Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşar müthiş bir tarifte benden , yemeğimizin adı Yahudi Böreği.

    Gereken malzemeler;
    Tavuk Göğsü
    Kuru Soğan
    Mantar
    Kaşar Peyniri(Taze Kaşar)
    Bimde Satılan Lavaşlar
    Barbekü Sosu(İsteğe Göre ancak kesinlikle tavsiye ederim)


    Arkadaşlar aldığınız tavuk göğüslerini jüliyen olarak(ince ince) doğrayın. Soğanı ve mantarı ayrı bir şekilde kavurun,soğanı biraz kavurduktan sonra mantara ilave edin ve beraber kavurmaya devam edin tabi bu arada tavuk göğüslerinide kavurmaya devam ediyoruz,kaşar peynirinizi de rendelemeyi unutmuyosunuz tabiiki.Bu üç ana malzemeyi de(tavuk-mantar-soğan) bir araya alıyoruz barbekü sosunu bu karışıma ilave ediyoruz ve son bir kavurma işlemi yapıyoruz.Daha sonra lavaşlardan birinin üzerine rendelenmiş kaşar peynirinizi yayıyorsunuz ve üzerine barbekü sosu ile kavurduğunuz mantar-soğan-tavuk karışımını sıvıyorsunuz bu karışımın üzerine tekrar rendelenmiş kaşarlardan koyup üst tarafa bir lavaş daha yerleştiriyorsunuz.Hazırlamış olduğumuz bu altı ve üstü lavaşla kapalı olan karışımımızı tavada biraz pişiriyoruz ve bu mükemmel yemeği afiyetle yiyorsunuz.

    Kesinlikle yapın ve yiyin bunu yorumlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.u.i -- 7 Temmuz 2011; 16:37:13 >




  • Yok, öyle anlatımda okunduğu kadar uzun bile sürmüyor hatta yapması. Çok kolay bir biçimde yapabilirsiniz.

    @techraven buyrun o zaman içli köfte

    İçli Köfte

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi



    Malzemeler

    Dışı için:

    1 paket köftelik bulgur
    1 su bardağından azcık az irmik
    1 yumurta
    2 su bardağı un
    Ilık su
    Tuz


    İçi için:

    1 kg kıyma
    4-5 ince doğranmış soğan
    1 kaşık biber salçası
    Baharat

    Yapılışı:

    Önce az bir suda 1 kg kıymayı kısık ateşte haşlayın. Sonra ince ince doğradığın soğanları haşladığın kıymanın içine koy. Bu noktada kıymanın suyunu çok fazla koymamanız önemli. Bir de kapağı mutlaka açık kalsın pişirirken yoksa sulanır kıymamız. Kıyma suyunu çektikten sonra salçasını ve baharatını ekleyip, soğumaya bırakın.

    Dışı için bir paket kköftelik bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine irmik, tuz ekleyip ılık suyla ıslatın ve üzerini kapatıp, bulgurun şişmesini sağlayın. Yaklaşık yarım saat kadar sonra kapağı açın ve bir yumurtayı kırıp yoğurun. Sonra yaklaşık 2 su bardağı kadar un ekleyip, bütün kuvvetinizle yoğurmaya devam edin. Bu noktada yoğurmak çok önemli. Ne kadar sağlam yoğurursanız, o kadar az dağılır.

    Tüm bu işlemler bittikten sonra hazırladığınız bulgurdan mandalina büyüklüğünde koparın ve işaret parmağınızı bastırarak ortası oyuk olacak şekilde açın. Sonra artık iyice soğumuş olan içi doldurup üzerini kapatıp, yuvarlayın. Tüm bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.

    En son kaynamış suya biraz tuz ekleyin ve hazırladığınız köfteleri özen göstererek içine atın. İşin püf noktası köfteler suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir, bunu unutmayın.

    Ben kızarmış sevmediğimden direkt haşlama yiyorum ama isterseniz kızartabilirsiniz.
    Hadi bakalım ss bekliyorum




  • Patlıcan salatasını yaptım gerçekten güzel oldu kendimden beklemezdim Tek sorunum dibine doğru acılığı arttı. Çok teşekkürler
  • @dusty_ teşekkür ederim, biraz zor görünüyor ama deneyeceğim mutlaka bu haftasonu
  • mesajım bulunsun yararlı konu
  • mesajım bulunsun güzel konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkanakar

    karışık kızartma yaparken püf noktaları nelerdir söyler misiniz ?
    patlıcanlar çok fazla yağ çekiyor tuzlu suda biraz bekleterek önüne geçmeye çalışıyorum ve patatesler de çok yağ emiyor.Lezzetli dışı çıtır içi leziz rengi tam tutan bir patates kızartmasını nasıl yapabiliriz?


    hocam patates kızatması tam bir muallak konu.patates kızartmasında en önemli etkeni aslında cinsi.20 30 küsür cinsi var.10 senedir dayım patates eker her yıl yanında 1 ayım geçmiştir ordan biliyorum.agria yada van gogh patates bulman lazım.http://www.patates.gov.tr/articles.php?lng=tr&pg=28 şu linke bak istersen patateslerde cinse göre cips olur yada olmaz denilmiş.cips olanların kızartması da çıtır çıtır senin dediğin gibi olur.genede aldığın patatesleri ince doğrarsan biraz biraz çıtır olur.birde bilmiyorum nasıl yaptığını fakat patetes kızarttırkan içine patlıcan biber felan atılmaz.onlar ayrı yapılır.genede fazla yağ çeker




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Setunfayks

    Patlıcan salatasını yaptım gerçekten güzel oldu kendimden beklemezdim Tek sorunum dibine doğru acılığı arttı. Çok teşekkürler


    afiyet olsun hocam
  • Valla konu harika. Takipteyim bende.

    Birde yemek tariflerini yazarken ortalama ne kadar surede yapiliyor yazabilirseniz cok iyi olur aslinda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutanghamun

    Güzel bi omlet tarifide ben paylaşayım dedim,yoksa içimde kalacaktı valla
    1 adet orta boy patates
    1 adet kırmızı közlemelik biber
    Sucuk veya sosis ya da salam isteğe göre ama sucuk şiddetle tavsiyem
    Mantar
    Maydanoz
    Kaşar rendesi

    Yapılışını dilim döndüğünde anlatamaya çalışayım...
    Patatesleri küçük olacak şekilde küp küp (annem de nefret eder küp küp denmesinden ) doğrayı az sıvı yağa atıyoruz..Dikkat edelim tabi sıçramasın Sonrasında aldente olacak şekilde diğer kıyılmış mantarı ekliyoruz.Mantar biraz ölünce kırmızı biberi ekliyoruz onunda katili olduktan sonra bi yerde çırpılmış 3 yumurtanın içine maydonozu da ekliyoruz (ama ben maydanozları doğramıyorum saplarından ayırıyorum sadece) Maydonozlu yumurtayı karışıma döküyoruz ama altı kısık olmalı mutlaka...Ve olayın bittiği noktaya geliyoruz rendelenmiş kaşar!!!!kısık ateşte pişen yumurtanın üzerine istenilen miktarda kaşı dağıtıyoruz ve olay bitmiştiiirr.Üfff sıcak sıcak yenmeli mutlaka ve mümkünse tavşankanı demlenmiş güzel bi çayla muazzam oluyooo Hele birde yanında evde yapılmış cevizli ekmek varsa sizden kıralı yoook
    Son yaptığımda ibret olsun diye resim çekmiştim yükleyeyim dedim ama It USB girişimi iptal etmiş.. Başka zaman umarım
    Şimdiden herkeze afiyet olsun.bence herkez bi kez denemeli...



    Sucuklara ne oldu?




  • Guzel konu olmus.Dusty rica etsem parfe tarifi verebilir misin ?

    Bu arada nickinin dusty springfield ile bi alakasi var mi :P :)
  •  Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi



    sırada anltacağımı anlamışsınız tavuk sote


    Malzemeler
    2 Adet tavuk göğsü
    1 Adet soğan
    1 Adet salçalık kırmızı biber
    5 Adet çarliston biber
    2 Diş sarımsak
    2 Çorba kaşığı zeytinyağı
    2 Adet iri domates
    Tuz, karabiber, kekik
    devamı aşağıda ...


    Hazırlanışı

    Göğüs etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, teflon tavaya alın.
    Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup, tuz serpin.
    İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip sote edin.
    Biberleri ince şeritler halinde, domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edin.
    Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.
    Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak 15 dakika orta ateşte pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.


    tavuk sote tarifini kopyala yapıştır yaptım.benim SS lerdeki sote sadece biber,domates,tavukgöğüsü,kekik,kırmızı biber, yağ var.acelem vardı 15 dk sürdü.çok kolay pratik menemen yapmak kadar kolay bir yemektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KappadoKS -- 7 Temmuz 2011; 21:56:53 >




  • @ Y!g!T tabii, bundan sonra eklerim yaklaşık yapım sürelerini de.

    @ pspfreak Dusty Springfield severim ama nickin esin kaynağı o değil, erkek kedimin ismi dusty. Neyse parfe tarifi geliyor o halde. Ben en çok kahveli parfe severim, o yüzden kahvelinin tarifini veriyorum. Tabii evinizde mikser bulunması şart bu tarif için, uyarayım.

    Kahveli Parfe
    (Yapılış süresi yaklaşık 15 dakika)

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler:

    1 paket krem şanti
    6 yumurta
    1 bardak süt
    3 tatlı kaşığı toz şeker
    3 tatlı kaşığı istediğiniz türde kahve
    2 paket vanilya

    Yapılışı:

    Önce marketten hazır aldığınız kremşantiyi soğuk süt ile uzuuuuun uzun çırpıyorsunuz. Sonra çırma işlemine ara verip altı yumurtanın sarılarını önce ayrı bir yerde çırpıyor ve çırpılıp bsarı sarı köpük haline getirilmiş yumurtanın üzerine şeker, kahve ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpıyorsunuz. Sonra bir başka kapta da yumurta aklarını kar gibi beyaz beyaz köpük haline gelene kadar çırpıp, tüm malzemeyi kremşantinin içine karıştırıyorsunuz. Oldukça derin bir kaba önce naylon ya da streçfilm döşeyip sonra tüm karışımı boşaltıyorsunuz. Buzdolabının buzluk kısmına koyup, dondurabildiğiniz kadar donduruyorsunuz.

    Yemeden evvel de çok fazla oda ısısında tutmayın sakın. Parfe çok çabuk erir, erirse de tadı kaçar.

    Afiyet olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 8 Temmuz 2011; 9:59:33 >




  • Bizim öğretmen arkadaşlar da gitti 3 oda 1 salon evde tek başıma kaldım. Hergün dışarıdan döner isteye isteye bir hal oldum. Bundan sonra 2-3 günde bir buradan bir tarifi deneyecem. Yaş 19, kendimizi geliştirmek lazım
  • Sagol dusty.3 tatlikasigi kahve demissin o kahve herhangi tur bi kahve olabilir herhalde.Yani cekilmis toz kahveden bahsediyoruz degil mi ?

    Elimde 2 gunluk houseblend var tarihi daha da gecmeden parfede kullansak hos olur :) Tekrardan tesekkurler.
  • Şu parfe mükemmele benziyor ya ama mikserim yok peh.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspfreak

    Sagol dusty.3 tatlikasigi kahve demissin o kahve herhangi tur bi kahve olabilir herhalde.Yani cekilmis toz kahveden bahsediyoruz degil mi ?

    Elimde 2 gunluk houseblend var tarihi daha da gecmeden parfede kullansak hos olur :) Tekrardan tesekkurler.


    Tabii istediğin tür kahve kullanabilirsin. Ben jacops filtre kahve kullanmayı tercih ediyorum ama nescafe olur, türk kahvesi olur vs. Ne istersen o
  • Verdiğim tarifler hakikaten çok kolay, öyle yapılamayacak türden yemekler değil. Hem de lezzetli ve 1 gün dolapta kaldıktan sonra ertesi gün tekrar ısıtılıp yenebilecek yemekler.
  • takip
  • Mesajım bulunsun
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.