Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrt522

zerde biliyosan anlatabilirmisin

Bilmiyorum ama çok zor değilse öğrenip deneyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: mrt522

zerde biliyosan anlatabilirmisin

Bilmiyorum ama çok zor değilse öğrenip deneyebilirim

teşekkürler bayadır canım istiyordu da bi türlü cesaret edemedim
  • takip hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabahtan beri hiçbirşey yemedim ve diyetteyim doyurucu ve az kalorili ne önerirsiniz?
  • Öncelikle dusty'e çok teşekkür ederim. Birçok kişinin işine yarayacak bir konu ortaya çıkarmış. Arkadaşın verdiği tüm tarifleri bir dosyada birleştirdim. Konuları dolaşmadan ulaşmak isteyenler olursa 8. sayfaya kadarki tarifler alttaki dosyada mevcut.

Tüm Linklerdeki dosya aynıdır, alternatif olsun diye farklı yerlere upload ettim.
    LİNK 1
    LİNK 2
    LİNK 3

• quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

sabahtan beri hiçbirşey yemedim ve diyetteyim doyurucu ve az kalorili ne önerirsiniz?

Tavuklu salata
  • zerde ne yemek ismimi??

mesaj bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

PATLICAN EZMESİ
     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

Malzemeler
    Domates , Sivri Biber(Acılı daha güzel oluyor) , Patlıcan , Sarımsak,Tuz ,Sıvıyağ
    Patlıcanı aynı patates kızartır gibi kabuklarıyla beraber bol yağda kızartıyoruz.Bir iki delik delin Patlamasın
    Kızarmış patlıcanı alıp soyuyoruz 2 parçaya bölüp sonra havanda sarımsak döver gibi eziyoruz.Çokta fazla ezmeyin lifli halde olsun yine.
    Biberi Tost makinasında közlüyoruz en iyi orda oluyor biberide eziyoruz aynı patlıcan gibi havanda ezmemiz daha iyi bunu.
    Sonra domatesleri menemen yapar gibi kare kare doğruyoruz yağda kızartıp menemen kıvamını alınca indiriyoruz. Bir kaba patlıcan , domates , biberi karıştırıyoruz tuzunu atıyoruz birazda yağ gezdirin üstünde fena olmaz.Sarımsağı dövün ve onuda karıştırın yemeğiniz hazır En güzeli ekmek batırıp yemek

mamzana?

• Fırında Kabak Mücver

Malzemeler:
    4 orta boy kabak
    1 küçük boy soğan
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    3 yumurta
    1-1,5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı pul biber
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Damak tadınıza göre tuz
    Çeyrek demet dereotu

Hazırlanışı:
    Öncelikle kabakların kabuklarını temizliyoruz.Soğanları küçük küçük doğruyoruz ve dereotunuda ince ince kıyıyoruz.Karıştırma kabına yumurtaları alıp iyice çırpıyoruz.Tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra orta boy tepsiyi yağlayıp karışımı içine boşaltıyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz

• Fırında Makarna

Malzemeler:

1 paket kalın çubuk makarna
    2,5 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı un
    2,5 su bardağı süt
    2 yumurta
    1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
    Tuz,
    karabiber

Hazırlanışı:

Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakın. Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un saranncaya kadar kavurun. Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. El dayanacak kadar ılındığında içine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın.
    Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir kaşıkla düzleştirin. Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pronefroz -- 9 Haziran 2012; 23:49:18 >

• Faydalı konu
  • topkek kıvamında kek nasıl yaparız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

topkek kıvamında kek nasıl yaparız

Topkek kıvamında derken? Hafif süngerimsi, yumuşak kek mi demek istedin hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

topkek kıvamında kek nasıl yaparız

Topkek kıvamında derken? Hafif süngerimsi, yumuşak kek mi demek istedin hocam?

Aynen oyle demek istedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dcorp

Arkadaşlar sık sık kullandığım bir site mevcut, paylaşayım sizinle. Tarifleri on numara :)

Yemek tarifleri sayfası: Oktay Usta Yemek Tarifleri

Bu haftanın popüler yemeği patlıcan karnıyarık yemeğiymiş, pek bekar işi olmasa da eminim yapabilecek arkadaşlarımız mevcuttur :)

Tarifi:

Patlıcanların baş kısmı kesilir. Alacalı soyulur. Ardından tuzlu suda 30 dakika tutulan patlıcanlar yıkandıktan sonra süzülüp kurutulur.

Ufak ufak kıyılmış soğan ve biber kıyma yağında pişirilir.

Kabukları soyulduktan sonra kesilen domatesler ilave edilip hafif karıştırılır.

Tuz, karabiber, ufak ufak doğranmış maydanoz eklenir.

Karışım patlıcanların içine yerleştirilir.

Üstlerine de domates dilimleri konur.

Bir miktar su katılıp hafif hafif pişirilir.

Afiyet Olsun.
    Patlıcan Karnıyarık Malzemeleri

6 adet Patlıcan (küçük)
    250 gr. Kıyma (dana)
    2 adet Soğan
    2-3 adet Domates
    1/2 demet Maydanoz
    2-3 adet Biber (sivri)
    3-4 çorba kaşığı Yağ
    Karabiber
    Tuz

Patlıcan Karnıyarık Tarifi

Karnıyarığın neresi pratik çok merak ediyorum.

• öğrenci için tarif yokmu ya
    makarna-menemen,menemen-makarna yemekten bıktım
    sadece piknik tüpüm mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhlakPolisi

öğrenci için tarif yokmu ya

2 patlıcan, 2 kabak, 2 patates al soy doğra. Tencerede soğanla salçayı kavur sonra bunları at su ekle pişsin al sana sulu türlü tarzında yemek. Gına gelir bir süre sonra o yemeklerden insana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

quote:

2 patlıcan, 2 kabak, 2 patates al soy doğra. Tencerede soğanla salçayı kavur sonra bunları at su ekle pişsin al sana sulu türlü tarzında yemek. Gına gelir bir süre sonra o yemeklerden insana.

zehirlenmiyeyim
    önceki sayfalara bakıyorum,resimler çok iyi ama tariflere gelince çöküyorum
    malzemelerin çoğu para işi
    sanırım 20 gün daha makarna-menemen-menemen-makarnaya,arada hazır çorba ve karpuz ekmeğe devam

• Guzel konu yeni seyler ogrenelim :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

quote:

zehirlenmiyeyim
    önceki sayfalara bakıyorum,resimler çok iyi ama tariflere gelince çöküyorum
    malzemelerin çoğu para işi
    sanırım 20 gün daha makarna-menemen-menemen-makarnaya,arada hazır çorba ve karpuz ekmeğe devam

Bir şey olmaz, arada Bimden kızartmalık hazır patates felan al oda güzel. Hazır köfteler vs. başında 10 dakika durdun mu yapılacak yemek çok.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.