Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu kadar mıydı hevesiniz beyler? Hadi yok mu tarif isteyen ama?
  • 10 numara olmuş yapılışı okurken ağzım sulandı.
  • mesajım bulunsun,akşam lazım olacak
  • Abi inanılmaz konu seneye kesin lazım olcak bana
  • Chicken Ceaser Salata düpermiş yarın yapıcam
  • Diğer konudan çopy paste yapıyorum. Yemek cok basit okuduğunuzda anlayacaksınız.
    --------------

    Size Alman usulü Schnitzel ve yaninda patates kavurmasi tarifi vereyim. Olculerle uğraşmıyorum ben :)

    Kesinlikle tavsiye ederim.

    İstediğiniz kadar tavuk göğsü(sinirsiz olmasına dikkat edin)
    Tavuklar biftek seklinde kesilir eğer hazır degilse. Büyük olmalı tercihen.
    Tuz ve karabiberle harmanlanir.
    Tavukları su sıralama ile hazırlayın.
    Una bandirin, sonra çırpılmiş yumurtaya ve en son galete ununa.
    Galete unu kurumuş ekmegi robottan geçirerekde elde edebilirsiniz.
    Sıvı yağ ve margarini geniş bir tavada ısıtın ve tavukları orta derece ateşte kizartin.
    Kizartirken sürekli yağ azalacağından ara ara hem sıvı yağ hemde margarin ekleyin.

    Yanına patates kavurması
    Patatesleri haslayin(suya tuz) ve soyduktan sonra küçük parçalara bölün. Yağda önceden kavrulmuş soğanlara ilave edin. Tadına bakıp tuz ekleyebilirsiniz. Biraz karabiberle 20 dakika orta ateşte kavurun.

    Yemek hazır ve cok lezetlidir gercekten. schnitzellerin üzerine limon sıkılır. Yanına kendinize göre birde salata yapın.

    Bu arada patates kavurması daha uzun sürdüğünden önce yapılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  •  Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi



    Malzemeler

    30 g (2 çorba kaşığı) yağ
    3 sivri biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)
    300 g (3 orta boy ) küp şeklinde doğranmış domates
    1/2 çay kaşığı tuz
    100 g beyaz peynir (tercihen sert ve tam yağlı, rendelenmiş)
    1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
    5 yumurta

    Hazırlanışı

    Yağı bir sahanda eritin. Yağ kızınca biberleri ilave edip, sık sık karıştırarak, 2 dakika sote edin. Domatesi ve tuzu koyup, pişirin. Domates suyunu bırakıp tekrar çekince peyniri ve maydanozu ilave edip, karıştırın.
    Yumurtaları ayrı bir kasede çırptıktan sonra sahana katın. Hemen karıştırın. Yumurtalar sertleşmeye başlayınca sahanı ateşten alın. Menemeni sıcak olarak servis yapın.

    isteğe göre soğanda ilave edilebilir.




  • Lezzetli tost için:

    Tost ekmeğinin içine kaşar ve sucuğu koyup üzerine ketçap sıkın. Yağı da bolca sürün iyice bastırın. Tadı çok güzel oluyor. Yanına bir de bergemotlu çay off off.
  • Kabak Köftesi
     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

    Malzemeler;
    3 Kabak
    1 çay bardağı Un
    3-4 diş dövülmüş Sarımsak
    1 çay bardağı Rendelenmiş Kaşar
    1 çay kaşığı Tuz
    1 çay kaşığı Karabiber
    1 Yumurta
    Kızartmak için;
    4 yemek kaşığı Zeytinyağı
    Yapılışı;
    Kabakların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Salan suyunu sıkıp yoğurma kabına alarak un, tuz, karabiber, kaşar peyniri, yumurta ve sarımsağı ekleyip bulamaç haline gelene kadar karıştırıyoruz. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavada kızdırıp bulamaç haline getirdiğimiz kabak karışımını tahta kaşıkla alarak aralıklı olarak tavaya döküp her iki tarafı kızarıncaya kadar pişiriyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunglao

    Kabak Köftesi
     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

    Malzemeler;
    3 Kabak
    1 çay bardağı Un
    3-4 diş dövülmüş Sarımsak
    1 çay bardağı Rendelenmiş Kaşar
    1 çay kaşığı Tuz
    1 çay kaşığı Karabiber
    1 Yumurta
    Kızartmak için;
    4 yemek kaşığı Zeytinyağı
    Yapılışı;
    Kabakların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Salan suyunu sıkıp yoğurma kabına alarak un, tuz, karabiber, kaşar peyniri, yumurta ve sarımsağı ekleyip bulamaç haline gelene kadar karıştırıyoruz. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavada kızdırıp bulamaç haline getirdiğimiz kabak karışımını tahta kaşıkla alarak aralıklı olarak tavaya döküp her iki tarafı kızarıncaya kadar pişiriyoruz.



    Off bu harika gerçekten . Bi de kabakla ilgili şöyle bir şey var . Yağda kızartıp yoğurt döküyosunuz . Kabak yoğurtlaması mı diyolar bilmiyorum tam o da çok lezzetli bi yemektir .




  • Mesajım bulunsun 1hafta içinde lazım olucak.
  • Hocam Allah razı olsun
  • Bi makarna yaptım yapış yapış oldu acılı ketçap katıp kola ile içtim hala miğdem bulanıyo,Makarna yapış yapıştı hayatımda ilk defa öyle bi makarna yedim,açlık insana neler yaptırıyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    Bu kadar mıydı hevesiniz beyler? Hadi yok mu tarif isteyen ama?


    pirinç pilavı tarifi alabilir miyim bide oran orantıyı tutturmak zor galiba onda?
  • Pirinç pilavı kolay ya. Anlatırdım ya dusty_ ye ayıp olmasın şimdi, o varken bana düşmez
  • Aslında güzel pilav yapmak hakikaten yetenek gerektiren bir hadisedir. En önemli şeyse tanıdığınız pirinci seçmektir. En güzel pilav baldo pirinçten yapılır arkadaşlar bunu unutmayın. Genelde pirinç pilavı için 1'e 1,5 ölçü verilse de her prinç için tutmayabilir o. O sebeple annelerinizin bile farklı bir prinçten ilk kez yaptığı pilav her zamankinden farklı olur.

    Her zaman kendi yaptığım tarife göre anlatayım ben yapımını.

    Pirinç Pilavı

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Eğer pirinçleri yarım saat kadar ıslatırsanız hem nişastasından arındırmış, hem de daha az su çekerek lezzetini kaybetmemesini sağlamış olursunuz. Yok vaktim yok, uğraşamam derseniz de en azından bir yıkayın da üzerindeki nişastalar gitsin

    Neyse. Önce 1-2 kaşık tereyağını tencereye alın ve kısık ateşte tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra üzerine ıslattığınız ya da yıkadığınız bir kase pirinci ekleyin ve üzerine 3 kase su ekleyin. Eğer pirinci kavuruyorsanız sıcak su, kavurmuyorsanız suyu mutlaka soğuk ekleyin. İşi riske atmamak için kavurmamanızı öneririm. Suyunu ekledikten hemen sonra tuz ilavesini yapın.

    Sonra bir iki kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Zaten yaklaşık 10 dakika içerisinde suyunu çekecektir kendisi. Pilav suyunu çektiğinde altını kapatın ve bir kez karıştırdıktan sonra tekrar kapağını kapatarak en az 10 dakika demlendirin. Sonra da oturup, afiyetle yiyin.




  • Ohh dün akşam bu konuyu aradım ama birtürlü bulamadım favorilerime ekliyorum. Teşekkürler dusty_

    Edit:Kunglao sizin yazdığınız mücver değilmi yoksa farklı birşeymi ?

    Edit 2:Pilav tarifini deneyeceğim bir ara pirinç pilavını çok severim.Mısırlı pilav tarifi biliyorsan paylaşabilirmisin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHXS -- 15 Temmuz 2011; 18:06:09 >
  • takip güzel tarifler var
  • @dusty_

    hocam 1e 1.5 demişsin ama sonra 1e 3 koymuşsun suyu?hangisi yani hangi pirinci kullanıyosun bide onuda not edelim.bu arada dün bulgur pilavını yaptımdomates çok sevmem az ekledim birazda salça ekledim ama rengi hafif açık oldu tadı fena değildi yinede teşekkürler çok
  • güncelleyelim
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.