@ Murat ÖZDAĞ en pratik hamur işi tarifini vereyim o zaman. Çok kolay ve malzeme gerektirmediği için hemen veriyorum onun tarifini.
Bizim o taraflarda Pişi denir, bazı yöreler bişi diyormuş. Ben de arkadaşın yalancısıyım işte.
Şimdi gidiyorsunuz ve ekmek fırınından 1 tane ekmek hamuru alıyorsunuz. Sonra eve gelip bir kaseye sıvı yağ koyuyorsunuz. İçine sıvı yağ koyduğunuz (ki yağını bol tutun) tavanın içine bu ekmek hamurundan mandalina kadar koparıp (önce kaseye koyduğunuz sıvı yaşa elinizi batırmanız gerekiyor, yoksa hamur yapışır. Yapışmaya başladıkça sıvı yağa batırma işlemini tekrarlayın.), düzlediğiniz hamurları atıyorsunuz başka hiçbir şey yapmadan. Çok çabuk kızarır zaten, o yüzden ateşin altını çok açık tutmayın, yakarsınız.
Pişen hamurları kağıt havlu ya da gazete serdiğiniz mutfak tezgahında yağını bırakana kadar bekletin. Zaten sıcak sıcak yemeyin hemen, midenize oturur çok fena. Hamurlar yağını bırakırken bir tarafta domates doğrayın, peynir koyun tabağa. Bir de çay alın yanına. Offff çok fena canım istedi şu an resmen.
Neyse afiyet olsun
Çörek lan bu
@ Green Hell çörek fırında olur hocam, bu yağda kızartılıyor. Gerçi hamur kızartmasına sizin yörede çörek diyorlarsa bilemem onu
güzel konu, işimize yarar. yukarda dursun
benden de bir tarif olsun o zaman.ismini bilmiyorum ama lezzetlli bugun yaptım daha yeni.
patatesleri fırında(20 30 dk) yada microdalgada(8- 10 dk) arasında közlüyosunuz.kabuğunu soyup ezin.içine peynir, yağ koyun iice karıştırın.üstüne ketçap mayonez.şekli çok güzzel değil ama lezzetli.ekmek olmadığında yapın ve afiyetle yeyin.
ketçap mayonez yok derseniz marul yeşil soğan soğan doğrayın.2 de yumurta haşlayın.soyduğunuz patatesleri küp küp doğrayın doğranmış malzemeleri atın.haşlanmış yumurtaları soyun doğrayın üstüne atın gene.kızmızı biber karabiber üüstüne hafif zeytin yağ işte patetes salatası afiyetle yeyin.
birde fırında tavuk tarifi vereyim.çok pratik haftada 1 yapıyoruz.1 kilo kemikli yada kemiksiz tavuk(kemikli daha lezzetli olur herzaman için).kemiksiz tavukları doğrayın.kemikliler dursun.marketlerde satılan yanmaz fırın poşedi satılıyo.ondan alın.patetes patlıcan mantar domates soğan doğrayın çok küçük olmasın.patetesler meselaçıt parmak kalınlığında ince uzun olabilir.hepsini büyük bir kaba atın.sıvı yağ dükün biraz (az olsun 1 2 yemek kaşığı kadar) kırmızı biber karabiber kekik ekleyin.hepsini ice karıştırın.poşede doldurun.ağzını kapattıktan sonra yan yatık şekilde 1 2 çatalla delin.(davlunbazsa bıçakla 3 4 delik olsun çok kabarıyo fırında).yarım saat atın pişsin.5 dk dinlesin.afiyetle yeyin daha sonra.dediğim tarif 4 kişi iyice tıka basa doyarsınız.
SS leri yapınca eklerim artık.
quote:
Orijinalden alıntı: dusty_
@ Murat ÖZDAĞ en pratik hamur işi tarifini vereyim o zaman. Çok kolay ve malzeme gerektirmediği için hemen veriyorum onun tarifini.
Bizim o taraflarda Pişi denir, bazı yöreler bişi diyormuş. Ben de arkadaşın yalancısıyım işte.
Şimdi gidiyorsunuz ve ekmek fırınından 1 tane ekmek hamuru alıyorsunuz. Sonra eve gelip bir kaseye sıvı yağ koyuyorsunuz. İçine sıvı yağ koyduğunuz (ki yağını bol tutun) tavanın içine bu ekmek hamurundan mandalina kadar koparıp (önce kaseye koyduğunuz sıvı yaşa elinizi batırmanız gerekiyor, yoksa hamur yapışır. Yapışmaya başladıkça sıvı yağa batırma işlemini tekrarlayın.), düzlediğiniz hamurları atıyorsunuz başka hiçbir şey yapmadan. Çok çabuk kızarır zaten, o yüzden ateşin altını çok açık tutmayın, yakarsınız.
Pişen hamurları kağıt havlu ya da gazete serdiğiniz mutfak tezgahında yağını bırakana kadar bekletin. Zaten sıcak sıcak yemeyin hemen, midenize oturur çok fena. Hamurlar yağını bırakırken bir tarafta domates doğrayın, peynir koyun tabağa. Bir de çay alın yanına. Offff çok fena canım istedi şu an resmen.
Neyse afiyet olsun
Evet, bizimkiler de pişi der buna. Yanına peynir, domates oldu mu daha bi' şey istemez. Ben pek sevmem gerçi, çok yağlı olduğundan. Şahsen hemen hemen her türlü yemeği yapmasını bilirim lakin şuan işyerindeyim. Aklıma pratik tarifler gelirse yazarım.
canım çekti ve yaptım 15dk da
Afiyet olsun, beğendiyseniz tarifi ne güzel
Mesajım bulunsun takipteyim
Takipteyim
Siz ne yemeği istiyosanız söyleyin ben size en basit yolunu anlatayım beyler çok ciddiyim
hocam hayırlı olsun açmışsın konuyu
Acıktım ve işteyim olacak işmi şimdi
mesajım bulunsun tam bana göre bi konu
quote:
Orijinalden alıntı: dusty_
@ Green Hell çörek fırında olur hocam, bu yağda kızartılıyor. Gerçi hamur kızartmasına sizin yörede çörek diyorlarsa bilemem onu
Öyle diyoruz biz.
quote:
Orijinalden alıntı: Slithreen
hocam hayırlı olsun açmışsın konuyu
Hocam sayende aklıma geldi, bu hizmetin ilham kaynağı oldu senin makarna sorunun
mesajım bulunsun, ayrıca bir soru, genelde hergün kaşarlı ya da yanında yoğurtla makarna yerim ama sıktı tabi biraz, ilk mesajdaki tarifi de çok sevmedim açıkçası sorum şu içinde kıyma ve soğan olmayan herhangi bir makarna tarifi lütfen.
Üniversitenin ilk senesinde komi olarak girip son senede şef aşçı olarak çıkmak dileğiyle
Eline sağlık
@ KorsaN01 o zaman size kremalı makarna tarifi geliyor.
Kremalı Makarna
(Caps brokoli içeriyor, bence siz koymayın!)
Malzemeler:
Tercihinize göre bir paket makarna (Ben burgu ya da penne kullanıyorum) 1 paket makarna için 2 kutu krema (hemen caps ekleyelim buna) (Bir de ben bol krema sevdiğim için 2 paket kullanıyorum, 1 paket yapabilirsiniz)
1 kuru soğan 2 diş sarımsak Tavuk, sosis, salam, ton balığı vs. ne isterseniz Karabiber Tuz Tereyağ (Çok az kullanıyoruz zira krema yağlı bir madde) İsteğe göre mısır İsteğe göre peynir
Yapılışı:
Her zamanki tarifle makarnayı haşlayın. O haşlanırken ayrı bir tencerede çok az tereyağını eritip, rendelediğimiz soğanları 5 dakika kapağını açmadan orta ateşte pişiriyoruz. Daha sonra isteğimize bağlı olarak kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, salam, sosis vs. ilave edip biraz pişiriyoruz. (Tavuklar suyunu bırakıp çektikten sonra pişmiş olur). Daha sonra kremayı direkt ilave edip üzerine 2 diş sarımsağı rendeliyoruz ve biraz özleşmesi için kaynatıyoruz. Sonra istersek mısır, karabiber ve tuz ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp, süzdüğümüz makarnayı bu karışıma atıyoruz ve üzerine peynirle servis yapıyoruz.
Yanında cola harika oluyor, buna da afiyet olsun.
Süper, kuşbaşı tavuk göğsü off canım çekti .Yapmam lazım bunu biran önce. Tavsiyem ilk mesaja yazdığınız tariflerin index'ini koyun yani bi liste yapın ilk mesaja.
Evet, çok doğru. Aklıma gelmemişti benim. Tavsiye için teşekkürler