın. Sadece 10 saniye kadar karıştırarak pişirin sarımsakları ve üzerine rendelediğiniz domatesi ekleyin. Domatesi de 2 dakika kadar pişirin ve sarımsakla özleşmesini sağlayın. Sonra tuzunu, karabiberini, mısırını ve ton balığını ekleyin ev hemen ocaktan alın. Ton balığının çok fazla pişmemesi gerekiyor.

    Sonra makarnayı bu sosla karıştırın ve üzerine maydanoz ekleyin. Oturup, afiyetle yiyin.

    Ben domatesi düz beyaz makarna görüntüsünü sevmediğim için koyuyorum, isterseniz domates koymayabilirsiniz siz.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.